AfterDawn: IT-alan uutiset

Arboga-kohu jatkuu - mainostajat katoavat? - ylläpito boikotoi mediaa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 12.9.2008 20:29 Kommentteja (52)

Arboga-kohu jatkuu - mainostajat katoavat? - ylläpito boikotoi mediaa Arbogan lapsimurhien ruumiinavauskuvista alkanut kohu The Pirate Bayn (TPB) ympärillä ei ole laantumassa. Expressen-lehden verkkosivut kertoivat (Googlen käännös) keskiviikkona kampanjasta, jonka tarkoituksena on vedota sivustolla mainostaviin tahoihin, jotta nämä poistaisivat oman mainoksensa TPB:n sivustolta ja täten aiheuttaisivat tulonmenetyksiä sivustolle.
Expressenin mukaan sunnuntaina alkaneen kampanjan takia ainakin kolme mainostajaa oli poistanut mainoksensa TPB:n sivustolta keskiviikkoon mennessä. Kampanjan mukaan sananvapaus sallii myös inhimillisyyden osoittamisen, ja kampanjan blogisivulla linkataan mm. Expressenin tekemään online-gallupiin, jonka mukaan kolme neljäsosaa ruotsalaisista haluaisi ruumiinavauskuvat pois TPB:stä.

Asian ympärillä liikkuva vääristelevä uutisointi on nyt riittänyt TPB:lle, joka on ilmoittanut katkaisevansa kaikki yhteydet mediaan. Ylläpitäjien mukaan heidän jättämiin soittopyyntöihin ei vastata, eikä heidän lehdistön edustajille lähettämiä posteja lueta. Tämän takia mediassa liikkuvan väärän informaation korjaaminen on mahdotonta, jonka seurauksena TPB:n ylläpitäjät eivät pidä jatkossa mitään yhteyttä mediaan.

TPB:n Brokep-nimimerkillä tunnettu Peter Sunde kertoo blogissaan (Googlen käännös), kuinka hän sai median pelleilystä tarpeeksi, kun Sveriges Televisionin (SVT) järjestämä keskustelutilaisuus asian tiimoilta osoittautui keskustelun sijasta yksipuoleiseksi mustamaalaamiseksi. Sunde oli erittäin pettynyt asiasta, koska SVT on televisiomaksuin rahoitettu yleishyödyllinen kanava, jonka pitäisi kertoa ihmisille totuus, eikä vääristellä asioita skandaalilehtien tapaan.

Edellinen Seuraava  

52 kommenttia

112.9.2008 20:58

Miten jo aikasemmin totesin, alkaa jotenkin jo näyttää siltä, että Warner Brossi on näittenkin takana. Niille firmoille ei sitten mikään riitä ja voitto pitää saada tavalla tai toisella, vaikka lehtiä lahjomalla, levittämällä "moraalittomia" kuvia.. Mustamaalauksesta tässä on puhtaasti kyse, jos TPB luopuis noista kuvista, niin alkais kahden tyyppistä lällättelyy "Äijil ei oo munaa ees seistä sanojensa takana ja pitää vapaata tiedostonjakoa yllä" + "Poistakaa nämäkin! ja nämä! nääkin on tosi moraalittomia poistakaa jo!" sitten taas kun ei poisteta niin itketään kuinka ilkeitä ylläpitäjät on.

Onneks netti onkin uskonto tv, sisältää vain valkoisten enkeleitten kuvia ja kirkon ristejä, ainakin sellanen olo tulee ku täälläkin niin moni jeesustelee tilannetta. Jälleen kumarrukseni Sundelle, oikea päätös tuon jälkeen blokkia kaikki media välit, ainakin siihen asti kunnes asiasta pahimmatkin Ned Flanderssit ovat päässet yli.

Mustamaalaus = Piraatti satamasta mainostajia pois = Vähemmän rahaa lakimiehiin, servereihin, ratsian aiheuttamiin kustannuksiin jne = Uus ratsia TPB vastaan + oikeudenkäynnit = Taloudellinen miinus Sundelle = The Pirate Bayn kaatuminen = Warner Brossin ultimate achievement eli saavutus.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.9.2008 @ 21:06

212.9.2008 21:53
supposepi
Inactive

Jos mainostajilla on vähänkin "bisnes silmää" niin ei poista mainoksiaan yhdeltä maailman käytetyimmistä sivuisto:)

312.9.2008 22:17

Tämähän alkaa olemaan yleistä boikotointia. Ovat warnerin johtajat kateellisia, kun eivät saa rahaa yhtähyvin kuin TPB:n johto.

412.9.2008 23:34

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti neverlife:

Mustamaalaus = Piraatti satamasta mainostajia pois = Vähemmän rahaa lakimiehiin, servereihin, ratsian aiheuttamiin kustannuksiin jne = Uus ratsia TPB vastaan + oikeudenkäynnit = Taloudellinen miinus Sundelle = The Pirate Bayn kaatuminen...

Heh, johan olisi maailman kirjat sekaisin, jos tämä olisi ensimmäinen ja viimeinen naula Piraattipoukaman arkkuun. Miljoonien linkkien siäsällöstä se laillisin materiaali aiheuttaisi sivuston tuhon =/

513.9.2008 0:06

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:

Heh, johan olisi maailman kirjat sekaisin, jos tämä olisi ensimmäinen ja viimeinen naula Piraattipoukaman arkkuun. Miljoonien linkkien siäsällöstä se laillisin materiaali aiheuttaisi sivuston tuhon =/

Niin se vain menee. Ei sota yhtä miestä kaipaa, mutta yksi mies voi saada sen loppumaan.

613.9.2008 0:11

Kyseessä on sellainen pikkujuttu kuin inhimillisyys ja se, että suurin osa ihmisistä juoksee moraalisten suunnannäyttäjien tahi moraalisen massan mukana. Ihmiset kun laumoissa tuppaavat ajattelemaan harvinaisen vähän.

Ei Warnerilla ole välttämättä osaa eikä arpaa Piratebayn nyt meneillään olevaan skandaalinpoikaseen, täysin absurdia heittää suoraan sellaisia väitteitä.

Mitä tulee tämän ruotsalaisherrasmiehen haluun (ja muiden myös) haluun poistaa tiedostot internetistä, niin eipä tule onnistumaan. Yhtä sivustoa vastaan suoritettava vaino mokomien takia osoittaa täydellisen kyvyttömyyden käsittää internetin periaatetta; mitä kerran lisätään, pysyy siellä aina.

Kuitenkin, itse ymmärrän hyvin (tosin kuin edellisessä aihetta käsittelevässä uutisoinnissa tämä neverlife), miksi tuollaisen vaatiminen on aiheellista. Jos väittää, ettei omien vanhempien ruumiinavauskuvien saatika lasten, joihin on vielä oman luokan henkinen lenkkinsä, leviäminen kulovalkean tavoin ympäri internettiä tunnu pahalta, niin saa kyllä olla melko syvälle suohon vajonnut No-Life (liikaa jotain 4chania tahi vastaavaa? :-)), meinaan moisesta pahan olon tunteminen on inhimillistä. Tahi vaihtoehtoisesti ei ole ikinä menettänyt ketään oikeasti tärkeää ihmistä ja vain huutelee kokemuksetta, tiedä häntä.

Mutta kuten sanottua, turha sitä on moralisoida, julkinen materiaali on julkista vaikka voissa paistaisi. Mutta itseäänhän piraattipoukaman pojat palvelisivat, jos noinkin suuren painostuksen alaisena vain poistaisivat ne linkit sieltä palvelimiltaan (julkisuuskuva). Tosin asian tekee monimutkaiseksi tuo aikaisempi pään aukominen blogissa, koska nyt poistaminen on samalla heidän tappionsa tiettyjen piirien sisällä (luovuttamista nääs, vaikka tässä tapauksessa poistamiselle löytyy täysin utilitaristiset perusteet).

Edit: Muokkailin vähän sanamuodoiltaan lievemmäksi.

Edit2: Kun pohtii vähän pitemmälle vielä, niin periaatteessa tämän asian suhteen ollaan menty sellaiseen pisteeseen, jota autokoulussa kutsuttiin nimellä ”ööööö-hetki”, jonka jälkeen on vain huonoja vaihtoehtoja. Eli teki miten PB:n pojat tahansa tuon kanssa, osuu se jollain tavoin omaan nilkkaan.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.9.2008 @ 00:37

713.9.2008 0:43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Chrattac:
Edit: Muokkailin vähän sanamuodoiltaan lievemmäksi.
Tämä editointi edustaa juuri sinun tyyliäsi. Toisilla taas on tyylinä kaikki tai ei mitään ja yleensä näiden joukossa on ne todelliset sankarit ja menestyjät. En nyt väitä että itse tuohon jälkimmäiseen joukkoon kuulun, mutta ihailen kyllä ihmisiä, jotka tekevät kaikkensa oman päämäränsä eteen.

813.9.2008 0:55

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Chrattac:
Kyseessä on sellainen pikkujuttu kuin inhimillisyys ja se, että suurin osa ihmisistä juoksee moraalisten suunnannäyttäjien tahi moraalisen massan mukana. Ihmiset kun laumoissa tuppaavat ajattelemaan harvinaisen vähän.

Ei Warnerilla ole välttämättä osaa eikä arpaa Piratebayn nyt meneillään olevaan skandaalinpoikaseen, täysin absurdia heittää suoraan sellaisia väitteitä.

Mitä tulee tämän ruotsalaisherrasmiehen haluun (ja muiden myös) haluun poistaa tiedostot internetistä, niin eipä tule onnistumaan. Yhtä sivustoa vastaan suoritettava vaino mokomien takia osoittaa täydellisen kyvyttömyyden käsittää internetin periaatetta; mitä kerran lisätään, pysyy siellä aina.

Kuitenkin, itse ymmärrän hyvin (tosin kuin edellisessä aihetta käsittelevässä uutisoinnissa tämä neverlife), miksi tuollaisen vaatiminen on aiheellista. Jos väittää, ettei omien vanhempien ruumiinavauskuvien saatika lasten, joihin on vielä oman luokan henkinen lenkkinsä, leviäminen kulovalkean tavoin ympäri internettiä tunnu pahalta, niin saa kyllä olla melko syvälle suohon vajonnut No-Life (liikaa jotain 4chania tahi vastaavaa? :-)), meinaan moisesta pahan olon tunteminen on inhimillistä. Tahi vaihtoehtoisesti ei ole ikinä menettänyt ketään oikeasti tärkeää ihmistä ja vain huutelee kokemuksetta, tiedä häntä.

Mutta kuten sanottua, turha sitä on moralisoida, julkinen materiaali on julkista vaikka voissa paistaisi. Mutta itseäänhän piraattipoukaman pojat palvelisivat, jos noinkin suuren painostuksen alaisena vain poistaisivat ne linkit sieltä palvelimiltaan (julkisuuskuva). Tosin asian tekee monimutkaiseksi tuo aikaisempi pään aukominen blogissa, koska nyt poistaminen on samalla heidän tappionsa tiettyjen piirien sisällä (luovuttamista nääs, vaikka tässä tapauksessa poistamiselle löytyy täysin utilitaristiset perusteet).

Edit: Muokkailin vähän sanamuodoiltaan lievemmäksi.
4Chaniä tulee vähemmän katottuu (kerran olen sinne mennyt ilman irc linkkiä), mutta käsitykseni onkin, että sillon kuin ihminen kuolee kaikki elintoiminnot lakkaa olemasta, eikä Pekka niminen olekkaan sillon Pekka, vaan pelkkä jäännös siitä. Kuvissa mitä näin ei ollenkaan kuvattu esim. sukupuolielimiä, vaan pelkästään vammoja, tällöin en voisi puhua edes ruumiin häpäisystä. En haluaisi sen ihmeellisemmin enää tästä foorumilla jatkaa, koska se ei nyt ole afteriin kuuluvaa.

Mitä Warner Brossiin tulee niin he ovat jo näyttäneet ainakin kerran käyttävänsä vilppiä, voisin ilmaista "kerran varas, aina varas". Vai haluatko keksiä jonkun muun selityksen sille miksi iso jenkki firma maksaa / laittaa palkkalistalleen juuri samaisen ruotsalaisen poliisin kuka on ratsannut kahteenkin kertaa TPB?
http://fin.afterdawn.com/uutiset/arkisto/13712.cfm

Firmat eivät välitä yksittäisten ihmisen kohtaloista, jos välittäisi niin miksipä tässä jonkun aika sitten joku paperitehdas sanoi irti suomesta jotain 1000 henkilöä pelkästään bisneksen takia, että voisi siirtää suurimman tehtaansa johonkin venäjän puolelle, missä asia tehtäisiin monta kertaa halvemmalla.

Maailma on maailma, mitään ei saa ilmaisiksi ja oikeuksista on taisteltava, tälläset taistelut vaan ei pääty hyvin jos rupeaa kumartamaan vastustajalleen (esim. TPB vs Warner). Jos kaatuu, niin kaatuu edes miehellisesti kunnialla.

Hyviä miettimis hetkiä kumminkin kaikille, mä lähen nuq-->
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.9.2008 @ 07:48

913.9.2008 0:55

Lainaus:

Tämä editointi edustaa juuri sinun tyyliäsi.
Ihailen kykyäsi tarttua pointtiin. Turhan kovat ad hominemit (ja harkitsemattomatkin kaikenlisäksi) eivät edesauta keskustelua millään tasolla, siksi niitä lievensin. Tekstin merkitykseen tahi merkityksettömyyteen ei muokkaus vaikuttanut.

Lainaus:

4Chaniä tulee vähemmän katottuu (kerran olen sinne mennyt ilman irc linkkiä), mutta käsitykseni onkin, että sillon kuin ihminen kuolee kaikki elintoiminnot lakkaa olemasta, eikä Pekka niminen olekkaan sillon Pekka, vaan pelkkä jäännös siitä. Kuvissa mitä näin ei ollenkaan kuvattu esim. sukupuolielimiä, vaan pelkästään vammoja, tällöin en voisi puhua edes ruumiin häpäyksestä. En haluaisi sen ihmeellisemmin enää tästä foorumilla jatkaa, koska se ei nyt ole afteriin kuuluvaa.

Mitä Warner Brossiin tulee niin he ovat jo näyttäneet ainakin kerran käyttävänsä vilppiä, voisin ilmaista "kerran varas, aina varas". Vai haluatko keksiä jonkun muun selityksen sille miksi iso jenkki firma maksaa / laittaa palkkalistalleen juuri samaisen ruotsalaisen poliisin kuka on ratsannut kahteenkin kertaa TPB?
http://fin.afterdawn.com/uutiset/arkisto/13712.cfm

Firmat eivät välitä yksittäisten ihmisen kohtaloista, jos välittäisi niin miksipä tässä jonkun aika sitten joku paperitehdas sanoi irti suomesta jotain 1000 henkilöä pelkästään bisneksen takia, että voisi siirtää suurimman tehtaansa johonkin venäjän puolelle, missä asia tehtäisiin monta kertaa halvemmalla.

Maailma on maailma, mitään ei saa ilmaisiksi ja oikeuksista on taisteltava, tälläset taistelut vaan ei pääty hyvin jos rupeaa kumartamaan vastustajalleen (esim. TPB vs Warner). Jos kaatuu, niin kaatuu edes miehellisesti kunnialla.

Hyviä miettimis hetkiä kumminkin kaikille, mä lähen nuq-->
No tuo käsitys on toki ihan hyväksyttävää, en minäkään kaikkia nykypäivän käsityksiä voi allekirjoittaa. Mutta varmaan tässä tapauksessa tähän yleiseen käsitykseen, että levittelemällä kuvia omaisen ruumiista ei ainakaan aiheuteta yleistä mielihyvää kenellekään. Siksi moraalisesti olisi oikein noiden kuvien poistaminen.

Ja kyllä minä noita uutisia olen lukenut, enkä lähde mitenkään moraalisesti olemaan Warnerin toimien puolella missään linkittämäsi kaltaisissa jutuissa. Mutta silti on melko härskiä heittää heti syyt Warnerin niskoille, varsinkin kun todisteita (ainakaan minun silmääni) moisesta toiminnasta ei kuitenkaan ole. Tietty se olisi heidän intressiensä mukaista (kuten koko maailmanlaajuisen tekijänoikeusmafian), mutta pelkästään se ei riitä muuttamaan heitä syyllisiksi. Isojen ”ahneiden” firmojen intresseihin kuuluu tuottojen maksimoiminen, joten eipä heitä tosiaan yhden työntekijän kohtalo kiinnosta, se on sitä markkinataloutta (jota ei pidä väheksyttämän).

Editoin toisen kerran viestiin lopputuloksen siitä, että kävi miten kävi niin TPB:lle kävi huonosti. Vaakakupissa on ruotsalaisten mielipiteet sivustosta (joka painaa julkisessa keskustelussa merkittävästi samoin saattaa myös oikeuskäsittelyissä, vaikkei niin pitäisi tietenkään olla) ja julkisten asiakirjojen linkkien poistaminen (joka asettaa TPB:n vaikeaan asemaan omien periaatteidensa kanssa) samalla näkyisi häivähdys inhimillisyyttä ja tiettyjen, todennäköisesti melko pienten piirien halveksunta ”petturina”. Toisella puolella sitten onkin juuri omien periaatteittensa takana vahvasti seisominen, josta sitten kulminoituu melkolailla päinvastaisia vaikutuksia, lisäsuolana totta kai mahdolliset julkisien asiakirjojen käyttöä koskevat rajoitukset tahi kaikkien julistaminen salaiseksi/puolisalaiseksi, eli hallitustasolta sananvapauden ja julkaisuvapauden rajoittamista. Kumpikaan vaihtoehto ei kuulosta hyvältä TPB:n kannalta.

Mutta nykyään maailma kun tuppaa rullaavan näin, niin minkäs teet.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.9.2008 @ 01:17

1013.9.2008 1:38
masa92
Inactive

Minusta sananvapaus tuo myös mukanaan suureen vastuun. Sanat tulevat ulos suusta kuten kärpäset mutta joskus paisuvat härkäsiksi. Piratebay ylläpitäjät ovat hoidelleet tilanteen juuri siten, miten sitä ei olisi pitänyt tehdä. Heillä on nyty kaksi vaihtoehtoa, joista kummastakin on haittaa.

He voivat joko poistaa kuvat tai antaa niiden olla. Jos he jättävät kuvat, seuraa siitä suurta imagollista tappiota. Jos taas he poistavat kuvat, on siitäkin imagollista haittaa. Paha valita. Tältä tilanteelta olisi vältytty jos ei huudeltaisi kaikenlaisilla blogeilla kuinka paljon munaa on vastustaa auktoriteettejä. He tuntuvat vastustavan kaikkia, koska se on hauskaa.

Minusta brokepilta puuttuu ymmärrys tekojensa vaikutuksista. Hän ei kykene ymmärtämään että, jollekin voi tulla paha mieli, kun lastensa kuvat leviävät kaiken maailman ihmisille netin välityksellä. Hänen mielestään siis sananvapauden nimissä saa tuottaa kenelle vain henkistä tuskaa.

5. Artikla ihmisoikeuksien julistuksessa kieltää ihmisolennon kohtelemisen julmasti, epäinhimillisesti tai alentavasti. Minusta TPB ylläpitö kohtelee isää julmasti ja lapsia epäinhimillisesti.

YK:n julistus erottaa ihmiset eläimistä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.9.2008 @ 01:39

Valheellisia arvailuja jo vuodesta 2007

1113.9.2008 1:57

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti masa92:
YK:n julistus erottaa ihmiset eläimistä.

Koko viesti oli loistavaa tekstiä masa92, kiitos siitä!

Vaati joskus melkoista "siviilirohkeutta" sanoa asiat niin kuin ne on, varsinkin tällaisessa seurassa...;)

Olisi mukava nähdä osaako joku vastata tuohon käyttämättä loppuunkulunutta "periaate" sanaa. =)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.9.2008 @ 02:03

1213.9.2008 2:01

Tupla

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.9.2008 @ 02:03

1313.9.2008 2:23
masa92
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti minä:
Acording to the Finnish copyright law, quoting anything from the text above is stricly forbidden.
Aijjaij... nyt tulee kohta supo ovelle kolkuttelemaan :D.

Mutta tosiaan en ymmärrä miksi tuollaisella lapsella kuten brokep on noinkin korkea asema, että voi sanella ihan mitä vain, ja häntä vielä kuunnellaan. Minulla ei ole mitän piratebayta vastaan, mutta sen ylläpitäjät ovat nyt menneet liian pitkälle. Ennen kun vastuttettiin kapitalismia ja multikansallisia levy-yhtiöitä, oli toiminnassa jotakin henkeä, mutta kun ihmisiä aletaan pahoinpitelemään, olisi ankaran itsetutkiskelun paikka.

Valheellisia arvailuja jo vuodesta 2007

1413.9.2008 3:54

Noh, saatiin SVT:stä yksi uusi roskakanata ruotsiin lisää.

1513.9.2008 5:04

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti masa92:

Mutta tosiaan en ymmärrä miksi tuollaisella lapsella kuten brokep on noinkin korkea asema, että voi sanella ihan mitä vain, ja häntä vielä kuunnellaan. Minulla ei ole mitän piratebayta vastaan, mutta sen ylläpitäjät ovat nyt menneet liian pitkälle. Ennen kun vastuttettiin kapitalismia ja multikansallisia levy-yhtiöitä, oli toiminnassa jotakin henkeä, mutta kun ihmisiä aletaan pahoinpitelemään, olisi ankaran itsetutkiskelun paikka.
Masa... minulle tuli nyt ihan paha mieli kun sinun pumpulimaailmasi meni rikki :(

Itse en vieläkään näe mitään ihmeellistä Piratebayn toimissa.

Typoja korjailin.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.9.2008 @ 05:07

1613.9.2008 6:07

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti masa92:

Minusta brokepilta puuttuu ymmärrys tekojensa vaikutuksista. Hän ei kykene ymmärtämään että, jollekin voi tulla paha mieli, kun lastensa kuvat leviävät kaiken maailman ihmisille netin välityksellä. Hänen mielestään siis sananvapauden nimissä saa tuottaa kenelle vain henkistä tuskaa.

5. Artikla ihmisoikeuksien julistuksessa kieltää ihmisolennon kohtelemisen julmasti, epäinhimillisesti tai alentavasti. Minusta TPB ylläpitö kohtelee isää julmasti ja lapsia epäinhimillisesti.

YK:n julistus erottaa ihmiset eläimistä.
Sananvapauden tarkoitus ei olekaan olla mukava muille tai välittää viestejä joista kaikki pitävät, eikä se todellakaan ole meidän sensaatiohakuisen lehdistön tarkoitus. On muutenkin realistisempi sanoa, että lehdistön vaikutuksesta rikostutkimusta on ladattu ja levitetty enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Moralistit saattavat nähdä tässäkin tiedostossa alastoman ruumiin kuvia, kun toinen näkee siinä paljon kiinnostavaa ja realistista rikostutkimusmateriaalia. Tällainen seikka ei kuitenkaan moralisteja kiinnosta, kunhan tiedostot saadaan ilmaiseksi.

Tiedän, provosoiva kappale mutta on aihekin sen verran tunteella vedetty, että oma mielipide on yhtä kuin sanavapaus.

edit. Ajattelin muuten ladata tiedoston ja upata sen jonnekin näkyvämmälle paikalle, jossa sitä realistisesti ylläpidetään. Tokkopa tätä jaksan tehdä mutta tässä on hyvä esimerkki vieteriukoille, että se pomppiminen on turhaa kun kuvat ovat jo netissä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.9.2008 @ 06:14

1713.9.2008 9:40

Olisi vaan kannattanu olla hiljaa näistäkin kuvista, niin ei olisi tämmöistä soppaa syntynyt. Tässä kävi juuri niin, että kun tietoa yritetään salailla, se itse asiassa leviää vielä paremmin.
Ei itsellänikään näistä alunperi ollut mitään tietoa, eikä kiinnostusta senkään jälkeen, kun tieto kuvista tuli julki, mutta nyt kun asiaa on vavottu mediassa jo lie kuinka kauan, niin pakkohan se oli pistää piratebayn hakuun.

1813.9.2008 10:13
masa92
Inactive

Lainaus:
Sananvapauden tarkoitus ei olekaan olla mukava muille tai välittää viestejä joista kaikki pitävät, eikä se todellakaan ole meidän sensaatiohakuisen lehdistön tarkoitus.
Nyt siis sanot että ihmisille ei saa olla mukava, koska voi sananvapauden nimissä olla myös ilkeä. Kyllä se on minustakin ihan hauskaa kiusata jo kiusattua ihmisparkaa vielä lisää. Onhan se ihan normaalia toimintaa. (varokaa sarkasmia.)

1913.9.2008 10:23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti masa92:
Minusta brokepilta puuttuu ymmärrys tekojensa vaikutuksista. Hän ei kykene ymmärtämään että, jollekin voi tulla paha mieli, kun lastensa kuvat leviävät kaiken maailman ihmisille netin välityksellä. Hänen mielestään siis sananvapauden nimissä saa tuottaa kenelle vain henkistä tuskaa.
Minusta on huvittavaa miten ihmisten näkemykset tässäkin asiassa on muut vs TPB. Otetaan kantaan TPB:n toimiin ja syytetään Brokepia asioista. Syytetään TPB:tä, Haukea tai Ahventa. Siinä Masa on oikeassa, että tapauksessa on kyse ymmärryksen puutteesta ja omien mielipiteiden oikeaksi todistaminen keinoja kaihtamatta.

Mutta, jos ostat vaikka Hakaniemen torilta myyntipaikan ja tuot myyntiin ihmisen kalloja ja muuta ihmisen raajoja niin ei siitä voi toripaikan myyjää ja ylläpitäjää syyttää? vai voiko? Kuten ensimmäisessä kappaleessa annan ymmärtää, kannattaisi miettiä vähän laajemmin tätä juttua, ei vain onko TPB munannut vai ei. Minusta TPB huolehti Torista jolle tuote tuotiin näytille.

Syy materiaalin leviämisen alkamiseen on se venkunla joka tavaran alumperin laittoi TPB:n Torille jakoon. TPB toimi omien periaatteiden mukaisesti kun selvisi, mitä jaossa on. Toisille TPB:n toimet eivät vaan riittäneet ja yllättäen asiasta syytetään mediassa esillä ollutta tahoa vaikka alku ja juuri on aivan toinen - kutsukaa sitä vaikka julkisuuden ja oman mielipiteen julistamisen kiroksi

Huomio, myös negatiivisissa asioissa, menee sille joka sitä huomiota voimakkaasti hakee - eli TPB:lle :-)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.9.2008 @ 10:26

2013.9.2008 11:25
masa92
Inactive

Ysf:än toriesimerkissä tulisi torin hoitaja aika nopeasti poistamaan myyjän paikalta, mutta TPB: ylläpito ei ole poistanut ketään.

2113.9.2008 14:56

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti masa92:
Ysf:än toriesimerkissä tulisi torin hoitaja aika nopeasti poistamaan myyjän paikalta, mutta TPB: ylläpito ei ole poistanut ketään.
Millä perusteella torin ylläpito voisi poistaa myynistä tavaraa joka ei ole laitonta ja jota valtio jossa tori sijaitsee myy myös, vain sen takia että joku kokee asian ikäväksi(oikeutetuksi, mutta kuitenki? Eikö tämä olisi pahinta mahdolista mielivaltaa?

Onhan TPB:n tarjoama linkitys ehkä jonkin mielestä ikävää, mutta mielestäni TPB:tä on tässä demonisoitu aivan liikaa. Onko valtiota syytetty siitä että materiaalia ei salattu? Onko heitä vaadittu estämään materiaalin ALKUPERÄINEN-jako? Onko mediassa esitetty miten valtiolta voidaan hankkia kyseinen materiaali? Jollei niin suurin syyllinen on media ja valtio, ei TPB...

2213.9.2008 15:01

"Minusta TPB ylläpitö kohtelee isää julmasti ja lapsia epäinhimillisesti. "

Eihän TPB:n vika ole jos materiaali on julkista. Ketäs immeiset
sitten lynkkaisivat jos kuvat olisikin olleet seiskassa.

2313.9.2008 15:37
warwas
Inactive

Naurattaa vaa et mistä joku on löytänyt Warner Bros:n tähän. Todisteita olisi kiva nähdä...
Alkaa kuulostamaan Zeitgeistiltä tä kommentointi jo, joku alussa epäilee Warneria, seuraavaksi sanoo että on Warner ja muut seuraa :D

Sen verran aiheeseen että suurimmissa suomitraksuissa noita kuvia ei saisi julkaista koska on jossain suhteessa asiatonta materiaalia.

2413.9.2008 18:11

Lainaus:
Sananvapauden tarkoitus ei olekaan olla mukava muille tai välittää viestejä joista kaikki pitävät, eikä se todellakaan ole meidän sensaatiohakuisen lehdistön tarkoitus.
Vanhammassa säikeessä tuotiin esille että tässä tapauksessa ei ole kyse sananvapaudesta. Selkeät perustelut läytyvät edellisestä keskustelusta.

Lainaus:
Millä perusteella torin ylläpito voisi poistaa myynistä tavaraa joka ei ole laitonta ja jota valtio jossa tori sijaitsee myy myös, vain sen takia että joku kokee asian ikäväksi(oikeutetuksi, mutta kuitenki? Eikö tämä olisi pahinta mahdolista mielivaltaa?
Vai oikein mielivaltaa LOL. Jos torinpitäjä haluaa säilyttää torillaan tietyn tunnelman, asiakkaat ja kauppiaat, niin varmasti hän käyttää tervettä järkeään ja toimii sen mukaisesti. Samoin lehtien päätoimittajat ovat vastuussa mm. osakkeenomistajille jolloin terveenjärjen käyttöä harrastetaan lehdistössäkin. Raja on toki häilyvä, mutta kyseessä ei ole sananvapauden loukkaus tai mielivalta.

2513.9.2008 20:25

Tuskin tuon kohun takija sivun kävijät vähenevät, mahdollisesti lisääntyvät ja siellä mainostetaan missä käydään eniten joten tuskin TPB tähän kaatuu ja eiköhän tämäkin kohu jossain vaiheessa laannu niin mainostajatkin palaavat ajan mittaa tai uusia tulee tilalle

2613.9.2008 23:00

Lainaus:
Lainaus:
Sananvapauden tarkoitus ei olekaan olla mukava muille tai välittää viestejä joista kaikki pitävät, eikä se todellakaan ole meidän sensaatiohakuisen lehdistön tarkoitus.
Vanhammassa säikeessä tuotiin esille että tässä tapauksessa ei ole kyse sananvapaudesta. Selkeät perustelut läytyvät edellisestä keskustelusta.
Jos minä haluan lukea rikostutkimuksesta, niin sinun moraalisi ja ajatuksesi yrittävät rajoittaa tätä tietoa. Moraalisi ja näkemyksesi sananvapauden tarkoituksesta on tässä varsin mitätön ja populistinen. Luin perusteluita ja kaikki vaikuttivat "musta tuntuu" -jutuilta. Pirate Bayn tori on vapaa ja tällainen noitajahti ei minua liikuta oikeaan tai vasempaan mutta pistää miettimään miten herkkiä ihmiset ovat kun tieto on vapaata.

Ok, pehmennän sen verran, että tutkimus oltaisiin voitu julistaa salaiseksi mutta tämä päätös ei kuulukaan ylläpitäjille, jotka vastustavat sensuuria ja kannattavat sananvaputta loppuun asti.


Lainaus:
Masa92: Nyt siis sanot että ihmisille ei saa olla mukava, koska voi sananvapauden nimissä olla myös ilkeä. Kyllä se on minustakin ihan hauskaa kiusata jo kiusattua ihmisparkaa vielä lisää. Onhan se ihan normaalia toimintaa. (varokaa sarkasmia.)
Väitän, että sensuurin vastustajien ei tarvitse tinkiä periaatteistaan sinun heikkohipiäisyytesi takia tai sen takia, että oikeus ei nähnyt syytä julkistaa tutkimusta salaiseksi.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.9.2008 @ 23:04

2714.9.2008 0:19

Lainaus:

Jos minä haluan lukea rikostutkimuksesta, niin sinun moraalisi ja ajatuksesi yrittävät rajoittaa tätä tietoa. Moraalisi ja näkemyksesi sananvapauden tarkoituksesta on tässä varsin mitätön ja populistinen. Luin perusteluita ja kaikki vaikuttivat "musta tuntuu" -jutuilta. Pirate Bayn tori on vapaa ja tällainen noitajahti ei minua liikuta oikeaan tai vasempaan mutta pistää miettimään miten herkkiä ihmiset ovat kun tieto on vapaata.
Jos haluat, niin haluat. Menet asemalle hakemaan materiaalin. On kuitenkin itsestään selvää, ettei poliisi jaa yleisellä palstalla kuvia, josta materiaalin hakeminen on yhden napin varassa.

Olen aistivinani silkkaa kypsymättömyyttä joukossa, jos lähdetään puolustamaan jonkin ihmisen ruuminosista otettujen kuvien jakamista yleisesti. Aiheeseen voidaan palata, jos tai kun se oma sukulainen löytyy kaatopaikalta silvottuna. Ehkä pelkkä kuolleen sukulaisen näkeminenkin riittänee? Se on meinaan aika kohahduttava kokemus nähdä ihan oikeasti kuollut ihminen tossa metrin päässä.

Pääkallojen myynti torilla oli kyllä jo ihan oikeasti naurettava esimerkki. Kuten 375H&H mainitsikin, niin melko varmasti torin pitäjä tulee jotain sanomaan, jos vaarivainaasi luurangon sinne pistät myyntiin, ellei se nyt ihan oikeasti ole teeman mukainen. Millaisilla toreilla jengi sitten edes käy, jos tälläisi ideoita edes tulee? Vai onko sieltä näppiksen takaa ikuna toreille päästy?

Hauska sivujuonne on tuo, kun TPB julistaa boikotoivansa mediaa, kun media on alkanut selkeästi boikotoimaan heitä ensin. :D
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.9.2008 @ 00:24

2814.9.2008 0:22

Lainaus:
Lainaus:
Vanhammassa säikeessä tuotiin esille että tässä tapauksessa ei ole kyse sananvapaudesta. Selkeät perustelut läytyvät edellisestä keskustelusta.
Jos minä haluan lukea rikostutkimuksesta, niin sinun moraalisi ja ajatuksesi yrittävät rajoittaa tätä tietoa. Moraalisi ja näkemyksesi sananvapauden tarkoituksesta on tässä varsin mitätön ja populistinen. Luin perusteluita ja kaikki vaikuttivat "musta tuntuu" -jutuilta.

Halusitko tällä osoittaa että et lue keskustekuita kovinkaan tarkkaan? Exogenboy esitti perustellen että linkin poistaminen ei olisi kenenkään sananvapauden rajoittamista tai sensuuria. Elä ala jauhamaan minun moraalistani ja näkemyksistäni sananvapaudesta, varsinkaan koska linkin poistamisessa ei ole kyse sananvapaudesta tai sen rajoittamisessa. Ja voisisitko quotettaa sen kohdan jossa olen yrittänyt rajoittaa tietoa.

[offtopic]Jos jollakulla on virtaa keskustelle mielipiteenvapaudesta niin tuolla näyttää käyvän keskustelu kuumana:
http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Haka...9409988?ref=rss
[/offtopic]

2914.9.2008 0:41
masa92
Inactive

TUPLA

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.9.2008 @ 00:45

3014.9.2008 0:43
masa92
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:
Väitän, että sensuurin vastustajien ei tarvitse tinkiä periaatteistaan sinun heikkohipiäisyytesi takia tai sen takia, että oikeus ei nähnyt syytä julkistaa tutkimusta salaiseksi.
Voitko vastata seuraavaan kysymykseen: Miksi jos on joko mahdollisuus tehdä mukavia asioita tai epämukavia, pitää valita ne epämukavat? Minusta se kertoo ylläpitäjien kypsymättömyydestä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.9.2008 @ 11:29

3114.9.2008 2:11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:
Väitän, että sensuurin vastustajien ei tarvitse tinkiä periaatteistaan

Haa, tulihan se "periaate" sana sieltä kuitenkin. Aika moni jo jätti tuon hokeman pois...=)
PB:stä keskustellessa periaate-sanan käyttö tuntuu melkein herjaukselta. En näe tuollaisen purkin toiminnassa yleensäkään mitään sellaista ideologiaa tai aatetta johon voisi tuota sanaa liittää. Onko siis "periaate" yhtä kuin hyväksyttävää toimintaa aina ja kaikkialla, riippumatta siitä onko periaate hyvä vai huono?
Eli tarvittaessa moraalin puutteen voi korvata sopivaksi katsomallaan periaatteella? ;)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.9.2008 @ 02:13

3214.9.2008 14:12

Lainaus:
Minusta brokepilta puuttuu ymmärrys tekojensa vaikutuksista. Hän ei kykene ymmärtämään että, jollekin voi tulla paha mieli, kun lastensa kuvat leviävät kaiken maailman ihmisille netin välityksellä. Hänen mielestään siis sananvapauden nimissä saa tuottaa kenelle vain henkistä tuskaa.
Mulla kyllä käväs mieles että jos mulle ois noin tapahtunu ,en totta vitussa välittäs brokepistä tai mistään muustakaan enää hevonpaskaa.
Vitunko väliä sillä enää on,ja kun tuon on itse "unohtanut",pääsyt jaloilleen tuskin siitä enää puhutaan,tollasen unohtamiseen kuluu huom. vuosia ja vuosia.Eli itellä ei ees tulis mieleen internet saati roskakanavat.

Mutta ei toi kyllä ollu brokepiltä ku tollanen "mä oon kova sälli " ja teen mitä lystään tapaus .

3314.9.2008 14:16

Ja pitää muistaa brokepillä tuskin on lapsia ,ei niitä mies parit saa..no jaa ehkä adoptoimalla,mut se on väärin jos näin tapahtuu.

3414.9.2008 23:38

Itseäni hieman kiinnostaisi miten media sai tietää tapauksesta. Tuskin TPB on mennyt itse selittämään medialla kuinka taas ovat kieltäytyneet poistamasta torrenttia. Enkä kyllä usko, että lasten isäkään olisi medialle puhunut asiasta.

Miks ei mediaa syytetä tapauksesta? (no okei eivät tietenkään itseään syytä) Aivan varmasti kuvien latausmäärä on noussut räjähdysmäisesti median ansiosta. Kuinkahan moni afterdawninkin käyttäjä on ladannu kuvat näiden uutisten jälkeen?

Mielestäni oli aivan selvää, että alkuun TPB kieltäytyi poistamasta kuvia, sillä he eivät halua ottaa kantaa siitä mikä on eettistä/epäeettistä. Kun asia sai julkisuutta, niin kuvien poistaminen TPB:stä ei auttaisi ketään mitenkään, vaan ne voi ladata aina jostain.

Olisiko TPB:n pitänyt poistaa kuvat heti?
Pitäisikö TPB:n poistaa kuvat nyt?

3515.9.2008 14:04

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti urnin:
Itseäni hieman kiinnostaisi miten media sai tietää tapauksesta. Tuskin TPB on mennyt itse selittämään medialla kuinka taas ovat kieltäytyneet poistamasta torrenttia. Enkä kyllä usko, että lasten isäkään olisi medialle puhunut asiasta.
Tuon brokepin blogin (linkki uutisessa) perusteella ilmeisesti homman takana on isän nykyinen asuinkumppani. Eli salajuoniselitystä ei varmaan tarvita. Tuo blogi valaisee muutenkin aika hyvin, miten nykyiseen pattitilanteeseen päädyttiin. Vaikuttaa myös siltä, että Afterdawnin keskustelu on ollut huipputasoista verrattuna Ruotsissa käytyyn keskusteluun.

Olen samaa mieltä kuin Chrattac, kovin siistiä tapaa päästä hommassa eteenpäin ei ole.

3615.9.2008 17:20

tuossahan voisi päästä "nätisti" eteenpäin demokraattisella äänestyksellä. jos käyttäjistä suurin osa haluaa torrentin pois, olkoon niin. 95% varmaan riittävä osuus.

3715.9.2008 19:30

Lainaus:
Hauska sivujuonne on tuo, kun TPB julistaa boikotoivansa mediaa, kun media on alkanut selkeästi boikotoimaan heitä ensin. :D
Nähdäkseni media tässä vastaa noiden kuvien saantipaikan mainostamisesta ja siitä että monet tietävät koko asiasta yhtään mitään - varsinaisia jeesustelijoita juttuinensa.

3815.9.2008 19:44

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:
Väitän, että sensuurin vastustajien ei tarvitse tinkiä periaatteistaan

Haa, tulihan se "periaate" sana sieltä kuitenkin. Aika moni jo jätti tuon hokeman pois...=)

Jos sananvapaus ja vapaa sensuroimaton palvelu on huono asia, niin en voi väittää vastaan. Olet täysin oikeassa.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti masa92:
Voitko vastata seuraavaan kysymykseen: Miksi jos on joko mahdollisuus tehdä mukavia asioita tai epämukavia, pitää valita ne epämukavat? Minusta se kertoo ylläpitäjien kypsymättömyydestä.
Koska näin ollaan luvattu toimia. Sanoma ei välttämättä ole nätti mutta se on toisen henkilön ilmaus ja TPB on luvannut olla sensuroimatta näitä. Tämä kertoo siitä miten tosissaan ylläpitäjät ovat ja miten pitkälle he ovat valmiita toimimaan uskomiensa asioiden eteen. Kyse ei siis ole mistään ruumiskuvista vaan rikostutkimuksesta.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.9.2008 @ 19:52

3915.9.2008 20:35

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti robsku:
Lainaus:
Hauska sivujuonne on tuo, kun TPB julistaa boikotoivansa mediaa, kun media on alkanut selkeästi boikotoimaan heitä ensin. :D
Nähdäkseni media tässä vastaa noiden kuvien saantipaikan mainostamisesta ja siitä että monet tietävät koko asiasta yhtään mitään - varsinaisia jeesustelijoita juttuinensa.
Minua ei nyt liiemmin kiinnosta kuka vastaa mistäkin. Sen tiedän (lukemani perusteella), että TPB:n on turha alkaa "boikotoimaan" ja vedättämään "boikotoinnillaan" jotain, kun kyyhkyläiset on pistetty jo toisella puolen boikottiin ja mappiin "Pennu inisee, mutta iniskööt".

Toisekseen se on yksi hailee mitä TPB:n väki vikisee. Kusessa ovat, teki mitä lystää... tai kusessa ja kusessa, mutta imago menee joka tapauksessa. Toiseen suuntaa tulee joka tapauksessa pyllisteltyä.

TPB:n väkenä pitäisin vain turpani kiini ja antaisin asian mennä omalla painollaan sinne suuntaan mitä nyt ikinä tulevat tekemään. Se olisi ainoa tapa olla tekemäti enempää vahinkoa "imagolleen".

4018.9.2008 9:17

Ymmärrän erittäin hyvin TPB:n pointin, mitä se ajaa tässä takaa, mutta mielestäni ne kuvat voisi poistaa.

(tosin mitä itse kuvien alkuperäisiin omistajiin tulee..)
Itse en oo kovinkaan tarkasti selvitelly miten ne kuvat ovat joutuneet nettiin ns. vääriin käsiin (TPB:n). Asiaa voi käsitellä monella tavalla ja mielestäni, sitä on lähetty käsittelee AIVAN väärällä tavalla, koska mielestäni TPB ei ole syyllistynyt mihinkään ja kaiken P**** jauhanta voi loppuu aiheesta. Jos olisin kuvien alkuperäinen omistaja, niin kyllä ihan kauniisti kävisin kysymässä TPB:n ylläpitäjiltä, että "anteeksi, en tiedä kuka mulk** on antanu ne kuvat tai miten ne on joutuneet levityksiin. Mutta olisiko mahdollista mitenkään, kun nämä ovat minulle tärkeitä, niin ettei niitä jaettaisi koko maailmalle. Tiedän, ettei vaatia voi, mutta haluan kuitenkin pyytää.."

Esim näin!
(en tunne TPB:n ylläpitäjia, mutta mitä oon kuunellu niiden persoonallisuuksista kaiken median takaata, niin en uskoisi tämän olevan kovin iso juttu.)

Itse ainakin toteuttaisin toiveen, mutta vaatimuksille haistaittaisin V***T ...

P.S.
Huom! Tämä on täysin oma mielipide. Voi ottaa kantaa, mutta hernettä nenää ei kannata vetää... :)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.9.2008 @ 13:20

4118.9.2008 10:53

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 375H&H:
Exogenboy esitti perustellen että linkin poistaminen ei olisi kenenkään sananvapauden rajoittamista tai sensuuria.

Ihmettelinkin miksi keskustelu loppui vanhassa ketjussa mutta löysin nyt tämän uuden minne Japsu ja Exogenboy ovat karanneet. Olen esittänyt kritiikkiä Exogenboyn perusteita kohtaan ja toivoisin saavani vastauksen, jos niihin vieläkin viitataan.

http://keskustelu.afterdawn.com/thread_jump.cfm/699141/4258632

Pidän pelkurimaisena että kritiikkini vaietaan kuoliaaksi mutta viitataan Exogenboyn väittämiin.

KOVO tarkoittaa HARDWAREA

4219.9.2008 0:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WillKane:
Pidän pelkurimaisena että kritiikkini vaietaan kuoliaaksi

Ehkä minulla on varaa antaa periksi kun huomaan että keskustelu menee liian teoreettiseksi enkä näe mitään mahdollisuuksia saada sinut ymmärtämään omaa käytännönläheistä kantaani asiaan. Vai jaksaako ehkä täällä joku muu vastata tämäntapaisiin vuodatuksiisi, minä en jaksa:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WillKane:

"asia mitä vastustan on yritys luoda eettisiä normeja intuitioon perustuen. Eli jos joku asiaa tuntuu pahalta tai väärältä niin se automaattisesti olisi sitä. Antiikin ja keskiajan filosofien etiikassa perusteet haettiin usein näin mutta mielestäni perusteet eivät ole kestäviä modernissa yhteiskunnassa. On mahdotonta löytää auktoriteettiä, jonka intuition varaan etiikka pitäisi rakentaa. Ainoa keino on keskustella ja hakea argumenttejä puolesta ja vastaan."
Anteeksi jos tuntui siltä että yritin "vaieta kuoliaaksi" kritiikkisi mutta ehkä olit niin tyrmäävän vakuuttava ettei tuohon ollut juuri mitään lisättävää. En ole mikään suuri teoreetikko vaan arvostan elämässä enemmän pragmaattisia arvoja joten taidan jättää tuon keskustelun sikseen ja keskittyä helpompiin asioihin, etenkin koska Pirate Bayn toiminta on yleisellä tasolla minulle täysin samantekevää enkä ole koskaan edes käyttänyt sen "palveluita".
Sananvapauden puolustamisen kanssa kun tuolla sivustolla ei kuitenkaan ole mitään tekemistä...

4319.9.2008 11:02

Kiitos vastauksestasi, Japsu. Sinä et Exogenboyn hataria perusteluja perusteena käyttänytkään. En tarkoituksella käyttänyt kieltä, joka lopettaa mielenkiintoisen ja periaatteellisen keskustelun. Ehkä minun olisi pitänyt kirjoittaa tuo lainauksessa ollut kohta näin:
"MuTu-tuntumalla tehdyt päätökset käyttämättä järkeä voivat aikaansaada pahaa jälkeä."

Mielestäni kuvien julkaisijan toiminta oli epäasiallista ja osoitti huonoa makua. TPB:n kanta oli looginen heidän lausuntoihinsa nähden ja mielestäni jopa oikea. Myönnän että tästä voi helposti olla eri mieltä mutta olisin mielelläni kuullut vähän vahvempia perusteluita. Sitä en ymmärrä alkuunkaan miksei TPB:llä olisi mitään tekemistä sananvapauden kanssa tai miksei TPB:n päätös poistaa jotain sivuiltaan olisi sananvapauden rajoittamista. Ehkä me ymmärrämme sananvapauden aivan eri tavoin?

Lainaus:
Sananvapaus ei pelkästään kata sellaisia tietoja ja ajatuksia, jotka otetaan myötämielisesti vastaan, joita pidetään vaarattomina tai joihin suhtaudutaan välinpitämättömästi. Sananvapaus kattaa myös sellaiset viestit, jotka loukkaavat, järkyttävät tai häiritsevät valtiota tai jotain sen väestön osaa. Tätä vaativat tuomioistuimen mukaan moniarvoisuus, suvaitsevaisuus ja avarakatseisuus, joita ilman ei ole kansanvaltaista yhteiskuntaa.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Sananvapaus

Niitä, joita asia kiinnostaa kannattaa lukea tuo sillä edellisen ketjun keskustelussa menivät julkaisuvapaus ja sananvapaus ainakin pahasti sekaisin.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.9.2008 @ 11:03

KOVO tarkoittaa HARDWAREA

4419.9.2008 19:54

Lainaus:

Mielestäni kuvien julkaisijan toiminta oli epäasiallista ja osoitti huonoa makua.
Kyse on edelleen rikostutkimuksesta ja jos joku haluaa lukea sen koska rikos herätti kohua, niin se on vain hyvä asia. Kyse on loppujen lopuksi paljon lievemmästä asiasta kuin mitä flamelehdistö antoi ymmärtää.

4519.9.2008 20:20

Lainaus:

Kyse on edelleen rikostutkimuksesta ja jos joku haluaa lukea sen koska rikos herätti kohua, niin se on vain hyvä asia. Kyse on loppujen lopuksi paljon lievemmästä asiasta kuin mitä flamelehdistö antoi ymmärtää.
Kyse on toisten asioiden juoruamisesta, olkoonkin miten julkista materiaalia. Vai miltä tuntuisi sinun epäonnisen hetken juoruaminen pitkin maailmaa?

On hyvin helppoa olla mestaroimassa täällä miten asiassa ei ole mitään pahaa, kun ilmeisesti sinulta uupuu täysin elämänkokemus. Elämänkokemukseksi ei lasketa sitä, että pikkupoikana saatu Musti-koira kuoli pahimmassa teini-iässä.

4619.9.2008 21:28

Se osoittaa huonoa makua koska torrentin ladanneet tekivät sen pääsääntöisesti pelkästään tirkistelynhalusta ja tämä voi lisätä omaisten tuskaa. Samaan asiaan perustuvat mm. Alibi, iltapäivälehdet, suuri osa amerikkalaisista TV-ohjelmista. Myös ne edustavat huonoa makua ja kaikki eivät ole mukana niissä omasta halustaan. En kuitenkaan halua ryhtyä makupoliisiksi ja ehdottaa niiden kieltämistä. Samoin en itse julkaisisi tälläistä torrenttia mutten myöskään sitä kieltäisi.

Yksityisyydensuojan suhde sananvapauteen on kuitenkin ikuinen kiistelyn aihe. Lehdistö jo sensuroi itseään mutta tämä uusi levityskanava voi aiheuttaa sen, että enemmän asiakirjoja salataan. Sananvapauden puolesta taistelu voi johtaa myös avoimuuden vähenemiseen. Internet on monelle järjestystä ja kuria rakastavalle konservatiiville painajainainen anarkistisen luonteensa vuoksi.


KOVO tarkoittaa HARDWAREA

4719.9.2008 21:38

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 375H&H:
Exogenboy esitti perustellen että linkin poistaminen ei olisi kenenkään sananvapauden rajoittamista tai sensuuria.

Ihmettelinkin miksi keskustelu loppui vanhassa ketjussa mutta löysin nyt tämän uuden minne Japsu ja Exogenboy ovat karanneet. Olen esittänyt kritiikkiä Exogenboyn perusteita kohtaan ja toivoisin saavani vastauksen, jos niihin vieläkin viitataan.

http://keskustelu.afterdawn.com/thread_jump.cfm/699141/4258632

Pidän pelkurimaisena että kritiikkini vaietaan kuoliaaksi mutta viitataan Exogenboyn väittämiin.
Otan aika paljon quoteja mukaan koska tässä nyt keskustellaan samasta asiasta useassa kesksutelussa... Tämä on siis kritiikkiä esittämääsi kritiikkiin. Editoin viestiä jos kämmään quotet:

Lainaus:
Lainaus:
Loukkaatko sananvapauttani tai sensuroitko, jos ilmoitatkin, että et haluakaan tehdä näin minun tuomieni pöytäkirjojen kohdalla, koska ne eivät miellytä sinua ja joku toinen tyyppi lukee jo niitä ääneen siellä torilla (=muut trakkerit)?
Kyllä
No tähän sellainen kritiikki että sananvapaus ei tarkoita että jonkun toisen tahon pitäisi lukeä ääneen mielipiteitäsi. Itse saat toki lukea torilla mielipiteitä ja ilmaiste mielipiteesi (ellei niihin sisälly kiihotusta kansanryhmää vastaan tai jotain muuta kiellettyä). Voit myös perustaa oman trackkerin ja jakaa mielipiteitäsi siellä.

Lainaus:
Lainaus:
Entä tuleeko sinun sananvapautesi loukatuksi, jos joku sanoo että moisten dokumenttien lukeminen on ihan aanuksesta (sen kummemmin pakottamatta) ja itse asiassa olet itse ihan samaa mieltä ja jätätkin dokumentit lukematta?
Ei, vaan sinun sananvapautesi jos olin luvannut lukea kaiken.
Tähän sellainen krittiikki että henkilöllä on edelleen mielipiteen vapaus välittipä toinen tietoa tai ei. Jos taaskin on tehty jokin sopimus (luopaus) tiedon välittämisestä ja sopimista rikotaan, niin silloin kyseessä on sopimuksen rikkominen, ei sananvapauden loukkaaminen.

Lainaus:
Jos PB sensuroi jotain tällä perusteella niin onhan se sananvapauden rajoittamista. Jos Hesari ei julkaise jotain mielipidekirjoitusta sillä perusteella että se jo löytyy jonkun blogista niin pidän sitä outona.
Kritiikkinä launaus Hesarin sivuilta: "Sananvapaus ei tarkoita, että HS.fi:llä olisi velvollisuus julkaista kaikki tekstit."

No tuossa oli kritiikkiä kritiikkiin, joka oli vaiettu kuoliaaksi. Asia varmasti selkeää sinulle kun mietit asiaa hypoteettisten esimerkkien kautta esim:
- Loukkaako Fox News Obaman sananvapautta koska se ei julkaise kaikkia Obaman mielipiteitä?
- Loukkaako Hesari kirjoittajien sananvapautta koska se ei julkaise kaikkia mielipidekirjoituksia?
- Loukkaako Afterdawn jonkun sananvapautta sensuroimalla joitakin viestejä?

4819.9.2008 22:42

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WillKane:
Se osoittaa huonoa makua koska torrentin ladanneet tekivät sen pääsääntöisesti pelkästään tirkistelynhalusta ja tämä voi lisätä omaisten tuskaa. Samaan asiaan perustuvat mm. Alibi, iltapäivälehdet, suuri osa amerikkalaisista TV-ohjelmista. Myös ne edustavat huonoa makua ja kaikki eivät ole mukana niissä omasta halustaan. En kuitenkaan halua ryhtyä makupoliisiksi ja ehdottaa niiden kieltämistä. Samoin en itse julkaisisi tälläistä torrenttia mutten myöskään sitä kieltäisi.
Lisäjupinoihin onkin turha vastata. Sinä vastasit nihin itse. On tosiaan huonoa makua julkaista ja tästä on kyse ja tästähän TPB on hehkuttamassa joka käänteessä.

TPB julkaisee torrenteitaan, koska vastapuolen toiminta osoittaa huonoa makua. Nyt he itse rakentavat huonoa makua julkaisemalla informaatiota, joka häpäisee jollain asteella yksityisen ihmisen kunniaa. Eikös TPB kuitenkin ollut puolustamassa yksityistä kunniaa?

4920.9.2008 2:07

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 375H&H:
Tämä on siis kritiikkiä esittämääsi kritiikkiin.
Olisin silti toivonut että olisit miettinyt enemmän mitkä syyt pakottavat rajoittamaan sananvapautta tässä tapauksessa. Luulen että löytyy hyviä syitä, jotka olisivat paljon parempia perusteluja kannallesi kuin nuo Exogenboyn esimerkit. En ole vain itse löytänyt tarpeeksi vahvoja perusteita olla toista mieltä asiasta.

Lainaus:
Lainaus:
Lainaus:
Loukkaatko sananvapauttani tai sensuroitko, jos ilmoitatkin, että et haluakaan tehdä näin minun tuomieni pöytäkirjojen kohdalla, koska ne eivät miellytä sinua ja joku toinen tyyppi lukee jo niitä ääneen siellä torilla (=muut trakkerit)?
Kyllä
No tähän sellainen kritiikki että sananvapaus ei tarkoita että jonkun toisen tahon pitäisi lukeä ääneen mielipiteitäsi. Itse saat toki lukea torilla mielipiteitä ja ilmaiste mielipiteesi
Minua ärsyttää kun yleinen tapa on lainata edellisiä posteja, jotka kaikki ovat juuri lukeneet, liikaa. Nyt lainasin kuitenkin ilmeisesti liian vähän. Alkuperäinen kysymys oli:
"Oletetaan, että sinä olet luvannut lukea ääneen julkisia pöytäkirjoja torilla puuttumatta siihen mitä niiden sisältö on (=TPB). Tuon sinulle kopioimani 50 vuoden kaupunginvaltuuskunnan pöytäkirjat (=kuolleiden lasten kuvat). Loukkaatko sananvapauttani tai sensuroitko, jos ilmoitatkin, että et haluakaan tehdä näin minun tuomieni pöytäkirjojen kohdalla, koska ne eivät miellytä sinua ja joku toinen tyyppi lukee jo niitä ääneen siellä torilla (=muut trakkerit)?"
Nyt varmaan ymmärrät miksi vastasin kyllä.

Lainaus:
Tähän sellainen krittiikki että henkilöllä on edelleen mielipiteen vapaus välittipä toinen tietoa tai ei. Jos taaskin on tehty jokin sopimus (luopaus) tiedon välittämisestä ja sopimista rikotaan, niin silloin kyseessä on sopimuksen rikkominen, ei sananvapauden loukkaaminen.
Niin? En oikein ymmärrä mitä mielipidevapaudella on tämän kanssa tekemistä. Eikö se tarkoita, että
ihmistä ei saa syrjiä mielipiteidensä tähden. Tosiaan jos mielipiteitä ei julkaista eikä kuulla missään niin vapaus on varmasti rajaton.
Ja jos jotakin tietoa tai mielipidettä ei välitetä niin kysymys on sananvapauden rajoittamisesta. Jos on sopimus tiedon tai mielipiteiden julkaisusta, niin se on sen lisäksi sopimuksen rikkomista.

Lainaus:
launaus Hesarin sivuilta: "Sananvapaus ei tarkoita, että HS.fi:llä olisi velvollisuus julkaista kaikki tekstit."

- Loukkaako Fox News Obaman sananvapautta koska se ei julkaise kaikkia Obaman mielipiteitä?
- Loukkaako Hesari kirjoittajien sananvapautta koska se ei julkaise kaikkia mielipidekirjoituksia?
- Loukkaako Afterdawn jonkun sananvapautta sensuroimalla joitakin viestejä?
Kaikissa näissä esimerkeissä sananvapautta rajoitetaan mutta tähän on oikeus julkaisuvapauden nimissä. TPB:llä sallitun rajat ovat paljon väljemmät mutta kyllä lapsipornonkin kieltäminen on sananvapauden rajoittamista. Et ilmeisesti ole lukenut vielä tuota suomenkielisen Wikipedian artikkelia mihin viittasin aikaisemmin. Siinä on annettu mielestäni kohtuullisen hyvä määritelmä sananvapaudelle.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadown:
On tosiaan huonoa makua julkaista ja tästä on kyse ja tästähän TPB on hehkuttamassa joka käänteessä.
TPB julkaisee torrenteitaan, koska vastapuolen toiminta osoittaa huonoa makua. Nyt he itse rakentavat huonoa makua julkaisemalla informaatiota, joka häpäisee jollain asteella yksityisen ihmisen kunniaa. Eikös TPB kuitenkin ollut puolustamassa yksityistä kunniaa?
Anteeksi mutten ymmärrä mitä tarkoitat. Mikä tai kuka on vastapuoli? Mitä TPB hehkuttaa?
TPB ei "rakenna huonoa makua" vaan torrentin julkaisija. TPB ei ymmärtääkseni välitä paskan vertaa yksityisestä kunniasta tai "hyvän" maun edistämisestä. Sieltähän löytyy Top Gun 1080p:nä. Heitä kiinnostaa ainoastaan sananvapaus.

KOVO tarkoittaa HARDWAREA

5020.9.2008 12:40

Lainaus:
Anteeksi mutten ymmärrä mitä tarkoitat. Mikä tai kuka on vastapuoli? Mitä TPB hehkuttaa?
TPB ei "rakenna huonoa makua" vaan torrentin julkaisija. TPB ei ymmärtääkseni välitä paskan vertaa yksityisestä kunniasta tai "hyvän" maun edistämisestä. Sieltähän löytyy Top Gun 1080p:nä. Heitä kiinnostaa ainoastaan sananvapaus.
Vastasitkin taas näppärästi itsellesi. He siis sinustakin ajavat yksityisen ihmisen oikeuksia vaikka menisi syteen touhu ja nythän se menee. Tuli ristiriita. Toisaalta he ajavat yksityisen julkaisijan etua, mutta toisaalta pyllistävät toiselle yksityiselle ihmiselle.

Voidaanko nyt sitten sanoakkin, ettei he välitä oikeasti edes sananvapaudesta, vaan itsestään ja mainosrahoistaan?

Täytyy muistaa, että sananvapaus ja vastuu sanoistaan on kaksi eriasiaa. On olemassa sananvapaus, jonka nojalla ei ole ennakkosensuuria. Kuitenkaan se ei poista vastuuta kirjoituksesta. Vastuun ei tarvitse olla juridinen, se voi olla imagollinenkin. Sama koskee julkaisijaa ja kirjoittajaa.

5120.9.2008 15:31

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WillKane:
"MuTu-tuntumalla tehdyt päätökset käyttämättä järkeä voivat aikaansaada pahaa jälkeä."


Historia ja nykyaikakin tuntee valitettavan paljon tapauksia joissa nimenomaan älykkkät ihmiset muka järkeä käyttäen keksivät ja toteuttavat mitä pirullisimpia asioita, esim. natsien rotututkimukset ja näistä juontuvat "toimenpiteet" tai vaikkapa aseteollisuus ja aina vaan älykkäämpi tappamisteknologia jne.
Eli älykkäät ihmiset eivät aina käytä järkeään viisaasti.
Monasti suurta viisautta voi löytyä aivan tavalliselta, kouluja käymättömältä ihmiseltä, juuri sellaiselta joka tekee päivittäiset päätöksensä asioista ja arvionsa muista ihmisistä juuri tuota MuTu-tuntumaa eli intuition avulla.

Älykäs käyttää monasti turhan paljon aikaa perustellakseen itselleen ja muille jonkun monimutkaisen, teoreettisen ja kaikkia hyviä periaatteita noudattavan ratkaisun siinä kuin "viisas" MuTu:lla keksii pientä ihmistä vähiten haittaavaan ratkaisun siltä seisomalta...;)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.9.2008 @ 15:35

5220.9.2008 15:34

Tupla

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.9.2008 @ 15:35

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Viimeisimmät uutiskommentit

Uutisarkisto