AfterDawn: IT-alan uutiset

Xbox 360:n Blu-ray-aseman tekee Toshiba-Samsung? (PÄIVITETTY)

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 9.10.2008 11:03 Kommentteja (3)

Xbox 360:n Blu-ray-aseman tekee Toshiba-Samsung? (PÄIVITETTY) Huhumylly Microsoftin Xbox 360 -pelikonsolin mahdollisen Blu-ray-aseman ympärillä on jälleen pyörähtänyt käyntiin, kun X-bit Labs -sivusto julkaisi tietoja, joiden mukaan konsolille julkaistavan Blu-ray-aseman valmistaa Toshiban ja Samsungin yhteinen Toshiba-Samsung Storage Technology Corp. -yritys (TSST).
X-bit Labsin tietojen mukaan Microsoft tähtää aseman hinnoittelussa 100-150 dollarin eli noin 73-109 euron välimaastoon, jolloin aseman ja Xbox 360 -pelikonsolin yhteishinta olisi pienempi kuin sisäänrakennetun Blu-ray-aseman sisältävällä Sonyn PlayStation 3 -pelikonsolilla.

Huhujen mukaan suurin syy Microsoftin vitkastelulle aseman julkaisussa on Sunin Java-tekniikka, jota Microsoft ei halua mielellään tukea laitteissaan. Kaikkien Blu-ray-soittimien on kuitenkin tuettava ainakin osaa BD-J:n tarjoamista tekniikoista, joten Microsoft ei voi jättää Java-tukea pois aseman mukana toimitettavasta toisto-ohjelmasta.

Asema voisi jollain markkina-alueilla tulla myyntiin jopa ennen joulua, mutta X-bit Labsin spekulointien mukaan asema julkaistaneen vasta ensi vuonna järjestettävien CES-messujen yhteydessä.

Jos asema on todella tulossa TSST:ltä, tarkoittaisi se sitä että HD DVD -formaattia tiukasti tukenut Toshiba olisi ainakin osittain taipumassa Blu-ray-formaatin tukemiseen. Toistaiseksi sekä Microsoft että TSST ovat kieltäytyneet kommentoimasta Blu-ray-aseman ympärillä pyöriviä huhuja.

PÄIVITYS:
Microsoftin edustaja on kertonut CDRInfo-sivutolle, ettei Blu-ray-asemaa nähdä konsolilla, vaan Microsoft tulee keskittymään konsolin suhteen pelkästään peleihin.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

19.10.2008 11:34

Lainaus:
X-bit Labsin tietojen mukaan Microsoft tähtää aseman hinnoittelussa 100-150 dollarin eli noin
199 euron hintaan. Eurooppaa maksaa kun jenkeillä on talousongelmia.

*adjusts tinfoil hat*

29.10.2008 16:47

Jaa tästäkin tulee siis ulkoinen asema. Olin jotenkin siinä luulossa, että saataisiin uusi versio, jossa tämä olisi laitteen sisällä. Enpä tiedä miksi.

Noh. Ennemmin ostan tietokoneeseen BR-aseman, kun Xboxi on kuitenkin samassa näytössä kiinni heikommalla liitännällä. Tietokone on hiljaisempikin.

Ja joo, se hinta on ainakin ensimmäiset 6kk 199 euroa, kun se sitten joskus tänne rantautuu.

39.10.2008 20:03

Kyllähän se varmaan jossainvaiheessa muuttuu sisäiseksi asemaksi. Mutta toistaiseksi boxin valtti on halpa hinta. Joten muussa kuin erikoismailleissa (elite..tjms) ei laitetta varmaan sisäisenä nähdä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto