AfterDawn: IT-alan uutiset

JIM-kanavan maksuton netti-TV aukeaa lokakuussa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 28.9.2008 00:51 Kommentteja (8)

JIM-kanavan maksuton netti-TV aukeaa lokakuussa Suomessa TV-ohjelmien tarjoaminen internetin kautta on muutaman vuoden aikana yleistynyt huomattavasti, jonka vuoksi monia Yleisradion, MTV3:n ja Nelosen televisiossa näyttämiä TV-ohjelmia voi nykyään seurata ilmaiseksi tai pientä maksua vastaan suoraan internetistä TV-toimijoiden omilta kotisivuilta.
Nyt internetin kautta katsottavien ohjelmien tarjonta laajenee entisestään, kun JIM-kanava lanseeraa katsojilleen täysin maksuttoman netti-TV-palvelun lokakuun alussa. Uusi palvelu aukeaa 6. päivä ja Jimin tarjoaman catch up -palvelun myötä kuluttajat voivat katsella televisiossa esitettyjä ohjelmia uudelleen netti-TV:n kautta seitsemän päivän ajan niiden ensiesityksen jälkeen.

Aivan kaikkea Jimin sisältöä ei kuitenkaan nähdä netti-TV:ssä tekijänoikeudellisista syistä, mutta tarjolle luvataan ainakin JIM D -dokumentteja, matkailuun, vapaa-aikaan ja remontointiin liittyviä sarjoja sekä kausittain vaihtuvia suosikkisarjoja, joista esimerkkinä kanavan tiedote mainitsee Gene Simmonsin sukukalleudet -sarjan (Gene Simmons Family Jewels).

Tiedotteen mukaan "Ohjelmien katsominen onnistuu kaikilla yleisimmillä käyttöjärjestelmillä ja selaimilla", joka tarkoittanee sitä, että sisältöä katsellaan internet-selaimen ja Flash-laajennuksen avulla. Palveluun ei tiedotteen mukaan tarvitse myöskään rekisteröityä, joten katselun aloittamiselle ei ole asetettu turhia hidasteita. Live-katseluun palvelu ei aivan taivu, mutta tiedotteessa luvataan ohjelmien ilmaantuvan nettikatseluun noin tunnin viiveellä TV-lähetyksiin verrattuna.

Palvelun toiminta rahoitetaan mainoksilla, mutta ainakaan toistaiseksi ei ole tietoa siitä, mihin kaikkialle mainoksia on tarkoitus palvelussa sijoittaa. Selaimessa tutuksi tulleiden teksti- ja kuvamainosten ohella mainoksia saatetaan siis nähdä myös katsottavissa videoissa.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

128.9.2008 10:47
hentriz
Inactive

Mukava kuulla, että yleistyy :-) Erittäin positiivinen asia esimerkiksi MTV3:n palveluun verrattuna on se, että on ilmainen. Maikkarilla tosin osa on ilmiasta huvia.
Toinen positiivinen asia on se, että esimerkiksi nuo JIM D-dokumentit eivät ole katseluajankohdaltaan minulle paras, joten täytyypi niitä alkaa netistä katsomaan.

228.9.2008 11:19

Eihän tässä kohta enää telkkua tarvita kun netistä voi kahtoa viteoita. ++

328.9.2008 11:56

Joo mutta videon laatu on syvältä ja pitää katsoa vielä jostain pikku ruudusta.

428.9.2008 12:17

todella hyvä homma. vielku saisi livenä pyörii :)

528.9.2008 13:01

Tämähän on aivan uskomatonta, eikö nelonenkaan parempaan pystynyt.
Kolmonenhan jo ryssi ittensä netissä.
Eiköhän noita remontti reiskoja, tosi on miehiä ja toinen toistaan
typerämpiä tietokilpailuja ole kaikki kanavat täys.
Ei ihan heti hyvää surffiaikaa viitsi tuhlata toho skeidaan.
PS. Vielä ilman digiboxia, ja hyvin pärjää. Netistä näkee kaiken min-
kä tarvitseekin. Hulukin näkyy euroopassa jo ensivuonna.

628.9.2008 13:55

Mainio juttu, että ne alkavat lähettää tv-ohjelmia Suomessa myös netin kautta. Usassahan pystyy katsomaan jo lukemattomat sarjat ilmaiseksi netin kautta. Suomessahan on jo yli 100 ns. netti-tv ja nettivideo saittia http://www.tvnewsradio.com/tv/tv-kanavat-suomi.htm . Ja vain tällä hetkellä The Voice musiikki-tv:hän näkyy jo netissä livenä ilmaiseksi vuorokauden ympäri voicen nettisivuilla
http://84.20.138.5/includes/player/livetvplayer.php . Olisi hyvä, jos muutkin seuraisivat esimerkkiä. Eihän se sen kummallisempaa katsooko porukka tv-aparaatin kautta tai tietokoneen kautta tv:tä, sisältöhän se loppujen lopuksi ratkaisee mitä sitä katselee joko livenä tai jälkikäteen.

728.9.2008 16:10

Lainaus:
Ohjelmien katsominen onnistuu kaikilla yleisimmillä käyttöjärjestelmillä ja selaimilla
saa ny nähdä miten tässä käy.. yleensä tämä lause tarkoittaa "onnistuu windowsilla sekä IE:llä ja firefoxilla"

828.9.2008 19:20

Ulkosuomalaisena olisi kiva katsoa välillä suomalaisia tv-ohjelmia, mutta YLE:n tapaan, varmaan tämäkin on suljettu ulkomaisilta IP-osoitteilta?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto