AfterDawn: IT-alan uutiset

Nokian N96 tukemaan BBC:n iPlayer-katselua

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 9.9.2008 09:53

Nokian N96 tukemaan BBC:n iPlayer-katselua BBC:n televisio-ohjelmien seuraamisen internetin kautta mahdollistava iPlayer-ohjelmisto on tietokoneiden ohella käytettävissä myös Apple iPhone-matkapuhelimilla ja Nintendon Wii-pelikonsoleilla. Nyt tämä tuettujen laitteiden kirjo on jälleen kasvamassa, kun BBC ilmoitti Nokian kanssa tehtävästä yhteistyöstä, jonka myötä iPlayerin käyttö onnistuu tulevaisuudessa Nokian N96-matkapuhelimella.
Puhelimille ladattava ilmainen katseluohjelma ilmaantuu kuluttajien saataville lokakuun ensimmäinen päivä ja BBC:n sivujen kautta tapahtuvan jakelun lisäksi ohjelman valmiiksi sisältäviä N96-puhelimia kaupataan Isossa-Britanniassa joidenkin jälleenmyyjien kautta.

N96:n iPlayer-sovellus osaa ladata TV-ohjelmia 3G- tai WLAN-verkon avulla. Sovellus eroaa kuitenkin esim. iPhone-sovelluksesta siltä osin, että N96:lla TV-ohjelmia voi suoran katselun ohella ladata myös puhelimen omalle muistille tai muistikortille myöhempään katselua varten, joten lempisarjan seuraaminen onnistuu myös paikoissa, joissa internet-yhteyttä ei ole saatavilla tai 3G-verkko ei ole käytettävissä. Tällä hetkellä ei ole tietoa siitä, että koskeeko iPlayerin ladattujen ohjelmien 30 päivän katseluraja myös N96-sovellusta, mutta huhujen mukaan N96:ssa ei tätä rajoitusta olisi, vaan ladatut ohjelmat säilyisivät puhelimessa ikuisesti.

Vaikka N96 on toistaiseksi ainoa Nokian puhelin, jota BBC on sanonut tukevansa, on todennäköistä, että N96:n sovellus toimii muissakin S60-yhteensopivissa puhelimissa, jotka pystyvät toistamaan H.264-pakattuja videoita.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto