AfterDawn: IT-alan uutiset

Circuit City hakee suojaa velkojiltaan

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 11.11.2008 11:45

Circuit City hakee suojaa velkojiltaan Circuit City -ketjun tulevaisuus ei näytä valoisalta, sillä Yhdysvaltojen heikko taloudellinen tilanne on ajanut yhden maan suurimmista kuluttajaelektroniikkaketjuista todella suuriin ongelmiin.
Circuit City -ketjun ongelmat ilmaantuivat kuluttajien tietoon tämän kuun alussa, kun yritys ilmoitti sulkevansa 155 myymälää Yhdysvalloissa ja erottavansa 17 prosenttia yrityksen työvoimasta, joten työpaikkansa menettää noin 7 000 henkeä.

Circuit Cityn ongelmat jatkuivat viime perjantaina, kun yritys ilmoitti irtisanovansa 1300 henkilöä yrityksen pääkonttorilta, jotta yrityksen tilannetta saataisiin parannettua.

Kyseiset toimet eivät kuitenkaan pelastaneet tilannetta, vaan yritys ilmoitti eilen aloittaneensa konkurssilainsäädännön mukaiset järjestelyt, koska yritys ei pysty suoriutumaan veloistaan. Tämän takia yrityksen osakkeen arvo on pudonnut New Yorkin pörssissä lähelle nollaa.

Circuit City on ollut taloudellisissa ongelmissa viimeisen parin vuoden ajan, koska yrityksen tulos on ollut jatkuvasti tappiollinen. Yrityksen toimitusjohtaja Bruce Besanko sanoo, että tilanne voi mennä vielä entistä huonommaksi, jos yritys ei saa pian lisää rahoitusta, sillä nykyisellään yrityksellä ei ole varaa tuoda kaikkia tuotteita myyntiin joulusesongin ajaksi. Tämä johtaisi Besankon mukaan uusiin taloudellisiin ongelmiin, jos yritys ei pääse hyödyntämään vuoden tärkeintä myyntikautta kunnolla.

Circuit Cityn velkataakka on tällä hetkellä yli kaksi miljardia dollaria. Suurimmat velkataakat tulevat HP:n ja Samsungin suunnalta, joista molemmille yritys on velkaa yli 110 miljoonaa dollaria.

Yrityksen heikko tilanne suosii kuitenkin joitakin kuluttajia, sillä myymälöiden suljettaessa pidettävistä loppuunmyynneistä voi löytää todella edullisia tuotteita. Tämän ohella yrityksen lähes ilmaisia osakkeita voi hankkia itselleen esim. vessapaperiksi.

Kuluttajien harmiksi Circuit Cityn lahjakortit saattavat olla pian arvottomia, jos Circuit City ei pysty välttämään konkurssia. Yrityksen johtavat uskovat kuitenkin, että yritys voi palata normaaliin toimintaansa ensi vuoden alkupuolella, kun yrityksen rahoitus saadaan kuntoon. Monet analyytikot eivät kuitenkaan jaa yhtiön johdon positiivista näkemystä Yhdysvaltojen huonon taloudellisen tilanteen takia, vaan he uskovat, että yritys menee konkurssiin ellei jokin yrityksen kilpailijoista osta sitä pian itselleen.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto