AfterDawn: IT-alan uutiset

Sporen DRM-suojauksia höllätään

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 20.9.2008 10:04 Kommentteja (10)

Sporen DRM-suojauksia höllätään Tuoreen Spore-pelin DRM-suojaukset ovat saaneet osakseen runsaasti vihaista palautetta kuluttajilta, jonka vuoksi EA on nyt päättänyt löysentää DRM:n tuomia rajoituksia.
Ensimmäinen muutos koskee sallittujen aktivointikertojen määrää, joka nostetaan nykyisestä kolmesta aktivoinnista viiteen aktivointiin. Tämän lisäksi EA julkaisee tulevaisuudessa erillisen työkalun, jonka avulla aktivointeja voi tarvittaessa perua esim. ennen kiintolevyn formatointia, jolloin kuluttajien viiden aktivointikerran raja ei tule niin helposti täyteen.

Aktivointikertojen tullessa täyteen, on kuluttajien otettava yhteyttä EA:n asiakastukeen. Tämä operaatio on osoittautunut hinnakkaaksi esim. Australiassa, jossa asiakastukeen soittaminen maksaa 3 Australian dollaria minuutilta.

EA on myös luvannut muokata peliä niin, että samalla koneella peliä pelaavat pelaajat voivat jatkossa tehdä peliin oman tilinsä, eikä kaikkien tarvitse täten enää pelata samalla käyttäjätunnuksella. Yhtä ostettua peliä kohden saa käyttöönsä viisi käyttäjätunnusta, joten isoissa perheissä uudempikin rajoitus voi aiheuttaa kiistaa siitä, keille käyttäjätunnuksia annetaan.

Toinen EA:n lupaus koskee pelin DRM-palvelimia, joiden sulkeminen tulevaisuudessa voi tehdä pelistä toimimattoman. EA:n edustaja kertoi kuitenkin, että DRM-palvelimien sammuttamisen yhteydessä peliin julkaistaan päivitys, joka poistaa kaikki DRM-suojaukset pelistä. EA:n mukaan DRM-suojaukset ovat pakollinen osa PC-pelaamista, sillä ilman suojauksia pelejä kehittävät tahot joutuvat siirtymään muiden alustojen pariin, koska piratismi tekee toiminnasta taloudellisesti kannattamatonta.

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

120.9.2008 11:54

Kuulostaa mielestäni aika monimutkaiselta systeemiltä. Ja warettajilla on helppoa...
Kysynpähän vain, että mitä hyötyä tästä hirvittävästä drm-sotkusta on?

220.9.2008 12:02

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti prik:
Kuulostaa mielestäni aika monimutkaiselta systeemiltä. Ja warettajilla on helppoa...
Kysynpähän vain, että mitä hyötyä tästä hirvittävästä drm-sotkusta on?
Ei kyllä omasta mielestä mitään, en ainakaan tule ostamaan pelejä joissa tuollainen systeemi on.


"Aktivointikertojen tullessa täyteen, on kuluttajien otettava yhteyttä EA:n asiakastukeen. Tämä operaatio on osoittautunut hinnakkaaksi esim. Australiassa, jossa asiakastukeen soittaminen maksaa 3 Australian dollaria minuutilta."

Jos tuossa joutuu vielä odottelemaan linjoilla niin tulee halvemmaksi ostaa uusi peli kokonaan...

320.9.2008 12:08

Taitaa siltikin tuo torrentti versio olla parempi ja paljon helpompi säädettävä, kuin tuo tuleva uusi työkalu.

420.9.2008 12:27


EA:n edustaja kertoi kuitenkin, että DRM-palvelimien sammuttamisen yhteydessä peliin julkaistaan päivitys, joka poistaa kaikki DRM-suojaukset pelistä. EA:n mukaan


Eli ne crackaa itse oman pelinsä:). DRM on niiden kannalta todella kätevä työkalu varsinkin kun katsoo torrent listoja joissa on todella paljon pelejä. Mutta näiden pitää vaan alkaa tekemään sellaisia pelejä joita pelataan oikeasti netissä (call of dutyt) ja muut jolloin niiden crackiminen ei ole enää yhtään niin järkevää.

520.9.2008 12:36

Torrentti versio on tosiaankin paljon parempi.

1. Tämä soittaminen ja uusien aktivointikertojen aneleminen tulee kalliiksi kuluttajalle. Miksi maksaa tuotteesta myöhemmin lisää, jos siitä on jo täyden hinnan aikasemmin maksanut. Kyllä se EA vedättää tyhmiä kuluttajia.

2. Tämä laskee pelin jälleenmyynti arvoa huomattavasti, joka EA:n tarkoitus onkin. Jälleen vedätetään tyhmiä kuluttajia.

Niin kauan kuin EA pitää tuota DRM pelleilyä päällä, niin en EA;n pelejä kaupasta hae.

620.9.2008 13:08

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti FatlError:

EA:n edustaja kertoi kuitenkin, että DRM-palvelimien sammuttamisen yhteydessä peliin julkaistaan päivitys, joka poistaa kaikki DRM-suojaukset pelistä. EA:n mukaan


Eli ne crackaa itse oman pelinsä:). DRM on niiden kannalta todella kätevä työkalu varsinkin kun katsoo torrent listoja joissa on todella paljon pelejä. Mutta näiden pitää vaan alkaa tekemään sellaisia pelejä joita pelataan oikeasti netissä (call of dutyt) ja muut jolloin niiden crackiminen ei ole enää yhtään niin järkevää.

Itse olen samaa mieltä. Jos haluaa, että peli on oikeasti ostettava, että sitä voi pelata, niin ainoa tapa taitaa olla CD-key checkki joka kerta kun pelaamaan menee.

720.9.2008 13:56

Tyhmää tuollainen DRM. Siitä ei ole haittaa kuin kuluttajille. Warettajia tuo DRM ei ole haitannut mitenkään. Onneksi itse en koske pitkälläkään tikulla tuollaisiin peleihin, joissa on jonkin sortin DRM. Niistä on aina vain haittaa.

Kiva lukea amazonista Crysis Warhead kommentteja, kuinka porukkaa valittaa DRM:stä. Pelillä vain 1,5 tähteä :D. Suosittelen lukemaan ensimmäisen kommentin, joka kertoo aika hyvin DRM haitoista:

http://www.amazon.com/Crysis-Warhead-Pc/dp/B001ATHKVC

820.9.2008 15:45

Nii tai sitten ostat crysis warheadin steamista niin ei ole mitään haittaa drm istä.

920.9.2008 16:52

Konsolipelaamisessa on omat hyvät puolensa :)

1021.9.2008 12:18
tuhero
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadows13:
Nii tai sitten ostat crysis warheadin steamista niin ei ole mitään haittaa drm istä.
Paitsi että Steamista ostetussa versiossa on ihan samat suojaukset ku levyllä ostetussa :)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto