AfterDawn: IT-alan uutiset

Musiikkia jaelleen aPC-ryhmän jäsenelle 18 kuukauden vankeusrangaistus

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 22.9.2008 09:44 Kommentteja (6)

Musiikkia jaelleen aPC-ryhmän jäsenelle 18 kuukauden vankeusrangaistus Internetissä tekijänoikeudella musiikkia luvatta jakaneen aPC-ryhmän (aPOCALYPSE pRODUCTION cREW) jäsen Barry Gitarts on tuomittu Yhdysvalloissa 18 kuukauden vankeusrangaistukseen.
Oikeus totesi toukokuussa, että Gitarts oli avustanut aPC-ryhmää tekijänoikeusrikoksissa mm. hankkimalla näille palvelimen, jonka kautta välitettiin luvatta tekijänoikeudella suojattua musiikkia. Gitartsin tuomion julistamisen piti tapahtua jo viime kuussa, mutta toistaiseksi pimennossa olevien syiden takia Gitarts joutui odottamaan yli kuukauden lisää ennen tuomionsa kuulemista.

Gitarts on jo viidestoista aPC-ryhmän jäsen, joka on tuomittu oikeudessa tekijänoikeusrikoksista. Ryhmän jäseniä otettiin kiinni vuonna 2004 tapahtuneen Fastlink-operaation yhteydessä, jonka jälkeen heitä on tuomittu yksitellen erilaisista rikoksista ja rikkomuksista.

Dextro-nimimerkillä paremmin tunnettu Gitarts kiisti aluksi osallisuutensa aPC-ryhmän toimintaan, mutta myönsi myöhemmin olleensa mukana aPC-ryhmän toiminnassa.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

122.9.2008 10:29

Juuri näin. Tulee mieleen se Mooren dokumenttipätkä, jossa jossain kaupungissa ihmiset pistettiin vankilaan ilman oikeudenkäyntiä. Kyllä varmaan itsekin tunnustaisi mitä vaan, kun noilla kuulustelijoilla on kaiken maailman kidutuskeinot käytössä. Kyllä sitä kuukauden aikana kerkeää putkassa saada kerran jos toisenkin parrua ja eipä siitä muuta poispääsyä ole, kuin tunnustaa kaikki, mitä halutaan.

Eipä kyllä ihmeemmin ihmetytä tällainen. Tämä varmaan todistaa pointin, että on lottovoitto syntyä esim. Suomeen. Tuntuisi tuo vankilabisnes olevan melko kannattavaa puuhaa. Ei ainakaan "asiakkaat" lopu kesken.

222.9.2008 11:14

kyllähän se siihen menee (osittain onkin jo) että piratismin ja terrorismin varjolla poljetaan ihmisoikeudet maahan ja valtaa pitävät nauttivat...

322.9.2008 12:05

Aika uskomatonta hommaa, kun raiskauksesta saapi pienemmän tuomion kuin tästä. Uskomatonta... Kyllä jokin on nyt vialla.

422.9.2008 12:30

Niin siellähän ei muuten noi vankilat olekaan tarpeeksi täynnä niin sinne vaan murhaajien sekaan muutama warettaja. Ne varmasti "ansaitsevat" sen.

Kyllä on taas Yhdysvaltojen oikeus ollutkin älykkäällä päällä. Pyh ja pah koko tekijänoikeus-sotku. Voisi poliisit pistää varoja ennen vaikka noiden teini-murhaajien etsintään kuin muutamaan leffan lataajaan.

522.9.2008 17:58

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sendo_:
Niin siellähän ei muuten noi vankilat olekaan tarpeeksi täynnä niin sinne vaan murhaajien sekaan muutama warettaja. Ne varmasti "ansaitsevat" sen.

Kyllä on taas Yhdysvaltojen oikeus ollutkin älykkäällä päällä. Pyh ja pah koko tekijänoikeus-sotku. Voisi poliisit pistää varoja ennen vaikka noiden teini-murhaajien etsintään kuin muutamaan leffan lataajaan.
Samaa mieltä. Pitäis ny aikuisten pikkasen pystyä priottamaan tärkeyksiä ja yleisestikkin rahoituksia. Pitää aikamoinen Ned Flanders olla, että käy laittamaan porukkaa linnaan jonkun musiikin tai leffan jaon takia. No, ainakin saa jäädä ne narkomaanit, parittajat, murhaajat, sekä muut terroristit rahaan. God Bless America..*huomatkaa lievä sarkasmi lopussa*

622.9.2008 18:19

”Kyllä rikokset löydetään, kun syyllinen on selvillä.” Kutakuinkin näin kuului Stalinin aikainen lausahdus КГБ:n pidättäessä poliittisesti epämiellyttäviä henkilöitä.

Tällaiseen toimintaan viittaisi myös uutisessa ilmenevä lause: ”...jonka jälkeen heitä on tuomittu yksitellen erilaisista rikoksista ja rikkomuksista.”.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.9.2008 @ 18:21

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto