AfterDawn: IT-alan uutiset

James Bond -elokuvien Blu-ray-versiot aiheuttavat ongelmia

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 31.10.2008 12:13 Kommentteja (4)

James Bond -elokuvien Blu-ray-versiot aiheuttavat ongelmia Blu-ray-formaatin tarjoamat mahdollisuudet eri profiilien ja valinnaisten kopiointisuojausten käyttöön ovat aiemmin tuoneet ongelmia tietyille Blu-ray-soittimille ja nyt nämä ongelmat ovat saaneet jatkoa, kun monet James Bond -elokuvien Blu-ray-julkaisuja hankkineet tahot ovat valitelleet elokuvien toimivuusongelmia.
Viime viikolla kokoelmina julkaistut James Bond -elokuvat aiheuttavat ongelmia useiden eri Blu-ray-soittimien kanssa. Ongelmat näkyvät kuluttajille mm. elokuvan pysähtymisenä, elokuvan jumiutumisena elokuvan valikoissa ja Blu-ray-soittimen jumiutumisena.

Ongelmat johtuvat jälleen soittimista, joiden firmware-päivitykset eivät ole ajan tasalla. Valitettavasti kaikille soittimille ei ole vielä julkaistu firmware-päivitystä, jonka avulla elokuvat toimisivat ongelmitta, jonka lisäksi tiettyjen soittimien firmware-päivitysten tekeminen vaatii kuluttajalta hieman ylimääräisiä ponnistuksia ja tietokoneen käyttötaitoja, jonka vuoksi kaikki Blu-ray-soittimet eivät ole käyttäjäystävällisyyden osalta parhaita mahdollisia laitteita. Monissa uudemmissa soittimissa firmware-päivitykset onnistuvat onneksi suoraan soittimen valikon kautta, jos soitin on vain yhdistetty internetiin.

Samsungia vastaan nostettiin tämän vuoden alkupuolella ryhmäkanne Yhdysvalloissa, koska yrityksen BD-P1200-soitin ei toistanut tiettyjä Blu-ray-elokuvia kunnolla. Vastaavien ongelmien jatkuvat toistumiset tuskin valavat uskoa kuluttajiin Blu-rayn ylivertaisuudesta.

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

131.10.2008 12:41

Vähän harmillista ja huonoa mainosta koko formaatille. Tuosta kun ei hyödy kukaan. Alun alkaen olisi kaikkien pitänyt noudattaa tiettyjä stantardeja, eikä niin että joku soveltaa jotakin ja joku jättää soveltamatta. Tarpeeksi kun mokailevat, niin alkaa formaatin maine tosiaan kärsiä ja tulee tilaisuus jollekin muulle yrittää nokittaa.

231.10.2008 12:46

Toivottavasti tämä poikii joukkokanteita. Tälläiset kuluttajien kiusaamiset pitää saada loppumaan.

331.10.2008 13:09

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Aunustico:
Vähän harmillista ja huonoa mainosta koko formaatille. Tuosta kun ei hyödy kukaan. Alun alkaen olisi kaikkien pitänyt noudattaa tiettyjä stantardeja, eikä niin että joku soveltaa jotakin ja joku jättää soveltamatta. Tarpeeksi kun mokailevat, niin alkaa formaatin maine tosiaan kärsiä ja tulee tilaisuus jollekin muulle yrittää nokittaa.

Ongelma ei johdu tästä. Alunperin levyt toimivat soittimissa mutta siinä vaiheessa kun suojaukset murrettiin niin vedettiin paniikkinappulaa ja alettiin kehittämään kopiosuojauksia. Niitä on sen jälkeen tiukennettu ja muutettu moneen otteeseen. Seuraukset näkee tässä. Yhteensopivuus on menetetty monen soittimen kanssa eikä siltikään levyjen kopiointia ole pystytty estämään.

Tässä taas hyvä esimerkki siitä että kopiosuojaukset vaan pyrkivät vaikeuttamaan maksavien asiakkaiden elämää...

Ja ilman tiettyjen tahojen järjetöntä ahneutta ja taistelua kotikopiointia vastaan ongelmaa ei olisi.

Se on vaan kumma kun siihen omaan jalkaan on pakko ampua uudestaan ja uudestaan. Mistään ei opita...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 31.10.2008 @ 13:12

431.10.2008 20:17

Lainaus:
Tässä taas hyvä esimerkki siitä että kopiosuojaukset vaan pyrkivät vaikeuttamaan maksavien asiakkaiden elämää...
PS3 on kait ainut kone maan päällä jolla ei ole Blu-ray toisto ongelmia PC:ee puolella tuop oli DVD aikana kunnes antoivat periksi nyt sama paska juttu blu-ray aikana edes Any DVD\Blu-ray toista uusimpia Blu-ray leffoja mut PS3 toisti sen mutisematta

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

EU:n villi ehdotus – Ehdottaa laajaa digiveroa EU:n villi ehdotus – Ehdottaa laajaa digiveroa (21.3.2018 17:25)
EU-komissio ehdottaa tänään julkistetussa tiedotteessa uudenlaista digiveroa, jolla pyritään suitsimaan monikansallisten Internet-jättien verokikkailua Euroopassa. Esimerkiksi Facebook, Google ....
Toyota pelästyi – Keskeytti kokeet itsestään ajavilla autoilla Toyota pelästyi – Keskeytti kokeet itsestään ajavilla autoilla (21.3.2018 10:25)
Jalankulkijan kuolemaan johtanut onnettomuus Arizonassa tällä viikolla on saanut itsestään ajavia autoja kehittävät yhtiöt varpailleen. Ainakin Toyota on päättänyt keskeyttää teknologian testaamisen ....
2 kommenttia
Google on ostamassa takavuosien kuuman kamerakehittäjän pilkkahintaan Google on ostamassa takavuosien kuuman kamerakehittäjän pilkkahintaan (21.3.2018 09:56)
Lytro oli jotain vuosia sitten todella kuuma startup-yhtiö, jolla ei tuntunut olevan ongelmia saada toiminnalleen rahoitusta. Valokenttäkameraa, jonka avulla voidaan säädellä tarkennusta jälkikäteen, ....
Nokian hirviökamerapuhelin saa haastajan – Tässä puhelimessa on 40 MP:n kamera Nokian hirviökamerapuhelin saa haastajan – Tässä puhelimessa on 40 MP:n kamera (21.3.2018 09:15)
Nokian 808 Pureview- ja Lumia 1020 -älypuhelimet muistetaan yhdestä seikasta: massiivisesta 41 megapikselin kamerasta. Puhelimet ovat saamassa modernimman haastajan, sillä Huawei on päättänyt ....
WhatsAppin perustajalta yllättävä kehotus – Poista Facebook-tilisi WhatsAppin perustajalta yllättävä kehotus – Poista Facebook-tilisi (21.3.2018 09:06)
Facebook osti pikaviestipalvelu WhatsAppin vuonna 2014 noin 19 miljardilla, mikä teki palvelun perustaneista Jan Koumista ja Brian Actonista kohtuullisen hyvin toimeentulevia. Rahalla ei saa ....

Uutisarkisto