AfterDawn: IT-alan uutiset

Netflix uskoo Blu-ray-soittimien korvaavan DVD-soittimet

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 21.10.2008 14:46 Kommentteja (5)

Netflix uskoo Blu-ray-soittimien korvaavan DVD-soittimet Blu-ray-soittimien hinnat ovat jatkaneet laskuaan Yhdysvalloissa, kun Yhdysvaltojen suurimpana kulutuselektroniikkaa myyvänä myymäläketjuna tunnettu Best Buy aloitti Insignian NS-BRDVD-mallinimellä tunnettujen Blu-ray-soittimien myynnin 199 dollarin eli noin 150 euron hinnalla.
Tämän hetkisten arvioiden mukaan joulusesongin aikaan Blu-ray-soittimia voi saada Yhdysvalloissa halvimmillaan jopa alle 150 dollarin eli noin 115 euron hintaan.

Jatkuvasti laskevien hintojen myötä analyytikot uskovat Blu-ray-soittimien kiinnostuksen nousevan kuluttajien keskuudessa. Internetin kautta mm. Blu-ray- ja DVD-elokuvia vuokraavan Netflixin toimitusjohtaja Reed Hastings uskoo Blu-ray-soitinten korvaavan tavalliset DVD-soittimet kokonaan. Hastings mukaan kaikki kuluttajat eivät kuitenkaan ole kovin kiinnostuneita Blu-ray-elokuvien paremmasta kuvanlaadusta, mutta Blu-ray-soittimien tarjoama DVD-elokuvien skaalaus suuremmalle resoluutiolle kiinnostaa kuluttajia. Täten hintojen laskiessa kuluttajat sijoittavat rahansa DVD-soittimen sijaan Blu-ray-soittimeen, vaikka he eivät ostaisi Blu-ray-elokuvia.

Hastings ei kuitenkaan ottanut kantaa markkinoilla oleviin DVD-soittimiin, jotka osaavat Blu-ray-soittimien tavoin skaalata DVD-elokuvien kuvan suuremmalle resoluutiolle. Blu-ray-soittimien halpenevat hinnat tuovat kuitenkin ongelmia hinnakkaammille DVD-soittimille, kuten Toshiban XD-E500:lle, jonka suositushinta on Yhdysvalloissa tällä hetkellä 150 dollaria.

Netflixin omien arvioiden mukaan 500 000 yhtiön 8,7 miljoonasta asiakkaasta omistaa Blu-ray-soittimen tämän vuoden loppuun mennessä. Hastingsin mukaan Blu-ray-soittimien omistavien asiakkaiden osuus on toistaiseksi suhteellisen pieni, mutta kasvussa on nähtävissä samoja merkkejä kuin mitä DVD:llä oli sen yleistymisen aikoihin.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

121.10.2008 20:50

1080p vs 576p eli Blu-ray vs DVD hyötyä ei näe alle 40" taulu töllössä

itellä 40" Full HDTV LCD töllö sohvalta katsoessa en huomaa eroa
mut Optoman HD800x Full HDTV tykillä 120" kangalla eron huomaa varsinkin tekstityksessä kyllä kuvan laadussa on isolla ruudulla eroja viimesin Blu-Ray leffa oli Ironman vuokrasin makuunista

Car´s Blu-ray isolla kangaalla

todellinen luan loksautta kuvan laadussa oli Car´s Blu-Ray leffa näkemättä ei uysko kuin hienon näköinen smurffi levy voi olla parhaimilaan

222.10.2008 8:55

Ehkä jos se 5 vuotta mennään eteenpäin ja Blu-Ray-soittiemien hinta tästä vielä laskee, alkaa ihan tavallisten DVD-soittimien valmistaminen varmasti vähentyä ja kuluttajille todennäköisemmin kaupataan kyllä DVD:n katseluun laite, jolla on mahdollista katsoa myös Blu-Ray-levyjä, jopa ihan siitäkin syystä, että DVD-soittimien katteet ovat pian kauppialle kelpaamattomat.

Tietysti tilanne muuttuu jos Blu-Ray saa vielä jonkin ylivoimaisen kilpailijan jostakin kehittyneemmästä ja edullisemmasta formaatista.

313.11.2008 18:46

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sokar80:
1080p vs 576p eli Blu-ray vs DVD hyötyä ei näe alle 40" taulu töllössä

Uskallan olla eri mieltä. Kyllä 32" töllöstä ja jopa pienemmästäkin huomaa eron. Riippuu tietenkin vähän miten läheltä kuvaa katsoo, mutta ihan normaalilta sohvaetäisyydeltä ero on helposti nähtävissä.
Tai sitten en ole katsellut tarpeeksi hyviä dvd-levyjä...

413.11.2008 23:47

Lainaus:
Uskallan olla eri mieltä. Kyllä 32" töllöstä ja jopa pienemmästäkin huomaa eron. Riippuu tietenkin vähän miten läheltä kuvaa katsoo, mutta ihan normaalilta sohvaetäisyydeltä ero on helposti nähtävissä.
tuo oli vain oma mieli pide itellä 40" Full HD töllön ja sohvan valillä on n:4m

514.11.2008 0:35
AfterDawn Addict

Lainaus:
Netflix uskoo Blu-ray-soittimien korvaavan DVD-soittimet
Näinhän siinä käy heti kun Bluray soittimen saa siihen hintaan mitä marketissa myydään nykyään halpis dvd-soittimia noin 50-100€ hintaan...

Ja itse Bluray leffat saadaan anttilan ja gigantin 5,99€ halpis leffat koriin.
9,90€ voisi olla maksimi, mitä bluraystä voisin maksaa, ei tietenkään uutuus leffana, mutta muutamien kuukausien päästä julkaisusta.

Lainaus:
1080p vs 576p eli Blu-ray vs DVD hyötyä ei näe alle 40" taulu töllössä
Itse ainakin huomaan jo 720p:n ja dvd:n eron mun 40" hd ready töllöstä. Katselu etäisyys 2-3m riippuen missä istuu...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto