AfterDawn: IT-alan uutiset

Missä hyvät televisio-ohjelmat?

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 8.11.2008 23:03 Kommentteja (37)

Missä hyvät televisio-ohjelmat? Sanomalehti Kaleva on perehtynyt uutisessaan viimeaikaiseen kanavatarjonnan lisääntymiseen ja sen ongelmiin.
Kalevan mukaan lisääntynyt kanava- ja ohjelmatarjonta on tuonut mukanaan valitettavia lieveilmiöitä. Määrä ja laatu ovat poikenneet kauas toisistaan, jonka useat katsojat ovat varmasti myös itse huomanneet.

"Tosiasia on, että hyviä ohjelmia on vähemmän kuin huonoja", myöntää myös haastateltu MTV3:n ohjelmapäällikkö Jani Hartikainen.

Samasta syystä kilpailu kovenee eri kanavien välillä, sillä laadukkaasta sisällöstä on pulaa. Neuvotteluja käydään jatkuvasti ulkomaisten yhtiöiden kanssa, sillä kansainvälinen hankinta on edullisempaa kuin oman tuotannon lisääminen.

"Kun sekä Neloselle että Maikkarille on tullut lisää kanavia, niin se on lisännyt erityisesti painetta. Heidän täytyy täyttää lisää ohjelma-aikaa. He ovat panneet enemmän ihmisiä hakemaan ohjelmia markkinoilta ja silloinhan käy niin, että hyvistä ohjelmista kisataan", aprikoi Kalevan mukaan Yleisradion kansainvälisen ohjelmahankinnan päällikkö Tarmo Kivikallio.

Yleisradio on perinteisesti pitäytynyt eurooppalaisissa ohjelmatoimittajissa, mutta uskaltautui viime vuonna myös yhdysvaltalaisen tarjonnan pariin. YLE teki Suomen televisiohistorian laajimman sopimuksen Yhdysvaltoihin allekirjoittaessaan sopimuksen ohjelmakaupoista HBO-televisioyhtiön kanssa.

Vaikka paljon ohjelmaa tulee Yhdysvalloista, uskotaan eurooppalaisen ohjelmatarjonnan lisääntyvän niin YLE:llä kuin MTV3:llakin.

"Katsojien reagoinnit voivat olla yllättäviä. Serranon perheen ansiosta espanjan kieli nousi erittäin suosituksi - sarjan takia jopa opiskellaan kieltä. Tällaisten suosikkien löytäminen ei ole yksinkertaista ja joskus mennään aika lujaakin metsään", YLE:n Tarmo Kivikallio myöntää.

Lue koko juttu Kalevan sivuilta.

Edellinen Seuraava  

37 kommenttia

18.11.2008 23:16
masa92
Inactive

Tätä tää nyt on. Hankitaan miljoonatuumaset fullhd telsut, ja sitten katotan kun niistä tulee pelkkää paskaa ulos. Kesän jälkeen olen huomannut, että teeveestä ei tule juuri mitään fiksua katottavaa.

28.11.2008 23:32

Kyllä tämä ollaan huomattu parin viimeisen vuoden aikana menevän vain huonompaan suuntaan.

Nykyään ~50% elokuvista ja tv-sarjoista katson suoraan netin kautta, kun telvision ohjelmatarjonta on niin heikkoa laadultaan. Ja koska monia kiinnostavia sarjoja ei tulla [lue koskaan] pitkään aikaan näyttämään suomessa.

Katson päivässä telvisiota noin 0-2h, muta hyvän elokuvan uusinta saattaa nostaa tuon jopa yli kolmeen tuntiin.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.11.2008 @ 23:37

38.11.2008 23:36

Itse olen kyllä ihan tyytyväinen television tarjontaan - Muutamia laatusarjoja näkyy MTV3:lla ja Subilla, YLE:llä taasen kiinnostavia dokumentteja ja hyviä vanhoja suomalaisia filmejä. YLE Teemalla myöskin loistavaa ohjelmaa, erityisesti musiikkiohjelmat.

Se on vaan hyvä että määrä voittaa laadun tässä asiassa. Onpahan enemmän valinnanvaraa.

48.11.2008 23:38

Itsehän en katso kokonaiseta tuntiakaan viikossa tv:tä. Prisonin ja Simpsonit näkee vaihtoehtoisiakin reittejä pitkin, ilman että tarvitsee kärsiä surkeista suomennoksista.

58.11.2008 23:42

Simpsonit ovat parhaita! Myös Jimiltä tulee Hurjat poliisivideot, katsottavaa sekin

68.11.2008 23:42

Simpsonit ovat parhaita! Myös Jimiltä tulee Hurjat poliisivideot, katsottavaa sekin

78.11.2008 23:47

house on hieno sarja.
samaten csi

toisaalta molempia olisi mukavampi katsella reeveereeltä.

maikkari ei anna lupaa julkaista esim housen kolmatta kautta dvd muodossa. koska se söisi heidän mainosaikaa. jenkeissä tuli myyntiin jo neljäs kausi

samoin PB ei ennen kuin on kausi loppunut telkusta.

muualla myydään jo kyseisten sarjojen kausia ilman suomisubeja muut pohjoismaat löytyy kyllä.

samapa tuo. kunhan mainostelevisiot syövät kaiken niin hyvin menee. lätkää ei näe, ei jormuloita ei mitään. ainosataan kauniit ja rohkeat sekä tuulen viemää.

leffat uusitaaan kuukauden välein. uutiset vielä on tuoreita josko kuitenkin kehä3 sisältöisiä

89.11.2008 0:20

tupla -.-

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.11.2008 @ 00:21

99.11.2008 0:21

Tottahan tuo, itse en televisiota katso koska sieltä ei mitään minua kiinnostavaa tule. Paras esimerkki on mielestäni edelleen big brother, aivotonta sisällötöntä hömppää tyhmille massoille (no offense..). Toki jotkut sarjat voivat olla mielenkiintoisia, mutta en ole sitä tyyppiä joka jaksaisi viikon odottaa uutta jaksoa ja vielä muistaa katsoakin sen ^^.

109.11.2008 0:26

Minusta on aivan sama onko niitä kanavia 1 tai 70, jos siltä yhdeltä kanavalta ei tule mitään uusintoja tai typerää amerikkalaista "oh my god" roskaohjelmaa, kuten kaikki tee-se-itse ohjelmat.

119.11.2008 0:29

enpä ole telkkua katsonut pariin vuoteen yli tuntia viikossa. Netistä saa sen mitä haluaa

129.11.2008 1:28

No maksu tv tarjontaki on niin surkeeta.MTV3 Max näyttää roskaa, Urheilu+Kanava näyttää vain yhden NBA matsin viikossa, sama vanha suomalainen Music TV jonka sarjat tulee amerikasta vuotta myöhemmin ja leffatkin ovat vanhoja surkeita tuntemattomia elokuvia.Maksan siis 30€ kuukaudessa tälläisesta.

139.11.2008 1:30

itse maksan vain wrestlingin takia aivan kästittämättömia juttuja, toisaalta se taitaa olla trendi että yhden kanavan takia pitää ostaa 5 muuta. sarjat olen ostanut dvd:llä mutta se taitaa olla tyässäkäyvän ihmisen juttu että ei wareta joka asiaa ja valita jokaisesta ohjelmasta joka ei tule juuri niiltä kanavilta joita ei edes millään tavalla supportoi...?

149.11.2008 9:42

Tottahan tuo on. Kanavia alkaa olla jo liikaa, eikä kaikille riitä hyvää sisältöä. Huonojen ohjelmien suuri osuus ei kuitenkaan minua haittaa, koska en juuri koskaan katso live-TV:tä. SaunaVision automaattitallennuksilla laitan kaikki laatusarjat ja mielenkiintoiset ohjelmat talteen. Niitä tulee kuitenkin enemmän kuin ehdin katsoa.

159.11.2008 10:05

Kyllähän on totta, että hemmetisti tulee paskaa.. Mutta kyllä ite aina onnistun jotain katottavaa löytämään tosta tarjonnasta.. Varsinki ku löytyy nää MAXit, sun muut..

169.11.2008 10:07

No kyllä se näin on. Minulle ei ole mitään muuta ohjelmaa jonka takia pitäisi josta ruudun ääreen kuin House. Muista on juoni täysin kulunut jne. Toinen on MTV3:n ikuiset Bond-uusinnat, niitäkin mielelläni katson :) Ja sitten mitä tulee ennen tuutilullaa katseltua on southpark MTV:ltä ja bigbrotheria (valitettavasti) tulee vilkailtua kun 22.00 ei juuri muutakaan tule. Ja Prison Break on myös ihan hyvä, mutta sitäkään ei oikein jaksa katsoa ja jos tulee sille päälle niin 700 kilotavullaa sekunnissa sitäkin saa tulemaan :)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.11.2008 @ 10:11

179.11.2008 11:12

Hyviä tv-ohjelmia tulee vuodessa n,2-4. Suurin osa on uusintoja. Mutta helmiä mahtuu sekaan myös. Tällä hetkellä Simpparit, Dokkarit Jim-kanavalta ovat ne parhaat, yleltä uutisvuoto, maikkarilta ehkä house/pako. Onneksi on sentään urheilukanava jolta tulee jalkapalloa. Eli loppujen lopuksi aika vähän hyviä ohjelmia tulee eli ei ole tv-luvan väärti. Tosin itselläni canal Digital ja siinä perhe+hd jolloin hyvät ohjelmat monin kertaistuvat. Tätä suomalaista "moskaa" manne-tv:n tapaista voisi vähentää aikalailla. Ja ylehän aloitti sopranoksen uudestaan ja eipä enää innostanut katsella sitä uudestaan. Joten MISSÄ UUDET KUNNOLLISET sarjat/ellut ovat? Tekijän päässä?

189.11.2008 11:50

Itse katson lähinnä Music TV:ltä muutamia sarjoja jotka tulee myöhään, sitten Discovery channelia ainakun jaksaa :) Mahtava kanava.

199.11.2008 12:22

Taitaa olla niin että vain 3 ja 4 esittää tuubaa nykyään :)


On moraalisesti väärin antaa tyhmien ihmisten pitää rahansa.

209.11.2008 12:56

Kukaan ei maininnut vielä Dexteriä, siinä on viikon paras TV-tarjonta.

219.11.2008 13:04

Itelleni on monesti käyny silleen et ei tuu yhtään mitään mikä ois ees vilkaisun arvosta, ennen klo 15.00 tulee joka kanavalt joku paska shoptv neloselt, tv shop jimilt, maikkarilt joku hikinen chat, subilta joku anime-chat, yleltä tulee mustavalkoleffoja jotka ei kiinnosta pätkääkään kuten ei muutkaa suomalaiset filmit, teemalt ei mitään! Koska meil ei näy kaapelikanavii (vielä) niin joudun vain istumaan paikallani tai tulla koneelle vaik kattomaan leffoja. Mua suututtaa kans se et myöhään illal ei tuu ees mitään muuta ku shoptv:tä ja tällasta vaik ois viikonloppu. Se mua ihmetyttää, että miksi meidän pitäisi maksaa tällaisesta tarjonnasta? Mun mielestä ihmiset vois muodostaa liiton joka vois vastustaa tälaista ja mä uskon et aika moni suomalainen ois valmiina tulemaan mukaan jos vain mahdollista. Korjatkaa jos olen väärässä.

229.11.2008 13:46
Zarok
Inactive

Itse katselen todella vähän telkkarii. Uutisvuoto tulee katseltua aina ja joskus tulee joku hyvä dokkari. Ohjelmia ei tarvitse näyttää 24/7 tyyliin, joten Rumat ja nössöt (Kauniit ja Rohkeat), Salatut Elämät, chatti, tee-se-itse yms. voitaisin poistaa kokonaan. Vaikkakin ei tulisi sitten 24/7 ohjelmaa, nii so what? Rahaa säästyisi ja sillä sitten voitaisiin hankkia hyviä ohjelma tai joka suomen kieltä osavia suomentajia.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.11.2008 @ 13:50

239.11.2008 13:46
Zarok
Inactive

TUPLA voihan rähmä

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.11.2008 @ 13:49

249.11.2008 15:00

-

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.7.2014 @ 23:59

259.11.2008 16:20

Pakko kyllä myöntää että suomen tv tarjonta on täyttä paskaa. Ainoastaan joidenkin leffojen uusinnat kiinnostaa edes vähän ja sen takia pitää maksaa 220e vuodessa... En kiellä sitä että tv:stä ei tulis hyviäkin sarjoja mutta ne on niin paljon jäljessä enkä tykkää muutenkaan katsoa tv:tä koska se pakottaa katsomaan tiettyyn aikaan ja ärsyttävillä mainoskatkoilla. Joten katson hyvät tv sarjat netin kautta mikä taas aiheuttaa sen että olen noin puoltoista vuotta edellä jokaisessa katsottavassa sarjassa. Kanavien lisääminen ei ole kyllä vaikuttanu tarjontaan juuri mitenkään, nyt tulee vaan paskaa paljon useammalta kanavalta. Satuin vilkasemaan viimeksi kun oli maxit sun muut ilmaiseksi katsottavissa ja totesin että niidenki tarjonta on aivan surkea, maxilta ei tule mitää kiinnostavaa ja leffa kanavalla oli lähinnä huonoja leffoja pyörimässä kokoajan.

269.11.2008 20:11

Joop, tuossa eilen just tätä juttua taas mietiskelin ja tottahan tuo on. Tv-tarjonnan taso sen kun laskee kun pusketaan ohjelmia kuten Meidän isä on parempi kuin teidän isä ja Jackpot prime-timeen. En katso oikeastaan yhtään sarjaa enää tv:stä, mitä nyt joskus Simpsoneita, Mad TV:tä tai Prison Breakia tulee katseltua. Muuten oma TV:n katsominen on urheilun ja elokuvien katsomista. Urheilutarjontakin tuppaa siirtymään pääosin maksullisille kanaville, onneksi Urheilukanava sentään yrittää vielä puskea urheilua ilmaiseksi.

Ainoat propsit mitä nyt voin tästä suoralta kädeltä on, tulee maikkarille Twin Peaksien näyttämisestä puoltoista vuotta sitten, vaikkakin esitysaika oli ihan viturallaan. Nuo esitysajatkin on yksi suuri ongelma, jos joku hyvä sarja tuleekin näytille, niin eikös sitä näytetä puoleltaöin keskellä viikkoa.

Elokuvatarjontakin on myös sellaista, että saa ihan hakemalla hakea niitä katsottavia leffoja, maikkarilla taas näytetään tuttuja james bondeja vuodesta toiseen ja ehkä ne alkaa nyt star warsejakin pistämään samalla tahdilla. Nelonen ja SubTV taitaakin tarjota ne paremmat leffat omaan makuun, mutta kuten sanottu, hakemalla saa hakea niitä hyviä leffoja. Pääosin leffojen katsominen nykypäivänä hoituukin tietokoneelta tai dvd:ltä itse telkkarista.

2710.11.2008 15:24
hentriz
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 6volttia:
Eikös se niin mene, että makuasioista ei kiistellä. Kyllähän kaikille ohjelmille katsojansa on.

Juuri näin.
Jotain dokumentteja, uutiset ja jotain sarjoja tulee katottua, kuten 24 sitten kun tulee telkusta ulos.
Toinen offtopic-asia on se, että mites te osa Junior Membereistä saatte tuplapostauksen? Eikös se ole aika yksinkertaista painaa vain kerran tuota "Lähetä vastaus"-nappia ja odottaa, että se animaatio, vai mikä nyt lie, lähtee pois. Tässäkin ketjussa oli aika turhan monta sellaista :-)

2810.11.2008 20:30

Tänään tulee hyvä ohjelma ja jos haluatte tietää mikä se on, niin katsokaa klo 23 alkaen subia :)

2910.11.2008 21:58

Hankkisivat vaan läjäpäin animea Japanista, sieltä löytyisi paljonkin hyvää viihdettä eikä sitä ainakaan ole liikaa täällä Suomen televisiossa nähty.

3011.11.2008 11:48

Minulle kyllä olisi riittänyt ihan nämä peruskanavat: YLE1&2, MTV3, Nelonen ja Subi. Noiltakin tulee 90% ohjelmistä päällekkäin, ettei voi seurata kuin murto-osaa tarjonnasta.

Maksu-kanavilta onneksi ei tulekaan mitään tärkeää sarjaa, joten ei tarvitse tuhlata rahojaan noihin.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teosto:

maikkari ei anna lupaa julkaista esim housen kolmatta kautta dvd muodossa. koska se söisi heidän mainosaikaa. jenkeissä tuli myyntiin jo neljäs kausi

Onko näin =/

...on siis Maikkarin vika, että joudun seuraamaan tätäkin sarjaa P2P-verkkojen kautta. Ihmettelinkin jo missä pirussa uudet DVD-boksit viipyy. Mutta samapa tuo. Eipähän tarvitse ostaa täyteen hintaan tulevia bokseja kun on sarja jo nähty. Ala-laarista sitten pilkka hintaan ottaa jaksot omaan hyllyyn uusinta kierrosta varten.

3111.11.2008 13:06

Näin on suomalaisilta kanavilta ei tule kun SHITTIÄ ja SÄTTIÄ sun-
muuta skeidaa aamusta iltaan.
Olen samaa mieltä muutaman nimimerkin kanssa siitä että kanavien mää-
rää pitäisi rajoittaa ja keskittyä laatuun. Hoitaa homma niinkuin 80-
luvulla vielä oli. yksi kanava per kanava. Siinäkin sitten keskittyä
siihen prime timeen, eli noin klo 16.00-22.00. Kaikki turha sonta mä-
keen niin eiköhän löydy tolle välille laatuohjelmia. Täytyy myöntää
että itse en televisiota katso koska sieltä ei vuosiin ole tllut kat-
sottavaa joka minua kiinnostaa. (Mutta sehän on makuasia).
Meillä sentään on tänäpäivänä edullinen intternet mistä näkee kaikki
kiinnostavat ohjelmat, elokuvista, sarjoista urheiluun asti. Ja kun
ei ole mitään virittimiä eikä digibokseja niin ei voi tv-lupaakaan
tulla vaatimaan. Ja ensivuonna HULU kulema näkyy myös euroopassa int-
ternetin kautta. Siellä kaikki uusimmat huippusarjat simpsonista hou-
seen, ja satoja elokuvia. Että jäädään odottelemaan.
PS. Tietääkö kukaan paljonko on suomalaisten tv-kanavien päättäjien
keski-ikä. SE varmaan jo kertoisi paljon.

3211.11.2008 13:52

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LIMPLAD:
Näin on suomalaisilta kanavilta ei tule kun SHITTIÄ ja SÄTTIÄ sun-
muuta skeidaa aamusta iltaan.
Olen samaa mieltä muutaman nimimerkin kanssa siitä että kanavien mää-
rää pitäisi rajoittaa ja keskittyä laatuun. Hoitaa homma niinkuin 80-
luvulla vielä oli. yksi kanava per kanava. Siinäkin sitten keskittyä
siihen prime timeen, eli noin klo 16.00-22.00. Kaikki turha sonta mä-
keen niin eiköhän löydy tolle välille laatuohjelmia. Täytyy myöntää
että itse en televisiota katso koska sieltä ei vuosiin ole tllut kat-
sottavaa joka minua kiinnostaa. (Mutta sehän on makuasia).
Meillä sentään on tänäpäivänä edullinen intternet mistä näkee kaikki
kiinnostavat ohjelmat, elokuvista, sarjoista urheiluun asti. Ja kun
ei ole mitään virittimiä eikä digibokseja niin ei voi tv-lupaakaan
tulla vaatimaan. Ja ensivuonna HULU kulema näkyy myös euroopassa int-
ternetin kautta. Siellä kaikki uusimmat huippusarjat simpsonista hou-
seen, ja satoja elokuvia. Että jäädään odottelemaan.
PS. Tietääkö kukaan paljonko on suomalaisten tv-kanavien päättäjien
keski-ikä. SE varmaan jo kertoisi paljon.
Joo, rajotetaan kanavien määrää ja keskitytään laatuun. Arvaappa mitkä ohjelmat jäisivät jäljelle? Idols, Big Brother ja muut paskat.

3311.11.2008 14:30

Filbolle: Niin näinhän siinä varmaan tulisi käymään, olet oikeassa.
Mutta minähän mainitsin että paskat pois ja nämä mainitsemasi ohjel-
mat juuri sisältyvät niihin paskoihin. Että sillee.

3411.11.2008 15:13

Samaa mieltä... paskat ohjelmat (chätit, reality-TVeet, BB, Idols, Deitti yms.) pois. Mutta eihän se ole mahdollista, sen verran tuntuu olevan katsojia niillä.

Olisikin hyvä, että kanavat jaettaisiin ohjlemien perusteella:
- dokumentit, keskusteluohjelmat ja vastaavat YLEN kanavilla
- hittisarjat ja elokuvat ainoastaan näille kolmelle peruskanavalle (MTV3, Nelonen, Sub)
- KAIKKI urheilu omalle kanavalle
- KAIKKI tee se itse korjaus- ja kokkaus ohjelmat omalle
- KAIKKI paska omalle kanavalle

...ja niin edelleen. Nyt joka kanavalla on kaikkea ja ne kaikki tulee yhtäaikaa.

3515.11.2008 15:11

Televisio on loppujen lopuksi vain putki, jota pitkin tulee mitä milloinkin. Käytännössä katselija ei maksu-tv-paketeillakaan pysty vaikuttamaan televisiosta tulevan ohjelman sisältöön. Hiljaksiin, kun media-PC:t yleistyvät, niin voidaan ehkä joskus olla siinä tilanteessa, että voidaan itse nyppiä halutut ohjelmat luettelosta ja katsoa ne. Jotkut ohjelmat ovat luettelossa pidempään ja ajankohtaisohjelmat, uutiset ja muut suorat lähetykset pysyisivät listalla pidempään, muut lyhyemmän ajan.

3618.11.2008 8:59

juuSOS, Zarok: Kyllä remonttireiskashowt aina Big Brotherin voittaa!

3718.11.2008 9:06

Kyllä tv:stä jotain hyvääkin tulee. Frasier, Rillit huurussa, Aikahyppy, Amazing Race, House, Tilt.tv...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto