AfterDawn: IT-alan uutiset

LG:n N4B1 on NAS tallentavalla Blu-ray-asemalla

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 26.8.2008 10:05 Kommentteja (2)

LG:n N4B1 on NAS tallentavalla Blu-ray-asemalla Vaikka tämän vuoden IFA 2008 -messut eivät ole vielä päässeet käyntiin, ovat ensimmäiset tiedot messuilla nähtävistä uutuustuotteista ilmaantuneet jo nettiin. Yksi näistä uutuuksista on elektroniikkajätti LG:n N4B1, joka on verkkolevy eli NAS-laite (Network Attached Storage), josta kiintolevyjen ohella löytyy myös tallentava Blu-ray-asema.
N4B1:ssä on paikat neljälle SATA-liitännäiselle kiintolevylle, ja laite tukee maksimissaan 4 teratavun tallennuskapasiteetilla varustettuja kiintolevyjä. N4B1 tukee RAID 5-, 0-, 1-, 1+0- ja JBOD-tiloja, joten kuluttaja voi valita itselle parhaimmin sopivan vaihtoehdon tallennuskapasiteetin määrän, tiedonsiirtonopeuden ja vikasietoisuuden välillä. Laite tukee Hot swap -ominaisuutta, joten levyjä voi tarvittaessa vaihtaa laitteen ollessa käynnissä.

Blu-ray-aseman osalta LG ei ole vielä paljastanut tarkempia tietoja, mutta tiettävästi Blu-ray-asemalla onnistuu tallennus sekä yksi- että kaksikerroksisille Blu-ray-levyille. Myös Blu-ray-asema voidaan jakaa kaikille N4B1:tä käyttäville laitteille, mutta toistaiseksi ei ole varmaa, että onnistuuko jaetulla asemalla kaupallisten Blu-ray-levyjen toistaminen ilman kopiointisuojauksien kiertämistä. Blu-ray-levyjen ohella asema lukee myös DVD- ja CD-levyjä, ja laitteen kiintolevyille tallennettua informaatiota voi varmuuskopioida ajastetusti Blu-ray-levyille.

Ulkoista tiedonsiirtoa varten N4B1 sisältää gigabitin ethernet-liitännän, kolme USB 2.0 -porttia ja e-SATA-liitännän. N4B1 on yhteensopiva Windows-, Linux- ja Mac OS X -käyttöjärjestelmien kanssa ja tietokoneiden ohella laitteelle voi kopioida dataa mm. kannettavilta mediasoittimilta ja digikameroilta. Toistaiseksi ei ole tietoa siitä, että tukeeko N4B1 mediatiedostojen jakamista helpottavaa DLNA-standardia.

Laitteen fyysiset mitat ovat 190 x 289 x 280mm ja sen on tarkoitus tulla myyntiin joulukuussa. LG ei kuitenkaan ole paljastanut laitteen suositushintaa.Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

126.8.2008 16:59
hentriz
Inactive

Ihan kiinnostava laite, kieltämättä. Vaihoehtoja löytyy ostajalle, joten tiettyä asiakasryhmää tulee kiinnostamaan varmasti. Tosin itse pidän Blu-Ray-asemaa kiintolevyssä tarpeettomana. Jos joku selittää, miksi sellainen tarvitaan ulkoiseen KIINTOLEVYYN, niin kerro pois. Parempi ostaa ja vaihtaa DVD-asema sellaiseksi, kuin ottaa verkkokiintolevy ja tunkea siihen Blu-Ray-asema. Tosiaan, jos joku kertoo, miksi tarvisin ulkoisen kiintolevyn, niin kerro pois. Ehkä itsekkin muutan mieltäni :-)

226.8.2008 17:46

Jos Blu-Ray elokuvan voi jakaa ja katsoa kotiverkossa DLNA laitteiden kassa, niin ei tarvitse ostaa soitinta kaikille perheen jäsenille.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Riittääkö jatkossa huoltajan suostumus WhatsAppin käyttöön? Riittääkö jatkossa huoltajan suostumus WhatsAppin käyttöön? (25.4.2018 15:07)
WhatsApp muutti käyttöehtojaan Euroopan Unionin tulevan tietosuoja-asetuksen mukaiseksi, mutta teki sen hieman isolla kädellä. Jatkossa WhatsAppin ikäraja on 16 vuotta. Nyt netissä onkin ....
2 kommenttia
Gmailin uudet ominaisuudet paljastettiin – Mahdollisuus lähettää tuhoutuvia sähköposteja Gmailin uudet ominaisuudet paljastettiin – Mahdollisuus lähettää tuhoutuvia sähköposteja (25.4.2018 14:43)
Google on esitellyt jättimäisen uudistuksen Gmailiin. Maailman suosituimpiin sähköpostipalveluihin kuuluvan Gmailin käyttöliittymä nykyaikaistuu ja samalla siihen tuodaan joukko uusia ominaisuuksia. ....
Amazon esitteli uuden palvelun – Tilaa tavaraa nettikaupasta auton takakonttiin Amazon esitteli uuden palvelun – Tilaa tavaraa nettikaupasta auton takakonttiin (25.4.2018 11:08)
Uutisoimme vuonna 2014 Volvon visioimasta roam delivery -kuljetusvaihtoehdosta, jossa verkkokauppaostokset voisi tilata suoraan oman auton takakonttiin. Työpäivän jälkeen ei siis tarvitsisi ....
Honor 9 Lite saapui Suomeen – Näin paljon se maksaa Honor 9 Lite saapui Suomeen – Näin paljon se maksaa (25.4.2018 10:44)
Huawei on aloittanut Honor 9 Lite -älypuhelimensa myynnin tänään Suomessa. Honor 9 Lite tulee myyntiin kolmessa eri värissä: Midnight Black, Sapphire Blue ja Glacier Grey. Puhelimen suositushinta ....
IoT-vallankumous voi alkaa Suomessa – Elisa käynnisti NB-IoT-verkon Suomessa IoT-vallankumous voi alkaa Suomessa – Elisa käynnisti NB-IoT-verkon Suomessa (25.4.2018 10:18)
Elisa kertoo tarjoavansa ensimmäisenä operaattorina valtakunnallista NB-IoT-verkkovalmiutta (Narrowband Internet of Things) omassa 4G-verkossaan. Kuten nimestä voi päätellä, on verkkoteknologia ....

Uutisarkisto