AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony alensi Blu-ray-soittimien myyntiennustetta

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 22.11.2008 15:54 Kommentteja (2)

Sony alensi Blu-ray-soittimien myyntiennustetta Aiemmin tänä vuonna Sony ennusti, että maailmalla myydään tämän vuoden aikana noin viisi miljoonaa Blu-ray-soitinta, jos PlayStation 3 -pelikonsoleita ei lasketa mukaan. Maailmalla ilmaantuneiden taloudellisten ongelmien takia Sony on nyt joutunut kuitenkin laskemaan myyntiennusteitaan, ja tämän hetkisten arvioiden mukaan Blu-ray-soittimia tullaan myymään tämän vuoden aikana noin 4,5 miljoonaa kappaletta.
Sonyn johdossa työskentelevä Stan Glasgow uskoo Blu-rayn tilanteen kohentuvan selvästi, kunhan markkinoille ilmaantuu lisää halpoja Blu-ray-elokuvia ja Blu-ray-soittimia. Nykyään monet uudet Blu-ray-julkaisut saattavat maksaa Yhdysvalloissa yli 30 dollaria, kun taas vastaavan DVD-julkaisun saa itselleen noin 20 dollarilla. Glasgow ei kuitenkaan syytä studioita korkeista hinnoista, sillä hän ymmärtää sen, että studioiden on tehtävä voittoa elokuvillaan, mutta hän haluaisi nähdä myynnissä enemmän halpoja Blu-ray-julkaisuja.

Blu-ray-formaatin arvioitua heikomman menestyksen lisäksi Glasgow uskoo myös taulutelevisioiden myynnin jäävän aiemmista ennusteista. Glasgowin mukaan taulutelevisioiden aiemmat myyntiennusteet ennakoivat räjähdysmäistä kasvua, mutta nyt tilanne ei näytä enää niin hyvältä, koska taloudellisen epävarmuuden aikoina kuluttajat eivät ole valmiita sijoittamaan rahojaan kalliisiin hankintoihin.

Uusien ennusteiden oikeellisuus selvinnee tammikuussa, jolloin valmistajat ja markkinatutkimusyhtiöt julkaisevat tämän vuoden myyntilukuja.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

122.11.2008 18:10

Täällä ainakin ostetaan ensimmäinen BD-soitin kunhan maahantuojat nyt saisi sitä tuotua (Panasonic DMP-BD55).

222.11.2008 21:51

Täällä hetkellä Sonyn BR soitin irtoaisi saksasta rahteineen n.215€. Itseäkin kiinnostaisi Panasonic, koska voisin ohjata Viera Linkillä TV+BR samalla säätimellä. Odotan, että hinnat laskee 150 paremmalle puolelle.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto