AfterDawn: IT-alan uutiset

Seagate esitteli uusia tilavampia rautasalauksen sisältäviä kiintolevyjä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 10.11.2008 11:46 Kommentteja (4)

Seagate esitteli uusia tilavampia rautasalauksen sisältäviä kiintolevyjä Kiintolevyillä olevan tiedon salaus on varsinkin yrityksissä yleistä puuhaa, sillä kannettavien tietokoneiden suuren suosion vuoksi yrityksen liikesalaisuuksia matkustaa jatkuvasti maailmalla, ja valitettavasti työntekijöiden kannettavia katoaa valtava määrä joka vuosi.
Monet tahot ovat toistaiseksi luottaneet salauksien osalta ohjelmistopuolen ratkaisuihin, joissa käyttöjärjestelmän ohessa pyörii oma suojausohjelma, joka pitää huolen siitä, ettei arkaluontoisiin tietoihin pääse käsiksi aivan kuka tahansa. Valitettavasti ohjelmistopohjaiset ratkaisut eivät toimi kaikilla käyttöjärjestelmillä, jonka lisäksi monet salausohjelmat aiheuttavat ylimääräisiä ongelmia koneen käytölle ja ne myös hidastavat hieman kiintolevyn ja koneen käyttöä, koska salauksesta vastaa tietokoneen oma suoritin.

Näitä ongelmakohtia aiemminkin ratkonut Seagate tuo nyt markkinoille lisää SATA-liitännällä varustettuja 2,5-tuuman kiintolevyjä, joissa tiedon salaus hoidetaan rautatasolla. Momentus FDE -sarjan levyissä luotetaan AES-salaukseen, josta vastaa erillinen kiintolevyltä löytyvä piiri. Salauksen voi ottaa käyttöön BIOS-tasolta, jolloin levyyn ei pääse käsiksi ilman oikeaa salasanaa tai muuta tunnistuskeinoa. Tämän lisäksi Seagate tarjoaa erillistä Enterprise-tilaa, jossa kiintolevyn salausta hallinnoidaan kolmansien osapuolien ohjelmilla, jolloin esim. suurempien yritysten on helpompi hallinnoida levyjä.

Seagaten mukaan AES-salauksen käyttäminen ei vaikuta levyjen suorituskykyyn tai aiheuta ylimääräistä kuormaa tietokoneen suorittimelle, koska kaikki salaukseen liittyvä laskenta hoidetaan erillisellä piirillä.

Yritysten lisäksi levyjä voivat ostaa myös tiedoistaan huolestuneet kuluttajat ja levyjä tulee myyntiin sekä 5400 rpm että 7200 rpm nopeuksilla. Uusien Momentus FDE -levyjen tallennuskapasiteetti on joko 160 tai 320 gigatavua. 160GB 7200 rpm -levyn suositushinta Yhdysvalloissa on noin 150 dollaria eli noin 117 euroa, joten levyjen hinnat ovat myös tavallisten kuluttajien ulottuvissa.

Kyseisiä kiintolevyjä voi hankkia jatkossa esim. Dellin Latitude-kannettaviin, jonka lisäksi uutuuslevyjä nähdään jatkossa myös Maxtorin BlackArmor-sarjan ulkoisissa kiintolevyissä.

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

110.11.2008 12:26

Onkos 5200rpm kohdassa käynyt typo?
Meriportin sivuilta en ainakaan löytänyt kuin 5400 kovoja http://www.seagate.com/www/en-us/product...tus_5400_fde.2/

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.11.2008 @ 12:39

210.11.2008 12:48

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti neverlife:
Onkos 5200rpm kohdassa käynyt typo?

Kyllä, korjattu.

310.11.2008 13:45

Kuinkahan tollasta omaa salausta käyttävän kovalevyn varmuuskopiot hoituu nykyisillä imagebackup softilla.. ollut ongelmia varmuuskopioiden kanssa ainakin aiemmin truecryptin kanssa

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.11.2008 @ 15:56

410.11.2008 15:45

Tutun koneessa oli joskus joku tollanen siikakeitin :D Se salasanan kanssa näpräys tuotti joskus onkelmia :D

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto