AfterDawn: IT-alan uutiset

Yhdysvalloissa päästiin osittain sopuun nettiradioiden tekijänoikeusmaksuista

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 24.9.2008 10:06 Kommentteja (1)

Yhdysvalloissa päästiin osittain sopuun nettiradioiden tekijänoikeusmaksuista Yhdysvaltalaisten nettiradioiden ja tekijänoikeustahojen taistelu sopivista tekijänoikeuskorvauksista on monien osapuolien osalta päätynyt sopuun, kun Digital Media Association (DIMA), National Music Publishers' Association (NMPA), Recording Industry Association of America (RIAA), Nashville Songwriters Association International (NSAI) ja Songwriters Guild of America (SGA) ilmoittivat saaneensa tahojen väliset neuvottelut valmiiksi sopivista korvauksista.
Tahojen luoma sopimusluonnos on lähetetty tekijänoikeuslautakunnan tuomareiden käsiteltäväksi, ja jos sopimus hyväksytään, on DIMA:n kanssa yhteistyötä tekevien nettiradioiden maksettava jatkossa 10,5 prosenttia liikevaihdostaan tekijänoikeusmaksuina tekijänoikeusjärjestöille. Sopimus kattaa kuukausimaksulliset tilauspalvelut ja interaktiiviset nettiradiot eli ne nettiradiot joissa kuuntelijat voivat itse valita mitä musiikkia he haluavat kuunnella. Tämä 10,5 prosentin maksu kattaa suoratoiston eli streamauksen, mutta ei käyttäjille tarjottavia ladattavia tiedostoja, fyysisten tallenteiden myyntiä tai muita oheistuotteita.

Sopimuksen myötä mm. Last.fm- ja SpiralFrog-palvelut voivat jatkaa toimintaansa normaaliin tapaansa. Ongelmat jatkuvat kuitenkin edelleen esim. Pandoran osalta. Tällaisten asemien osalta tilanne näyttää vieläkin heikolta, mutta osapuolien aloittaman yhteistyön myötä Pandoran edustaja uskoo, että asioista on helpompi neuvotella jatkossa.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

127.9.2008 17:51

poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2009 @ 22:15

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Riittääkö jatkossa huoltajan suostumus WhatsAppin käyttöön? Riittääkö jatkossa huoltajan suostumus WhatsAppin käyttöön? (25.4.2018 15:07)
WhatsApp muutti käyttöehtojaan Euroopan Unionin tulevan tietosuoja-asetuksen mukaiseksi, mutta teki sen hieman isolla kädellä. Jatkossa WhatsAppin ikäraja on 16 vuotta. Nyt netissä onkin ....
2 kommenttia
Gmailin uudet ominaisuudet paljastettiin – Mahdollisuus lähettää tuhoutuvia sähköposteja Gmailin uudet ominaisuudet paljastettiin – Mahdollisuus lähettää tuhoutuvia sähköposteja (25.4.2018 14:43)
Google on esitellyt jättimäisen uudistuksen Gmailiin. Maailman suosituimpiin sähköpostipalveluihin kuuluvan Gmailin käyttöliittymä nykyaikaistuu ja samalla siihen tuodaan joukko uusia ominaisuuksia. ....
Amazon esitteli uuden palvelun – Tilaa tavaraa nettikaupasta auton takakonttiin Amazon esitteli uuden palvelun – Tilaa tavaraa nettikaupasta auton takakonttiin (25.4.2018 11:08)
Uutisoimme vuonna 2014 Volvon visioimasta roam delivery -kuljetusvaihtoehdosta, jossa verkkokauppaostokset voisi tilata suoraan oman auton takakonttiin. Työpäivän jälkeen ei siis tarvitsisi ....
Honor 9 Lite saapui Suomeen – Näin paljon se maksaa Honor 9 Lite saapui Suomeen – Näin paljon se maksaa (25.4.2018 10:44)
Huawei on aloittanut Honor 9 Lite -älypuhelimensa myynnin tänään Suomessa. Honor 9 Lite tulee myyntiin kolmessa eri värissä: Midnight Black, Sapphire Blue ja Glacier Grey. Puhelimen suositushinta ....
IoT-vallankumous voi alkaa Suomessa – Elisa käynnisti NB-IoT-verkon Suomessa IoT-vallankumous voi alkaa Suomessa – Elisa käynnisti NB-IoT-verkon Suomessa (25.4.2018 10:18)
Elisa kertoo tarjoavansa ensimmäisenä operaattorina valtakunnallista NB-IoT-verkkovalmiutta (Narrowband Internet of Things) omassa 4G-verkossaan. Kuten nimestä voi päätellä, on verkkoteknologia ....

Uutisarkisto