AfterDawn: IT-alan uutiset

Kommentti: Kesko heräämässä verkkokaupan todellisuuteen?

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 29.10.2008 15:09 Kommentteja (36)

Kommentti: Kesko heräämässä verkkokaupan todellisuuteen? Kesko, kuten käytännössä kaikki muutkin suomalaiset perinteiset kuluttajaelektroniikan jälleenmyyjät, ovat olleet täydellisen pihalla verkkokaupan kasvusta jo vuosikymmenen ajan. Niinkin tunnetut ja luotetut brändit kuin Musta Pörssi, Tekniset, Veikon Kone ja Expert ovat vain tyynesti katselleet vierestä, kun isot ja pienet verkkokaupat ovat pikkuhiljaa napsineet niiden markkinaosuutta aina vain kiihtyvään tahtiin.
Kesko toki muistaa hehkuttaa netAnttila-konseptiaan, mutta se ei liiemmin auta, kun samaan aikaan esim. Musta Pörssi -ketjun liikevaihto syöksyy (PDF) tappavaa tahtia alaspäin. Nyt alamäen pysäyttämiseksi Kesko on avaamassa uutta verkkokaupan ja kivijalkamyymälän yhdistelmää, Koneboxia. Näinkin pian? Nettikaupan alkamisesta Suomessahan tulee kuluneeksi vasta noin 12 vuotta..

On jokseenkin käsittämätöntä, että valtavalla vuosikymmenien työllä rakennetut brändit eivät huomaa verkon mahdollisuuksia. Osasyynä asiaan on monella ketjulla myös se, että ne ovat oikeasti vain usean itsenäisen yrittäjän muodostamia brändiketjuja ja jos ketju alkaa taistelemaan oman yrittäjänsä kanssa samoista kuluttajista, on ongelma tietysti hyvin konkreettinen. Mutta onko sekään sitten hyvä, että pian ihmisille tulee ensimmäisenä mieleen Verkkokauppa.com tai Jimm's PC Store, kun he ajattelevat "hyvää kodinelektroniikkakauppaa"?

Tietysti vielä surullisempi tarina on S-ryhmä, joka on tavallaan samassa tilanteessa yrittäjävetoisten ketjujen kanssa -- jokainen osuuskauppa on itsenäinen yksikkö ja verkkomyynti olisi vaikea upottaa tähän malliin. Mutta onhan hieman koomista, että Prisma.fi vie epämääräisen näköiselle S-ryhmän hakutulossivulle eikä verkkokauppaan, josta voisi ostaa Prismasta löytyviä tuotteita.

Kodinelektroniikka ja tietotekniikka on ehkä kärjistetyin ja helpoin esimerkki suurten, perinteisten ketjujen täydellisen epäonnistuneesta tilannetajusta. Mutta vaaditaanko "ruokakaupan verkkokauppapistecom" siihen, että S- ja K-ryhmä alkavat vakavissaan kokeilemaan päivittäistavaroiden myyntiä verkossa?

Britannian suurin päivittäistavarakauppa Tesco on todistanut jo vuosia sitten, että ruoan ja muun päivittäistavaran myynti verkossa voi olla erittäin, erittäin hyvä bisnes, kun sen tekee oikein (vuoden 2007 tilinpäätöksessä mainitaan Tescon verkkokaupan liikevaihdoksi 1,2 miljardia puntaa).

Ehkäpä veikonkoneiden ja muiden mielestä me suomalaiset olemme vain sen verran hitaasti oppivaa kansaa, että meille ei tarvitse tarjota mitään uutta ja mullistavaa, kuten 90-luvulla keksittyä konseptia verkkokaupasta? Tällä välin Verkkokauppa.com:n liikevaihto on tosin ehtinyt "lipsahtaa" jo sadan miljoonan euron paremmalle puolelle ja samaan aikaan suomalaiset lappavat yhä kasvavia euromääriä ulkomaisiin verkkokauppoihin kotimaisen tarjonnan puutteessa.

Edellinen Seuraava  

36 kommenttia

129.10.2008 15:20

hienoa tekstiä, kyllä taas on suomen kaupat pihalla kuin lumiukot =)

229.10.2008 15:31

On muuten harvinaisen totta. Olis kyllä aika jännää tilata kassillinen ruokaa tosta lähi-Alepasta :)

329.10.2008 15:48

Vielä kun kiinnitettäisiin erityistä huomiota toimituskuluihin täällä Suomessa. Nyt sitä pientavaraa tulee tilattua ekologisesti pallon toiselta puolelta, free shipping worldwide.

429.10.2008 16:08

Vau herätys tapahtuu...

529.10.2008 16:22

Kävin parikymmentä erillistä kertaa vuosien saatosssa mm. mustan pörssin verkkosivuilla, kun aikeena oli sijoittaa rahaa johonkin tekniseen laitteeseen, vaan eipä sivuilla ole edes kerrottu myynnissä olevia tuotteita, joten ostamatta on jäänyt. Lähes poikkeuksetta, vaikka myymälästä ostan, olen katsonut tuotetiedot ja hinnan nettikaupasta, ellen sitten jopa tilaa suoraan nettikaupasta ja jos ei hintatietoa ole saatavilla. Eniten olen harmitellut ettei s-ryhmällä ole verkkokauppaa, kun on jäänyt hyvät bonukset jokunen kerta saamatta. Todellakin ihme, ettei isossa päässä ole tähän hommaan kunnolla herätty. Toisaalta asia on varsin positiivinen monen pienyrittäjän kannalta.

629.10.2008 16:27

Erittäin hyvää ja asiallista kritiikkiä. Näitä toivoisin näkeväni AD:ssa lisää. Suurten liikkeiden toimissa on jotakin ärsyttävää ylimielisyyttä liittyen verkossa tapahtuvaan liiketoimintaan. Hyvä, että joku ottaa asian puheeksi.

729.10.2008 17:50

Päivittäistavaran verkkokauppoja ei ole koska ne eivät kannata. Ruoan ja päivittäistavaroiden verkkokauppaa ovat 2000-luvulla kokeilleet Suomessa ainakin S-ketju ja silloinen Ruokavarasto. Mitä tulee Tescoon niin Britanniassahan ei edes ole oikein mitään kunnon supermarket-järjestelmää mm. liiketilojen pöyristyttävien hintojen vuoksi.

Veikkaan että epäonnistumiset tuolla puolella ovat ajaneet päivittäistavaravetoiset ketjut ylenkatsomaan verkkokaupan mahdollisuuksia. Lisäksi väestörakenteellistä dataa taidetaan lukea väärin. Arvaan, että Mustan pörssin ja Jimm'sin asiakaskunnan ikäprofiili poikkeaa toisistaan aika lailla. Pienellä googlaamisella löytyy kymmenittäin tutkimuksia, joissa todetaan että ns. "digital divade" on ennenkaikkea ikäjaottelu, verkosta syrjäytyvät kaikkein vanhimmat. Kun suurten ikäluokkien ja sitä vanhempien taidot käyttää tietokonetta ja verkkoa ovat nollassa, ei sitä porukkaa saa millään tekemään ostoksia verkossa. Vasta nyt tietokonetaitoisten kriittinen massa alkaa olla "ehkä" tarpeeksi suuri. Kauppaketjut arvioivat myyntiään ikätietoja vastaan ja kun alle 35-vuotiaiden myynti laskee, olettavat, että porukka ei osta ollenkaan, vaikka ostavat muualta. No oppivatpahan kantapään kautta.

829.10.2008 18:01

Juu ite ei ole tullut ostettua kivijalka myymälästä elektroniikkaa 4 vuoteen kun kaikki saa kätevästi netin kautta palautus oikeudella.Samalla vertailu on helppoa ja hintaseurannan kautta aina halvinta.

929.10.2008 18:30

Gigantti taitaa olla ainut isompi ketju, joka on ymmärtänyt verkkokaupankin tärkeyden.

1029.10.2008 18:48

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti overdose:
Gigantti taitaa olla ainut isompi ketju, joka on ymmärtänyt verkkokaupankin tärkeyden.
Aivan, netanttilan myynti on giganttiin verrattuna pieni, kuten edellä on todettu suomalaiset eivät ilmeisesti uskonut ko kaupan käyntiin ollenkaan :-p, kun taas verkkokauppa ja jimm´s on oikeastaan ainoat kunnolliset verkkokaupat...sorry kesko mutta anttila-brändi on pian kuollut...anteeks sisustuspuoli voi vielä vetää..tuolla myynnin pienuudella tarkoitan pienelektroniikkaa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.10.2008 @ 18:52

1129.10.2008 20:03

Teen useinkin niin itse jos olen ostamassa esim uutta puhelinta, että käyn katselemassa sitä ja kokeilemassa gigantissa (koska täällä hämeenlinnassa ei ole nyt esim verkkokauppaa.comia) ja sen jälkeen tilaan sen verkkokauppa.comista hinnan ja luotettavan takuu järjestelmän takia!

1229.10.2008 20:30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti razer321:
On muuten harvinaisen totta. Olis kyllä aika jännää tilata kassillinen ruokaa tosta lähi-Alepasta :)
Muistan kun iloisella 70-luvulla ja varmaan vielä 80-luvun alussa äitee soitti paikalliseen Sokokseen listan ruokatarvikkeista ym. mitä haluaa, ja lähettipoika kävi lakki kourassa tuomassa tavarat suoraan kotiovelle.

Nythän on suunnitteilla, että ostosten maksuprosessointikin siirretään kuluttajien huoleksi kaupoissa. Robottisilmä varmaan vahtaa katossa, henkilökuntaa ei tarvita.

1329.10.2008 20:34

Kaikki puhuu Verkkokaupasta tai Jimssista? :o

Kyllä Multitronic on myös aivan jees verkkokauppa ja takuupalautukset on toimineet ongelmitta ainakin itsellä

1429.10.2008 20:47

Kyllähän tuo netAnttila ja hobbyhallilla ovat omalla kohdalla ollut kovassa käytössä, koska sieltä saa helposti osamaksulla. Yhtä helppoa osamaksujärjestelmää en ole vielä muilla tavannut. Hinta ja tarjonnan monipuolisuus tosin ovat rajoittuneempia, kuin monessa muussa paikassa.

1529.10.2008 23:44

Kyllä se on niin että verkkokauppa.com ja jims tosiaankin tulevat ekana mieleen. Toki itse myymälästä voi saada poistohintaan jotain, kuten giganteista usein saa.

Mutta kyllä nuo isot ketjut kuten mustapörssi ja veikonkone pikkuhiljaa pienenee. Nykypäivänä se vaan on niin helppo tilata ja valita se TV suoraan netistä ja saada kotiovelle asti.

1630.10.2008 0:15

Valitettavasti Verkkokauppa.comin varastosaldot ovat kokoajan vaan surkeampaa luettavaa. Aika fanboy olen aina ollut Vk.comin suhteen, mutta nyt olen kyllä siirtynyt lobbaamaan Multitronicin puolesta. Siellä kun tuntuu aina olevan varastossa kamaa ja tähän mennessä tilaukset ovat tulleet nopeasti.

Verkkokauppa.comista tulee kuitenkin aina ensimmäisenä katsottua kaikki tuotteet, sen ylivertaisen haun vuoksi. Miten voi muuten olla että tuo fiksun hakusysteemin ja edes jossain määrin selkeän tuoteryhmittelyn tarjoaminen tuntuu vieläkin olevan ylivoimaisen vaikeaa 85% liikkeistä?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 30.10.2008 @ 00:17

1730.10.2008 4:10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti geru:
V
Verkkokauppa.comista tulee kuitenkin aina ensimmäisenä katsottua kaikki tuotteet, sen ylivertaisen haun vuoksi. Miten voi muuten olla että tuo fiksun hakusysteemin ja edes jossain määrin selkeän tuoteryhmittelyn tarjoaminen tuntuu vieläkin olevan ylivoimaisen vaikeaa 85% liikkeistä?
Juu-u.. aikalailla samoilla linjoilla ollaan, verkkokauppa.com on ehkä loogisin ja helppokäyttöisin verkkokauppa. Ja saman huomion varastosaldojen suhteen olen myös tehnyt. Varsin harmillista. :/ ensin selaillaa verkkokauppa.comia ja sitten etsitään tuote vertaa.fi:stä tai hintaseuranta.fi:Stä. Näin on itse tullut tehtyä jo pitemmän aikaa.

Fyysisesti liikkeessä saatan käydä silloin, kun jonkun saamisella on kiire.. tai todennäköisempi tapaus, menen sinne miesparkkiin tuumimaan että mitähän seuraavaksi "tarvitsen".

1830.10.2008 10:14

Britanniaan vertailu on aika ontuvaa, kun siellä on liiketilojen vuokra jotain ihan muuta kuin täällä ja väestöpohjaa aivan toisella tavalla. Sama prosentti meidän markkinoilla olisi näpertelyä ja tulisi kalliiksi.

1930.10.2008 11:21

Uusi Keskon + Korttipuoti.Konebox

http://www.konebox.fi/PublishedService

2030.10.2008 12:09

Vaikka päivittäistavaran verkkokauppa ei nyt tämän "kiukuttelun" aiheena varsinaisesti ollutkaan, pakko korjata yksi kohta..

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ExogenBoy:
Päivittäistavaran verkkokauppoja ei ole koska ne eivät kannata. Ruoan ja päivittäistavaroiden verkkokauppaa ovat 2000-luvulla kokeilleet Suomessa ainakin S-ketju ja silloinen Ruokavarasto.
Päivittäistavaran verkkokauppakokeilut ovat rysähtäneet karille yleensä kahdesta syystä:

1) On rakennettu erillistä logistiikkaa/infraa pelkästään verkkokaupan käyttöön. Tästä esim. mainitsemani Tesco.com eroaa sillä, että tuotteet toimitetaan asiakasta lähimmästä Tescon kaupasta -- kaupan myyjät keräävät tuotteet ihan hyllyiltä ja pakkaavat ne kaupan yhteen pakettiautoon. Eli lisälogistiikkakustannus on yksi paku ja yksi kuski pakulle. Kannattaa tutkia historiasta vaikkapa tapausta WebVan loistavana esimerkkinä siitä, miten asiaa _ei_ kannata tehdä.

2) Jos tekee asiat, ne pitää tehdä isossa skaalassa. Skaalaanhan Keskon ja S-ryhmän kannattavuus perustuu muutenkin. Ei siis avata yhtä pilottikokeilua Alahärmän paikallisen K-kaupan yhteyteen, vaan levitetään koko "yksi mies, yksi paku jokaiseen kauppaan" -logistiikkarunko koko maan kattavaksi ja otetaan verkkokauppa mukaan kaikkeen promoon, eli niihin postiluukusta, TV:stä, jne sataviin mainoksiin.

Lainaus:
Mitä tulee Tescoon niin Britanniassahan ei edes ole oikein mitään kunnon supermarket-järjestelmää mm. liiketilojen pöyristyttävien hintojen vuoksi.
En tiedä mihin perustat väitteesi? Asuin vuodet 2001 - 2004 Lontoossa, W4:lla, en siis missään suburbissa/susirajan ulkopuolella ja tein käytännössä kaikki ostokset super- ja hypermarketeissa. Tescolla on pelkästään Lontoon alueella n. 20 hypermarkettia (Tesco Extra) ja satakunta suomalaista supermarkettia kooltaan vastaavaa yksikköä. Susirajan (M25) ulkopuolella hypermarketit ovat ihan yhtä yleisiä, elleivät yleisempiäkin kuin Suomessa.

Tescon verkkokaupan vuoden 2006 liikevaihdon jos muuntaa suomalaiseen väestöpohjaan se vastaisi karkeasti noin 100 miljoonaa puntaa, eli n. 140 miljoonaa euroa. Ei ehkä ihan valtava summa päivittäistavarakaupassa, mutta sen kokoinen potti, että tuskin se lisäliikevaihtona ketään ainakaan haittaisi ;-) Ja tuossahan nimenomaan paikallinen kauppias hyötyy, joka siis on se "yksikkö" joka toimittaa ne tavarat.

2130.10.2008 13:44

Itse pidän tyhmänä ostaa verkosta .Jotain esim.telkkaria
Sehän on järjen köyhyyttä ,kuin sikaa ostaisi säkissä.
Itse olen liikkeestä hakenut ja vertaillut hyllyssä konetta.
Ja ei muuta kuin mukaan. Jos olisin tilannnut sen netistä,
niin milloinkohan se tulisi jaa ehkä kuukauden päästä, ja sinä
aikana olisi tullut jo uusi kone markkinoille.
Nyt jos kone vikaantuu se on helppo huoltaa. Mutta netistä
hommattu kone,, niin pitää käydä kunnon paperisota,että saa edes
koneen jonnekin huoltoon ja milloin,se edes tulee takaisin.
Ja voin kuvitella,kun netistä ostetun koneen takuu loppuu ja
se hajoaa...mitäs sitten miettikää ensin hei haloo....

2230.10.2008 13:50

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mchdd:
Itse pidän tyhmänä ostaa verkosta .Jotain esim.telkkaria
Sehän on järjen köyhyyttä ,kuin sikaa ostaisi säkissä.
Itse olen liikkeestä hakenut ja vertaillut hyllyssä konetta.
Ja ei muuta kuin mukaan. Jos olisin tilannnut sen netistä,
niin milloinkohan se tulisi jaa ehkä kuukauden päästä, ja sinä
aikana olisi tullut jo uusi kone markkinoille.
Nyt jos kone vikaantuu se on helppo huoltaa. Mutta netistä
hommattu kone,, niin pitää käydä kunnon paperisota,että saa edes
koneen jonnekin huoltoon ja milloin,se edes tulee takaisin.
Ja voin kuvitella,kun netistä ostetun koneen takuu loppuu ja
se hajoaa...mitäs sitten miettikää ensin hei haloo....


Haloo itsellesi, maahantuoja , valmistaja ja nettikauppa vastaa takuusta..ja niitä töllöjä voi verrata siellä kaupanhyllyllä ja ostaa sitten netistä ! Minäkin olen ostanut näyt.ohjaimen saksasta ja se pamahti (ramdac-muistit levisivät)ja sain uuden takuuseen suomen maahantuojan kautta...ja kesti n. 9 pv kun ohjain oli minulla.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 30.10.2008 @ 13:52

2330.10.2008 17:30

Lainaus:
Mutta onko sekään sitten hyvä, että pian ihmisille tulee ensimmäisenä mieleen Verkkokauppa.com tai Jimm's PC Store, kun he ajattelevat "hyvää kodinelektroniikkakauppaa"?
noissa liikeissa on edes hitunen tieto taitoa toisin asiakas ystävällisyys on huonon ja surkean välillä
Lainaus:
Mutta onhan hieman koomista, että Prisma.fi vie epämääräisen näköiselle S-ryhmän hakutulossivulle eikä verkkokauppaan, josta voisi ostaa Prismasta löytyviä tuotteita.

ei kai kukaan osta mitään Full HD töllö tai kalista PC ym Prismasta ym City marketista (Kesko) osta ?

minusta nettikaupojen ainut myynti valtti on halpa hinta

Ruoholahdessa oleva Verkkauppa.com 2krs ja City market -1krs niin kun kerran ruoka ostoksilla en olisi jaksanut mennä 2krs verkkokaupaan niin kysyin pariltakin myyjältä ja yhdelta hylyttäjältä missä teidän 5m HDMI piuhat on niin myyjien naamalla tuli hölmistynyt ilme että mikä joten jouduin menemään verkkokauppaan kun niillä se on vakio hylly tavaraa

ite ooen jäänyt Verkkokauppa.com loukkuun muualta en osta ellei tuote ole vähintään 50€ halvempi

ite asun krunikassa joten kodin 1 olis naapuri talossa mut hinat ja tieto taito = -10 Tietoasemalla on tietämystä muyt hinnat Verkkaupaan reilusti kaliimat joten ruoholahteen mun ostokset yleensä menee Jimms PC asiakas palvelu on niin kauheeta enään en käy siellä + se on liian kaukana

2430.10.2008 18:17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mchdd:
Itse pidän tyhmänä ostaa verkosta .Jotain esim.telkkaria
Sehän on järjen köyhyyttä ,kuin sikaa ostaisi säkissä.
Itse olen liikkeestä hakenut ja vertaillut hyllyssä konetta.
Ja ei muuta kuin mukaan.

Paitsi että luotettavaa vertailua ei voi tehdä liikkeessä. Kauppojen voimakas loisteputki valaistus pitää huolen että kuva ei näytä samalta liikkeessä kuin kotona.

Lisäksi telkkarit ovat lähes aina "myyntisäädöissä" jolloin kuvansäädöt saattavat olla optimoitu lähinnä jonkun demon pyörittämiseen ja muuten kuvanlaatu saattaa olla jotain ihan muuta. Jonkun telkkarin ylikirkkaiksi säädetyt värit saattavat aiheuttaa sen että paljon paremman kuvan omaava ja oikein säädetty telkkari vieressä näyttää laimealta eikä sitä sitten tule valittua...

Telkkarin toimivuus pitäisi vielä kaiken lisäksi nähdä digitv, teräväpiirto ja dvd käytössä mikä aiheuttaa omat ongelmat varsinkin kun kaikelle materiaalille pitäisi ensin etsiä optimaaliset säädöt...

Itse luen foorumeita ja lehtien testejä kun esim. telkkarin valitsen. Näin saan varmasti tehtyä parhaan valinnan...

Nykyistä telkkaria säädin kolmena päivänä että sain kaikille kuvanlähteille optimaaliset säädöt. Tunteja kului useita.
Ero alkuperäisiin asetuksiin suuri.

Kun yhden telkkarin säätämiseen meni noin kauan niin miten luulet että voit useampaa telkkaria vertailla luotettavasti liikkeessä?

2530.10.2008 18:51

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mchdd:
Itse pidän tyhmänä ostaa verkosta .Jotain esim.telkkaria
Sehän on järjen köyhyyttä ,kuin sikaa ostaisi säkissä.
Itse olen liikkeestä hakenut ja vertaillut hyllyssä konetta.
Ja ei muuta kuin mukaan. Jos olisin tilannnut sen netistä,
niin milloinkohan se tulisi jaa ehkä kuukauden päästä, ja sinä
aikana olisi tullut jo uusi kone markkinoille.
Nyt jos kone vikaantuu se on helppo huoltaa. Mutta netistä
hommattu kone,, niin pitää käydä kunnon paperisota,että saa edes
koneen jonnekin huoltoon ja milloin,se edes tulee takaisin.
Ja voin kuvitella,kun netistä ostetun koneen takuu loppuu ja
se hajoaa...mitäs sitten miettikää ensin hei haloo....

Kuulostitpa täydeltä idiootilta, jolla ei ole mitään hajua mistään. Ei pahalla.

2630.10.2008 19:51
jarppa151
Inactive

ite ostan paljon netin kautta,mutta suomalaisista nettikaupoista ostettaessa oon kinnittänyt huomioo isoihin toimituskuluihin esim. ruotsista ja vaikka saksasta ostettaessa ja miksei kauenpaakin ostettaessa toimituskulut ovat samaa luokkaa ellei jopa halvemmat ,vaikka tavara tulee kauenpaa.Mistä muuten ootte ostellu elektroniikka tavaraa numenomaan jos puhutaan ulkomaisista nettikaupoista.?

2730.10.2008 20:13

Toimituskuluja itsekkin ihmettelen. Jotain tilannut englannista ja jenkeistä ja pienemmät postikulut olleet kuin suomesta tilattaessa. Missä järki?

Ja itse aiheeseen vielä. Itse juuri ostin uuden pesukoneen. Expertin, veikonkoneen ja teknisten sivujen tiedot todella surkeat. Sivuilla vanhoja tietoja, tarjoushintoja ei välttämättä päivitetty ja sivujen laitteiden valikoima todella paljon pienempi kuin mitä itse liikkeissä.

Gigantin valikoima ei kohdannut omien toiveiden mukaan ja netanttilan toimituskulut pitivät minut kaukana liikkeestä.

Netin kautta ei siis löytynyt mitään apua vaikka voisi muuta luulla. Menin siis paikalliseen experttiin etsimään sopivan mallin. Sen jälkeen menin kotia ja etsin netistä tietoa kyseisestä mallista (tapoihini ei kuulu uskoa kauppiaiden myyntipuheita) ja sitten päätin ostaa tuotteen.

Äärimmäisen hankalaa ja epäkäytännöllistä...

Ei voisi uskoa että elämme internetin aikakaudella!

2830.10.2008 21:57

Lainaus:
Gigantin valikoima ei kohdannut omien toiveiden mukaan ja netanttilan toimituskulut pitivät minut kaukana liikkeestä.

kalliit kuljetus kulut johtuu postista nyttemmin Itella sama paska firma uus nimi jos ne ei riko tai hävitä lähetystä niin varmasti velottavat siitä reilusti

ostin Helsinkin Stokalta 40" taulu töllön niin Itella olis veloittanut 45€ toimituksesta n:2km matkalta hakaniemeen ja jos et ole kotona 17:00 mennessä niin tulee ilta toimitus lisä ahneita paskiaisia

joten anelin Stokalta sain varastosta nokka kärryn lainaksi joten kotiin kuljetus makso 0€ vei 20min

kaverilla oli sama ongelma soitti tila taksin ruoholahden verkkokaupan ovelle taksi vei koti ovelle maksoi 18€ ja sai tavaran kotiin samana päivänä

itellä jos on pakko käyttä kuljetus firmaa niin UPS vihreät miehet pelastaa päivän
Lainaus:
Netin kautta ei siis löytynyt mitään apua vaikka voisi muuta luulla. Menin siis paikalliseen experttiin etsimään sopivan mallin. Sen jälkeen menin kotia ja etsin netistä tietoa kyseisestä mallista (tapoihini ei kuulu uskoa kauppiaiden myyntipuheita) ja sitten päätin ostaa tuotteen.

Äärimmäisen hankalaa ja epäkäytännöllistä...

Ei voisi uskoa että elämme internetin aikakaudella!

tiedän tilanteen ite ostin jenkki jääkaapin kiersin hesan keskustan mustan pörssin - expertin - kodin 1 (antilan) oli tosi turhauttavaa myyjät tiesi vähemman säilytys tilasta tai enerkian kulutuksesta kun tarra lappu laiteiden kyljessä yksikin ON\OFF myyjä sanoi että kun on niin monta laitetta niin ei voi tietää kaikkia no mistä hemetissä niille sitten maksetaan

netissä elcroniika sivut 95% keskittyy kulustus elecroniikkan kuten PC - digi kamerat - känykät ym kuten tämä AD

2931.10.2008 10:49

Kyllähän toi konebox on aika FAIL, sivusta tulee heti epilepsiakohtaukset (pöllitty voice.fi:n vanha sivu) ja sitten on jotain BLUE-RAY-osastoja..lol

3031.10.2008 11:31

En ole maahantuoja . Mutta jos hinta on ainut houkutteleva
syy tilata netistä niin voi..voi..sitten pitää odotella,että
pääsee ulos netin äärestä ja voi mennä töihin ja saada oikeaa rahaa ja mennä
ostamaan sillä rahalla kaupasta tv.

3131.10.2008 11:36

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mchdd:
En ole maahantuoja . Mutta jos hinta on ainut houkutteleva
syy tilata netistä niin voi..voi..sitten pitää odotella,että
pääsee ulos netin äärestä ja voi mennä töihin ja saada oikeaa rahaa ja mennä
ostamaan sillä rahalla kaupasta tv.
Nettikauppoja voi seurata vaikka illalla klo 19.00-20.00 välisenä aikana, ja ostaa sitten se netistä..ja osta vain kaupasta sieltä saa vain poistotuotteita halvalla ! No joo kyllähän sitä täytyisi kotimaista kauppaa kannattaa mutta ne hinnat, palvelu ja postin anteeksi itellan keräämä maksu on kohtuuton. Joten verkkokauppasta kannattaa tilata ja koittaa hakea se sitten postista.

3231.10.2008 14:05

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mchdd:
En ole maahantuoja . Mutta jos hinta on ainut houkutteleva
syy tilata netistä niin voi..voi..sitten pitää odotella,että
pääsee ulos netin äärestä ja voi mennä töihin ja saada oikeaa rahaa ja mennä
ostamaan sillä rahalla kaupasta tv.

Netissä voit asioida aina kellonajasta ja päivästä huolimatta. Sinun ei tarvitse tyytyä paikkakuntasi valikoimiin vaan voit valita parhaan. Vähänkin syrjäisemmällä seudulla tosi iso juttu.

Pienempi hintatasohan on aina plussaa.

Netissä on helppo löytää vertailuja ja käyttäjien kokemuksia joten saat puolueetonta tietoa.

Täysin ammattitaitoisia ja etenkin rehellisiä myyjiä on vain vähän ja kun monella liikkeellä tuotteita vain rajattu määrä niin hyvää ja oikeaa tuotetta ei välttämättä voida edes tarjota.

3331.10.2008 16:10
hentriz
Inactive

Itse kyllä pidän ja käytän jonkin verran verkkokauppoja, mutta jos ostan useita tuotteita samalla ja hinta ylitää 1000 euroa, niin sitten kivajalkamyymälään. Ylensä kivijalkamyymälässä yhteishinta on (omien ostoksieni kohdalla) noin 150 euroa ja kun hintaa on välillä jopa reilusti yli 1000 euroa, voipi siitä saada tingattua 200 euroakin. Läheskään aina ei onnistu, mutta kun jaksaa liikkua kahden tai useamman liikkeen välissä, niin hinta kyllä putoaa verkkokauppoja halvemmaksi. Jos ei hinta putoa alle verkkokauppojen hintoja, niin sitten jää ostoksen tekemättä.

344.11.2008 13:35

Lainaus:
Tästä esim. mainitsemani Tesco.com eroaa sillä, että tuotteet toimitetaan asiakasta lähimmästä Tescon kaupasta -- kaupan myyjät keräävät tuotteet ihan hyllyiltä ja pakkaavat ne kaupan yhteen pakettiautoon.


Muistaakseni Ruokavaraston homma perustui juuri tuohon.

Lainaus:

2) Jos tekee asiat, ne pitää tehdä isossa skaalassa. Skaalaanhan Keskon ja S-ryhmän kannattavuus perustuu muutenkin. Ei siis avata yhtä pilottikokeilua Alahärmän paikallisen K-kaupan yhteyteen, vaan levitetään koko "yksi mies, yksi paku jokaiseen kauppaan" -logistiikkarunko koko maan kattavaksi ja otetaan verkkokauppa mukaan kaikkeen promoon, eli niihin postiluukusta, TV:stä, jne sataviin mainoksiin.


Joo mutta skaalan alkuinvestoinnit maksaa, eikä se silti takaa, että ihmiset löytävät palvelun. Käsittääkseni se oli ongelma juuri Ruokavaraston kohdalla. Tai sitten tuli fuusioitumiset väliin, en tunne ihan tarkkaan historiaa. En silti liiaksi uskoisi tuohon mainonnan autuaaksi tekevään voimaan, sillä voidaan myydä yhtenä jouluna leipäkoneita, toisena munankeittimiä, mutta ihmisten käyttäytymistä sen avulla on vaikea muuttaa, ellei se perustu jonkinasteiseen tarpeeseen.

Toiseksi, kuka investoinnin tekee? K-kauppiaat ovat liian itsenäisiä, mies ja paku on aikamoinen satsaus. S-liikkeet olisivat tarpeeksi suuria, ehkä niiden olisi järkevää demota tuolla jotenkin järkevästi. Tässä välissä on muistunut mieleen yksityiskohtia S-liikkeen systeemistä, edellyttivät jonkinlaisen ulkojääkaapin asentamista ja pitkää sitoutumista palveluun. Niin pöhköä kuin vain voi olla.

Lainaus:

En tiedä mihin perustat väitteesi? Asuin vuodet 2001 - 2004 Lontoossa, W4:lla, en siis missään suburbissa/susirajan ulkopuolella ja tein käytännössä kaikki ostokset super- ja hypermarketeissa. Tescolla on pelkästään Lontoon alueella n. 20 hypermarkettia (Tesco Extra) ja satakunta suomalaista supermarkettia kooltaan vastaavaa yksikköä. Susirajan (M25) ulkopuolella hypermarketit ovat ihan yhtä yleisiä, elleivät yleisempiäkin kuin Suomessa.

Myönnetään, perustin toisen käden lähteisiin, eli Camissa asuneen kaverini ja parin Lontoossa tällä hetkellä asuvan perheenjäseneni sanomisiin, jotka kaikki olivat käyttäneen Tescon palvelua ja perustelivat hommaa sillä, että kaupassa käynti on erityisen hankalaa *askasaarilla. Mutta ehkä sitten olivat todenneet oikeasti vain palvelun käteväksi ja toimivaksi.

354.11.2008 13:56

Lainaus:
Lainaus:
2) Jos tekee asiat, ne pitää tehdä isossa skaalassa. Skaalaanhan Keskon ja S-ryhmän kannattavuus perustuu muutenkin. Ei siis avata yhtä pilottikokeilua Alahärmän paikallisen K-kaupan yhteyteen, vaan levitetään koko "yksi mies, yksi paku jokaiseen kauppaan" -logistiikkarunko koko maan kattavaksi ja otetaan verkkokauppa mukaan kaikkeen promoon, eli niihin postiluukusta, TV:stä, jne sataviin mainoksiin.


Joo mutta skaalan alkuinvestoinnit maksaa, eikä se silti takaa, että ihmiset löytävät palvelun. Käsittääkseni se oli ongelma juuri Ruokavaraston kohdalla. Tai sitten tuli fuusioitumiset väliin, en tunne ihan tarkkaan historiaa. En silti liiaksi uskoisi tuohon mainonnan autuaaksi tekevään voimaan, sillä voidaan myydä yhtenä jouluna leipäkoneita, toisena munankeittimiä, mutta ihmisten käyttäytymistä sen avulla on vaikea muuttaa, ellei se perustu jonkinasteiseen tarpeeseen.
Toki, mutta mainonnalla saadaan myös kerrottua ihmisille tarpeista, joita he eivät välttämättä tiedä :-)

Lainaus:
Toiseksi, kuka investoinnin tekee? K-kauppiaat ovat liian itsenäisiä, mies ja paku on aikamoinen satsaus. S-liikkeet olisivat tarpeeksi suuria, ehkä niiden olisi järkevää demota tuolla jotenkin järkevästi.
Tämähän tuntuu olevan se Keskon ongelma, ei uskalleta tehdä mitään ketjutasolla, ettei vain joku yksittäinen kauppias vedä hernettä nenään. Ja S:llä tuntuu vain olevan jotain muita ongelmia uuden opettelussa.

Lainaus:
Lainaus:

En tiedä mihin perustat väitteesi? Asuin vuodet 2001 - 2004 Lontoossa, W4:lla, en siis missään suburbissa/susirajan ulkopuolella ja tein käytännössä kaikki ostokset super- ja hypermarketeissa. Tescolla on pelkästään Lontoon alueella n. 20 hypermarkettia (Tesco Extra) ja satakunta suomalaista supermarkettia kooltaan vastaavaa yksikköä. Susirajan (M25) ulkopuolella hypermarketit ovat ihan yhtä yleisiä, elleivät yleisempiäkin kuin Suomessa.

Myönnetään, perustin toisen käden lähteisiin, eli Camissa asuneen kaverini ja parin Lontoossa tällä hetkellä asuvan perheenjäseneni sanomisiin, jotka kaikki olivat käyttäneen Tescon palvelua ja perustelivat hommaa sillä, että kaupassa käynti on erityisen hankalaa *askasaarilla. Mutta ehkä sitten olivat todenneet oikeasti vain palvelun käteväksi ja toimivaksi.
Lontoossahan moni elää ilman autoa, jolloin hypermarketit ovat todellakin uskomattoman epäkäytännöllisiä ja paikallismarketit liian suppeita valikoimaltaan. Useamman kerran lastenrattaiden sangoissa 12 muovikassia kuskanneena siirryin tilaamaan kaiken isomman ja bulkin aina verkosta (vaipat, koiranruoan, talous/wc-paperit, kuivaruoan, jne). Mutta toisaalta, kun liityin saastejengiin ja ostin auton, jatkoin edelleen verkko-ostamista päivittäistavaroiden suhteen: ostosten suunnittelu, vertailu, jne meni paljon helpommaksi kuin kärryjen kanssa hehtaarihallissa pyöriminen :-)

Myönnän, voin toki olla täysin väärässä ja kenties Suomessa päivittäistavara ei koskaan tule myyntiin verkossa. Mutta repeilen naurusta, jos joku tekijä S & K-leirien ulkopuolelta tulee ja nappaa päivittäistavarakaupasta viidenkin pinnan siivun vain tekemällä asiat tavalla, jota Isot Ketjut eivät ole uskaltaneet kokeilla :-) Siihenhän tämä "rant" oikeastaan perustuikin, sellaiseen toiveeseen siitä, että isotkin ketjut kokeilisivat Suomessa jotain uutta ja innovatiivista, joka siirtäisi kenties loputkin "harmaasta massasta" verkko-ostoksille tai ainakin alentaisi kynnystä.

366.11.2008 21:55

suomessa oli jo ennen netti aikaa ruoka ja pikku tavaroiden kotiin myyti ja ystävällinen kauppa auton kuski toi koti ovelle saakka sitten ne toi enään lähi bussi pysäkille ja nyt lähes joka paikassa suomessa kauppa autot on lopettu koska käyttäjiä on liian vähän

ainakin mun isomummu evijärveltä on harmitellu kun kauppa auton kulku lopetettin

kuulemma liian kallis parille mumolle vaikka todelisuudessa käyttäjiä oli yli 100kpl mikä minusta järjetöntä ei suomen pikku kyliä voi verrata hesan kauppojen kävijä lukuun

ihan sama kuin S tai K lopettaisivat kaupat kun hesan S-marketissa ei käy yhtä paljon väkeä kuin Wall-Marketissa

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto