AfterDawn: IT-alan uutiset

Nero 9 ulkona

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 29.9.2008 20:23 Kommentteja (18)

Nero 9 ulkona Suosittu Nero-ohjelmaperhe on jälleen päivittynyt, kun ohjelmasta julkaistiin tänään uusi 9-versio.
Uutta Neroa on lehdistötiedotteen mukaan parannettu käyttäjien esittämien toiveiden mukaan, ja uutta versiota varten kerättiin mielipiteitä ja parannusehdotuksia yli 3 000 asiakkaalta. Uudistuksia on kokenut mm. Neron komentokeskuksena toimiva Nero StartSmart, johon on lisätty yhden klikkauksen periaatteella toimivia toimintoja, jotka kattavat kaikki yleisimmät katseluun, varmuuskopiointiin jne. liittyvät toimet.

Videoeditoinnin saralla ohjelmassa on nyt parempi tuki DV- ja HDV-videokameroille, jonka lisäksi ohjelmalla saa tehtyä teräväpiirtomateriaalia sisältäviä AVCHD-levyjä, joita voi toistaa vaikka PlayStation 3 -pelikonsolilla. AVCHD:n ohella myös omien Blu-ray-levyjen luominen ja muokkaaminen onnistuu erikseen hankittavan Blu-ray Disc Authoring -plugarin avulla. Videoeditointi helpottuu myös TV-nauhoitusten osalta, sillä Ad Spotter -ominaisuus osaa erottaa mainoskatkot varsinaisesta ohjelmasta, jolloin mainoskatkojen leikkaamisen pitäisi helpottua huomattavasti. Music Grabber -ominaisuuden avulla Nero pystyy puolestaan tunnistamaan videolla soivan kappaleen ja muuntamaan sen MP3-muotoon kuuntelua varten. Editoituja videoita ja valokuvia voi lähettää suoraan My Nero-, YouTube- ja MySpace-palveluihin.

Neron mediatiedostojen toistoon tarkoitettu Nero ShowTime on kokenut uudistuksia ulkoasun ja käytettävyyden osalta, joiden myötä soittolistojen ja mediakirjastojen hallinta pitäisi olla aiempaa helpompaa. ShowTime tukee tämän ohella nyt Gracenote-tietokantaa, jonka myötä ShowTime osaa näyttää lisätietoja, kuten albumeiden kansikuvia soitettavista musiikkikappaleista.

Nero Live on puolestaan tarkoitettu TV-ohjelmien katseluun ja nauhoittamiseen. Se tukee analogisten virittimien lisäksi myös niitä tietokoneisiin liitettäviä digivirittimiä, joihin löytyy BDA-yhteensopivat ajurit.

Nero 9 -paketin suositushinta on 70 euroa ja Blu-ray-plug-in kustantaa ylimääräiset 7 euroa. Ohjelman 8-version omistajat voivat tarkistaa oman päivityshintansa Neron ohjelmasivun kautta, josta voi samalla katsastaa esittelyvideon Neron uusista ominaisuuksista.

Lataa Nero:
http://fin.afterdawn.com/ohjelmat/cdr_ohjelmat/cdr_ohjelmat/nero.cfm

Edellinen Seuraava  

18 kommenttia

129.9.2008 22:22

Jep,Nero on todellakin ollut ulkona omassa käytössäni jo versiosta 6 lähtien.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.9.2008 @ 23:26

229.9.2008 23:12

Syytä onkin parantaa, sillä versio 8 oli täysin susi.

329.9.2008 23:33

Viimeisin käyttämäni versio on itsellänikin ollut viis piste viis piste jotain. Pitäisiköhän kokeilla tätä ysiä?

429.9.2008 23:33

Aika pettynyt tohon alennukseen mitä 8 version tilaajat saavat. Käsittääkseni ei mitään uutta, vaan enemmänkin vanhojen virheiden korjaamista, josta sitten veloittavat maksavaa asiakasta. 8 version päivitys 9 versioon maksaa 48 euroa ja kokonaan uuden saa 60 eurolla.

Tietääkö joku mikä versio tuossa on nero visionista? Kasissa on 5 versio, joten onkohan tätä edes päivitetty?

530.9.2008 1:52

Itsellä vielä tuo 7 käytössä, kun tuo 8 oli aivan roskaa... Toivottavasti tämä 9 veriso olisi hyvä.

630.9.2008 7:39

Itselläni on 6:n käytössä ja hyvin on skulannut, mutta toivottavasti ovat saaneet 8:n suden jälkeen jotain aikaiseksi, ostin 8:n aikaana ja heitin sen meneen (kirjaimellisesti)kun temppuili koko ajan...katselen ja seuraan täältä tilannetta kuinka moni 9:n käyttäjä antaa palautetta että onko edes sen heiton arvoinen.

730.9.2008 9:09

Itselläni 8 0n toiminut moitteettomasti.Ainoa mikä harmittaa on se, että seiska oli selkeämpi käyttää.

830.9.2008 11:48

Neron ehdottomasti suurin ongelma nykyään on se, että siitä on tullut aivan järjetön bloatware-läjä.

Miks kukaan haluais kymmeniä eri ohjelmia asennettavan Neron mukana joilla ei ole mitään tekemistä levynpolton kanssa? Varsinkin kun monista on saatavilla parempia ilmaisiakin ohjelmia. Menee monta gigaa hukkaan ohjelmiin, jotka on vain keskitasoa.

Vaikka asennuksesta koittaskin jättää kaiken tarpeettoman pois, niin tilantarve on silti aika huimaava. Ihan kuin jotain Officee asentas.

CDBurnerXP on nykyään parempi vaihtoehto.

930.9.2008 14:16

Suosittelen itse kokeilemaan Neron micro-versiota: http://www.download.fi/video_ohjelmat/dv.../nero_micro.cfm

Koko vain 20 megaa!

1030.9.2008 14:45

Itellä on nero OEM 6.3.1.18, joka tuli edellisen koneen polttavan cd aseman mukana, ja ei ole ollut mitn ongelmia, joten en ala ns "turhaan" asentamaan uudempia versioita (ellei 'random hidastelua/kaatumista kun selailee kansioita jossa on paljon tiedostoja' bugia ole korjattu)

1130.9.2008 14:54

Jeps, aivan hirveitä kasoja nämä nero 6, 7, 8 ja varmasti ysikin.

Nero 5.5 oli loistava, sitte nämä modatut nerot eli Nero 8 micro.

1230.9.2008 15:06

Lieneekö tässä 9 versiossa suomenkieli vai onko pelkkä enkku kielenä.

1330.9.2008 16:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jopperi:
Lieneekö tässä 9 versiossa suomenkieli vai onko pelkkä enkku kielenä.

http://www.nero.com/enu/nero9-supported-languages.html
Finnish löytyy eli saa muutettua kielen.

1430.9.2008 17:17

8 on tosiaankin huono

151.10.2008 13:34

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ahx1:
8 version päivitys 9 versioon maksaa 48 euroa ja kokonaan uuden saa 60 eurolla.
On sama hinta päivitätpä 7 tai 8 version. Jää päivittämättä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1.10.2008 @ 13:36

1626.10.2008 15:06

Kallis susi?

Olen käyttänyt Nero 7 -versiota jo hyvän aikaa ja päätin kokeilla, josko version 9 mainostetut ominaisuudet ovat niin hyviä, kuin valmistaja lupaa.
Ei muuta kuin ostamaan...

Asennuspaketin lataus käy Neron nettisivulta helposti, samoin aktivointitunnus tulee sähköpostiin kiitettävän nopeasti.

Kun ohjelman latasi verkosta, levylle tallentui tiedosto:
Nero-9.0.9.4_esd_asknet.exe. Sitten asentamaan. Käyttöjärjestelmäni on Win XP Pro (kaikilla päivityksillä) ja koneessa hyrrää Intelin Core 2 Quad CPU Q9450. Tästä huolimatta Neron asennus kesti reilut 20 minuuttia!
Missään vaiheessa asennus ei huomioinut, että minulla on jo jokin aikaisempi versio Nerosta asennettuna, joten päättelin, että asialla ei sitten ole väliä. Asennus ei myöskään vaatinut boottaamaan konetta päätyttyään, mutta tein bootin varmuuden vuoksi.

Sitten kokeilemaan. Nero 9 käynnistyy hitaasti, mutta samalla se esittää animoitua logoa. Kun osasovelluksia käynnistää (nero recode, Nero Showtime...) saa ilmoituksen, jossa kehotetaan "rekisteröimään" kolmannen osapuolen patentteja!?! Mitä nämä patentit ovat ja mitä tietoja jollekin osapuolelle lähetetään, ei selvinnyt missään vaiheessa. Neron osasovellukset eivät kuitenkaan toimi, ellei "rekisteröintiä" suostu tekemään. Toimenpiteenä tuo toki vaatii vain rekisteröintinapin painamista, mutta outoa se totta vie oli.

Sitten päätin kokeilla, miten Neron automaattinen päivitystoiminto toimii, siinä kun on ollut ongelmia aikaisemmissa versioissa. Nyt näköjään on menty siitä, mistä aita on matalin, ja "tarkastustoiminto" avaa vain nettiselaimen ja vie Neron päivityssivulle. Siellä ei osata kertoa viimeisimmästä versiosta mitään, joten on pakko painaa Download now -nappia, jos haluaa tietää, mikä versio on tulossa. Ja katso: uusi versio olikin saatavilla: 9.0.9.4c. Tämän ohessa oli ohje, jonka mukaan edellinen versio on poistettava kokonaan erikseen ladattavalla NeroClean (General-CleanTool_2_2_0_37.exe) -työkalulla, ennenkuin uuden version sai asentaa.

Työtä käskettyä. Ensin Clean ja sitten uutta versiota asentamaan. Asennus pyytää taas aktivointiavaimen, tusaa asennusta reilut 20 minuuttia ja ilmoittaa kaiken olevan OK. Kun tämän jälkeen käynnistää minkä tahansa Nero 9 -osasovelluksen, se ilmoittaa, että homma ei toimi (unexpected termination of program) ja pyytää syöttämään aktivointitunnuksen. Kun näin tekee, systeemi pohtii hetken ja pyytää aktivointitunnusta uudelleen ja uudelleen ja...

Kokeilin sovelluksen poistoa ja uudelleenasennusta kuusi kertaa eri variaatioina. Joskus suoraan oletusasetuksilla, joskus Custom -asetuksilla. Kokeilin myös asentaa eri kieliversioita, josko sillä olisi ollut väliä. Ei ollut. Paitsi se, että suomenkielistä versiota en suosittele. Kun kieleksi valitsee, heh, "suomalainen", niin aika heppoiselta "käännös" vaikuttaa monine kieli- ja asiavirheineen.

En saanut siis uusinta (Nero-9.0.9.4c_update.exe) versiota toimimaan lainkaan. Neron tekninen tuki ei ole vastannut mitään.

Päädyin asentamaan toimivan 7 -version takaisin, sillä Nero Clean-tool oli poistanut senkin. Eipä onnistunut. Tutkinnan jälkeen selvisi, että uusimman Neron asennusohjelma oli muuttanut rekisterin luku- ja kirjoitusoikeuksia "Ahead" ja "Nero" haaroissa siten, että aikaisempi Neron asennus ei enää pystynyt rekisteröimään komponenttejaan. Rekisterikäsittelyohjelmalla sain palautettua oikeudet ja asensin version 7 uudelleen.

Voi olla, että kokemani vastoinkäymiset ovat poikkeus, mutta kannattanee ehkä odottaa vielä seuraavaa päivitystä tähän 9 -versioon, ennenkuin tekee hankintapäätöksen.
Minä pitäydyn versiossa 7.

1726.10.2008 18:42

Asensin ton uuden päivityksen suoraan entisen päälle.En käyttänyt tota General-CleanTool työkalua ollenkaan.Asentu entisen päälle ilman mitään onkelmia.Tosin kun rypesin asentaa tota uutta päivitystä niin asennus poisti entisen version ensin pois ja rupesi sen jälkeen asentaa tota uutta.Asennus meni läpi noin kolmessa minuutissa.Käytössä en ole ainaskaan vielä huomannut mitään onkelmia.

1826.10.2008 19:35

Olet vain poikkeus joka vahvistaa säännön.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Varoitus – Tältä Google voi näyttää EU:n päätösten takia Varoitus – Tältä Google voi näyttää EU:n päätösten takia (18.1.2019 09:27)
Syyskuussa Euroopan parlamentti hyväksyi kiistellyn tekijänoikeusdirektiivin, jonka on pelätty tuovan mukanaan sisällöntuottajille maksettavan linkkiveron ja lisäävän palveluntarjoajien vastuuta ....
Uusi vuoto paljastaa jälleen Galaxy S10:n erikoisen kamerakolon Uusi vuoto paljastaa jälleen Galaxy S10:n erikoisen kamerakolon (17.1.2019 21:18)
Samsungin kymmenen vuoden Galaxy-taivalta juhlitaan 20. helmikuuta, jolloin tietysti luvassa on myös uusi Galaxy S10 -lippulaivapuhelin. Jonkin verran laitteesta tiedetään, mutta paljon on ....
1 kommentti
Microsoft paljasti Windows 10 -uudistuksia: Hakupalkki ja Cortana erotetaan toisistaan Microsoft paljasti Windows 10 -uudistuksia: Hakupalkki ja Cortana erotetaan toisistaan (17.1.2019 19:11)
Microsoft on paljastanut virallisessa Windows-blogissa uusia tietoja tulevasta päivityksestä. Windows Insider -testaajille saapunut Windows 10 Insider Preview Build 18317 muuttaa erityisesti ....
1 kommentti
Spotifyhin uusi toiminto – Helpottaa musiikin kuuntelua autolla ajon aikana Spotifyhin uusi toiminto – Helpottaa musiikin kuuntelua autolla ajon aikana (17.1.2019 16:51)
Suoratoistpalvelu Spotify on lisännyt mobiilisovelluksiinsa uuden Car View -näkymän, jonka tarkoituksena on helpottaa musiikkipalvelun käyttöä ajon aikana. Joku voisi sanoa, ettei puhelinta ....
Jollan uusin päivitys on nimeltään Sipoonkorpi Jollan uusin päivitys on nimeltään Sipoonkorpi (17.1.2019 13:39)
Suomalainen matkapuhelinyhtiö Jolla on julkaissut Sipoonkorpi nimisen päivityksen Sailfish-pohjaisille puhelimille. Pääosin päivitys keskittyy yhteyksien, turvallisuuden sekä käyttäjäkokemuksen ....
1 kommentti

Viimeisimmät uutiskommentit

Uutisarkisto