AfterDawn: IT-alan uutiset

Oikeus hyllytti RealDVD:n

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 6.10.2008 12:07 Kommentteja (1)

Oikeus hyllytti RealDVD:n Kiistanalainen RealDVD -kopiontiohjelma on poistettu myynnistä. RealNetworksin viime kuussa julkaisema dvd-levyjen kopiontiohjelma on poistettu yrityksen nettikaupasta, syyksi ohjelman sivuilta ilmenee meneillään oleva oikeustaistelu ohjelman laillisuudesta.
Viime viikolla uutisoimme kuinka RealNetworks ja MPAA (Motion Picture Association of America) käynnistivät kilvan oikeusprosesseja. MPAA syyttää RealDVD:n kiertävän DVD-elokuvissa käytettävää CSS-kopiontisuojausta ja täten rikkovan DMCA-lakia (Digital Millennium Copyright Act). RealNetworks etsii puolestaan parhaillaan oikeudesta päätöstä, jonka mukaan ohjelma olisi DVD CCA:n (DVD Copy Control Association) säännösten mukainen. Mikäli RealNetworks saa haluamansa päätöksen oikeudesta, niin sitä ei voida syyttää sopimusrikkomuksesta.

RealDVD:llä ei kuitenkaa voi tehdä samalla tavalla kopioita kuten AnyDVD- ja DVDshrink -ohjelmilla, sillä RealDVD:llä tehdyt kopiot ovat DRM-suojattuja ja siten katsottavissa ainoastaan RealNetworksin omilla maksullisilla ohjelmilla, eikä niitä voi esimerkiksi polttaa DVD-levylle ja katsoa tavallisella DVD-soittimella.

Muun muassa Newteevee.com ja Topix.com -sivustojen mukaan oikeus on määrännyt ohjelman jakelun lakkautettavaksi tiistaihin saakka, kunnes jatkotoimet selviävät.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

16.10.2008 20:44

poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2009 @ 22:15

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto