AfterDawn: IT-alan uutiset

Interaktiivisia albumeita myydään pian iPhonelle ja iPod touchille

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 2.9.2008 13:47 Kommentteja (1)

Interaktiivisia albumeita myydään pian iPhonelle ja iPod touchille Applen App Store -kauppapaikka on myynyt heinäkuusta asti iPhone-matkapuhelimille ja iPod touch -mediasoittimille sopivia ohjelmia ja pelejä, mutta Music Week -lehden saamien tietojen mukaan tarjontaan olisi tulossa myös interaktiivisia musiikkialbumeita.
Ensimmäisenä uutta konseptia olisi hyödyntämässä Snow Patrol -yhtye, jonka tulevalle A Hundred Million Suns -albumille julkaistaan kaveriksi iPhone- ja iPod touch -laitteilla toimiva interaktiivinen albumi. Interaktiivinen osuus sisältää Snow Patrolin kohdalla ainakin kappaleiden sanoitukset, levyn tekoon liittyviä kuvia ja videoita. Näiden ominaisuuksien lisäksi interaktiiviset albumipaketit voisivat sisältää mm. bonusraitoja, minipelejä ja tietoja yhtyeen tulevista keikoista.

Toistaiseksi näyttää siltä, että interaktiiviset albumit toimivat vain iPhoneilla ja iPod toucheilla, joten toistaiseksi potentiaalinen asiakasryhmä vaikuttaa kohtalaisen pieneltä. Apple on kuitenkin ollut vaitonainen asian suhteen, joten lopulliset tiedot asiasta selkenevät toivottavasti lokakuun loppupuolella, jolloin Snow Patrolin uusi albumi julkaistaan.

Avoinna on myös interaktiivisen albumin hinnoittelu ja sen mahdollinen paketointi osaksi iTunesin kautta tapahtuvaa myyntiä, jolloin kuluttaja saisi alennusta ostaessaan molemmat tuotteet itselleen.

Vaikka potentiaalinen asiakasryhmä vaikuttaa tällä hetkellä pieneltä, kiinnostanee ominaisuus niitä levy-yhtiöitä, jotka ovat parhaillaan miettimissä keinoja, joilla laskeva albumeiden myynti saadaan jälleen nousujohteiseksi.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

12.9.2008 15:43
hentriz
Inactive

Saisi noita samoilla varusteilla varustettuja albumeja tulle muillekin alustoille, kuin iPod Touchille ja iPhonelle.
- - -
Toivottavasti ne sanoitukset menevät "karaoke-tyylin" :-)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto