AfterDawn: IT-alan uutiset

Canal Digital aloittaa Nelonen HD -kanavan satelliittijakelun

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 3.11.2008 21:15 Kommentteja (3)

Canal Digital aloittaa Nelonen HD -kanavan satelliittijakelun Ensimmäisenä suomalaisena TV-kanavana maksuttomat teräväpiirtolähetykset menneenä kesänä Welhon kaapeli-TV-verkossa aloittanut Nelonen laajentaa Nelonen HD -kanavan näkyvyyttä Canal Digitalin avulla.
Nelonen HD -kanavaa vois siis jatkossa seurata Canal Digitalin satelliittijakelun kautta. Satelliittijakelun myötä kanava on ensi vuoden alusta lähtien mahdollista vastaanottaa maanlaajuisesti, joten kanavan näkyvyys ei ole enää rajoitettu pääkaupunkiseudulle.

Nelonen HD -kanava on Canal Digitalin mukaan osa sen kaikkia kanavapaketteja. Kanavan katselua varten pitää kuluttajalta löytyä satelliittilautasen lisäksi teräväpiirtolähetyksiä tukeva digiboksi ja teräväpiirtovideota tukeva näyttölaite. Nelonen HD -kanavan resoluutio on 1080i ja ohjelmat on varustettu stereoäänellä. Nelonen HD ei kuitenkaan käytä lähdemateriaalina vielä "aitoa" teräväpiirtosisältöä, vaan käytössä ovat samat lähdemateriaalit kuin Nelosen nykyisillä digi-TV-kanavilla, joten teräväpiirtokanavan termi on ainakin vielä toistaiseksi hieman harhaanjohtava.

Nelonen on kuitenkin luvannut, että kanava tulee tarjoamaan tulevaisuudessa "aitoa" teräväpiirtosisältöä, mutta toistaiseksi kanava ei ole ilmoittanut ajankohtaa, jolloin ensimmäiset skaalaamattomat teräväpiirtolähetykset nähdään kanavalla.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

14.11.2008 5:55

Kanava näkyy jo. Vaatii ilmeisesti canal digital local kortin näkyäkseen. Ohjelmat identtiset normaali Neloseen verrattuna.

Nelonen HD
Thor 3 12.399GHz/H, SR 28000, FEC 7/8 (Conax)

24.11.2008 10:50

näkyihän tuo jo lauantaina, mutta sunnuntai oli pimeänä.ero mitättömän pieni normi neloseen verrattuna.saisivat nyt heti vuoden alusta skaalamatonta kuvaa ulos, niin olishan sitä ilo katsella.

34.11.2008 11:40

Vaatii Canal Digital Local kortin 78€/vuosi.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto