AfterDawn: IT-alan uutiset

Nelonen lopetti DVB-H-lähetyksensä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 2.9.2008 14:42 Kommentteja (6)

Nelonen lopetti DVB-H-lähetyksensä Suomessa erilaisista tekijänoikeus- ja lisenssiongelmista kärsineet DVB-H-lähetykset ovat jälleen saaneet kokea yhden menetyksen, kun Nelonen päätti lopettaa omat DVB-H-lähetyksensä.
Nelonen Median kuluttajaliiketoiminnan johtaja Marcus Wiklund kertoi Tietokone-lehdelle, että ongelmana ovat ulkomaisten TV-ohjelmien jakelusopimukset, jotka pitää useiden ohjelmien kohdalla neuvotella erikseen DVB-H-jakelua varten. Maanpäälliseen lähetysverkkoon saadut jakelusopimukset eivät siis usein sisällä oikeutta jaella samaa sisältöä kännykkä-TV-muodossa, joten DVB-H-lähetysten ohjelmakarttaan olisi Nelosen kohdalla tulossa liian monta aukkoa, koska samoja ohjelmia ei olisi voitu näyttää DVB-T- ja DVB-H-verkoissa nykyisillä sopimuksilla.

Nelonen ei halua tarjota kuluttajille tällaista palvelua, jonka takia DVB-H-lähetykset ovat toistaiseksi lopetettu. Nelonen saattaa harkita lähetyksiä myöhemmin uudelleen, jos sopimukset saadaan paremmalle tolalle. Wiklundin kertoi Tietokone-lehdelle, että Urheilukanava voidaan mahdollisesti tuoda Nelosen tilalle, mutta asia on kuitenkin vasta selvitettävänä, joten toistaiseksi DVB-H-verkossa joudutaan tyytymään MTV3- ja The Voice -kanavien tarjontaan.

Tekijänoikeuskorvauksiin ja jakelusopimuksiin liittyvät ongelmat ovat vaivanneet Suomen DVB-H-lähetyksiä alusta alkaen. Näiden syiden takia mm. Yleisradio ei ole aloittanut DVB-H-lähetyksiä lainkaan ja heikon tarjonnan takia sekä katsojamäärät että laitemyynnit ovat pysyneet pieninä.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

12.9.2008 15:41
hentriz
Inactive

Miten esimerkiksi Yle luulee, että ihmiset ostaisivat DVB-H-kännykköitä, jos tarjonta on täyttä *lannoitetta*.
-Toisaalta, jos ei ole käyttäjiä, ei ole ohjelmatarjontaa.
-Toisaalta, jos ei ole ohjelmatarjontaa, ei ole käyttäjiä.

-> Jomman kumman on tehtävä aloite.

Okei, myönnetään, että hinnat eivät ole halvempia eikä kuuluvuusaluekkaan mikään paras...

22.9.2008 15:46

Niin, no kuka nyt oikeasti viitsii katsoa silmät ristissä pikkuruudusta mitään lähetyksiä...
Aika hypetystä koko homma.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2.9.2008 @ 15:47

32.9.2008 19:36

koko ajan pitää keksiä jotain pienempää.. sama juttu miniläppärissä, läppäri on jo tarpeeks surkee noin yleensä sit se piti vielä halkaista kahtia niin et sormille ei oo tilaa kirjottaa, nyt ne aikoo tunkee telkkarin kännykkään, lopettakaa nyt jumalauta ennen kuin aletaa mikroskoopilla katteleen jotai yhen millin hd resoluutio-näyttöä.. silmät ei nytkään kestä vaan tarttee viel rillit tueksi

42.9.2008 20:17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti renttu1:
Niin, no kuka nyt oikeasti viitsii katsoa silmät ristissä pikkuruudusta mitään lähetyksiä...
Aika hypetystä koko homma.
Aivan varmasti joku katsoisi jonkun ison urheiluottelun tai lempisarjansa siitä, jos on vaikkapa matkan päällä. Eihän toi dvb-h ookkaan tarkotettu korvaamaan oikeeta televisiota, vaan mahdollisuudeksi niille, joilla ei ole mahdollisuutta päästä tv:n ääreen.

53.9.2008 5:29

Joskus itte oon joutunu istua junassa vaasa-helsinki välillä, niin olihan tolla kännytöllöllä kiva tappaa aikaa, ja kyllä ne tekstitki saa luettua jotenkuten ilman pahempaa siristämistä.

Omasta mielestä toi on ihan kehittämisen arvoinen palvelu ihmisille, ja pelastaa varmasti joissakin tilanteissa ihmisiä kuolemasta tylsyyteen =)

65.9.2008 20:37

Lainaus:
Aivan varmasti joku katsoisi jonkun ison urheiluottelun tai lempisarjansa siitä, jos on vaikkapa matkan päällä. Eihän toi dvb-h ookkaan tarkotettu korvaamaan oikeeta televisiota, vaan mahdollisuudeksi niille, joilla ei ole mahdollisuutta päästä tv:n ääreen.
no kaikki ei ymmärrä sitä
Lainaus:
Joskus itte oon joutunu istua junassa vaasa-helsinki välillä, niin olihan tolla kännytöllöllä kiva tappaa aikaa, ja kyllä ne tekstitki saa luettua jotenkuten ilman pahempaa siristämistä.

Omasta mielestä toi on ihan kehittämisen arvoinen palvelu ihmisille, ja pelastaa varmasti joissakin tilanteissa ihmisiä kuolemasta tylsyyteen =)

ite samaa mietä mulla oli Nokian N92 jonka vaihdoin N95_8G tv viritin jäi puuttumaan mut ei se haittaa kun kanava tarjonta on noin huima


ite oon monta kertaa katsonut "silmät ristissä pikkuruudusta " leffan joka on siiretty känykkään ei se pärjää 40" taulu tv:eelle mut on tyhjää parempi esim yö bussi matkoilla kun uloskaan ei näe

esim N95_8G 2.8" näyttö on tosi hyvä ja riittävän iso ainakin mulle koska aikoinaan omistanut PDA jossa oli 4,6" näyttö ja ite laite oli 5" kokoinen se ei enään ollut tasku vehje

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto