AfterDawn: IT-alan uutiset

Yhdysvalloissa päästiin osittain sopuun nettiradioiden tekijänoikeusmaksuista

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 24.9.2008 10:06 Kommentteja (1)

Yhdysvalloissa päästiin osittain sopuun nettiradioiden tekijänoikeusmaksuista Yhdysvaltalaisten nettiradioiden ja tekijänoikeustahojen taistelu sopivista tekijänoikeuskorvauksista on monien osapuolien osalta päätynyt sopuun, kun Digital Media Association (DIMA), National Music Publishers' Association (NMPA), Recording Industry Association of America (RIAA), Nashville Songwriters Association International (NSAI) ja Songwriters Guild of America (SGA) ilmoittivat saaneensa tahojen väliset neuvottelut valmiiksi sopivista korvauksista.
Tahojen luoma sopimusluonnos on lähetetty tekijänoikeuslautakunnan tuomareiden käsiteltäväksi, ja jos sopimus hyväksytään, on DIMA:n kanssa yhteistyötä tekevien nettiradioiden maksettava jatkossa 10,5 prosenttia liikevaihdostaan tekijänoikeusmaksuina tekijänoikeusjärjestöille. Sopimus kattaa kuukausimaksulliset tilauspalvelut ja interaktiiviset nettiradiot eli ne nettiradiot joissa kuuntelijat voivat itse valita mitä musiikkia he haluavat kuunnella. Tämä 10,5 prosentin maksu kattaa suoratoiston eli streamauksen, mutta ei käyttäjille tarjottavia ladattavia tiedostoja, fyysisten tallenteiden myyntiä tai muita oheistuotteita.

Sopimuksen myötä mm. Last.fm- ja SpiralFrog-palvelut voivat jatkaa toimintaansa normaaliin tapaansa. Ongelmat jatkuvat kuitenkin edelleen esim. Pandoran osalta. Tällaisten asemien osalta tilanne näyttää vieläkin heikolta, mutta osapuolien aloittaman yhteistyön myötä Pandoran edustaja uskoo, että asioista on helpompi neuvotella jatkossa.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

127.9.2008 17:51

poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2009 @ 22:15

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto