AfterDawn: IT-alan uutiset

Aluekoodit suojaavat DSi-pelejä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 7.10.2008 17:19 Kommentteja (6)

Aluekoodit suojaavat DSi-pelejä Nintendo esitteli tulevan DSi-käsikonsolin Japanissa viime viikolla. Tuolloin Nintendo ei kuitenkaan kertonut, että konsolille tarkoitetut pelit tullaan varustamaan aluekoodeilla, jotka rajoittavat pelit toimimaan ainoastaan tietyillä markkina-alueilla.
Sekä alkuperäiset DS- että DS lite -konsolit ovat aluekoodittomia, jonka seurauksena kuluttajat ovat voineet hankkia pelinsä mistä tahansa. Aluekoodittomuuden myötä konsolien omistajat ovat voineet nauttia myös julkaisuista, joita ei ole virallisesti tuotu myyntiin kyseiselle markkina-alueelle.

Aluekoodit tulevat koskemaan sekä DS Shop -kauppapaikan kautta ladattavia pelejä että DSi-konsolille varta vasten tarkoitettuja kasettipelejä. Tuleviin DS- ja DS Lite -yhteensopiviin peleihin aluekoodeja ei tule.

Nintendo puolustelee aluekoodeja sanomalla niiden helpottavan markkina-aluekohtaisen tuotteiden räätälöintiä. Aluekoodit ovat myös Nintendon mukaan pakollisia, koska DSi-konsolin tukemat pelien ikärajat ovat erilaisia eri markkina-alueilla.

Pelien ohella rajoitus koskee kaikki ohjelmia, jotka julkaistaan konsolille virallisten kanavien kautta. Toistaiseksi DS- ja DS Lite -konsoleille on julkaistu lähinnä pelejä ja ajanvieteohjelmia, mutta DSi-konsolin kameroiden ja sisäänrakennetun internet-selaimen myötä konsolille voisi työstää aiempaa helpommin myös muitakin sovelluksia kuin pelkkiä pelejä.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

17.10.2008 19:21

Ja samalla luotiin jälleen mod valmistajille laajat markkinat.Ei nämä pällit kyllä koskaan opi.

27.10.2008 21:53

Kyllä tuokin modataan

37.10.2008 22:09

Osaisiko joku selventää millä tavalla nuo aluekoodit helpottavat pelien "räätälöintiä"? Minkä takia eri markkina-alueilla ei voitaisi myydä eri ikärajalla samaa peliä ilman alukoodausta? En ymmärrä.

47.10.2008 23:07

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti urnin:
Osaisiko joku selventää millä tavalla nuo aluekoodit helpottavat pelien "räätälöintiä"? Minkä takia eri markkina-alueilla ei voitaisi myydä eri ikärajalla samaa peliä ilman alukoodausta? En ymmärrä.

Siis aluekoodithan aiheuttaa sen, että modipiirien valmistajat rupee tekee niihin näitä piirejä joilla nuo aluekoodit ja muut suojaus hömpötykset menee pois.

57.10.2008 23:41

poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2009 @ 22:32

68.10.2008 8:18

ei kai tuo ole laitonta, miksi olisi?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto