AfterDawn: IT-alan uutiset

Creativelta uusia pelikuulokkeita ja langattomasti ääntä siirtävä järjestelmä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 17.9.2008 12:44 Kommentteja (11)

Creativelta uusia pelikuulokkeita ja langattomasti ääntä siirtävä järjestelmä Kannettavista mediasoittimista ja äänikorteista tunnettu Creative on julkaissut kasan uusia audioon liittyviä tuotteita.
Ensimmäisenä Creative tiedotti uusista pelikuulokkeista, joihin kuuluvat Digital Wireless Gaming Headset HS-1200, Fatal1ty USB Gaming Headset HS-1000 ja USB Gaming Headset HS-950. Kaikki kuulokkeet käyttävät audion siirtämiseen USB-väylää, joten ne eivät kelpaa esim. kannettavan mediasoittimen kaveriksi, vaan laitteet on tarkoitettu PC-pelaajille.

Digital Wireless Gaming Headset HS-1200 on nimensä mukaisesti langatonta tiedonsiirtoa hyödyntävä kuulokemikrofoni, jossa tietokoneeseen liitettävä USB-laite siirtää audion molempiin suuntiin 2,4 gigahertsin taajuudella. Kantomatkaa laitteille luvataan jopa 22 metriä. Kuulokkeet tukevat Creativen X-Fi CMSS 3D- ja X-Fi Crystalizer -tekniikoita, joiden pitäisi parantaa tilaäänen toistoa ja äänen yleistä kirkkautta. Creativen mukaan kuulokkeet toimivat Windows-käyttöjärjestelmien osalta Windows 2000:ssa ja uudemmissa. Macin osalta tuettuina ovat Mac OS X -käyttöjärjestelmät. Kuulokkeiden kuluttajahinta on 99 euroa.


Digital Wireless Gaming Headset HS-1200

Fatal1ty USB Gaming Headset HS-1000 tuo pelaajille EAX-tuen ja Windows Vistaa varten mukana on Creativen oma ALchemy, jonka avulla vanhempien pelien monikanavaiset tilaäänet saa toimimaan myös Vistassa. Kuulokkeissa on myös erillinen säädin äänenvoimakkuuden pikaisia muutoksia varten. Kuulokkeet toimivat Windows XP:n ja Windows Vistan kanssa. Kuulokkeiden kuluttajahinta on 79 euroa.

Fatal1ty USB Gaming Headset HS-1000

USB Gaming Headset HS-950 on uutukaisista edullisin vaihtoehto pelaajille. 59 euron hinnalla kuluttaja saa itselleen EAX-tuen, mutta ALchemy-tuesta ei tämän mallin osalta mainita mitään. Käytettävän USB-kaapelin pituus on tässä mallissa 2,5 metriä.

USB Gaming Headset HS-950

Äänikorteista ensimmäinen uutuus on Sound Blaster X-Fi Notebook, joka on kannettavan tietokoneen ExpressCard-korttipaikkaan sopiva äänikortti. Pienen kokonsa vuoksi laitteesta löytyy ainoastaan yksi ulostulo ja yksi sisääntulo. EAX- ja X-Fi-ominaisuuksien lisäksi laite osaa lähettää langattomasti audiota eteenpäin, jota voi vastaanottaa Creative Wireless Receiver -vastaanottimilla. Kantomatkaa laitteille luvataan jopa 30 metriä. Sound Blaster X-Fi Notebookin kuluttajahinta on 79 euroa ja yhden Wireless Receiver -vastaanottimen 89 euroa. Yhdellä äänikortilla voi lähettää audiota useampaan Wireless Receiver -vastaanottimeen, joten tarvittaessa käyttöönsä voi hankkia useamman vastaanottimen. Wireless Receiver -vastaanottimessa on 3,5 mm:n stereo- sekä RCA-liittimet audion ulostuloa varten ja laitteen mukana seuraa pieni kaukosäädin.

Sound Blaster X-Fi Notebook

Creative Wireless Receiver

Äänikorttien toinen uutukainen on Sound Blaster X-Fi Go!, joka on USB-liitäntäinen pieni äänikortti. Äänikortin lisäksi USB-tikku sisältää flash-muistin, johon on talletettu valmiiksi laitteen ajurit ja muut ohjelmistot, joten erillistä asennus-CD:tä tai -DVD:tä ei tarvita. Kortin paino on alle 20 grammaa ja pienen koon ansiosta laitetta on helppo kuljettaa mukanaan.

Pienen koon seurauksena äänikortista löytyy ainoastaan yksi ulostulo ja yksi sisääntulo, joten monikanavaulostulot eivät laitteella onnistu. Creative sanoo kuitenkin, että X-Fi CMSS-3D Virtual- ja X-Fi CMSS-3D Headphone -tekniikoilla monikanavaääntä voidaan jäljitellä kahden kaiuttimen tai kuulokkeiden avulla. Sound Blaster X-Fi Go! tukee EAX:aa ja Vistaa varten mukana on ALchemy. Lisäksi kanssapelaajia pääsee häiritsemään omaa ääntä muokkaavan VoiceFX-tekniikan avulla. Laitteen kuluttajahinta on 49,90 euroa.

Sound Blaster X-Fi Go!

Edellinen Seuraava  

11 kommenttia

117.9.2008 13:22

Digital Wireless Gaming Headset HS-1200 kuulostaisi mahtavalta, varsinkin kun tuo x-fi kortti löytyy jo ennestään. Ei tarvitsisi johtojen kanssa taistella. Voi vaikka paskalle mennä ja puhua samalla skypessä jne :D

217.9.2008 13:53

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nahkis_:
Digital Wireless Gaming Headset HS-1200 kuulostaisi mahtavalta, varsinkin kun tuo x-fi kortti löytyy jo ennestään. Ei tarvitsisi johtojen kanssa taistella. Voi vaikka paskalle mennä ja puhua samalla skypessä jne :D
En näe tota langattomuutta järinkään käytännöllisenä ominaisuutena, esimerkkisikin on vähän sen tasoinen :E

317.9.2008 14:13

Kyllä itselle langattoman kuulokkeet kelpaisivat, tämänhetkisissä Fatalityissä tuo johto häiritsee sen verran paljon.

417.9.2008 14:38

kyllä noi pitää testata :)

517.9.2008 19:57
pezkuu
Inactive

Pakko saada tollaset...

617.9.2008 19:58

Niin siis nämä USB kuulottimethan eivät tarvitse eivätkä käytä erillistä äänikorttia ollenkaan.

717.9.2008 20:46

Ihan hyvä juttu tuo langattomuus. Eipähän tule enään rullailtua johtojen päältä tällä tuolilla :D

817.9.2008 23:39

Ekat kuulokkeet, näyttävät 80-luvun kuulokkeilta :D

921.9.2008 8:57

^ toivotaan että laatukin on sitä tasoa. Sonyn MDR-7506-kuulottimet omistan, kunnon kirjastolook jonka takia meinasi mennä sivu suun aikanaan. Onneksi ei mennyt.

1021.9.2008 9:28

varmaan äänenlaadultaan täyttä sontaa, bassot vaan hirmuset ja hukuttaa kaiken alleen, se on creativen "tilan tuntu pelatessa"


-e8400 @3,8 GHz | Radeon HD 5770 | 4gt GSkilliä | NeoHE 430W | WD aaks5000, Spinpoint F3 1Tb | Nexus Clodius | Ubuntu Linux & Vista
-M-Audio Revo 7.1 | Rokit RP6-monitorit | Alessandro MS1i- ja AKG k-601-luurit, Musical Fidelity X-Cans

8800GT ja M-Audio Revolution 7.1, kyselehän!

1119.1.2009 7:54

Onko kukaan kokeillut tuota Creativen HS-1200 macin kanssa? Koska valmistajien sivuilta en löytänyt mitään siihen että toimiiko vai eikö?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Viimeisimmät uutiskommentit

Uutisarkisto