AfterDawn: IT-alan uutiset

Norjalaisille korealainen mobiilitelevisio

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 21.8.2008 15:56 Kommentteja (2)

Norjalaisille korealainen mobiilitelevisio Norjan yleisradioyhtiö NRK, TV2 ja ruotsalainen mediayhtiö MTG ovat valinneet mobiilitelevisioteknologiakseen korealaisen t-dmb:n ohi Nokian tukeman dvb-h-standardin. Yhtiöiden perustaman NMTV-yhteisyrityksen on tarkoitus aloittaa yhdeksän ilmaisen kanavan lähetys tänä talvena.
NMTV:n esityksen mukaan t-dmb on oikea valinta sen tavoittavuuden johdosta. Mobiilitelevision koelähetysten on tarkoitus tavoittaa 1,4 miljoonaa norjalaista Oslon seudulta, jossa asuu noin kolmannes maan väestöstä. EU-standardiksi maaliskuussa hyväksytty dvb-h, ei ole saanut aivan kaikkien muidenkaan tukea taakseen, sillä Iso-Britannia otti käyttöön viime keväänä Qualcommin MediaFLO-teknologian. Kaikki norjalaiset yritykset eivät kuitenkaan ole t-dmb:n kannalla. Norjalaislehti Kampanjen mukaan maan suurin teleoperaattori Telenor pitää t-dmb:n valintaa vääränä.

Nokialla ei olla kuitenkaan huolissaan. Dvb-h-standardin liikkeelle lähtö on tapahtunut hyvin, Nokian mobiilitelevisioliiketoiminnan kehitysjohtaja Jarl Eklund kertoi Digitodaylle. Hollannissa, Sveitsissä ja Itävallassa käytetään jo dvb-h:ta kaupalliseen mobiilitelevisioon ja t-dmb:n ainoa aluevaltaus on puolestaan Korea. Matkapuhelinvalmistajista ainoastaan korealaiset LG ja Samsung ovat julkaisseet t-dmb-yhteensopivia puhelimia.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

121.8.2008 16:54

MobiiliTV on hyvä idea, mutta eipä se kovaan suosioon nouse kun protokollat kilpailee markkinoista. Yhdelläkään ei ole valtaosaa maailman markkinoista ja siksi laitteiden kehitys on nihkeää ja laitteet kalliita.

222.8.2008 0:49

Mobiilitv tän vuosikymmenen suurin floppi. Oikea digiviritin kännyköissä olisi asiaa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Riittääkö jatkossa huoltajan suostumus WhatsAppin käyttöön? Riittääkö jatkossa huoltajan suostumus WhatsAppin käyttöön? (25.4.2018 15:07)
WhatsApp muutti käyttöehtojaan Euroopan Unionin tulevan tietosuoja-asetuksen mukaiseksi, mutta teki sen hieman isolla kädellä. Jatkossa WhatsAppin ikäraja on 16 vuotta. Nyt netissä onkin ....
2 kommenttia
Gmailin uudet ominaisuudet paljastettiin – Mahdollisuus lähettää tuhoutuvia sähköposteja Gmailin uudet ominaisuudet paljastettiin – Mahdollisuus lähettää tuhoutuvia sähköposteja (25.4.2018 14:43)
Google on esitellyt jättimäisen uudistuksen Gmailiin. Maailman suosituimpiin sähköpostipalveluihin kuuluvan Gmailin käyttöliittymä nykyaikaistuu ja samalla siihen tuodaan joukko uusia ominaisuuksia. ....
Amazon esitteli uuden palvelun – Tilaa tavaraa nettikaupasta auton takakonttiin Amazon esitteli uuden palvelun – Tilaa tavaraa nettikaupasta auton takakonttiin (25.4.2018 11:08)
Uutisoimme vuonna 2014 Volvon visioimasta roam delivery -kuljetusvaihtoehdosta, jossa verkkokauppaostokset voisi tilata suoraan oman auton takakonttiin. Työpäivän jälkeen ei siis tarvitsisi ....
Honor 9 Lite saapui Suomeen – Näin paljon se maksaa Honor 9 Lite saapui Suomeen – Näin paljon se maksaa (25.4.2018 10:44)
Huawei on aloittanut Honor 9 Lite -älypuhelimensa myynnin tänään Suomessa. Honor 9 Lite tulee myyntiin kolmessa eri värissä: Midnight Black, Sapphire Blue ja Glacier Grey. Puhelimen suositushinta ....
IoT-vallankumous voi alkaa Suomessa – Elisa käynnisti NB-IoT-verkon Suomessa IoT-vallankumous voi alkaa Suomessa – Elisa käynnisti NB-IoT-verkon Suomessa (25.4.2018 10:18)
Elisa kertoo tarjoavansa ensimmäisenä operaattorina valtakunnallista NB-IoT-verkkovalmiutta (Narrowband Internet of Things) omassa 4G-verkossaan. Kuten nimestä voi päätellä, on verkkoteknologia ....

Uutisarkisto