AfterDawn: IT-alan uutiset

AMEX Digital ja Plextor esittelivät ulkoisia Blu-ray-asemia

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 18.10.2008 14:58

AMEX Digital ja Plextor esittelivät ulkoisia Blu-ray-asemia Markkinoilla olevien Blu-ray-laitteiden määrä kasvaa tasaisesti ja tällä viikolla uusia ulkoisia Blu-ray-asemia ovat esitelleet sekä AMEX Digital että Plextor.
AMEX Digital julkaisi torstaina kaksi USB-liitäntäistä Blu-ray-asemaa, jotka on muotoiltu Applen kannettavia tietokoneita ajatellen. Mac OS X:n lisäksi asemat toimivat ainakin Windows XP- ja Windows Vista - käyttöjärjestelmillä.

Asemien erikoisuus on niiden pieni koko, sillä niiden mitat ovat 140 x 143 x 16 mm ja painoa asemilla on 340 grammaa. BD-RE- ja BD-R-levyjä polttavan BDR-2 Blu-ray Recorder -aseman suositushinta on Yhdysvalloissa 389 dollaria eli noin 289 euroa. BD-RE- ja BD-R-tallennusominaisuuksilta karsitun BDP-2 Blu-ray Player -aseman suositushinnaksi on Yhdysvalloissa annettu 289 dollaria eli noin 214 euroa. Molemmat asemat lukevat Blu-ray-levyjä maksimissaan 2x-nopeudella, DVD-levyjä maksimissaan 8x-nopeudella ja CD-levyjä maksimissaan 24x-nopeudella. DVD-levyjen kirjoittaminen onnistuu puolestaan maksimissaan 8x-nopeudella ja CD-levyjen 24x-nopeudella.

Käyttövoimansa asemat saavat joko USB:stä tai erillisestä 5V-tasavirtalähteestä. Molemmista asemista tulee myyntiin mustat ja valkoiset versiot.

Koska Apple ei julkaissut tällä viikolla Blu-ray-asemia tietokoneisiin, ovat AMEX Digitalin uutuustuotteet keränneet runsaasti huomiota, jonka seurauksena yrityksen kotisivu on ainakin uutisen kirjoitushetkellä ylittänyt sallitun tiedonsiirtokapasiteetin, jonka seurauksena sivustolle ei ainakaan toistaiseksi pääse lainkaan.

Plextorin ulkoinen Blu-ray- ja HD DVD -levyjä tukeva asema kulkee puolestaan PX-B920UF-mallinimellä. Asema on huomattavasti kookkaampi (161 x 52 x 252 mm ja 1 400 grammaa) kuin AMEX Digitalin uutukaiset, mutta suuren koon vastapainoksi se tarjoaa enemmän ominaisuuksia kuin AMEX Digitalin asemat.

PX-B920UF sisältää sekä FireWire- että USB-liitännät ja se soveltuu sekä Mac- että PC-tietokoneiden kaveriksi. Asema tallentaa Blu-ray-levyjä parhaimmillaan 4x-nopeudella, DVD-levyjä 16x-nopeudella ja CD-levyjä 40x-nopeudella. Blu-ray-levyiltä lukeminen onnistuu parhaimmillaan 6x-nopeudella, HD DVD -levyiltä 3x-nopeudella, DVD-levyiltä 16x-nopeudella ja CD-levyiltä 40x-nopeudella.

Asema tukee myös Lightscribe-ominaisuutta levyjen koristamista ajatellen. Windows-käyttöjärjestelmää varten aseman mukana toimitetaan InterVideon ja Uleadin ohjelmia, joiden avulla onnistuu teräväpiirtoelokuvien katselu ja omien Blu-ray-elokuvien luonti ja tallennus. Aseman suositushinta on toistaiseksi pimennossa.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung nostaa Galaxy S9:n hintaa – Näin paljon se maksaa Samsung nostaa Galaxy S9:n hintaa – Näin paljon se maksaa (23.2.2018 15:09)
Sunnuntaina esiteltävästä Samsungin Galaxy S9:stä tiedetään jo lähes kaikki tietämisen arvoinen. Muotoilu, tekniikka ja myynnin aloituspäivä ovat olleet jo hyvän tovin tiedossa. Sen sijaan puhelimen ....
5G-läppärit rynnivät markkinoille aiemmin kuin luulitkaan 5G-läppärit rynnivät markkinoille aiemmin kuin luulitkaan (23.2.2018 14:46)
Nokia kokeili aikoinaan millaista kysyntää matkapuhelinverkkoon kytkeytyvällä kannettavalla tietokoneella on. Markkinat eivät reagoineet 3G-yhteydellä varustettuun kannettavaan erityisen hyvin, ....
SIM-kortit halutaan hävittää kokonaan – iSIMit tulevat SIM-kortit halutaan hävittää kokonaan – iSIMit tulevat (23.2.2018 14:36)
Älypuhelimet ovat tiiviisti pakattuja tietokoneita, joissa uusien ominaisuuksien tai suorituskyvyn lisääminen tarkoittaa lähes aina pinta-alan tarvetta muodossa tai toisessa. Tämän takia älypuhelinvalmistajat ....
1 kommentti
WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen (22.2.2018 22:20)
WhatsApp on maailman suosituin viestisovellus, jonka käyttäjämäärissä lähelle pääsee vain toinen yli miljardin käyttäjän viestin, Facebook Messenger. Molemmat omistaa tietysti Facebook, joka ....
Bloomberg: Apple uudistaa AirPods-kuulokkeita parilla tärkeällä ominaisuudella Bloomberg: Apple uudistaa AirPods-kuulokkeita parilla tärkeällä ominaisuudella (22.2.2018 21:15)
Applen viime vuoden iPhone-julkaisut toivat merkittäviä uudistuksia yhtiön älypuhelinlinjastoon. Monille iPhone X:n näyttö ja käyttöliittymäuudistukset olivat merkittävin uudistus vuosikausiin, ....
1 kommentti

Uutisarkisto