AfterDawn: IT-alan uutiset

Testissä wanhoja PC-pelejä kauppaava Good Old Games

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 27.10.2008 11:00 Kommentteja (11)

Testissä wanhoja PC-pelejä kauppaava Good Old Games Kesällä iäkkäämpien PC-pelien ystävät saivat kuulla ilouutisia, kun The Witcher -pelistä tuttu CD Project ilmoitti avaavansa digitaalisen Good Old Games -nimellä kulkevan latauspalvelun, jossa myydään wanhoja klassikkopelejä DRM-vapaina versioina. DRM-vapauden ohella tiettyjä pelejä on hieman käsitelty, jotta ne toimisivat myös Windows XP- ja Windows Vista -käyttöjärjestelmillä.
Kauppapaikan kaikille avoin beta-testaus käynnistyi viime viikolla, joten allekirjoittanut päätti ottaa selvää siitä, kuinka Good Old Games toimii käytännössä.

Good Old Gamesin pelitarjonta koostuu peleistä, jotka ovat ainakin useimmille pelaajille tuttuja klassikoita. Kaupan tarjonnasta löytyy mm. Descent-, Earthworm Jim-, Fallout- ja MDK-pelisarjojen pelejä. Tarjonta ei koostu pelkästään wanhemmista peleistä, vaan mukana on mm. Colin McRae Rally 2005 ja Sensible Soccer 2006. Tulevia julkaisuja ovat mm. Disciples: Sacred Lands Gold ja Gothic.

Good Old Gamesin yksi parhaista asioista kuluttajien kannalta on pelien edullinen hintataso, sillä pelit on jaoteltu 5,99 dollarin (noin 4,80 euroa) ja 9,99 dollarin (noin 8 euroa) paketteihin. Esimerkiksi Descent- ja Descent 2 -pelit sisältävä paketti maksaa 5,99 dollaria, ja pelien lisäksi kuluttaja voi ladata itselleen pelien ohjekirjat (PDF-muodossa), soundtrackit ja peleihin liittyviä taustakuvia. Fallout Tacticsin kohdalla ladattavaa oheismateriaalia löytyy vielä enemmän, sillä tarjolla on mm. peliin liittyvää taidetta ja Fallout Bible -kirja. Pelit ovat myös päivitetty viimeisimpään versioonsa, joten kuluttajien ei tarvitse metsästää erillisiä päivityspaketteja ennen pelaamisen aloittamista.Good Old Games kertoo asiakkaille myös jokaisesta pelistä kaiken oleellisen, kuten pelin laitevaatimukset ja ladattavan tiedoston koon. Tämän lisäksi sivustolta löytyy oma tuki-osio, jossa pelin ostaneet asiakkaat voivat kysellä asiakastuesta apua mahdollisiin ongelmiinsa. Sivusto tarjoaa myös erillistä keskustelualuetta, jossa pelejä hankkineet henkilöt voivat vaihtaa mielipiteitään, jonka lisäksi kuluttajat voivat arvostella sivustolla myytäviä pelejä.Pelien ostaminen, keskustelualueiden käyttäminen ja asiakastuen käyttäminen vaativat palveluun rekisteröitymisen, joten ilman rekisteröitymistä pelien ostaminen ei onnistu.


Rekisteröitymisen jälkeen pelejä voi ostaa suoraan Download-nappia painamalla tai jos kerralla haluaa ostaa useamman pelin, voi kuluttaja lisätä haluamansa pelit ostoskoriin ja maksaa kaikki ostokset kerralla.

Testiostokseksi päätyi tällä kertaa Jagged Alliance 2: Unfinished Business. Ostokset voi maksaa Visa- ja MasterCard-luottokorteilla sekä PayPal-siirrolla. Verified by Visa -toiminnallisuuden ansiosta palvelu toimii esim. Osuuspankin Visa Electron -korteilla. Sampopankin Electron -kortilla Verified by Visa -toimintoa ei käytetä, vaan rahat siirtyvät suoraan tililtä ilman tarvetta verkkopankin sisäänkirjautumiselle.Maksutapahtuman jälkeen ostamansa pelit ja niihin liittyvän oheissisällön pääsee lataamaan My Account -osion kautta. Ostamansa sisällön voi ladata uudelleen rajoittamattoman monta kertaa, joten pelejä ei tarvitse ostaa uudelleen, jos esim. tietokoneen kiintolevy hajoaa.Jagged Alliance 2: Unfinished Business -pelistä kuluttaja saa itselleen yhden hieman yli 400 megatavun suuruisen .exe-tiedoston, jonka avulla peli asennetaan. Tiedonsiirtonopeus palvelusta asiakkaalle oli noin 300 kilotavua/sekunti, joten Jagged Alliance 2: Unfinished Business -pelin lataamisessa meni aikaa hieman yli 20 minuuttia.

Pelin asennus sujui ongelmitta ja asennusohjelma osaa myös tarkistaa ladatun paketin oikeellisuuden ennen asennusta.


Good Old Gamesin on monilta osin loistava kauppapaikka, jonka suurin ongelma on monien muiden DRM-vapaiden kauppapaikkojen tavoin tarjonnan vähyys. Esimerkiksi Sierran ja LucasArtsin seikkailupelien myynti kauppapaikan kautta olisi todellinen kulttuuriteko, joten toivotaan, että muutkin pelitalot huomaavat Good Old Gamesin potentiaalin, jotta kauppapaikan tarjontaa saataisiin kasvatettua.

Edellinen Seuraava  

11 kommenttia

127.10.2008 11:55

Vaikuttaa kyllä sellaiselta kaupalta, josta tulee osteltua jatkossa, mikäli vain valikoima kasvaa sopivassa suhteessa. Juuri nuo LucasArtsin ja Sierran pelit olisivat nannaa, mutta kyllä esimerkiksi Westwoodin Command & Conquer -pelit ja kaikki Blizzardin klassikot olisivat kovia valtteja.

Nähtäväksi siis jää, mitä tämä GoG tuo tullessaan. Sitä odotellessa voisin itsekin ostaa tuon Jagged Alliance 2:n ja verestää muistoja :)

227.10.2008 12:22

Listalle voisi ottaa myös classic-auto pelejä, mm. GPL, Colin mc rae 1 jne..

Myös nämä c&c ovat kovaa kamaa jos saa ns vista (64):lla toimiin. Hyvä idea saas nähdä mitä pelejä saavat sinne...

327.10.2008 13:45

Kerrankin jotain kunnollist verkkokauppaa. Juuri tuota valioimaa tosin kaivataan lisää. Omasta mielestäni vanhemmille hyville peleille on vielä kysyntää, koska moni ei välttämättä jaksa olla konettaan päivittelemässä uusimpaan rautaan ja haluaa silti pelailla. Ja onhan tässä nostalgian makua päästä pelaamaan vanhoja kunnon pelejä, joiden saaatavuus muuten saattaa olla nykyään huono, jopa laittomana vertaisverkosta ladattuna. Hyvä homma!

427.10.2008 15:53

:OO Descent? Täytyypäs kokeilla tilipäivänä palvelua, löytyykö mitään muuta hyvää :)

527.10.2008 18:13

Pääsin tuonne asiakkaaksi suljetun betan aikaan joten palvelua olen käyttänyt jo jonkun aikaa. Itse olen ostanut tuolta jo pari peliä ja pakko kyllä sanoa että palvelun helppous, hintojen edullisuus ja pelien laatu on tehnyt kyllä minuun vaikutuksen. Pelien määrä ei ole vielä kauhean suuri mutta vähän väliä sinne tulee jotain uutta. Viimeksi tulleita taitavat olla Operation Flashpoint GOTY, Castles 1 + 2 ja Battlechess.

Varsin hienoa on myös se että pelin saa ladattua sivustolta niin moneen kertaan kuin haluaa joten jos asennustiedosto häviää eikä siitä ole varmuuskopiota niin ongelmia ei ole. Ja tosiaan kun ei ole DRM sotkuja niin pelihän todella toimii niinkuin pitääkin eikä CD/DVD aseman ominaisuudet tai kunto ratkaise sitä käynnistyykö peli.

Upea sivusto ja upeita pelejä, ei voi muuta sanoa.

627.10.2008 18:22

Pitihän se kokeilla. Maksu onnistui heti Sampon Electronilla ja Fallout 1 tulossa vaihtelevalla vauhdilla 500kt/s-300kt/s. Tässäpä sitä sitten tämä ilta meneekin :)

727.10.2008 21:36

Mahtava myynti sivusto! Voisikin tilata varmaan pelin tuolta. :)

827.10.2008 22:14
Spaneli
Inactive

Hyvältä kuulostaa!
Ite haluaisin sen ihan ekan age of empiresin ku sitä joskus kaua sitte tullu paljonki pelailtuu. Ei taida vielä löytyy valikoimasta mut toivotaa jos jossaa vaihees...

928.10.2008 0:20
Wicerig
Inactive

Lainaus:
Verified by Visa -toiminnallisuuden ansiosta palvelu toimii esim. Osuuspankin Visa Electron -korteilla.
Pitäisi toimia ilmankin VbV:a. Eli ei ole edellytys tuon kortin toiminnalle.

1029.10.2008 13:18
Inverno
Inactive

toivottavasti pelivalikoima laajenee.

1127.9.2009 1:25

Nyt meni kyllä rahat hukkaan ton JA2:sen kanssa, peli on ilmaiseksi saatavissa GameTap:in kautta.

Edit: Tai siellä se kulkee nimellä JA2 Gold, mutta sama asia.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.9.2009 @ 01:33

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto