AfterDawn: IT-alan uutiset

iPhone ohjaa robottia

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 6.11.2008 09:38 Kommentteja (6)

iPhone ohjaa robottia Japanilaiset ovat tunnettuja muun muassa maassa järjestettävistä robottirakentelukisoista, joihin saavat osallistua niin lapset kuin varttuneemmatkin harrastajat. Erään japanilaisen harrastajan innoittamana uusimmaksi villitykseksi saattaa nousta robotin rakentaminen Applen iPhone-puhelimen ympärille. Asiasta uutisoi muun muassa iPhone World.
Hieman ylimääräistä aikaa, jailbreikattu iPhone, Arduinon kehityslevy ja TA7291P-moottori. Muuta tähän neljällä AA-paristolla kulkevan kauko-ohjattavan vempeleen rakentamiseen ei periaatteessa tarvita. Koodaustaitojen on oltava tietysti myös kunnossa, koska valmista koodia ei liene saatavilla.

Videollakin pyörivää robottia ohjataan tietokoneella WLAN-yhteyden yli. Myös videokuva saadaan talteen. Todella mielenkiintoinen rakennelma, ei voi muuta sanoa. Tässäpä haaste suomalaisille lukijoillemme, laittakaa paremmaksi!

Lue myös oppaamme: Applen iPod touchin ja iPhonen lukituksen avaaminen (Jailbreak)

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

16.11.2008 10:54

No eipä tuossa nyt mitään kovin ihmeellistä ole että iPhone voi ohjata robottia, mutta ei varmaan itseltä onnistuisi tuo laitteen rakentaminen ja ohjelmointi. Näitähän on nähty että mitä ihmeellisimmillä laitteilla ohjataan jotain robottia jotku oli tehneet jopa robotin jota ohjaa torakka. Näin jossain vastaavanlaisen robotin joka oli tehty iPhonen sijaan BeagleBoard tee-se-itse minitietokoneella joka pyöritti linuxia ja jonka luulisin olevan helpompi ohjelmoida.

26.11.2008 15:00

iRobot <<<333<33<3<3<333<333

36.11.2008 19:24
Pelko
Inactive

Iphonelta tuo ei ole temppu eikä mikään, pistäkääs Samsung, SE tai Noksu tekemään vastaavaa yhtä helposti ja hyvin

46.11.2008 19:43

PSP teki saman jo aikoja sitten.
Enää ajan kysymys kun voidaan sanoa tietokoneen mikkiin "Houston, we have a problem"

57.11.2008 1:44

Lainaus:
Iphonelta tuo ei ole temppu eikä mikään, pistäkääs Samsung, SE tai Noksu tekemään vastaavaa yhtä helposti ja hyvin
Kehtaan väittää vastaan. Uutisarvo tässä on sitäpaitsi ainoastaan se, että tämä satuttiin tekemään Jeesus-puhelimella.

Sama homma onnistuu lähes millä tahansa alustalla yhtä helposti jos on saatavilla käyttöjärjestelmä, tarvittava WLAN-tuki ja IO-portti. Symbian-koodareille tuskin temppu tai mikään.

Miksi muuten luulet, että tämä oli erityisen helppo iPhonella ja hyvin toteutettu? Tämähän vaati Jailbreakin... Symbianilla, Androidilla tai Windows Mobilella tämäkin vaihe jää pois ja voidaan keskittyä olennaiseen.

68.11.2008 19:20
hentriz
Inactive

Lainaus:
Miksi muuten luulet, että tämä oli erityisen helppo iPhonella ja hyvin toteutettu? Tämähän vaati Jailbreakin... Symbianilla, Androidilla tai Windows Mobilella tämäkin vaihe jää pois ja voidaan keskittyä olennaiseen.

iPhonesta ei kokemusta ole eikä tulekkaan, mutta eikös se jailbreaus ole aika easy-homma?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto