AfterDawn: IT-alan uutiset

Pelintekijä julkaisi yhteenvedon latauskyselystä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 14.8.2008 10:43 Kommentteja (38)

Pelintekijä julkaisi yhteenvedon latauskyselystä Kerroimme maanantaina pelejä tekevästä Cliff Harrisista, joka halusi tietää syitä sille, miksi ihmiset lataavat luvatta hänen tekemiään pelejä.
Harrisin blogi-teksti herätti runsaasti keskustelua internetin syövereissä ja nyt Harris on koostanut lupaamansa yhteenvedon saadusta palautteesta.

Vaikka Harris pyysikin, että ihmiset keskittyisivät hänen tekemien pelien ruotimiseen, koski suurin osa vastauksista peliteollisuutta yleisesti.

Vastaajista vain pieni osa vetosi erilaisiin ideologioihin, jonka nojalla tekijänoikeuksia ei saisi olla, vaan kaiken informaation pitäisi olla avointa kaikille. Harrisin mielestä kyseinen suhtautuminen asiaan on lähinnä hölmöä, ja Harris olikin mielissään siitä, että vain muutama vastaaja perusteli luvatonta lataamista tällä tavalla.

Yksi suuri kannustin luvattomaan lataamiseen oli palautteiden perusteella raha tai lähinnä pelien korkea hintataso. Vaikka kaikki eivät sanoneet pelien hintaa suurimmaksi syyksi luvattomalle lataamiselle, oli pelien hinnoittelu yleensä yksi osasyy sille, että monet tahot lataavat pelejään luvatta. Palautteiden perusteella monet tekisivät enemmän heräteostoksia, jos pelien hinnat olisivat alhaisempia.

Toinen suuri syy oli pelien huono laatu, joka pelien lisäksi koskettaa pelitalojen ja jälleenmyyjien asiakastukea. Myös pelien sisältämät bugit ja korkeat laitteistovaatimukset ajoivat vastaajia luvattomien latausten polulle. Monien mielestä pelit toistavat itseään liikaa ja pelattavuudessa on usein isoja ongelmia. Myös pelien demo-versiot saivat huonon arvosanan, sillä vastaajien mielestä ne ovat yleensä liian lyhyitä, eivätkä ne välttämättä kerro koko totuutta lopullisesta tuotteesta.

DRM-suojauksien osalta Harris sai paljon omasta mielestään hyvää ja järkevää palautetta, jonka perusteella Harris päätti poistaa Democracy 2 -pelinsä käyttämän DRM-suojauksen, jonka myötä kaikki Harrisin pelit ovat nyt vapaita kopiointisuojauksista. Harris suosittelee samaa myös muille pelintekijöille ja pelitaloille, jos nämä haluavat parantaa myyntilukujaan luvattomien lataajien keskuudessa.

Pelien jakelu oli monille ongelma, sillä kaikkia pelejä ei ole saatavilla kaikkialla, jolloin pelaajat lataavat kyseiset pelit luvatta, jotta he pääsevät pelaamaan niitä. Palautteiden perusteella Valven Steam-järjestelmä on monien pelaajien suosiossa, ja Harris haluaisikin myydä pelejään Steamin kautta, vaikka hän ei varsinaisesti ymmärrä miten hänen oma verkkomyyntinsä eroaa Steamista. Valitettavasti Harris ei ainakaan vielä aloita Steam-kauppausta, koska Harrisin mukaan pelien saaminen myyntiin Steamiin ei ole aivan yksinkertaista.

Noin viisi prosenttia vastaajista kertoi lataavansa pelit joka tapauksessa luvatta, koska se on ilmaista ja siitä on vaikea jäädä kiinni, joten luvattomien kopioiden levittäminen jatkunee tulevaisuudessakin.

DRM-suojauksien poistamisen lisäksi Harris aikoo parantaa peliensä demoja, jotta potentiaaliset ostajat saavat paremman kuvan itse pelistä. Lisäksi Harris alensi kokeilumielessä Kudos 1 -pelinsä hintaa ja hän aikoo myös miettiä tarkemmin tulevan Kudos 2 -pelinsä hinnoittelua. Harris aikoo myös parantaa peliensä laatua viimeistelemällä ne paremmin ja samalla hän aikoo helpottaa oman verkkokauppansa kautta pelien ostamista, jotta itse ostotapahtuma ei olisi liian hankala kuluttajille.

Harris toivoo muidenkin pelitalojen ja pelinkehittäjien kuuntelevan potentiaalisilta asiakkailta tulevaa palautetta, jotta peleistä saadaan parempia ja niitä saadaan täten myytyä enemmän, mutta Harris tietää, ettei ihmeitä kannata odotella tämän asian suhteen.

Edellinen Seuraava  

38 kommenttia

114.8.2008 11:01

Toivottavasti Harrisin tekemmät muutokset saavat nyt positiivista vastakaikua molemmilta suunnilta. Ehkä joskus saavutetaan tilanne, jossa kaikki ovat kutakuinkin tyytyväisiä.

214.8.2008 11:33

Kyllä se hinta ratkaisee. Vuokran jälkeen käteen jää 140€ niin ei tuolla montaa 60euron hintaista peliä viitsi ostaa.

314.8.2008 11:58

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti paavo22:
Kyllä se hinta ratkaisee. Vuokran jälkeen käteen jää 140€ niin ei tuolla montaa 60euron hintaista peliä viitsi ostaa.
Niinpä. Kun ei ole varaa, niin ei osteta tai ostetaan halvempaa. Ei kaikilla ole varaa ostaa mersuakaan, saatika autoa ylläpitää laisinkaan.

Jos halutaan tasokkaampaa, niin käydään kouluja ja sitä kautta haetaan kallispalkkaisempia työpaikkoja.

414.8.2008 12:07

Lainaus:
Kyllä se hinta ratkaisee. Vuokran jälkeen käteen jää 140€ niin ei tuolla montaa 60euron hintaista peliä viitsi ostaa.
Hehe, niinpä ja naulan kantaan! Kukas näitä mediatuotteita käyttääkään eniten. Lapset, teinit ja nuoret aikuiset. Ainakin Suomessa valtio ja varsinkin nykyinen hallitus pitää visusti huolen siitä ettei täällä ainakaan opiskelijana ole varaa yhtään mihinkään. Sitten itketään kun funetti on muka tukossa waretuksesta.

Niinkun olen ennenkin sanonut, äänestäkää lompakollanne ja ennen kaikkea nettikaistallanne!

514.8.2008 13:16

-

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.7.2014 @ 10:34

614.8.2008 13:28

Lainaus:

Eiköhän ne tuet käytetä siihen opiskeluun ja mahdolliseen asumiseen. Ei valtio pelaamista rahoita. Ja sillon, kun opiskellaan niin eletään opiskelija budjetin mukaan eikä niinkuin euroopan omistaja. Töihin vaan opiskelun ohella, jos lisätienestejä haluat.
Niinpä. Menisi vain AD:n kirjoittajat keskustelemaan vanhempiensa kanssa ja kyselemään miten he ovat opiskeluaikansa elelleet. Nyt sentään on sen 140 euroa kädessä.

714.8.2008 14:10

ei taida osa lääkäriperheen pikkusnobeista vieläkään tajuta, ettei tietsikkapelien käytännön arvo ole enää mitään kestohyödykemeininkiä. ne vastaa suunnilleen lastenleluja tyyliin teletappinukke hintaan 9,99€. sillä leikitään korkeintaan viikko, minkä jälkeen se joutaa komeroon. sen vuoksi hinnankin tulisi olla edes suhteellisen lähellä maalaisjärkeä.

pelejä tuotetaan markkinoille melkein samoilla periaatteilla kuin musiikkia ja elokuvia; nykyään jo yli puolet alvittomasta hinnasta nappaa jälleenmyyjä ja jakelija. jos joku urpo haluaa levynsä hyllykoristeeksi niin miksi kunnon nörtin pitäisi siitä maksaa. sitä paitsi minkä tahansa levyn tuottamisessa on riskinsä. entäs, jos se ei myykään? ei järkevät firmat pelleile näiden asioiden kanssa vaan ottavat senkin huomioon levyn hinnassa. jes, taas saa maksaa tyhjästä.

suuret yritykset pistävät vielä hässäkän pystyyn ja upottaa sata miljardia mainoskamppanjaan, että varmasti joka ainoa valtavirrassa uiva jamppa jaksaa taas innostua uudesta action-hero-kuplasta.

Warner Bros, Sony, Electronic Arts ja Microsoft ostavat kohta kaikki tekijänoikeudet ja hallitsevat koko maailmaa. ei tässä jaksa olla enää niin vitun moraalinkipeä joka pikkuasiasta...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.8.2008 @ 14:15

814.8.2008 14:33

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti IQ69:
ei taida osa lääkäriperheen pikkusnobeista vieläkään tajuta, ettei tietsikkapelien käytännön arvo ole enää mitään kestohyödykemeininkiä.
Ai, onko ne joskus ollut enempi? Viihdettähän ei oikein koskaan voi tulkita hyödykkeeksi. Hyöty ja viihde ei ole synonyymejä. Muutenkin warettamisessa on kyse muustakin, kuin peleistä.

914.8.2008 16:42

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti IQ69:
ei taida osa lääkäriperheen pikkusnobeista vieläkään tajuta, ettei tietsikkapelien käytännön arvo ole enää mitään kestohyödykemeininkiä. ne vastaa suunnilleen lastenleluja tyyliin teletappinukke hintaan 9,99€. sillä leikitään korkeintaan viikko, minkä jälkeen se joutaa komeroon. sen vuoksi hinnankin tulisi olla edes suhteellisen lähellä maalaisjärkeä.

pelejä tuotetaan markkinoille melkein samoilla periaatteilla kuin musiikkia ja elokuvia; nykyään jo yli puolet alvittomasta hinnasta nappaa jälleenmyyjä ja jakelija. jos joku urpo haluaa levynsä hyllykoristeeksi niin miksi kunnon nörtin pitäisi siitä maksaa. sitä paitsi minkä tahansa levyn tuottamisessa on riskinsä. entäs, jos se ei myykään? ei järkevät firmat pelleile näiden asioiden kanssa vaan ottavat senkin huomioon levyn hinnassa. jes, taas saa maksaa tyhjästä.

suuret yritykset pistävät vielä hässäkän pystyyn ja upottaa sata miljardia mainoskamppanjaan, että varmasti joka ainoa valtavirrassa uiva jamppa jaksaa taas innostua uudesta action-hero-kuplasta.

Warner Bros, Sony, Electronic Arts ja Microsoft ostavat kohta kaikki tekijänoikeudet ja hallitsevat koko maailmaa. ei tässä jaksa olla enää niin vitun moraalinkipeä joka pikkuasiasta...
Totta ja samaa mieltä about.

1014.8.2008 17:00

Eli jos sulla ei ole rahaa johonkin, on oikeutettu varastaa se?

1114.8.2008 17:00

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti IQ69:
ei taida osa lääkäriperheen pikkusnobeista vieläkään tajuta, ettei tietsikkapelien käytännön arvo ole enää mitään kestohyödykemeininkiä. ne vastaa suunnilleen lastenleluja tyyliin teletappinukke hintaan 9,99€. sillä leikitään korkeintaan viikko, minkä jälkeen se joutaa komeroon. sen vuoksi hinnankin tulisi olla edes suhteellisen lähellä maalaisjärkeä.

Esimerkkisi teletappinukke on tietenkin peräisin Teletappi-formaatista, jossa kaikki on olemassa jo, piirrustukset, 3d-mallit yms. Sellaisen nuken kehittäminen siitä ei ole kovinkaan kallista.
Pelit taas tehdään täysin alkutekiöistä, tehdään kässärit, 3d-mallit, moottorit, ohjelmat - lähes kaikki.
Pelin kehittäminen on siten paaljon kalliimpaa kuin teletappinuken, enkä näe siinä järkeä, että ihmiset rinnastavat ne keskenään.
Toisaalta, nyt on pelien sisällön taso romahtanut, eivätkä ne välttämättä kestä kovinkaan kauaa, pelien kustannukset ovat sitävastoin nousseet vain korkeammalle.
Ymmärrän kyllä ponttisi, peleihin tulisi saada lisää (takaisin) sisältöä, jolloin ne kestäisivät kaemmin. Mutta, miksi ostaa lapselle teletappinukkea, jolla leikitään vain viikko? Sehän menee hemmotteluksi ostaa joka viikko uusi lelu, hommaa kerralla hyvän, ja leikkii kauemmin.

1214.8.2008 17:01

jos uudet pelit maksaisivat 15e olisin varma, että monet ostaisivat kaupasta noita pelejä.

1314.8.2008 17:02

IQ69 vei sanat suusta.

Sanotaan nyt kuitenkin, että jos pelien hinnat tippuisivat tuohon 10€ (eli 9,99 ei 10,99 tai 19,99), niin niitä tulisi varmasti ostettua enemmän. Välikädet helevattuun ja järki käteen kaikilla. Opiskelijana ei raha turhaan taskussa kilise täälläkään.

1414.8.2008 17:03

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti HHenkka:
jos uudet pelit maksaisivat 15e olisin varma, että monet ostaisivat kaupasta noita pelejä.
Täysin totta! Kun hinta on vain euron, niin myynti kasvaisi entisestään!

1514.8.2008 17:12

Olen seurannut näitä keskusteluja täällä useammin, ja aina tulee miettineeksi, olenko ainut joka ostaa kaikki pelit käytettyinä? Itseäni ei paljoa hetkauta nuo 60€, sillä harvoin ostan uutena pelin. Melkein kaikki pelit itselläni on käyettyjä, ja kaikki toimii aivan yhtä loistavasti kuin uudet. Hintaa kertyy useimmiten pelille 5-10€.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.8.2008 @ 17:12

1614.8.2008 18:20

Mutta eikös niissä ole ainaski nettipeleissä jo avain käytetty?Ja on varmasti totta että jos hinnat olisivat paljon edullisempia myynti kasvaisi järjettömästi.Luulen että myynti kannattaisi jopa paremmin jos peli maksaisi vaikka vain 5 euroa.

1714.8.2008 18:27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Supo:
Luulen että myynti kannattaisi jopa paremmin jos peli maksaisi vaikka vain 5 euroa.
Eikun koodaan peli ja kokeilemaan. Up to you!

1814.8.2008 18:32

Shadows se on aina yhtä postiviinen ilmestys näillä keskustelupalstoilla.Mies ei osaa kyllä paljon rakentavaa keskustelua käydä vaan jatkuvaa ison lapsen kitinää ja muiden kommenttien väheksyntää.Tokihan aloitan heti koodaamaan peliä ja taidan tehdä pari elokuvaakin todistaakseni väitteeni jollekkin tärkeilevälle mulk...lle ;)

1914.8.2008 18:52

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti IQ69:
ei taida osa lääkäriperheen pikkusnobeista vieläkään tajuta, ettei tietsikkapelien käytännön arvo ole enää mitään kestohyödykemeininkiä.
Ai, onko ne joskus ollut enempi? Viihdettähän ei oikein koskaan voi tulkita hyödykkeeksi. Hyöty ja viihde ei ole synonyymejä. Muutenkin warettamisessa on kyse muustakin, kuin peleistä.

Mitäs se Wikipedia sanoo:
Lainaus:
Hyödyke tarkoittaa taloustieteessä asiaa, joka tuottaa hyötyä kuluttajalle. Hyödyke voi olla esimerkiksi tavara tai tuote, jonka voi ostaa kaupasta. Vaihtoehtoisesti se voi olla aineeton kuten palvelu tai puhdas ilma.

Mielestäni pelit ovat tuotteita, joista on kuluttajalle hyötyä. Ja niitähän ostetaan kaupasta, eikö? :p
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.8.2008 @ 18:54

2014.8.2008 18:59

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Supo:
Shadows se on aina yhtä postiviinen ilmestys näillä keskustelupalstoilla.Mies ei osaa kyllä paljon rakentavaa keskustelua käydä vaan jatkuvaa ison lapsen kitinää ja muiden kommenttien väheksyntää.Tokihan aloitan heti koodaamaan peliä ja taidan tehdä pari elokuvaakin todistaakseni väitteeni jollekkin tärkeilevälle mulk...lle ;)
Ihan rakentavaa tekstiä tulee rakentavaan tekstiin. Minua vain huvittaa, kun tulee mutulla kommentteja "Jos se maksaa sen ja sen verran, niin varmasti on kannattavempaa", vaikkei olisi tuottamisesta mitään kokemusta.

Lisään vielä, että en väheksy kaikkien tekstejä. En edes suurimman osan. Täällä on paljonkin tyyppejä, joiden kirjoitukset ovat asiallisia, vaikka ne mielipiteet ei aina olisi ihan sitä samaa mitä itselläni. Mutta valitettavasti on joukko, joiden tekstejä ei voi ottaa tosissaan, eikä ota muuten moni muukaan.

@ dOnki

Olet oikeassa, muttei se silti muuta väitettäni miksikään. Tokihan voidaan olla viihteen hyödyllisyydestä montaa mieltä esim. mielentilaan, mutta yleisesti viihde (vapaa-ajan harrastukset) ja hyödyke (työkalu, työn teko jne.) on enempi tai vähempi eri asioista.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.8.2008 @ 19:22

2114.8.2008 19:42

-

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.7.2014 @ 10:35

2214.8.2008 20:01

Jep, ja näin 3-4 vuotta enempi tai vähempi tuottamista tehneenä henkilönä voin karkeasti laskea, että jos tuote maksaa 5 euroa kpl kaupassa, niin tuotetta saa myydä jokusen kappaleen, että sillä elää. Oli sitten voitto mitä hyväänsä tuottajalle materiaalikustannuksiin nähden.

2314.8.2008 20:14

Noniiin, otetaanpas jäki käyttöön noissa hintatoiveissa (kuten jotkut ehtivät jo huomauttaa).
Niille jotka luulevat että pelin tekeminen kannattaa parinkympin kauppahinnalla niin onnittelut 11v synttäreistä.

Sitten faktoja peliin: kaupassa työskennelleenä (MYÖS PELEJÄ HINNOITELLENA) voin kertoa, että kaupan osuus pelin hinnasta on usein yli 50%. Koskien siis uusia pelejä marketeissa. Nyt on jäljellä ~25€. Tästä kun vähennetään kuljetus- ym. kustannukset niin pelin kehittäneille ei paljoa peliä kohden jää käteen.

2414.8.2008 20:36

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti HHenkka:
jos uudet pelit maksaisivat 15e olisin varma, että monet ostaisivat kaupasta noita pelejä.
tosiaan.. varmasti 4kertaistuis myynti, ja se tekis sit 4x15=60e nii et tavallaan silti tulis iha normisti rahaa pussii

2514.8.2008 22:33

Ainakin tuo Cliff Harris on keksinyt hyvän tavan mainostaa uusia ja vanhoja pelejään. Ja onhan tuo ihan asiallinen juttukin, voi ainakin sano että on yrittänyt taistella piratismia vastaan järjellä.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti paavo22:
Kyllä se hinta ratkaisee. Vuokran jälkeen käteen jää 140€ niin ei tuolla montaa 60euron hintaista peliä viitsi ostaa.
Mistäs se "köyhä opiskelija" on saanut rahat laitteeseen jolla pöritetään 60 euron pelejä?

2614.8.2008 22:37

Asian voi miettiä että kun opiskelija jolla ei ole varaa ostaa juuri muuta kuin ruuan ja oppikirjat imuuttaa pelin netistä niin kenelle se tekee haittaa siinä?

Rahaa sillä ei kuitenkaan koskaan olisi sen pelin ostoon...

Eihän asia tietenkään laillista ole mutta asioita ei aina tarvitse ajetella mustavalkoisesti...

2715.8.2008 13:50

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Afroninja:
Olen seurannut näitä keskusteluja täällä useammin, ja aina tulee miettineeksi, olenko ainut joka ostaa kaikki pelit käytettyinä? Itseäni ei paljoa hetkauta nuo 60€, sillä harvoin ostan uutena pelin. Melkein kaikki pelit itselläni on käyettyjä, ja kaikki toimii aivan yhtä loistavasti kuin uudet. Hintaa kertyy useimmiten pelille 5-10€.
Mutta jos kukaan ei osta peliä uutena ,se lienee hankala ostaa käytettynä.Eipä silti kyllähän pelien hinnat ovat melko korkeita,eli samaa ydintä käyttävät pelit maksavat aina vaan sen saman 60.
En pelaa joten ,en asiasta paljoa myöskään tiedä,60 € kuulostaa vähä turhan arvokkaalta.

2815.8.2008 13:53

Kun otetaan huomioon vielä ettei se raha määrä ole aina itsestä kiinni. Kuten varmaan tiedätte että moni pelaaja on vielä lapsi/nuori joka ei voi pahemmin taloutensa varakkuuteen vaikuttaa. Tällöin jos henkilö oppii käyttämään yksinkertaisia lataus ohjelmia tulee varmasti sille käyttöä.

2915.8.2008 18:33

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadown:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti HHenkka:
jos uudet pelit maksaisivat 15e olisin varma, että monet ostaisivat kaupasta noita pelejä.
Täysin totta! Kun hinta on vain euron, niin myynti kasvaisi entisestään!
Löydetään se sopiva rajakohta... aivopierusi ei täten vähennä argumentin merkittävyyttä vähänkään vertaa...

Peace & Love, Sir Robin * http://kapsi.fi/~robsku/ - HackNBlog
* ZTE Blade: My first android computer. Old, so? No slide-out keyboard nor stylus :(
* Amilo laptop: Pentium Dual CPU T2390 @ 1.86GHz, 1MB Cache, RAM: 3GB, HDD: 120GB (not original), AMD/ATI Mobility Radeon HD 2400. Linux Mint Debian Edition.
...sen tarvi olla niin justiinsa

3015.8.2008 19:24

Syy on hyvin yksinkertainen.Pelejä ladataan siksi että se on helppoa,se ei maksa mitään ja sen saa koneelle lähtemättä mihinkään.Vaikka peli maksaisi sen 10€ ni netissä se on kuiteski ilmainen.Tietty sekin vaikuttaa että jos pelistä ei tykkääkkään lukemastaan arvostelusta ja arvosanasta huolimatta ni eipähän mennyt rahaa hukkaan.

nii joo ja nykyään ku ne tuupittaa letkusta hyvin yleisellä 8 tai 24megan nopeudella niin peli kuin peli kokoaa itsensä koneelle huomattavasti nopeempaakin kuin lähtisit sitä ostamaan.

3116.8.2008 18:12

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti HHenkka:
jos uudet pelit maksaisivat 15e olisin varma, että monet ostaisivat kaupasta noita pelejä.
Täysin totta! Kun hinta on vain euron, niin myynti kasvaisi entisestään!
Mutta myynnin pitäisi nelin kertaistua että he saisivat saman tuoton kuin yhdestä 60€ pelistä. Ei kyllä hullukaan maksa 60€ pelistä kun netistä saa ilmatteeksi, pienellä odotuksella.

3216.8.2008 18:18

Lainaus:
Mutta myynnin pitäisi nelin kertaistua että he saisivat saman tuoton kuin yhdestä 60€ pelistä. Ei kyllä hullukaan maksa 60€ pelistä kun netistä saa ilmatteeksi, pienellä odotuksella.
Jollet tajunnut, niin se oli silkkaa vittuilua koko kommentti. Mutta mihin perustat ajatuksen nelinkertaisesta myynnistä, jotta tulee sama voitto kuin 60 euroa maksavasta pelistä? Kässäätkö ylipäätään mikä on valmistajan bruttotulo tai nettotulo tuosta summasta ja mitkä ovat jakeluosuuden osuudet hinnasta?

Tähän kuin lasketaan, että yleensä mitä suurempia sarjoja joutuu tekemään, sitä suuremmat menot itse tekemiseen uppoaa. Esim. Jos teen tikkareita, niin joutuisin tekemään niitä tuhansia, koska voitot on mitä on. Noh kuka tekee tuhansia tikkareita kuukaudessa? Muutaman nekun tekee kyllä, mutta ei sillä ketään elätetä. Kun aletaan tekemään massoittain, niin joudutaan ostamaan työvoimaa tai koneita ja menot kasvaa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 16.8.2008 @ 18:21

3316.8.2008 19:01

Lainaus:
Tähän kuin lasketaan, että yleensä mitä suurempia sarjoja joutuu tekemään, sitä suuremmat menot itse tekemiseen uppoaa. Esim. Jos teen tikkareita, niin joutuisin tekemään niitä tuhansia, koska voitot on mitä on. Noh kuka tekee tuhansia tikkareita kuukaudessa? Muutaman nekun tekee kyllä, mutta ei sillä ketään elätetä. Kun aletaan tekemään massoittain, niin joudutaan ostamaan työvoimaa tai koneita ja menot kasvaa.

Aika absurdi vertaus. Pelien monistus ei kyllä missään nimessä ole verrattavissa siihen että joku tekee tikkareita kotona. Määrät ovat jokatapauksessa sitä luokkaa että ne joudutaan monistamaan tehtaissa. Esim. jonkun 100 000 pelin monistamiseen kotona menee aikas kauan...

Ja levyn monistamiseen niinkuin moneen muuhunkin pätee sama sääntö. Mitä enemmän monistaa, sen halvemmaksi se tulee kappaletta kohden.

Tuolta voit tsekata cd:n monistus hintoja.
http://www.sonicfactory.fi/tarjous.html

3416.8.2008 19:09

Lainaus:

Aika absurdi vertaus. Pelien monistus ei kyllä missään nimessä ole verrattavissa siihen että joku tekee tikkareita kotona. Määrät ovat jokatapauksessa sitä luokkaa että ne joudutaan monistamaan tehtaissa. Esim. jonkun 100 000 pelin monistamiseen kotona menee aikas kauan...

Ja levyn monistamiseen niinkuin moneen muuhunkin pätee sama sääntö. Mitä enemmän monistaa, sen halvemmaksi se tulee kappaletta kohden.

Tuolta voit tsekata cd:n monistus hintoja.
http://www.sonicfactory.fi/tarjous.html


Ja taas jartar vänkäämässä.

En missään tapauksessa ollut vertaamassa tikkarin tekoa levyn monistamiseen, mutta kylmä tosi asia on kuitenkin, että mitä enempi teet, sitä enempi kuluja... myöskin niistä monistuksia. Saahan sitä kpl-hintaa alemmaksi, mutta kokonaishinta kasvaa ja jos sulle vielä jää käteen puolet sarjasta, niin ei kiva. Saati nyt, että mitä enempi joudut myymään, sitä suuremmat markkinointikulut.

3516.8.2008 19:13

Mikään pelihän eikä digitaalinen tallenne ei koskaan olekaan niin arvokas kuluttajalle kuin sen myyntihinta juuri siksi, että se on helposti kopioitavissa ja levitettävissä. Kopioiminen ja levittäminen täytyisi tehdä mahdottomaksi tai pelin hinta sellaiseksi, että se menisi kaupaksi huolimatta kopioimisen ja levittämisen helppoudesta.


Maailmassa on vikana se, että tyhmät ihmiset ovat niin varmoja kaikesta - ja älykkäät niin epävarmoja.

Bertrand Russell

3616.8.2008 21:58

Lainaus:
Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti HHenkka:
jos uudet pelit maksaisivat 15e olisin varma, että monet ostaisivat kaupasta noita pelejä.
Täysin totta! Kun hinta on vain euron, niin myynti kasvaisi entisestään!
Mutta myynnin pitäisi nelin kertaistua että he saisivat saman tuoton kuin yhdestä 60€ pelistä. Ei kyllä hullukaan maksa 60€ pelistä kun netistä saa ilmatteeksi, pienellä odotuksella.
Aikoinaan nintendo 8-bit pelit olivat kalliita (siinä 60e hujakoilla markoiksi muunnettuna) ja PC/Amiga/muut pelit halpoja... Silloin en ymmärtänyt konsolipelaajia juuri kalliin hinnan takia...

...enkä *tussa maksaisi 60e pelistä tänä päivänäkään. Olen ostanut ja olen warettanut pelejä, mutta 60e en pelistä maksa.

3717.8.2008 9:58

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti HHenkka:
jos uudet pelit maksaisivat 15e olisin varma, että monet ostaisivat kaupasta noita pelejä.
tosiaan.. varmasti 4kertaistuis myynti, ja se tekis sit 4x15=60e nii et tavallaan silti tulis iha normisti rahaa pussii
.. Mutta kate laskisi. Pelejä pitäisi valmistaa, kuljettaa ja myydä nelinkertainen määrä. Downloadattavissa peleissä tietysti toimisi paremmin kun kustannukset eivät nouse läheskään samassa suhteessa.

387.6.2009 22:24

Hinnat pitäisi kyllä alentaa sopivasti,mutta ottaa myös huomioon pelien valmistuskustannukset. Pelit maksavat nyt noin 35-60 euroa(HUOM! Puhun tuoreista peleistä),mutta jos ne maksaisivat 20-45 euroa,niin ilomielin minä niitä menisin ostamaan. Demo-versioiden pidentäminen olisi myös suotavaa,jotta tietää onko peli loppujen lopuksi hyvä tai ei. Jos saisi vaikka noin 2/5 osaa pelata pelistä,niin siinä olisi jo aika paljon.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto