AfterDawn: IT-alan uutiset

Apple vaihtaa iPodien rikkinäiset akut

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 22.8.2008 18:38 Kommentteja (2)

Apple vaihtaa iPodien rikkinäiset akut Uutisoimme muutama päivä sitten Japanissa kärähtäneistä iPod nano -soittimista, jotka nostivat varsin kovan mediamylläkän kannettavien laitteiden paloturvallisuudesta. Apple ei ollut vielä tuolloin ehtinyt kommentoida tapahtunutta, vaikka tapauksia oli esiintynyt jo aikaisemminkin.
Nyt Apple on vastannut kritiikkiin kertomalla vaihtavansa ylikuumenevien iPod-soittimien akut veloituksetta, vaikka takuuaika olisikin jo umpeutunut. Yritys painottaa kuitenkin, että akun täytyy oireilla selvästi ennen kuin sen veloitukseton vaihto onnistuu. Laite voi Applen mukaan myös kuumentua liikaa, mikäli sitä ladataan sen ollessa suojakotelossa. Asiasta kertoo Yahoo! NEWS.

Akkuvian tutkimista jatketaan edelleen. Tulipalovaaran syyn tutkiminen aloitettiin maaliskuussa, kun Japanissa kärähti jo toinen iPod nano. Tapauksia on tullut Japanissa Applen tietoon tähän mennessä yhteensä 17 kappaletta.

Applen mukaan potentiaalisia riskisoittimia on myyty Japanissa syyskuun 2005 ja syyskuun 2006 välisenä aikana yhteensä 1,81 miljoonaa kappaletta.Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

122.8.2008 19:06
Masse14
Inactive

Hah siinä kyllä turvallisuus vähissä ku iPod syttyy taskussa tuleen :D

223.8.2008 3:00

Apple kommentoi? Ja Apple on vastannut kritiikkiin? Ja vielä suostunut!!!! Jo on Apple jumala, mut tää on tää maailma.
Ei varmasti ole applen akkuja vaan akkujen valmistajien tekemiä. Oliko se samsung kuuluisa? Apple suostuu ja kommentoi? Muistuu mieleen muita akkuongelmia ja suoria "takaisinkutsuja" joiltain akkueriltä. HP, IBM, Nokia... Pyysivät lähettämään akut takaisin. Kannettavien akuista ainakin yrityksiin lähetetiin oikein tiedote ja pyydettiin akkuja vaihtoon. Nokialla oli nettisivuilla tarkistustyökalu, millä voi oman puhelimen akun sarjan tarkistaa ja ohjeet viallisen vaihtoon.
Apple kommentoi ja tutkii. Apple ihmiset tykkää applesta. Ja mikä on hinta kannettavan akku verrattuna koneeseen ja applen minäkäkkylän akku verrattuna minäkikkulaan?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto