AfterDawn: IT-alan uutiset

Blu-ray-elokuvien myynti kasvanut Briteissä lähes 400%

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 21.10.2008 12:25 Kommentteja (7)

Blu-ray-elokuvien myynti kasvanut Briteissä lähes 400% Blu-ray-elokuvien kysyntä on tämän vuoden aikana kasvanut rajusti useissa maissa. Uusimmat positiiviset Blu-ray-uutiset tulevat tällä kertaa Isosta-Britanniasta, jossa Blu-ray-elokuvien myynti kasvoi vuoden aikana 396 prosenttia.
Tänä vuonna brittiläiset kuluttajat ovat ostaneet lähes 1,5 miljoonaa Blu-ray-elokuvaa ja joulusesongin uskotaan nostavan huimaa kasvua entisestään.

Blu-ray-elokuvien ohella myös DVD-elokuvien myyntiluvut ja elokuvateattereiden kävijämäärät ovat kasvussa viime vuoteen verrattuna. DVD-elokuvia on myyty Briteissä tänä vuonna yli 161 miljoonaa kappaletta ja elokuvateattereissa on käynyt tämän vuoden aikana yli 53 miljoonaa ihmistä, joka on maan paras tulos viimeisen 40 vuoden aikana.

British Video Associationin toimintaa johtava Lavinia Carey kertoi taloudellisen epävarmuuden ajavan ihmiset hakemaan lohdutusta elokuvista. Carey uskoo elokuvien suosion kasvavan entisestään, jos maan kokemat taloudelliset ongelmat eivät korjaannu.

Ison-Britannian ohella Blu-ray-elokuvat ovat käyneet hyvin kaupaksi Yhdysvalloissa ja Japanissa. Monissa maissa elokuvien myyntejä ei seurata kuitenkaan kovinkaan tarkasti, jonka vuoksi Blu-rayn suosiosta kertovia myyntilukuja saadaan säännöllisesti lähinnä Yhdysvalloista. Suomessa Blu-ray-soittimien myyntiluvuista on viimeksi tiedotettu toukokuun alussa, jolloin Kodintekniikka-alan tiedotusfoorumi eli KOTEK kertoi soittimien myynnin olevan rauhallista.

Suomessa oli helmikuuhun mennessä myyty 35 000 PlayStation 3 -pelikonsolia, joilla voi katsella Blu-ray-elokuvia. Sonyn mukaan tämän vuoden aikana on Suomessa tarkoitus myydä 50 000 PS3-konsolia, joten 100 000 Blu-ray-soittimen rajapyykki rikkoutunee Suomessa mahdollisesti vielä tämän vuoden aikana.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

121.10.2008 13:29

Kohta joku tekijänoikeusjärjestö väittää, että laiton lataaminen on rajoittanut myynninkasvua, eli ilman sitä myyntiluvut olisivat vielä huomemmat. Ja lisäksi varmaan väitetään kohta, että maailman talouden taantuma johtuu luvattomasta lataamisesta.

Mielestäni tämä on yksi osoitus siitä, että ne ketkä haluavat ostaa, ostavat - vaikka olisi mahdollisuus ladata laiton ilmaiseksi. Hyvä näin.

221.10.2008 14:23

400% kasvu kuullostaa isolta, mutta silti kokonais myynti ei ole edes yhtä prosenttia siitä mitä DVD:itä myydään. Blu-ray-elokuvien myynti on vieläkin lasten kengissä.

321.10.2008 14:59

NYt tadan vihdoin tietää sen, miksi blu-ray otettiin niin nopeasti DVD:n jälkeen käyttöön, vaikka DVD:llä oltaisiin voitu rahastaa vielä toiset 5-10 vuotta. Tietenkin sen takia, että thepiratebaysta 50Gt tiedoston lataaminen ei kiinnostaa niin paljoa, kuin sen 600-4Gt

421.10.2008 16:04
hentriz
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti rkan:
...kuin sen 600-4Gt

Ai että 600gt-4gt? Tarkoitit varmaan ihan 600mt - 4gt :-) Noei, mutta ihan hyvin noussut, vaikka myyntimäärä mitatonta DVD:hen verrattuna =P

521.10.2008 19:07

Lainaus:
NYt tadan vihdoin tietää sen, miksi blu-ray otettiin niin nopeasti DVD:n jälkeen käyttöön, vaikka DVD:llä oltaisiin voitu rahastaa vielä toiset 5-10 vuotta. Tietenkin sen takia, että thepiratebaysta 50Gt tiedoston lataaminen ei kiinnostaa niin paljoa, kuin sen 600-4Gt
Skenessä hd-ripitkään (x264) ei taida viedä sitä DVD9:ä enempää.

621.10.2008 21:10

Lainaus:
Skenessä hd-ripitkään (x264) ei taida viedä sitä DVD9:ä enempää.
mitä ideaa on ladata HDTV rippi joka on pakattu alle DVD laaduksi netti on täynnä 700mb leffoja mutta en niitä kangaalle laittaisi

rippaus \ muuttaminen aina huonontaa laatua esim ite vuorasin 5e makuunista IRONMAN Blu-ray leffan kuvan laatu isolla valkogaalla tosi hieno kun Full HD tykki sitä sinne antaa

ite vuokraisin vain BD mut vain 10% julkaisuista tulee BD vuokraan joten jotuu tyyyymään DVD laatu

mut 40" tai pienemällä ei kuvan laadun eroa huomaa joten Blu-ray kuvan laadun erot jäävät vain tykin tai yli 70" töllön iloiksi

tosin minä en valita hieno on kuvan laatu ?

724.10.2008 16:19

Olisi mielenkiintoista tietää kuinka iso osa Brittien Bluray-levymyynnistä suuntautuu Brittein ulkopuolelle, kuten Suomeen. Ja samalla voitaisiin kysyä mitkä ovat Suomen "ostotilastot" jos mukaan otetaan kotimaasta ostettujen lisäksi ulkomailta tilatut. Veikkaanpa että kyseessä olisi ihan eri luvut...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto