AfterDawn: IT-alan uutiset

NPD: Wiin ylivoima laantui elokuussa, Xbox 360 toiseksi

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 12.9.2008 09:00 Kommentteja (5)

NPD: Wiin ylivoima laantui elokuussa, Xbox 360 toiseksi Uuden sukupolven pelikonsoleiden valtataistelun väliaikatilastoja Yhdysvalloissa toimittava NPD Group on jälleen paljastanut viimeisimmät myyntilukunsa.
Niiden valossa Nintendo Wii -pelikonsoli johti edelleen uuden sukupolven konsolimyyntejä, mutta pudotusta heinäkuun myyntilukuihin verrattuna tuli 102 000 konsolia. 453 000 konsolin myynti oikeutti kuitenkin selvään ykköstilaan elokuussa. Nintendon hyvää tulosta täydensi jälleen DS-käsikonsoli, jota myytiin 518 000 kappaletta. Konsoleiden hyvistä myyntiluvuista huolimatta Nintendo ei siis saanut enää elokuussa rikottua miljoonan myydyn konsolin rajapyykkiä Yhdysvalloissa.

Häntäpaikkaa useamman kuukauden hallussa pitänyt Microsoftin Xbox 360 -pelikonsoli paransi hieman otettaan ollen toinen. Xbox 360 -pelikonsoleita kaupattiin elokuussa noin 195 000 kappaletta ja laskua heinäkuuhun verrattuna tuli noin 10 000 konsolia. Syyskuun myynteihin konsolille tulee kuitenkin todennäköisesti selvää nousua, sillä tässä kuussa Yhdysvalloissa voimaan tulleet hinnanalennukset ovat tiettävästi jopa tuplanneet laitteen myynnit ensimmäisen viikon aikana.

Sonyn PlayStation 3 -pelikonsoli tippui elokuussa viimeiselle sijalle, mutta ero Xbox 360:n oli vain noin 10 000 myytyä konsolia. PS3-konsoleita myytiin elokuussa noin 185 000 kappaletta ja laskua heinäkuuhun verrattuna tuli noin 40 000 konsolia. PSP-käsikonsoleita myytiin elokuussa puolestaan 253 000 kappaletta ja PlayStation 2 -konsoleita 144 000 kappaletta.

Pelimyynnissä kärkipaikkaa piti hallussaan Madden NFL 09, jota myytiin eri alustoilla yhteensä yli 2 miljoonaa kappaletta. Eniten ihmisiä kiinnostivat Xbox 360 -versiot, joita myytiin noin miljoona kappaletta. Xbox 360:n lisäksi Madden oli myydyin peli myös PS3:lla (643 000 peliä) ja PS2:lla (425 000 peliä). Wiin myydyin peli elokuussa oli Wii Fit, jota myytiin 395 000 kappaletta.

Elokuun laitemyynnit paranivat viime vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden kolme prosenttia ja pelimyynnit 13 prosenttia, joka on selvästi vähemmän kuin vuoden aiempina kuukausina. Alkuvuonna tapahtuneen kasvun äkillinen hidastuminen ei näytä kuitenkaan vielä huolestuttavan pelitaloja tai analyytikkoja, joiden mukaan koko vuoden yhteenlasketut myyntiluvut ovat kuitenkin vielä selvässä kasvussa edellisvuoteen verrattuna.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

112.9.2008 12:47

Nyt sitten ~kk päästä nähdään miten Xboxin hinnanlasku vaikutti USA:n myynteihin.. Konsolifinissä oli juttua että kokonaismyynti olisi noussut 100% ja joidenkin (varmaan arcaden) versioiden myynti olisi jopa 6-kertaistunut. Mutta siis nämä varmistuvat tuossa kuukauden päästä.

212.9.2008 19:47

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jouko?:
Nyt sitten ~kk päästä nähdään miten Xboxin hinnanlasku vaikutti USA:n myynteihin.. Konsolifinissä oli juttua että kokonaismyynti olisi noussut 100% ja joidenkin (varmaan arcaden) versioiden myynti olisi jopa 6-kertaistunut. Mutta siis nämä varmistuvat tuossa kuukauden päästä.
Jos tuo on totta niin kyseessä on varmasti vain parinpäivän piikki. Useat on varmasti viivytelly ostoaan hinnanalennuksen vuoksi.

313.9.2008 10:01

Ja kärjessä jatkaa totuttuun tapaan Wii...

414.9.2008 19:29

Oikeasti, ketä nämä kiinnostavat? Tuskin täällä hirveästi heiluu Nintendon yms. osakkeiden omistajia? Mahtaa tulla hyvät ***** luvuista... Vai onko tämä sitä perus itselleen todistelua, että tuli hankittua hyvä laite ylihintaan, vaikka se siellä olohuoneenkulmassa käyttämättömänä pölyttyykin?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.9.2008 @ 19:31

515.9.2008 15:02

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti temexi:
Oikeasti, ketä nämä kiinnostavat? Tuskin täällä hirveästi heiluu Nintendon yms. osakkeiden omistajia? Mahtaa tulla hyvät ***** luvuista... Vai onko tämä sitä perus itselleen todistelua, että tuli hankittua hyvä laite ylihintaan, vaikka se siellä olohuoneenkulmassa käyttämättömänä pölyttyykin?
mieluummin näitä kuin 'uutisia' applesta.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto