AfterDawn: IT-alan uutiset

Samsung: Ladattava teräväpiirto tappaa Blu-rayn

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 5.9.2008 13:21 Kommentteja (12)

Samsung: Ladattava teräväpiirto tappaa Blu-rayn Teräväpiirtoformaattien taistelun voittanut Blu-ray ei ole vielä yleistynyt keskiverto kodin teknologiaksi. Sony-vetoinen Blu-ray ei ole pitänyt kiirettä, eikä jalansijaa ole yritetty dramaattisilla hinnan alennuksillakaan. Elektroniikkajätti Samsungin mielestä olisi kuitenkin ehkä syytä.
Brittiläinen Samsung-pomo Andy Griffiths tuomitsi Blu-rayn kuolemaan viiden vuoden päästä. Sony on ilmoittanut PlayStation 3 -konsolin eliniäksi kymmenen vuotta, joka Griffithsin mielestä on liian paljon Blu-raylle. Kovimpana Blu-rayn kilpailijana Griffiths näkee verkoista ladattavan HD-materiaalin.

"Vuonna 2012 elämme täysin teräväpiirtomaailmassa. Kaikki laitteet televisioista videokameroihin tarjoavat kuvaa teräväpiirtotarkkuudella ja me aiomme olla mukana toimittamassa HD-ratkaisuja jokaisesta näkökulmasta", kertoi Griffiths Pocket-lint:lle.

Samsung näkee valoisimman tulevaisuuden televisioiden parissa. Yritys kehittää OLED-näyttöjä, joiden povataan syrjäyttävän LCD-näytöt tulevaisuudessa. OLED tarjoaa tarkan kuvan ja hyvän kontrastin erittäin ohuilla näyttölaitteilla.

Edellinen Seuraava  

12 kommenttia

15.9.2008 13:33

Tämän tyyppiset uutiset on mukavaa luettavaa, kaikki painostus on tervetullutta.

Tällä hetkellä sinisissä koteloissa oleva tarralappu näyttää yleensä melko masentavaa kakkosella tai kolmosella alkavaa hintaa.

25.9.2008 13:44

Minä ainakin haluan vielä kymmenenkin vuoden päästä fyysisiä tallenteita hyllyyni. Uskon lisäksi, että dvd on vielä kymmenenkin vuoden päästä käyttökelpoinen formaatti, sillä tuskin ihmisen aistit tästä ainakaan nopealla tahdilla kehittyvät paremmiksi. Toki teräväpiirto on aina teräväpiirtoa, mutta videotykillä(HDReady) katsottuna dvdkin näyttää loistavalta vrt. elokuvateatterikokemus. Varmasti uudet leffat julkaistaan pääasiassa teräväpiirtoon jo viidenkin vuoden päästä, mutta vanhojen leffojen arvo säilyy..ainakin käyttöarvo.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.9.2008 @ 13:45

35.9.2008 14:02

Kyllähän tuon nyt pöllömpikin tajuaa. Onnex myös firmojen johtoporras asian tiedostaa. Surkeetahan se ois kymmenen vuotta vanhoja jutskui katella. ;) Kymmenen vuotta sitten korput oli kova sana. ;) Että revi sinisilmä peetä vaan.

45.9.2008 15:25
hentriz
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti opelman:
Kymmenen vuotta sitten korput oli kova sana. ;) Että revi sinisilmä peetä vaan.

Joko tuo oli läppä tai sitten huono vitsi... 20008-10=1998. Silloinhan oli CD-levyt jo kovassa käytössä ja DVD:kin puski itseään läpi.
- - -
Tosiaan, Blu-Rayn hinnan saisivat romahtaa alas, mikäli mielevät ohittaa väliinputojan tittelin.

55.9.2008 15:53

Lainaus:
Tosiaan, Blu-Rayn hinnan saisivat romahtaa alas, mikäli mielevät ohittaa väliinputojan tittelin.
DVD:t olivat tullessaan saman hintaisia ja hyvin pärjäsivät. Vielä nykyäänkin juuri ilmestynyt DVD maksaa sen 20€ ja vanhemmat taas 8€ eli kyllä Bluutkin vielä laskevat kun vähän hyllyssä ehtivät seistä.

65.9.2008 17:53

Lainaus:
Lainaus:
Tosiaan, Blu-Rayn hinnan saisivat romahtaa alas, mikäli mielevät ohittaa väliinputojan tittelin.
DVD:t olivat tullessaan saman hintaisia ja hyvin pärjäsivät. Vielä nykyäänkin juuri ilmestynyt DVD maksaa sen 20€ ja vanhemmat taas 8€ eli kyllä Bluutkin vielä laskevat kun vähän hyllyssä ehtivät seistä.
...ja pölyyntyä kun ei ostajia löydy.

75.9.2008 19:17

"20008-10=1998."

Tämä kait se vitsi oli? *O)

85.9.2008 20:01

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti opelman:
Kyllähän tuon nyt pöllömpikin tajuaa. Onnex myös firmojen johtoporras asian tiedostaa. Surkeetahan se ois kymmenen vuotta vanhoja jutskui katella. ;) Kymmenen vuotta sitten korput oli kova sana. ;) Että revi sinisilmä peetä vaan.

Eli sinä et kauhean usein päivitä tekniikkaa?

Taitaa olla reilu 10 vuotta siitä, kun cd-levyt tulivat ja alkoivat valloittaa maailmaa. (en ymmärrä miksi levykkeitä on tietokoneissa pakottamalla pidetty hengissä vielä 2000 luvulle saakka).

Kohta dvd:n leviämisestä on 10 vuotta eikä se ole siirtymässä vielä syrjään omasta hyllystä, joten kyllä tuo Blu-Ray saattaa hyvinkin sinnitellä vielä pitkälle.

EDIT: typot
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.9.2008 @ 20:04

96.9.2008 0:32
omnipo
Inactive

Cd Levyt taisivat tulla jo 1982 mutta viimeistään 1984.
Minulla on 84 vuoden hämiksessä on mainos cd-soittimesta:)

Ps: tallentavat on eri juttu.

106.9.2008 0:43

Vähän epäilyttää kyllä nämä huutelut. Maailma saa muuttua melko paljon jotta tuolloin riittäisi sekä palveluntarjoajilla että kuluttajilla kaistaa edes 1080p materiaalin laajamittaiseen levittämiseen/lataamiseen. Jotta oikeasti pystyttäisiin tarjoamaan kaikille jotain satamegaista kaistaa ja samalla palveluntarjoajille tarpeeksi kaistaa jakoon(tietty p2p voi auttaa) tarvitaan todennäköisesti jo aika suurimittaisia päivityksiä ja muutosta runkoverkon tekniikassa(esimerkiksi Suomessa). Puhumattakaan siitä että palveluntarjoajat varmasti lykkäävät oheen aika vahvat DRM-kilkkeet joka lisää ongelmia käytettävyydessä.

Ja mikäköhän laite toimii tarpeeksi helppokäyttöisenä toistolaitteena telkkarille, siis siten että joku ns. "vanhus" voi käyttää kyseistä vehjettä? 2012 on mielestäni aivan liian aikainen ennuste ehkä joku 2020 lähempänä. Eiköhän toi BD aika pitkään elä.

116.9.2008 9:42

Andy Griffithsin sanaan en nyt kyllä usko.

126.9.2008 11:51

Ei tule toteutumaan ennen kuin DRM:stä luovutaan.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto