AfterDawn: IT-alan uutiset

Kaapelioperaattoreiden korttilinkitys käyttöön viimeistään ensi maaliskuussa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 20.11.2008 11:21 Kommentteja (7)

Kaapelioperaattoreiden korttilinkitys käyttöön viimeistään ensi maaliskuussa Suomen Kaapelitelevisioliitto on julkaissut maanantaina ohjeistuksen kaapeli-TV-verkon kautta jaeltavien maksullisten teräväpiirtolähetysten katseluun tarvittavien laitteiden hankkimisesta.
Kaapelitelevisioliiton mukaan kaikki Suomessa toimivat kaapelioperaattorit ottavat käyttöönsä ulkomaisten mediajättien vaatiman korttilinkityksen viimeistään ensi vuoden maaliskuuhun mennessä. Korttilinkityksen myötä maksullisia kaapeliverkon teräväpiirtolähetyksiä voi tulevaisuudessa katsella ainoastaan ohjelmakorttiin liitetyllä Cable Ready HD -testatulla laitteella.

Täten taloudessa olevaa maksukorttia ei voi siirrellä esim. olohuoneen ja makuuhuoneen digiboksien tai digitelevisioiden välillä, sillä maksukortin katseluoikeus on sidottu vastaanottimen sarjanumeroon.

Monille kuluttajille korttilinkityksen tuomat muutokset eivät ole vielä avautuneet täysin, jonka vuoksi tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitto eli FiCom ry on julkaissut (PDF) oman ohjeensa asian tiimoilta.

Esim. Cable Ready HD -hyväksytyn television omistaja tarvitsee maksukortin lisäksi itselleen vielä linkitetyn kortinlukijan. Cable Ready HD -hyväksytyn digiboksin kaveriksi pitää puolestaan löytyä HDMI-liitännällä varustettu katselulaite, joka tukee HDCP-kopiointisuojausta.

Lista Cable Ready HD -testauksen läpäisseistä laitteista pitäisi löytyä täältä, mutta ainakin toistaiseksi listoilla näkyy ainoastaan Cable Ready -hyväksyttyjä laitteita.

Vaikka kaikki nykyiset kaapeli-TV-verkon teräväpiirtolaitteet eivät tule tukemaan uutta korttilinkitystä, ovat tietyt tahot lupailleet päivityksiä laitteilleen, jolloin kuluttajan ei tarvitse ostaa/vuokrata itselleen uutta teräväpiirtoboksia maksullisten teräväpiirtolähetysten katselua varten.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

120.11.2008 12:27

"Täten taloudessa olevaa maksukorttia ei voi siirrellä esim. olohuoneen ja makuuhuoneen digiboksien tai digitelevisioiden välillä, sillä maksukortin katseluoikeus on sidottu vastaanottimen sarjanumeroon."

Tuohan on ihan perseestä...Eli boksia pitää roudata olohuone/makuuhuone väliä?

220.11.2008 13:12

Eli yhtiöt haluavat sinun maksavan kuukausimaksun useempaan kertaan. Toki ymmärtäisin jos tällä estettäisiin jotenkin ohjelmien katsomista samaan aikaan kahdesta tai useammasta eri TV:stä, mutta tämä on jo vähä liikaa.

320.11.2008 14:55

Ei kannata sitten ihmetellä miksi piratebay on suomen suosituimpia sivuja. Taidan sitten rakentaa oman hd-boksin nettiyhteydellä kun HD aika koittaa. Downloadaan sitten 'freeware' elokuvat sitten torrentien avulla ja katson sitten ne sitten silloin kun haluan.

-lisäys 21.11.2008

Katsoin tätä juttua tarkemmin ja en voi ihmetellä tätä p-a mitä kaapeli-tv operaattorit syöttävät maksaville asiakkailleensa. Luulevatko kaapeli-tv ihmiset että tällä tavalla todella pystään estämään kopiointi? Jos yksikin ihminen onnistuu siinä niin niin tältä asialta putoaa pohja. Ja jos minä en pysty taikka halua katsoa maksullisia ohjelmia conax pairin kautta, niin minkä takia tarvin edes kaapeli tv:tä? Antenni takaisin katolle vaan ja siirryn plus-tv asiakkaaksi.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.11.2008 @ 10:12

420.11.2008 15:16

Kyllä sitä sitten ihmetellään kun kaapelihd ei myy ja torrent-luvut nousee :)

521.11.2008 2:30

poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2009 @ 22:38

621.11.2008 21:27

Tosiaankin, turha ihmetellä, miksi netistä saatavat HD-videot ovat monelle mieluisampia jos tämmöinen hevonpaskasysteemi otetaan käyttöön.
Jotkut ei vaan ikinä opi.
Vähintä mitä tässä kohtaa voisivat tehdä olisi se, että tuosta systeemistä pitäisi tehdä talouskohtainen eli että jos tilaa kanavapaketin, niin samaan hintaan tulisi kortit ja katseluoikeus esim. kolmelle televisiolle. Tämä nykyinen systeemi on ihan naurettava että katseluoikeus on vain yhdellä kortilla ja lisäkortit maksaa ihan törkeästi.

Lainaus:

Esim. Cable Ready HD -hyväksytyn television omistaja tarvitsee maksukortin lisäksi itselleen vielä linkitetyn kortinlukijan. Cable Ready HD -hyväksytyn digiboksin kaveriksi pitää puolestaan löytyä HDMI-liitännällä varustettu katselulaite, joka tukee HDCP-kopiointisuojausta.

Epic failed...
Kuulostaa turhan monimutkaiselta. Ei ainakaan itseä kiinnosta nähdä noin paljoa vaivaa. Helpompiakin keinoja HD-materiaalin saamiseen on.

728.11.2008 18:28

Onpas kiva homma ja ihan kaikkein parasta tuossa ei ole vielä sanottu eli:
Ohjelmien tallentamiseen voidaan puuttua, eli tallentava boxi ei tallenna ohjelmaa, rajatut katsontakerrat ja tietysti se laiteparitus.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto