AfterDawn: IT-alan uutiset

Heroesin uusimmat jaksot vauhdittivat torrent-liikenteen ennätyslukemiin

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 25.9.2008 18:46 Kommentteja (17)

Heroesin uusimmat jaksot vauhdittivat torrent-liikenteen ennätyslukemiin Televisiosarjat ovat nykyään kovaa valuuttaa vertaisverkkoliikenteessä. Sarjojen kovien latausmäärien takana lienee ihmisten kärsimättömyys - halu nähdä Hollywoodin uusimmat tuotokset mahdollisimman äkkiä. Esimerkiksi Suomeen "uutuussarjat" saattavat rantautua jopa vuosien kuluttua niiden alkuperämaan ensiesityksestä.
Suositun Heroes-sarjan kolmas kausi käynnistyi Yhdysvalloissa maanantaina. Ulos pukattiin kauden kaksi ensimmäistä jaksoa kerralla, joka aiheuttikin valtavan yleisöryntäyksen myös BitTorrent-palveluihin. Molemmat valtakunnallisen ensiesityksen jälkeen vertaisverkkoihin lähes välittömästi ilmestyneet jaksot keräsivät TorrentFreakin mukaan vuorokaudessa yli miljoona latausta.

Heroes-sarjan tuottaja Jesse Alexander kiteytti laittoman jakelun ongelmakohdan TorrentFreakille varsin selvästi. "Se on todellisuutta, että ihmiset lataavat BitTorrent-palveluista esimerkiksi Lost- ja Heroes-sarjoja. Televisiokanavien täytyy huomioida tämä ja tarjota katsojilleen uusia tapoja nauttia heidän ohjelmistostaan. Heidän täytyy etsiä ratkaisu siihen, kuinka kerätä tuloja jokaiselta maailmasta löytyvältä potentiaaliselta asiakkaalta", hän kertoo.

Esimerkiksi Mininova kertoo tiistain olleen myös heidän kiistaton ennätyspäivänsä, sillä sivustolta ladattiin vuorokauden aikana yli 10 miljoonaa torrent-tiedostoa. Tällä hetkellä palvelusta torrent-tiedostoja on ladattu yhteensä noin kuusi miljardia kertaa. Suosituimpia latauskohteita olivat uudet Heroes-jaksot ja muutamat muut televisiosarjat.

Määrällisesti televisiosarjat kattavat TorrentFreakin mukaan BitTorrent-sivustojen latauksista noin puolet.

Edellinen Seuraava  

17 kommenttia

125.9.2008 19:05

On ollu piuhat kuumana :D

225.9.2008 19:10

Voin varmaan ylpeänä ilmoittaa olevani yksi noista kärsimättömyydestä syytetyistä henkilöistä.

325.9.2008 19:12

Hyvä näin. Kyllä kelpaa ladata uunituoreet jaksot koneelle muutamalla klikkailulla.

425.9.2008 20:03

Varokaa vain, sedät valvoo ;) Oliks hyviä jaksoja? Pitäis itekki kattoa ne, jäi viimeksi 'hyvään cliffhangeriin'.

525.9.2008 20:05

Onneks ei tartte kattoo tollasta sonta sarjaa.

625.9.2008 20:50

eipä oo ollu kiire näiden kanssa, en ole seurannu ees telkun vaudissa ostelen sitten yleensä hyllyyn kun koko roska on dvd:llä.

725.9.2008 21:09

Just oli tossa yhden työkaverin kanssa juttua, että ei oikein inspiroi odottaa vähintään vuotta, että pääsee näkemään telsusta SD-tason kuvaa, kun vaihtoehtona on netistä saatava HD-rippi samantien.
Valinta ei liene vaikea...

825.9.2008 21:23

Voisin aivan hyvin maksaa palvelusta jolla näen sarjat heti kun haluan. Eli siis suorana ja sen jälkeen aina halutessaan esim. viikon ajan jos ei tallenna.

Nyt ei ole sellaista mahdollisuutta, mutta toivotavaan parasta.

Tai siis onhan noita palveluita, mutta minua ei kiinnosta katsoa sellaista pikselimössöä että silmät vuotaa kuiviin.

925.9.2008 21:28

Kyllä on kovasti houkuttanut ajatus latailla kyseistä sarjaa koneelle mutta mielestäni Heroes on siihen aivan liian hyvä, joten koko ensimmäinen kausi lojuu tuossa hyllyssä kaupasta ostettuna. Ja varmaan nämä jälkimmäisetkin kaudet tulee ihan kaupasta kannettua jossain vaiheessa. Samoin tulee varmaankin käymään Subilta alkavan Terminator: The Sarah Connor Chroniclesin kanssa, sen verran hyvältä sekin vaikuttaa.


GA B85M D3H | E3-1230V3 | True Spirit 120 M BW Rev.A | Asus R9 270X DCII TOP | SF-600P14XE-PRO | 8GB RAM | PNY 120GB SSD | WDC WD10EZEX | Fractal Define Mini | Win7 64bit Pro |

1025.9.2008 21:58

Tuplat.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.9.2008 @ 22:15

1125.9.2008 21:58

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 79atanos:
Kyllä on kovasti houkuttanut ajatus latailla kyseistä sarjaa koneelle mutta mielestäni Heroes on siihen aivan liian hyvä, joten koko ensimmäinen kausi lojuu tuossa hyllyssä kaupasta ostettuna. Ja varmaan nämä jälkimmäisetkin kaudet tulee ihan kaupasta kannettua jossain vaiheessa. Samoin tulee varmaankin käymään Subilta alkavan Terminator: The Sarah Connor Chroniclesin kanssa, sen verran hyvältä sekin vaikuttaa.

Jos et ole Heroesin kakkos- tai kolmoskautta katsonut ollenkaan, suosittelen myymään DVD:t ja unohtamaan koko sarjan, sillä sen verran surkeaksi sarja meni jo kakkoskaudella. Itse en jaksanut 3. kauden kahta ensimmäistä jaksoa edes kokonaan katsoa, niin naurettavaksi tuo sarja on mennyt.

1225.9.2008 23:17

Itse katson uudet jaksot striiminä suoraan Hulu.com saitin kautta. Kuvanlaatu on yllättävän hyvä ja yhteyskään ei pätki ollenkaan.

1326.9.2008 1:06

Niin kukapa täälä pohjolassa jaksaisi odottaa vuoden jotain sarjaa minkä voit nähdä jo tänään :P

1426.9.2008 2:48

Kuka jaksaa odottaa sen vuoden, onko Suomessa edes tullut season 2 TVstä? Saa odottaa vuoden pari tuota season 3 Suomeen ja vältellä joka päivä spoilereita, jos tahtoo olla kiltti poika ja odottaa kärsivällisesti, eli kaipa se on sen takia pakko ladata nyt ;>

Mutta tietenkin pitää katsoa ne myös TVstä tai edes pitää kyseinen kanava auki, jotta sarja saisi katsojalukuja, edes jotenkin sitä pitää kannattaa :p

1526.9.2008 7:16

Jos sinulla ei ole tv:n katsojamäärää mittaavaa laitetta kotona, on aivan se ja sama pidätkä tv:tä päällä vai et.

1626.9.2008 12:30
tartsu
Inactive

Ilman torrentteja olisi jäänyt näkemättä kokonaan mm. Doctor Who:n uusimmat seikkailut. Täällä maksetaan sikahintaista tv-lupaa ja sillä ei saa mitään katsomisen arvoista. Pakko ladata haluamansa sarjat. Ja voiko joku väittää minun tekevän moraalisesti väärin, jos haluan katsoa jotain mitä Yle ei välitä tänne hommata?

1728.9.2008 20:09

NO nyt sentään Yle osti HBO-oikeudet mutta mitä alkoivat näyttää? Sopranosia, joka tullut jo ties kuinka monta kertaa Neloselta..

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto