AfterDawn: IT-alan uutiset

Interaktiivisia albumeita myydään pian iPhonelle ja iPod touchille

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 2.9.2008 13:47 Kommentteja (1)

Interaktiivisia albumeita myydään pian iPhonelle ja iPod touchille Applen App Store -kauppapaikka on myynyt heinäkuusta asti iPhone-matkapuhelimille ja iPod touch -mediasoittimille sopivia ohjelmia ja pelejä, mutta Music Week -lehden saamien tietojen mukaan tarjontaan olisi tulossa myös interaktiivisia musiikkialbumeita.
Ensimmäisenä uutta konseptia olisi hyödyntämässä Snow Patrol -yhtye, jonka tulevalle A Hundred Million Suns -albumille julkaistaan kaveriksi iPhone- ja iPod touch -laitteilla toimiva interaktiivinen albumi. Interaktiivinen osuus sisältää Snow Patrolin kohdalla ainakin kappaleiden sanoitukset, levyn tekoon liittyviä kuvia ja videoita. Näiden ominaisuuksien lisäksi interaktiiviset albumipaketit voisivat sisältää mm. bonusraitoja, minipelejä ja tietoja yhtyeen tulevista keikoista.

Toistaiseksi näyttää siltä, että interaktiiviset albumit toimivat vain iPhoneilla ja iPod toucheilla, joten toistaiseksi potentiaalinen asiakasryhmä vaikuttaa kohtalaisen pieneltä. Apple on kuitenkin ollut vaitonainen asian suhteen, joten lopulliset tiedot asiasta selkenevät toivottavasti lokakuun loppupuolella, jolloin Snow Patrolin uusi albumi julkaistaan.

Avoinna on myös interaktiivisen albumin hinnoittelu ja sen mahdollinen paketointi osaksi iTunesin kautta tapahtuvaa myyntiä, jolloin kuluttaja saisi alennusta ostaessaan molemmat tuotteet itselleen.

Vaikka potentiaalinen asiakasryhmä vaikuttaa tällä hetkellä pieneltä, kiinnostanee ominaisuus niitä levy-yhtiöitä, jotka ovat parhaillaan miettimissä keinoja, joilla laskeva albumeiden myynti saadaan jälleen nousujohteiseksi.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

12.9.2008 15:43
hentriz
Inactive

Saisi noita samoilla varusteilla varustettuja albumeja tulle muillekin alustoille, kuin iPod Touchille ja iPhonelle.
- - -
Toivottavasti ne sanoitukset menevät "karaoke-tyylin" :-)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Hyviä uutisia iPhone 5S omistajille - tuki jatkuu sittenkin? Hyviä uutisia iPhone 5S omistajille - tuki jatkuu sittenkin? (21.4.2018 15:07)
Perinteisesti uusi Applen iOS-käyttöjärjestelmän versio on merkinnyt myös loppua vanhimpien iPhone-mallien tuelle. Tänä syksynä julkaistava iOS 12 on ilmeisesti tekemässä ison poikkeuksen tähän ....
Opas: Näin käynnistät Androidin vikasietotilassa Opas: Näin käynnistät Androidin vikasietotilassa (21.4.2018 14:05)
Toisinaan Android on sen verran jumissa, että tilanteen selvittelyn vuoksi se kannattaa käynnistää vikasietotilassa. Oppaassamme kerromme miten käynnistät Android-puhelimen tai -tabletin vikasietotilaan - ja miten pääset vikasietotilasta pois.
Google paransi, ja erityisesti helpotti, tietoturvaansa iOS-laitteilla Google paransi, ja erityisesti helpotti, tietoturvaansa iOS-laitteilla (20.4.2018 21:55)
Google on tarjonnut jo vuosia mahdollisuutta lisätä verkkopalveluiden tileihin kaksiosaisen autentikoinnin. Yksi tietoturvan peruspilareista käytännössä estää väärinkäytökset useimmiten, vaikka ....
Galaxy S9:n haukutuin ominaisuus löytyy LG:n huippupuhelimsta, mutta yhdellä valtaisan suurella erolla Galaxy S9:n haukutuin ominaisuus löytyy LG:n huippupuhelimsta, mutta yhdellä valtaisan suurella erolla (20.4.2018 20:19)
Maailman suurimpiin älypuhelinvalmistajiin kuuluvista yhtiöstä Huaweilta ja Samsungilta on jo tälle vuodelle nähty uudet huippulaitteet, mutta tulossa on tietysti vielä paljon, paljon mielenkiintoisia ....
Huawein uusin puhelin on näyttölovella varustettu värikäs ja edullisempi Honor 10 Huawein uusin puhelin on näyttölovella varustettu värikäs ja edullisempi Honor 10 (20.4.2018 18:46)
Huawein hiljattain esittelemät P20-uutuuspuhelimet ovat saaneet mediassa palstatilaa kiitettävästi, ja syystä. Erityisesti Pro-mallin kolmoiskameraa on kehuttu ensikokeiluissa melkoisesti, ja ....

Uutisarkisto