AfterDawn: IT-alan uutiset

EA:n DRM-suojauksista lisää joukkokanteita

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 10.11.2008 10:49 Kommentteja (16)

EA:n DRM-suojauksista lisää joukkokanteita Monissa tietokonepeleissä käytettävät DRM-suojaukset ovat hankaloittaneet tiettyjen kuluttajien elämää, jonka takia DRM-suojauksilla varustettujen pelin julkaisijoita on aika ajoin peloteltu oikeusjutuilla. Syyskuussa Spore-pelin käyttämä SecuROM-suojaus vei pelin julkaisseen EA:n oikeuteen Yhdysvalloissa ja nyt EA:n ongelmat ovat jatkuneet Yhdysvalloissa, kun sekä Spore Creature Creator Free Trial Editionin että The Sims 2: Bon Voyagen (The Sims 2: Matkoilla) toimivuusongelmat ovat muuttuneet joukkokanteiksi.
Näissäkin tapauksissa ongelmia aiheuttaa oikeudelle jätettyjen syytekohtien mukaan SecuROM-suojaus, joka ei Spore Creature Creator Free Trial Editionin kohdalla poistu tietokoneelta, vaikka pelin asennuksen poistaakin ohjeiden mukaan. Tämän lisäksi kyseistä ohjelmaa asennettaessa kuluttajalle ei mainita lainkaan, että ohjelman asentaminen asentaa koneelle myös SecuROM:in.

Bon Voyagen kohdalla pelin asentanut Dianna Cortez huomasi asennuksen jälkeen koneensa kanssa useita ongelmia, kuten ettei hän voinut enää tutkia koneella USB-muistitikkujen tai iPodinsa sisältöä. Cortezin mukaan ongelma ainoa ratkaisu oli kiintolevyn tyhjentäminen ja käyttöjärjestelmän asentaminen uudelleen.

Molemmissa tapauksissa EA:lta vaaditaan 5 miljoonan dollarin korvauksia. Vastaavia joukkokanteita voi olla tulossa lisää, sillä EA on julkaissut useita pelejä, joissa hyödynnetään SecuROM-suojausta.

Kuluttajien tekemien syytösten lisäksi SecuROM saattaa kerätä oikeustoimia myös yritysten suunnalta, sillä tiettävästi se estää tiettyjen kaupallisten ohjelmien toiminnan osittain tai kokonaan, joka rikkonee useita reilun kilpailun lakeja Yhdysvalloissa.

Edellinen Seuraava  

16 kommenttia

110.11.2008 12:14

Taitaa EA oppia kantapään kautta, että noita kopiosuojauksia ei kannata liikaa tunkea noihin peleihin.

210.11.2008 12:32

Todella miellyttävää luettavaa.
Kaikki vaan syytteeseen ketkä noita "suojauksia" käyttää ja jossa on kyseinen SecuROM "haittaohjelma".

310.11.2008 12:49

Hyvä että nämä näitä tulee, toivottavasti nämä tuottavat tulosta.

410.11.2008 13:03

Jumankleut miten tollanen DRM suojaus ottaa hermoo! EA:n kokoinen jättifirma on kanssa hyvä esimerkki näistä yhtiöistä, millä mikään ei riitä, rahaa koitetaan saada vaikka suututtamalla asiakkaat, sietävätkin olla nytten raastuvassa. Missä ovat ne yrittäjät, ketkä haluavat oikeasti tuottaa asiakkaitten eduksi jotain?

510.11.2008 13:24

Sais EA hävitä, niin saisi ne rohkaisua tuon DRM-suojauksen unohtamiseen. Siitä ole mitää hyötyä, pelkkää haittaa ja lisää piratismia.

610.11.2008 16:19

Siis tämä meno nykyään ihan järjetöntä, itsellä tulee aina samantein mieleen joku pelifirman täysin älyvapaa päättäjä, silmät seisoo päässä ja sanelee näitä ideotia aivan arvonta-tyylillä, ei halua uskoa totuutta, uskoo vaan siihen, joka on niin monesti jo todettu menneen pieleen. Siis mikä hemmetin idea on lisätä vain vettä myllyyn näiden suojauksien kanssa kun on jo kättelyssä täysin selvää, että suojaukset lisäävät piratismiä, eivät vähennä. Ei vain minulla jotenkin mene alas nyt tämä koko järjestelmä, mielummin uskovat ilmeisesti pelistudioilla enemmän teoreettisesti "suojaus suojaa kopioinnilta"-ajatukseen kuin selviin lopputuloksiin.

edit: tosiaan olisi hyvä kun EA häviäisi, näkisivät sitten ehkä selvästi kassassaan "kopiosuojauksen merkityksen"

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.11.2008 @ 16:23

710.11.2008 21:05

Helppo kysymys, kannattiko?

810.11.2008 22:03

Poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2009 @ 23:43

910.11.2008 23:25
Nanoxen
Inactive

EA tekee maailman parhaimpia pelejä... :) nämä kanteet ovat typeriä..

1011.11.2008 0:19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Nanoxen:
EA tekee maailman parhaimpia pelejä... :) nämä kanteet ovat typeriä..
Yhtiä maailman parhaimmista kyllä, mutta tämäkö oikeuttaa leikkimään yksimielistä kuningasta ja kohtemaan asiakkaita kuin roskaa? Tuollainen maine kun ei yksin kaadu EA:n niskaa, vaan muukin peliteollisuus kärsii siitä ja reilun kilpailun henki katoaa.

1111.11.2008 11:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti IhQnObO:
Helppo kysymys, kannattiko?
Aivan.
Nämä heput eivät ilmeisesti sitten millään opi. Ei siinä mitään waretusta ei kannateta, mutta ei kyllä myöskään tavallisen kuluttajan "sabotointia". Toivottavasti ea joutuu kunnon myllyyn. EA:n hyvistä peleistä...nykymuotoinen EA ei ole saanut Sim´s ja C&C pelien jälkeen yhtään kunnollista peliä...ja Sims:n kohdalla ollaan menty rahastukseen lisäriä, lisäriä jne....toivottavasti EA saa kuonoonsa :-p

1211.11.2008 20:11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Yottabyte:
Siis tämä meno nykyään ihan järjetöntä, itsellä tulee aina samantein mieleen joku pelifirman täysin älyvapaa päättäjä, silmät seisoo päässä ja sanelee näitä ideotia aivan arvonta-tyylillä, ei halua uskoa totuutta, uskoo vaan siihen, joka on niin monesti jo todettu menneen pieleen. Siis mikä hemmetin idea on lisätä vain vettä myllyyn näiden suojauksien kanssa kun on jo kättelyssä täysin selvää, että suojaukset lisäävät piratismiä, eivät vähennä. Ei vain minulla jotenkin mene alas nyt tämä koko järjestelmä, mielummin uskovat ilmeisesti pelistudioilla enemmän teoreettisesti "suojaus suojaa kopioinnilta"-ajatukseen kuin selviin lopputuloksiin.

edit: tosiaan olisi hyvä kun EA häviäisi, näkisivät sitten ehkä selvästi kassassaan "kopiosuojauksen merkityksen"
Asiaa. Näiden kopiosuojausten ongelma on tosiaankin se, että ne haittaavat vain pelinsä rehellisesti ostavia: warettajiahan DRM/SecuROM ei ole kiusaamassa. Tehokas CD-key -järjestelmä lienisi joka suhteessa parempi.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.11.2008 @ 20:12

1311.11.2008 23:15

Peli alkaa olla menetetty ja peliyhtiöt alkavat jo mennä liiallisuuksiin näiden suojauksien kanssa. Poistas vaan kaikki tommoset turhakkeet, säästäis kopiosuojauksen kehittämiseen käytettävät rahat vaikka hinnan alentamiseen, niin ehkä voisin joskus ostaakin jonkin pelin.. Mutta unelmointiahan tämä, samalla linjalla mennään edelleen...


Power corrupts

1412.11.2008 20:35

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti somebodyy:
Peli alkaa olla menetetty ja peliyhtiöt alkavat jo mennä liiallisuuksiin näiden suojauksien kanssa. Poistas vaan kaikki tommoset turhakkeet, säästäis kopiosuojauksen kehittämiseen käytettävät rahat vaikka hinnan alentamiseen, niin ehkä voisin joskus ostaakin jonkin pelin.. Mutta unelmointiahan tämä, samalla linjalla mennään edelleen...
Hinnan alentamiseen, laadun parantamiseen, tekemällä peleille tietokoneversiot nykyisten konsolikäännösten (urgh!) sijaan ja listaa voisi jatkaa. Etenkin tuota laatua painottaen.

1515.11.2008 13:12

Jos käyttäisivät sitä Steamia pelien aktivoinnissa, niin ei tarvitsisi pelata sitä piratismia niin paljon.

1613.3.2009 17:54

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nahkaz:
Jos käyttäisivät sitä Steamia pelien aktivoinnissa, niin ei tarvitsisi pelata sitä piratismia niin paljon.

Tekis joskus ees laadukkaita pelejä kuten blizzard ni ei tarvis mitään kopiosuojauksia.

Esim diablo2 ja tuleva 3 (ja starcraft 2) tulee sisältää niin loistavan monipelin battlenetissä että se joka ei siellä pelaa ei todellakaan ole kokenut pelin parhaita puolia. Blizzardia ei haittaa se pieni osa joka ehkä warettaa pelin ja pelaa jollain piraatti servulla, kun pelejä myydään kuitenkin miljoonia.

Tommoset EA paskiaset vaan pistää jengin warettamaan pelejä entistä enemmän. Tai ainakin hakee imaget netistä joissa ei ole noita kopiosuojaus rojuja ja sitte ehkä ostaa pelin ja käyttää siinä olevaa avainta tai jotain.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Uusi vuoto paljastaa jälleen Galaxy S10:n erikoisen kamerakolon Uusi vuoto paljastaa jälleen Galaxy S10:n erikoisen kamerakolon (17.1.2019 21:18)
Samsungin kymmenen vuoden Galaxy-taivalta juhlitaan 20. helmikuuta, jolloin tietysti luvassa on myös uusi Galaxy S10 -lippulaivapuhelin. Jonkin verran laitteesta tiedetään, mutta paljon on ....
1 kommentti
Microsoft paljasti Windows 10 -uudistuksia: Hakupalkki ja Cortana erotetaan toisistaan Microsoft paljasti Windows 10 -uudistuksia: Hakupalkki ja Cortana erotetaan toisistaan (17.1.2019 19:11)
Microsoft on paljastanut virallisessa Windows-blogissa uusia tietoja tulevasta päivityksestä. Windows Insider -testaajille saapunut Windows 10 Insider Preview Build 18317 muuttaa erityisesti ....
1 kommentti
Spotifyhin uusi toiminto – Helpottaa musiikin kuuntelua autolla ajon aikana Spotifyhin uusi toiminto – Helpottaa musiikin kuuntelua autolla ajon aikana (17.1.2019 16:51)
Suoratoistpalvelu Spotify on lisännyt mobiilisovelluksiinsa uuden Car View -näkymän, jonka tarkoituksena on helpottaa musiikkipalvelun käyttöä ajon aikana. Joku voisi sanoa, ettei puhelinta ....
Jollan uusin päivitys on nimeltään Sipoonkorpi Jollan uusin päivitys on nimeltään Sipoonkorpi (17.1.2019 13:39)
Suomalainen matkapuhelinyhtiö Jolla on julkaissut Sipoonkorpi nimisen päivityksen Sailfish-pohjaisille puhelimille. Pääosin päivitys keskittyy yhteyksien, turvallisuuden sekä käyttäjäkokemuksen ....
1 kommentti
Suomalainen älykiekko mukana KHL:n tähdistöottelussa Suomalainen älykiekko mukana KHL:n tähdistöottelussa (17.1.2019 11:53)
Jääkiekkoliiga KHL:n tähdistöottelussa hyödynnetään suomalaista älykiekkojärjestelmää. Tamperelaisen Bitwise Oy:n kehittämä Wisehockey on mukana 20. tammikuuta pelattavassa All-Star –ottelussa ....

Viimeisimmät uutiskommentit

Uutisarkisto