AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony alensi Blu-ray-soittimien myyntiennustetta

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 22.11.2008 15:54 Kommentteja (2)

Sony alensi Blu-ray-soittimien myyntiennustetta Aiemmin tänä vuonna Sony ennusti, että maailmalla myydään tämän vuoden aikana noin viisi miljoonaa Blu-ray-soitinta, jos PlayStation 3 -pelikonsoleita ei lasketa mukaan. Maailmalla ilmaantuneiden taloudellisten ongelmien takia Sony on nyt joutunut kuitenkin laskemaan myyntiennusteitaan, ja tämän hetkisten arvioiden mukaan Blu-ray-soittimia tullaan myymään tämän vuoden aikana noin 4,5 miljoonaa kappaletta.
Sonyn johdossa työskentelevä Stan Glasgow uskoo Blu-rayn tilanteen kohentuvan selvästi, kunhan markkinoille ilmaantuu lisää halpoja Blu-ray-elokuvia ja Blu-ray-soittimia. Nykyään monet uudet Blu-ray-julkaisut saattavat maksaa Yhdysvalloissa yli 30 dollaria, kun taas vastaavan DVD-julkaisun saa itselleen noin 20 dollarilla. Glasgow ei kuitenkaan syytä studioita korkeista hinnoista, sillä hän ymmärtää sen, että studioiden on tehtävä voittoa elokuvillaan, mutta hän haluaisi nähdä myynnissä enemmän halpoja Blu-ray-julkaisuja.

Blu-ray-formaatin arvioitua heikomman menestyksen lisäksi Glasgow uskoo myös taulutelevisioiden myynnin jäävän aiemmista ennusteista. Glasgowin mukaan taulutelevisioiden aiemmat myyntiennusteet ennakoivat räjähdysmäistä kasvua, mutta nyt tilanne ei näytä enää niin hyvältä, koska taloudellisen epävarmuuden aikoina kuluttajat eivät ole valmiita sijoittamaan rahojaan kalliisiin hankintoihin.

Uusien ennusteiden oikeellisuus selvinnee tammikuussa, jolloin valmistajat ja markkinatutkimusyhtiöt julkaisevat tämän vuoden myyntilukuja.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

122.11.2008 18:10

Täällä ainakin ostetaan ensimmäinen BD-soitin kunhan maahantuojat nyt saisi sitä tuotua (Panasonic DMP-BD55).

222.11.2008 21:51

Täällä hetkellä Sonyn BR soitin irtoaisi saksasta rahteineen n.215€. Itseäkin kiinnostaisi Panasonic, koska voisin ohjata Viera Linkillä TV+BR samalla säätimellä. Odotan, että hinnat laskee 150 paremmalle puolelle.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung nostaa Galaxy S9:n hintaa – Näin paljon se maksaa Samsung nostaa Galaxy S9:n hintaa – Näin paljon se maksaa (23.2.2018 15:09)
Sunnuntaina esiteltävästä Samsungin Galaxy S9:stä tiedetään jo lähes kaikki tietämisen arvoinen. Muotoilu, tekniikka ja myynnin aloituspäivä ovat olleet jo hyvän tovin tiedossa. Sen sijaan puhelimen ....
5G-läppärit rynnivät markkinoille aiemmin kuin luulitkaan 5G-läppärit rynnivät markkinoille aiemmin kuin luulitkaan (23.2.2018 14:46)
Nokia kokeili aikoinaan millaista kysyntää matkapuhelinverkkoon kytkeytyvällä kannettavalla tietokoneella on. Markkinat eivät reagoineet 3G-yhteydellä varustettuun kannettavaan erityisen hyvin, ....
SIM-kortit halutaan hävittää kokonaan – iSIMit tulevat SIM-kortit halutaan hävittää kokonaan – iSIMit tulevat (23.2.2018 14:36)
Älypuhelimet ovat tiiviisti pakattuja tietokoneita, joissa uusien ominaisuuksien tai suorituskyvyn lisääminen tarkoittaa lähes aina pinta-alan tarvetta muodossa tai toisessa. Tämän takia älypuhelinvalmistajat ....
1 kommentti
WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen (22.2.2018 22:20)
WhatsApp on maailman suosituin viestisovellus, jonka käyttäjämäärissä lähelle pääsee vain toinen yli miljardin käyttäjän viestin, Facebook Messenger. Molemmat omistaa tietysti Facebook, joka ....
Bloomberg: Apple uudistaa AirPods-kuulokkeita parilla tärkeällä ominaisuudella Bloomberg: Apple uudistaa AirPods-kuulokkeita parilla tärkeällä ominaisuudella (22.2.2018 21:15)
Applen viime vuoden iPhone-julkaisut toivat merkittäviä uudistuksia yhtiön älypuhelinlinjastoon. Monille iPhone X:n näyttö ja käyttöliittymäuudistukset olivat merkittävin uudistus vuosikausiin, ....
1 kommentti

Uutisarkisto