AfterDawn: IT-alan uutiset

Radio Rock avasi musiikkikauppansa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 2.10.2008 12:19 Kommentteja (10)

Radio Rock avasi musiikkikauppansa Suomalaisten nettimusiikkikauppojen määrä on jälleen kasvanut yhdellä, kun Radio Rock avasi oman Radio Rock Store -kauppansa.
Radio Rock Store vastaa monilta osin muita SecuryCast-yrityksen tuottamia musiikkikauppoja, kuten Netanttila- ja MTV3 Store -kauppoja, mutta Rock Store tarjoaa kuluttajille vaihtoehtona myös kuukausimaksullista tilauspalvelua, jossa 17,90 euron kuukausimaksulla kuluttaja voi ladata musiikkia kaupasta niin paljon kuin hän haluaa. Kappaleiden kuunteluoikeudet ovat Microsoftin DRM-suojausten myötä sidottu kuukausimaksuun, joten jos kuluttaja ei enää maksa kuukausimaksua, ei hän voi myöskään enää kuunnella lataamiaan kappaleita. Tilauspalvelun kautta ladattuja kappaleita ei voi myöskään polttaa Audio CD -levyksi.

Kuukausimaksullisen vaihtoehdon lisäksi palvelu myy yksittäisiä kappaleita ja levyjä. Radio Rockin mukaan tarjolla on noin 3 000 000 musiikkikappaletta Universalin, SonyBMG:n, Warnerin ja tiettyjen pienempien levy-yhtiöiden valikoimista. Kaupan kautta myydään ainoastaan DRM-suojattuja WMA-tiedostoja (bitrate vähintään 192 kbps), joten kappaleita voi toistaa ainoastaan Windows-käyttöjärjestelmällä ja Windows Media Player -ohjelmalla varustetuilla tietokoneilla sekä tietyillä kannettavilla mediasoittimilla (esim. Creativen ZEN X-Fi) että tietyillä matkapuhelimilla (esim. Nokia N95). Kappaleiden esikuuntelu onnistuu kaupassa internet-selaimissa toimivan Flash-laajennoksen avulla ja ostetut kappaleet voi polttaa Audio CD -levyille ainakin kolme kertaa ja kappaleita voi kuunnella myös kahdella muulla tietokoneella.

Kuukausimaksullisen tilauspalvelun tarjonta eroaa hieman yksittäisten kappaleiden tarjonnasta, sillä kaikki tahot eivät halua "vuokrata" musiikkiaan kuluttajille.

Yksittäisen kappaleiden hinnat vaihtelevat 1,19-1,39 euron välillä. Albumeiden hinnat vaihtelevat puolestaan 10,95-12,95 euron välillä. WMA-tiedostojen ohella joistain kappaleista on saatavilla myös soittoäänet matkapuhelimiin. Maksutapoina hyväksytään luottokortit, verkkopankit ja tekstiviestipohjainen maksu, joka veloitetaan matkapuhelinlaskusta. Monien muiden musiikkikauppojen tapaan kaupan tarjonta on rajattu kohdemaahan, joten kappaleita voivat ostaa vain Suomessa asuvat kuluttajat.

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

12.10.2008 12:55

heh tuohan on jo kätevää että saa melkein parikymppiä maksaa joka kuukausi että saa kuunnella samoja renkutuksia

22.10.2008 14:02

Luultavasti kaikki tarjotut biisit on vaan:
Mustasch - Bring Me Everyone

32.10.2008 14:05

Lainaus:
Kaupan kautta myydään ainoastaan DRM-suojattuja WMA-tiedostoja (bitrate vähintään 192 kbps), joten kappaleita voi toistaa ainoastaan Windows-käyttöjärjestelmällä ja Windows Media Player -ohjelmalla varustetuilla tietokoneilla sekä tietyillä kannettavilla mediasoittimilla (esim. Creativen ZEN X-Fi) että tietyillä matkapuhelimilla (esim. Nokia N95).

Lainaus:
Yksittäisen kappaleiden hinnat vaihtelevat 1,19-1,39 euron välillä. Albumeiden hinnat vaihtelevat puolestaan 10,95-12,95 euron välillä.

Tätä bisnes-logiikkaa en ymmärrä, myyvät musaa kalliimmalla ja huonompitasoisena kuin kilpailijansa... Tuohon verrattuna iTunes+-tarjonta on suorastaan huipputasoa ja huippureilua. Tilauspalvelu ihan fiksu idea, nyt vain odotellaan ensimmäistä joka tarjoaisi cross platform-vaihtoehdolla.

42.10.2008 15:26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Deettee:
Luultavasti kaikki tarjotut biisit on vaan:
Mustasch - Bring Me Everyone
Jep ja sit tietty Metallica - Enter Sandman. Radio Rock pitäisi vaihtaa sloganiksi: "Soitetaan Metallicaa milloin halutaan" ainakun kääntää sille kanavalle niin eikö sieltä joku Metallican loppuun kulutettu kappale soi.

52.10.2008 15:49

Lainaus:
heh tuohan on jo kätevää että saa melkein parikymppiä maksaa joka kuukausi että saa kuunnella samoja renkutuksia
Noh, ei niitä samoja renkutuksia täydy kuunnella, kun sillä hinnalla saat kaikki tuon kaupan renkutukset käyttöösi.

Edistystä (Suomen skaalassa), nyt kun vielä päästään pois tuosta pakollisesta kuukausimaksusta ja siirrytään vaikka vuosimaksuun. Tosin taitaa olla aika utopiaa, että kaikki ne omat suosikkikappaleet noista palveluista ikinä löytyisivät.

Näyttivät tosin olevan DRM-suojattuja, hyi.

62.10.2008 17:11

Kaikki suomalaiset nettimusiikkikaupat tuottavat huimia tappioita ja on vain ajan kysymys milloin ne tullaan lopettamaan. Kaikki edellä mainitut toki myyvät DRM paska musaa, josta kukaan ei halua maksaa. Itse toivon pikaista konkurssia jokaiselle DRM paskaa myyvälle musiikkikaupalle. Itse en osta ikinä mitään DRM paskaa, enkä huoli sellaista edes ilmaiseksi. P2P suosio vain kasvaa DRM paskan ansiosta, nopeaa, ilmaista, laatu parempaa ja ilman DRM paskaa, P2P on lyömätön :)

72.10.2008 19:10

"Tilauspalvelun kautta ladattuja kappaleita ei voi myöskään polttaa Audio CD -levyksi."

Jepujee. Nettimusiikkikauppa sinänsä kuullostaa mukavalta vaihtoehdolta, mutta yksi tärkeä kriteeri sen käytön aloittamiselle omalla kohdallani on se, että voin polttaa ostamani musiikin CD:lle hyvällä laadulla, ja kuunnella tätä levyä sitten kuunteluhuoneessa, autossa ja missä ikinä mieleni tekee..
Löytyykö tämmöistä palvelua mistään? Niin kauan kun tuo ei onnistu, niin levyt haetaan anttilasta sikahinnalla ja ripataan laittomasti koneelle josta sitten sisältö poltetaan laittomasti levylle, jonka sitten laittomasti kannan autoon. Orkkislevyä kuunnellaan sitten kotosalla..

82.10.2008 19:33

Siis aivan turha homma..ei kai kukaan tervejärkinen tuolta mitään osta!!p2p..

92.10.2008 22:45

"Tilauspalvelun kautta ladattuja kappaleita ei voi myöskään polttaa Audio CD -levyksi. "

Ehhhehehee!! Vuoden vitsi! Maksa ny ensin kappaleista, mutta kun et halua enään maksaa kuukausimaksuja, niin biisejä ei voi enään kuunnella! Voi hyvä luoja sentään mitä toimintaa.. Erinomainen esimerkki täydellisestä floppauksesta. Ja vielä DRM-suojaus... Eikö ne ikinä opi?

103.10.2008 17:39

Mielenkiintoisin uutinen pitkään aikaan. Itseäni ei lämmitä kalliit ja heikkolaatuiset kappaleet, enkä halua sitoutua mihinkään kuukausi maksuihin että voisin kuunnella lataamiani kappaleita.

SILTI hienoa että tälläisiä kokeiluja tehdään. Onhan maailamassa ollut iänkaiken erilaisia kokeiluja uusien liikemallien kehittämiseksi. Jos homma toimii, niin kilpailijoita tulee markkinoille, jos homma ei toimi niin se päättyy kaikessa hiljaisuudessa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Amazon aikoo tuoda kassattoman kauppansa Eurooppaan Amazon aikoo tuoda kassattoman kauppansa Eurooppaan (12.12.2018 13:40)
Amazon aikoo avata Lontooseen Amazon Go -ruokakaupan, kertoo The Telegraph. Toteutuessaan se olisi ensimmäinen Amazon Go -kauppa Yhdysvaltojen ulkopuolella. Yhdysvalloissa liikkeitä on seitsemän kappaletta. ....
Pettymys iltapäivälehdille – Amazonin verkkokauppa ei tulekaan Pohjoismaihin Pettymys iltapäivälehdille – Amazonin verkkokauppa ei tulekaan Pohjoismaihin (12.12.2018 12:49)
Amazon Web Services kertoi tänään Tukholmassa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa pilvipalveluliiketoiminnan uuden alueen Ruotsissa. Uuden alueen myötä Amazon Web Services pystyy tarjoamaan ....
Kiinalaiset eivät ehkä olekaan piilottanut vakoilupiirejä elektroniikkaan Kiinalaiset eivät ehkä olekaan piilottanut vakoilupiirejä elektroniikkaan (12.12.2018 10:23)
Bloomberg julkaisi tänä syksynä ison paljastusuutisen, jossa uutistoimisto väitti kiinalaisten vakoilevan teknologiayrityksiä Super Micronin kehittämiin palvelinemolevyihin piilotettujen vakoilupiirien ....
Puma nostalgisoi kompuutterikengillä – Puettavaa teknologiaa kokeiltiin jo 80-luvulla Puma nostalgisoi kompuutterikengillä – Puettavaa teknologiaa kokeiltiin jo 80-luvulla (12.12.2018 09:49)
Päälle puettava teknologia on elänyt kultakautta viimeiset vuodet, mutta trendinä se ei ole mitenkään uusi. Puma yrittää tuoda vanhat hyvät ajat mieliin julkaisemalla uudelleen "maailman ensimmäiset ....
Firefox päivittyi – Parantaa suorituskykyä ja välilehtien hallintaa Firefox päivittyi – Parantaa suorituskykyä ja välilehtien hallintaa (12.12.2018 09:08)
Mozilla on julkaissut Firefox-selaimestaan uuden version, v64.0:n. Mitään erityisen suurta uusi versio ei sisällä, vaan kyseessä on lähinnä pieniin parannuksiin keskittyvä julkaisu. Selaimen ....

Uutisarkisto