AfterDawn: IT-alan uutiset

PS3 yhdistää tulevaisuudessa PSP-pelaajat

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 3.9.2008 10:12 Kommentteja (3)

PS3 yhdistää tulevaisuudessa PSP-pelaajat Sonyn PlayStation 3- ja PSP-pelikonsolit ovat saaneet runsaasti uusia ominaisuuksia firmware-päivitysten myötä, eikä Sonyn päivitystahti ole ainakaan näillä näkymin laantumassa, sillä Sony on tuomassa jälleen uusia ominaisuuksia PSP:lle.
Ensimmäinen uudistus koskettaa PSP:n verkkopelaamista, jota aiotaan laajentaa huomattavasti. Tällä hetkellä PSP:n langaton moninpeli onnistuu virallisesti monien pelien kohdalla vain siinä tapauksessa, että käsikonsolit ovat toistensa lähituntumassa, jolloin ne pystyvät luomaan oman langattoman ad hoc -verkon pelaamista varten. Sony aikoo nyt kuitenkin muuttaa tilannetta yhdistämällä nämä langattomat lähiverkot yhteen PS3:n avulla.

Tulevien firmware-päivitysten myötä PS3 osaa siis yhdistää PSP-pelaajat samaan verkkoon, ja PS3:n myötä PSP-pelaajille tarjottaisiin lisäominaisuuksiksi mm. pelihakua ja äänikommunikointia. Toistaiseksi Sony on vahvistanut, että kyseistä ominaisuutta tukee ainakin Monster Hunter Portable 2nd G -peli, jota on Japanissa myynyt yli 2,4 miljoona kappaletta. Sony ei ole kuitenkaan kertonut onnistuuko pelaaminen myös muilla peleillä. Mitään teknisiä esteitä tälle ei ole, sillä mm. XLink Kai -ohjelman ja tietokoneen avulla PSP:n ad hoc -pelaajat voivat jo pelata toisiaan vastaan internetin ylitse.

Toinen uudistus koskee pelien lataamista PSP:lle, joka pitäisi pian onnistua ilman PC:n tai PS3:n apua. PSP:lle tehdään siis oma verkkokauppa, josta pelaajat voivat ostaa ja ladata pelejä suoraan PSP:lle ja aloittaa sitten näiden pelien pelaamisen suoraan muistikortilta. Japanissa ensimmäinen tällä tavalla ladattava peli tulee olemaan Mainichi Issho. Kyseinen peli on ilmainen ladata ja pelin kustannukset katetaan kuukausittain ilmestyvällä maksullisella sisällöllä, jota pelaajat voivat tarvittaessa hankkia peliin.

Sony kertoo uusista ominaisuuksista tarkemmin vielä tämän vuoden aikana, jolloin toivottavasti selviää saadaanko kyseiset lisäykset Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin vai jäävätkö muutokset ainoastaan japanilaisten yksinoikeudeksi. Uudistusten luvataan toimivan kaikissa PSP-malleissa.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

13.9.2008 15:22
hentriz
Inactive

Tälläinen on jo Nintendo DS:llä, tosin pääsee suoraan WLANiin. Hyvä, että tulee myös PSP:hen, vaikkei sitä pystykkään tekemään ilman PS3:sta
- - -
Onkos muuten tuossa PS3:ssa valmiina sellanen teknillinen laite, joka osaa luoda tuon "AD Hoc"-verkon PSP:n kanssa? Vai miten muuten ne sitten kommunikoi?

23.9.2008 16:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hentriz:

Onkos muuten tuossa PS3:ssa valmiina sellanen teknillinen laite, joka osaa luoda tuon "AD Hoc"-verkon PSP:n kanssa? Vai miten muuten ne sitten kommunikoi?

AD Hocilla tarkoitetaan tässä WLAN-verkkoa, jossa keskitetyn palvelimen (eli tukiaseman) sijaan kaikki laitteet kommunikoivat langattomasti suoraan keskenään.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.9.2008 @ 16:32

34.9.2008 12:40

Kyllähän PSP:llakin voi joitain pelejä suoraan netin yli WLANin kanssa pelata, tosin jostain syystä moni ei tue kuin tuota ad-hoc-verkkoa, kuten uutisessakin mainitaan...

Ihan kiva uudistus tämä kyllä, mikäli tuki siis tulee kaikille ad-hoc-moninpeliä tukeville peleille, eikä vain joillekin tietyille. :)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.9.2008 @ 12:41

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto