AfterDawn: IT-alan uutiset

Microsoftin kosketuspöytä myyntiin ökyhinnalla

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 26.10.2008 14:12 Kommentteja (9)

Microsoftin kosketuspöytä myyntiin ökyhinnalla Jo aiemminkin uutisoimamme Microsoftin kosketusnäyttöpöytä on viimein saapumassa myös kuluttajamarkkinoille, CNET News kertoo. Surface-laitteen hinnoittelu on aiheuttanut kuitenkin ihmetystä, sillä paljon alle 10 000 euron kosketuspöytää on turha lähteä olohuoneeseen metsästämään. Kun Surface esiteltiin viime vuonna, Microsoft oletti laitteen hinnan asettuvan 5 000 - 10 000 dollarin välimaastoon.
Ensi viikolla järjestettävässä Microsoftin Professional Developer Conference -tapahtumassa kosketusohjattavaa pöytätietokonetta kaupataan kehittäjille 10 prosentin alennuksella, jolloin laitteen hinnaksi jää noin 10 000 euroa. Ilman alennusta kehittäjäversiosta joutuu pulittamaan noin 11 000 euroa. Hinta onkin niin kova, että Microsoftin kerrotaan harkinneen koko laitteen kaupallistamisen jäihin laittamista.

Kuluttajaversion lupaillaan olevan hieman huokeampi, sen omistajaksi pääsee Microsoftin mukaan 12 500 dollarilla (noin 9 250 euroa). Kuluttajille suunnattu tietokone ei poikkea kehitysversiosta muuten kuin kehitystyökaluohjelmistojen lisenssien puolesta.

Kalliin hankintahintansa takia kestänee kauan, että Surface pääsee suurempien massojen suosioon. Microsoft tutkiikin, löytyisikö markkinoilta kiinnostusta edullisemmalle Surfacen tyyppiselle kosketusohjaukseen pohjautuvalle laitteelle.

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

126.10.2008 18:39

Eipä mulla ainakaan ole tarvetta moiselle. Tulee vaan niska kipeeks ku alaspäin pöytää kattelee... luulisin.

226.10.2008 19:03

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti potchi:
Eipä mulla ainakaan ole tarvetta moiselle. Tulee vaan niska kipeeks ku alaspäin pöytää kattelee... luulisin.

Yhtä kipeeks ku vaikka kirjottaessa paperille.

326.10.2008 19:35

Ihan kiva prassailu-leluhan tuollainen olisi tuossa olohuoneessa, jos siis aparaatti tosiaan julkiseen myyntiin tulee. Ja sitten vielä kun Lotosta joskus tulisi jotain...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.10.2008 @ 20:37

426.10.2008 20:02

Aika kallis kahvipöytä.

526.10.2008 21:51

Tähän asti hyvin on pärjännyt ilman, joten en tiedä mitään käyttöä tuolle.


EDIT: @Tofupeko
Tarkoitin, että meillä on videotykit, +50 tuuman telvisiot ja +22 tuuman tietokone näytöt, niin en oikein näe mitään kunnollista käyttötarkoitusta tuollaisille.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.10.2008 @ 23:39

626.10.2008 23:25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti OneMember:
Tähän asti hyvin on pärjännyt ilman, joten en tiedä mitään käyttöä tuolle.
En ole oikeastaan näe kosketuspöydän hyötyä, mutta tuolla asenteella me eläisimme yhä ulkona ja tekisimme vähät käyttöesineemme kivestä, kivillä. Miksi tehdä toisin, kun näin on ennenkin pärjätty? En tietysi voi sanoa, olisiko asiat paremmin niin tahi näin, mutta ärsyttävän ahdasmielinen ja tyhmä sanonta.

727.10.2008 17:14

Ihan siisti vekotin. Näyttää siltä että tietokoneetkin voi hypätä 2000-luvulle joku päivä. Päästään eroon hiiristä ja näppiksistä, samalla saa oman hullun luovuuden käyttöön helposti.

827.10.2008 18:05

Ite oon haaveillu just tollasta olohuoneeseen. Veis lautapeliharrastuksen uudelle tasolle ja toimis htpc kaukosäätimenä, näppiksenä, hiirenä, jne. Keittiössä vois lukea sarjakuvat suoraan cbr:inä samalla kun syö. Keksin tollaselle miljoona käyttötarkotusta.
Toivotaan että hinnat tulee inhimilliselle tasolle joskus!

928.10.2008 9:20

Bill on pudonnut jo ajat sitten kelkasta. Isot kosketusnäytöt hylättiin jo 80-luvulla, muuhun kuin julkisten tilojen käyttöalustoiksi, muutamiin erikoissovelluksiin (kuten vammaiset, tosin pienempinä). Olin kuolla nauruun kun Bill esitteli "muka uutta" heiluessaam kuin heinämies isolla touch-screenillä. Ehkä Bill on vihdoin ruvennut kuntoilemaan. Joka tapauksessa faktat ovat selvät: 1.Suorat touchscreenit ovat aina likaisia, täynnä pöpöjä, naarmuuntuu herkästi tai jos ei, niin älyttömän kalliita.
2.huonoin puoli on se että käsi, sormi, puhumattakaan koko kehosta, peittää yksinkertaisesti suuren osan näytöstä.
3. Se on hidas. Jos et usko, niin harjoittele kirjoittamista vaikka olohuoneen maton päällä. Kuvittele siihen virtuaalinäppäimistö ja ala kirjoittaa vaikka tämä viesti. Jos pääset loppuun ilman ambulanssia, niin voit ottaa osaa seuraaviin olympialaisiin.
4. Tulevissa puhelimissa on kyllä touchscreen, mutta se on offset screen. Eli esim. kännyköissä koko kuori on kosketusherkkä. Oleellista tässä on se että, voi käyttää kaikkia sormia, varpaita tai mitä tahansa YHTÄaikaa. Esimerkiksi pelaaminen on helppo jos otatte vaikka kännykän tai PSP:n käteen ja kuvittelette että laitteen takapuoli on yhtä kosketuspintaa, sivut voi hyödyntää peukaloilla, takapuolella mm. vaikka kahdeksaa sormea yhtäaikaa. Näyttö voi peittää koko etuosan (ei kuten antiikkinen iphone) ja on täysin käytössä.
5. Isoissa näytöissä selkeä suunta on jo 80-luvulla kehitetty n-ulotteinen kynä joka toimii kaikkialla. Siis ilmassa, pöydällä, paperilla jne. se lukee kaikki liikkeet tarkasti, halvalla (ei maksa juuri mitään) korvaa kaikki "ns. kaukosäätimet" ja voi toimia viriteltynä "Elektronisena" Swiss Army Knife" laitteena. Mikä parasta laitteeseen voidaan integroida yksinkertainen dna-tunnistin, jolloin pelkkä kynän ojentaminen jollekin toiselle muuttaa ko. laitteen hänen "työpoöydäksi" eli koneeksi. jne. Kuvitelkaa hieman ja ottakaa asioista selvää. Kynä on täysin omavarainen virran suhteen ja siinä on rajaton muisti.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto