AfterDawn: IT-alan uutiset

Neuvottelut nettipiratismin vähentämisestä käynnistyvät Suomessa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 14.8.2008 19:00 Kommentteja (51)

Neuvottelut nettipiratismin vähentämisestä käynnistyvät Suomessa Taistelu internetissä tapahtuvaa luvatonta lataamista vastaan on kiihtynyt selvästi viimeisen vuoden aikana useissa Euroopan maissa, joissa on mietitty erinäisiä keinoja, joiden avulla luvaton lataaminen saataisiin kuriin. Nyt tämä keskustelu erinäisistä toimenpiteistä on rantautumassa myös Suomeen, sillä Opetusministeriö (OPM) ilmoitti tänään käynnistävänsä keskustelut kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin johdolla siitä, millä konstein Suomessa voidaan edistää luovien sisältöjen sähköistä kaupankäyntiä.
Nettimusiikkikauppojen pyörittäminen Suomessa ei ole yhtä kannattavaa kuin muualla Euroopassa, joten keskusteluiden tarkoituksena on selvittää millaisia toimia Suomessa kaivataan, jotta kaupankäynti saataisiin muun Euroopan tasolle. Syys-lokakuun aikana käytäviin keskusteluihin on kutsuttu mukaan sisältötoimialojen, internet-operaattoreiden ja viranomaisten edustajia. Näiden tahojen joukkoon lukeutuvat mm. Kuluttajavirasto, Viestintävirasto, erinäiset tekijänoikeusjärjestöt ja Nokia.

Keskusteluissa esiin tulevat nousemaan mm. laajakaistayhteyden väliaikainen katkaiseminen, jos liittymän kautta siirretään luvatta tekijänoikeudella suojattua sisältöä ja liikenteen suodattaminen internet-operaattoreiden toimesta. Kuluttajien iloksi opetusministeriön julkaisemassa tiedotteessa luvataan, että "keskusteluissa kiinnitetään huomiota erityisesti viestintäsalaisuutta ja tunniste- ja henkilötietoja koskevaan lainsäädäntöön, internet-palveluntarjoajien sopimussuhteisiin ja kuluttajanäkökulmaan", joten aivan päättömiä ehdotuksia tuskin nähdään keskusteluiden tuloksena. Myös OPM:n Jukka Liedes sanoi Tietokone-lehden haastattelussa, että muissa maissa esitetyt keinot voivat mennä liian pitkälle Suomen kohdalla. "Linjojen katkaisemiset ja liikenteen suodattamiset voivat olla liian pitkälle menevä toimi" sanoi Liedes haastattelussa.

Tekijänoikeusjärjestöt ovat kuitenkin toiveikkaita siitä, että keskusteluiden tuloksena saadaan uusia käytäntöjä myös Suomeen. "Monissa EU-maissa oikeudenhaltijoiden ja internet-operaattoreiden väliset keskustelut toimenpiteistä, joilla pyritään puuttumaan kulttuurisisältöjen luvattomaan jakamiseen tietoverkoissa, ovat jo pitkällä ja hankkeille on saatu valtiovallan tuki. On hyvä, että keskustelut käynnistetään nyt Suomessakin. Asialla on kiire." toteaa Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry:n (TTKV) toiminnanjohtaja Antti Kotilainen TTVK:n julkaisemassa tiedotteessa. "TTVK uskoo, että luvattomaan verkkojakamiseen voidaan puuttua tehokkaasti internet-operaattoreiden toimilla ja erilaisilla teknisillä ratkaisuilla." jatkaa Kotilainen.

TTVK:n lisäksi myös Suomen Ääni- ja kuvatallennetuottajat ry:n (ÄKT) toiminnanjohtaja Arto Alaspää on mielissään tulevista keskusteluista, sillä Suomen nykyinen tilanne ei ole tilastojen valossa kovin hyvä. "Digitaalinen musiikinmyynti on Suomessa selvästi alle Euroopan keskiarvon, vain n. 5 % musiikkikaupasta kuluttajille. Olemme sähköisen kaupan alikehitysmaa ja maailman vertailussa pahasti jälkijunassa, vaikka meillä on korkea laajakaistapenetraatio ja vahvoja toimijoita sähköisen musiikin tarjoajina. Tähän on osaltaan ollut vaikuttamassa musiikin luvaton verkkojakaminen." TTVK:n tiedotteen mukaan "Alaspää odottaa työryhmältä konkreettisia tuloksia pelastamaan luovan työn, sisältöliiketoiminnan ja niiden työpaikkojen tulevaisuuden tietoyhteiskunnassa", joten keskusteluilta odotetaan ainakin ÄKT:n osalta selviä tuloksia.

Keskusteluiden jälkeen päätetään mahdollisista jatkotoimenpiteistä. Liedeksen mukaan tavoite on saada Suomeen enemmän kilpailua ja toimivia kauppapaikkoja, joissa on oikea hintataso kuluttajien houkuttelemiseen. Ehdotettavat jatkotoimenpiteet saattavat olla esim. yritysten välistä yhteistyötä tai viranomaistyöllä tehtäviä toimia.

Edellinen Seuraava  

51 kommenttia

114.8.2008 19:17

Lainaus:
"Monissa EU-maissa oikeudenhaltijoiden ja internet-operaattoreiden väliset keskustelut toimenpiteistä, joilla pyritään puuttumaan kulttuurisisältöjen luvattomaan jakamiseen tietoverkoissa, ovat jo pitkällä ja hankkeille on saatu valtiovallan tuki. On hyvä, että keskustelut käynnistetään nyt Suomessakin. Asialla on kiire."
Eli TTKV:llä on samat mielessä kuin Ranskassa, huono juttu.

"Brave new world, here we come!"

214.8.2008 19:18

Lainaus:
Liedeksen mukaan tavoite on saada Suomeen enemmän kilpailua ja toimivia kauppapaikkoja, joissa on oikea hintataso kuluttajien houkuttelemiseen. Ehdotettavat jatkotoimenpiteet saattavat olla esim. yritysten välistä yhteistyötä tai viranomaistyöllä tehtäviä toimia.

Tärkeä juttu. Ei paljoa auta, vaikka tarjontaa suomessa olisikin, jos hinnat ovat niin korkeat, että porukka tilaa tarvitsemansa tuotteet ulkomailta.

314.8.2008 19:27
MoiMi21
Inactive

Digitaalinen musiikinmyynti on Suomessa selvästi alle Euroopan keskiarvon, vain n. 5 % musiikkikaupasta kuluttajille. Olemme sähköisen kaupan alikehitysmaa ja maailman vertailussa pahasti jälkijunassa, vaikka meillä on korkea laajakaistapenetraatio ja vahvoja toimijoita sähköisen musiikin tarjoajina.

En ostas levyllistä musiikkia digitaalisena, vaik sen sais laillisesti 5e hintaa. mieluummin maksan 10e-20e cd/lp levystä, joka on fyysinen tuote.

414.8.2008 19:36

Todennäköisesti kaikki jotka "paneelissa" ovat mukana haluavat hommasta itselleen jotain etua; rahaa.

Kuluttajien edustusta tuossa tuskin on..

514.8.2008 19:41

Ei mitään vaikutusta nykyään torrentteja voi latailla täysin anonyymisti. Mitä enemmän to-mafia jahtaa piraatteja sitä paremmin he suojautuvat, kunnes tilanne on se, että piraatteja on mahdoton jäljittää ja saada kiinni. Koska piraatit käyttävät helppoja ja nopeita anonyymi vaihtoehtoja, eikä edes oma ISP tiedä mitä kulkee. Asiasta lisää...

http://torrentfreak.com/download-torrent...privacy-080812/

http://www.torrentprivacy.com/?id=start

http://www.torrentfreedom.com/ 100% anonyymi mitään logeja ei talleteta, joten ei edes poliisi saa mitään tietoja.

Ne, jotka eivät tiedä miten anonyymi p2p-verkot toimivat voivat
aiheeseen tutustua seuraavissa linkeissä

http://en.wikipedia.org/wiki/Anonymous_P2P
http://www.anonymous-p2p.org/
http://piraattiliitto.org/forum/904

Esimerkki käytän kaupungin ilmaista langatonta verkkoa kannettavalta, kukaan ei tiedä, eikä saa selville mitenkään, että minä käytin sitä. Mistään eivät saa minun henkilötietoja. Täysin sama homma netti kahviloissa ja kirjastoissa. Noissa paikoissa ei ole kameroita.


TTVK:lla ja ÄKT:llä ja kumppaneilla on selkeä paniikki päällä. Lex Karpela ei vähentänyt, eikä edes hidastanut piratismia, joten nyt itketään valtiota apuun ja koitetaan saada operaattorit mukaan. Sekään ei tule to-mafiaa pelastamaan, eikä tule piratismia vähentämään.

Kuten Peter Sunde sanoi "Tästä alkaa sota" to-mafiaa vastaan ja piraatit ottavat käyttöön erittäin järeitä keinoja ja to-mafia ei voi asialle yhtään mitään. Kulttuuria kopioidaan ja levitetään, joka vuosi enenemmän, kuin koskaan aikaisemmin ja sille to-mafia ei voi yhtään mitään. Todella epätoivoista ja paniikkimaista toimintaa to-mafialta.

Suosittelen jokaista piraattia käyttämään vain ja ainoastaan ulkomaisia dc-hubeja, trakkereitä ja muita p2p-verkkoja. Tekee homman erittäin vaikeaksi ja hitaaksi TTVK:lle, jäljittää ketään ulkomaisia p2p-verkkoja käyttäviä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.8.2008 @ 20:26

614.8.2008 19:46

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti MoiMi21:
Digitaalinen musiikinmyynti on Suomessa selvästi alle Euroopan keskiarvon, vain n. 5 % musiikkikaupasta kuluttajille. Olemme sähköisen kaupan alikehitysmaa ja maailman vertailussa pahasti jälkijunassa, vaikka meillä on korkea laajakaistapenetraatio ja vahvoja toimijoita sähköisen musiikin tarjoajina.

En ostas levyllistä musiikkia digitaalisena, vaik sen sais laillisesti 5e hintaa. mieluummin maksan 10e-20e cd/lp levystä, joka on fyysinen tuote.

Minä voisin ostaakkin. Jälkijunassa emme kuitenkaan ole piratismin takia vaan musiikkiteollisuuden. Aukesihan vasta n. kuukausi sitten ensimmäinen oikeasti varteenotettava bitti-musiikin myyntiliike suomessa. Sitä ennen vastaan on hangoitellut varmasti juuri musiikkiteollisuus. Kauanko esimerkiksi meni Napsterin jälkeen ennen kuin ensimmäinen bitti-liike avattiin? Vaikeapa se on arvata kuka siinäkin vastaan pisti.

Sitä päivää ei maailma näe, että minä ostaisin yhteen laitteeseen tai yhteen softaan sidottua musiikkia. Jos taas nuo neljä suurta ei tahdo paremmin tukea TheGroundin kaltaisia nettiliikkeitä niin pitää sitten ostaa musiikkia joka ei heidän valikoimiin kuulu.

Kotiteollisuudenkin uutta coveri-levyä olen tuonne groundiin odotellut. Saattaa tosin nekin rahat mennä parempaan käyttöön jos ei sinne ilmesty pian, piratebaysta sen varmaan jo pian saa.

714.8.2008 19:47

Siinäpä on miettijöillä työnsarkaa löytää nämä nuoremmat kuluttajat, jotka ovat jotkut saaneet musiikkinsa ilmaseksi parhaimmillaan jo toistakymmentä vuotta. Se, ettei maksa musiikistaan on nimittäin joillain aivan yhtä arkinen tapa kuin kaupassa käynti.

Harva kuitenkaan puhuu kovin avoimesti tihutöistään, esim. näpistyksistä jne, mutta lataamisesta puhutaan nuoren väen keskuudessa yhtä avoimesti, kuin eilisillan Suomi-Ruotsi -pelistä. Kaupungilla ravintoloissa, elokuvateattereissa, baareissa kuulee aina "ooksää ladannu jo tän leffan/kappaleen" "joo, mulla on ne kaikki". Kun ilmainen media on muodostunut arvoksi, sitä on vaikea lähteä muuttamaan edes todella halvoilla hinnoilla. Vaikka 20snt ei lompakkoa yhtään rasittaisikkaan, on sillä silti suuri ero 0snt:n kanssa.

Minusta ette ainakaan saa maksavaa asiakasta nettikauppoihinne; hankin musiikkini näät radiosta ;)

814.8.2008 19:58

Suomen levymyynti nousi jälleen viime vuonna, joten miten meidän tulevaisuutemme näyttää nyt niin synkältä? Ensimmäinen DRM-vapaa musiikkikauppa aukesi vasta viime kuussa, joten ei ole mikään ihme miksi myynti ei ole muun euroopan tasolla. Tuntuu siltä, että pukumiehet itkevät, että rahaa oltaisiin ehkä voitu tienata muutaman vuoden aikana enemmän jos ei oltaisi hakattu päätä seinään. Suodatuksien parantaminen on muutenkin kunnon kuningasvoitto p2p-piireille, sillä tällöin yhteyksien suojaukset paranevat ja toivottavasti anop2p yleistyy. Onnea TTVK:lle :)

Eiköhän tämä tarkoita suomeksi sitä, että vahemmille lähetetään varoitus "lasten" imuttelusta. Tuolla vain ei ole mielestäni mitään kunnon vaikutusta ilmiön hillitsemiseksi.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.8.2008 @ 20:07

914.8.2008 20:01

Lisätietoja antaa Jukka Liedes....heheheheheh Sama setä jota oikeusasiamies nuhteli, kun setä oli ESKIn hallituksessa samaan aikaan kun valmisteli LEx Karpelaa. Lex Karpela on täynnä perustuslain vastaisuuksia. Kas kun ei anna Teoston hallituksen puheenjohtajan valmistella tekijänoikeuslakia.

Mun mielestä jos jotain Suomessa pitäisi tehdä, niin olisi tutkia hyvitysmaksut. Opetusministeriön sedät on vedättänyt ne melkein taivaasene asti, käsitykseni mukaan tietty perutuslain vastaisesti. Käsitykseni on että Jukka poika on valmistellut esitykset hyvitysmaksuiksikin.

Opetusministeriön toimet tässä pitäisi tutkia jos jotain aletaan tutkimaan. Voin vain kuvitella etät mitä uusia vedätyksiä Jukalla on jo mielessä. Veikkaan että seuraavaksi unohdetaan sananvapaus.

Hyvitysmaksut haisee. Haistaako joku ? Suomen banaanitasavallassassa tosin ketään ei kiinnosta vaikka haisiski.

1. EU:ssa on valtion tuki kielletty yrityksille, jotta valtio ei vääristäisi kilpailua. hyvitysmaksuja kerätään asetuksella, mutta niitä ei lainkaan tilitetä ulkomaille, vaan koko summa jätetään kotimaahan. Suositaan kotimaista. Sellainen on EU:ssa kiellettyä. Arvatkaa nyt kerran jos joku suomalainen polttaa tyhjälle dvd levylle ranskalaista musiikkia ja siitä hyvitetään suomalaista muusikkoa, että suosiiko se suomalaista ja syrjii Ranskalaista.

-----------

Ulkomaisille artisteille, joiden teoksia epäilemättä kopioidaan eniten, ei maksuista tilitetä mitään.

http://www.effi.org/tekijanoikeus/laki/p...jan-050228.html

------

2. Perustuslain mukaan veroista on säädettävä lailla ja asetuksilla voidaan säätää vain pienehköistä asioista. Silti hyvitysmaksuasetuksella on säädetty 10 vuodessa yli 100 miljoonaa eurosta. Se ei ole pienehkö asia. Onkohan asiaan vaikuttanut se, opetuministeriössä on johtajana Jukka Liedes, joka on ollut myös ESKIn hallituksen jäsen ?

3. Sinänsä hyvitysmaksujen suuruuskin ihmetettää. Sananvapauteen kuuluu oikeus kopioida teoksia omaan käyttöön ja muutaman kappaleen myös ystäville. Silti siitä kerätään yli 10 miljoonaa vuodessa vaikka se on perusoikeus. Ikäänkuin hyvitykseksi artisteille.

Suomessa levymyynnin kokonaisarvo taitaa olla jotain yli 50 miljoonaa (IFPI-sivuilla tilasto). Joidenkin juttujen mukaan artistien osuus on 4% eli koko levymyynnistä se tekisi noin 2 miljoonaa.

Miten ihmeessä voi olla perusoikeuksien kannalta perusteltua, että jos artistien osuus on koko levymyynnistä 2 miljoonaa, että heille sitten täytyy hyvittää yli 10 miljoonaa siitä,että ihmiset kopioivat itselle kopioita omista levyistään. Vaikka se kuuluu perusoikeuksiin ja perusoikeuksien pitäisi olla lähtökohtaiesesti ilmaisia, jos poikkeuksia tehdään, niin poikkeusten pitäisi olla kohtuullisia....Ehkä jos perusoikeuksiin tehtäisiin poikkeus, niin 5% olisi jotenkin kohtuullinen, eli 2 miljoonasta 5% olisi 100 000 euroa.

Tosin hyvitysmaksuilla hyvitetään myös mm. elokuvien kopiointia. Miten lie se onnistuu kun niissä on tietääkseni kopiosuojat.

Mutta varaututukaan pahimpaan, Jukka is back. Veikkaan että pahempana kuin Lex Karpelan aikoihin.

Freddy Krueger 2 trailer
http://www.youtube.com/watch?v=EEzIyITaM_k

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.8.2008 @ 20:14

1014.8.2008 20:15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti IsoJorma5:
Sananvapauteen kuuluu oikeus kopioida teoksia omaan käyttöön ja muutaman kappaleen myös ystäville.
Miten tekijänoikeudella suojatun materiaalin kopioiminen liittyy sananvapauteen? Ellet sitten kopioi omia tuotoksiasi, tässäkin tapauksessa sananvapaus vain takaa sen, että saat sanalliset tuotoksesi esittää. Oli kyseessä sitten musiikkia, kirjoitusta tai puhetta.

1114.8.2008 20:15
zonezzz
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zya:
Ei mitään vaikutusta nykyään torrentteja voi latailla täysin anonyymisti. Mitä enemmän to-mafia jahtaa piraatteja sitä paremmin he suojautuvat, kunnes tilanne on se, että piraatteja on mahdoton jäljittää ja saada kiinni. Koska piraatit käyttävät helppoja ja nopeita anonyymi vaihtoehtoja, eikä edes oma ISP tiedä mitä kulkee. Asiasta lisää...

http://torrentfreak.com/download-torrent...privacy-080812/

http://www.torrentprivacy.com/?id=start

http://www.torrentfreedom.com/ 100% anonyymi mitään logeja ei talleteta, joten ei edes poliisi saa mitään tietoja.
työnnä hanuuriisi noi linkit, aina sä jätät jälkiä jotka voi jäljittää

1214.8.2008 20:37
Henull
Inactive

Lainaus:
"Digitaalinen musiikinmyynti on Suomessa selvästi alle Euroopan keskiarvon, vain n. 5 % musiikkikaupasta kuluttajille. Olemme sähköisen kaupan alikehitysmaa ja maailman vertailussa pahasti jälkijunassa, vaikka meillä on korkea laajakaistapenetraatio ja vahvoja toimijoita sähköisen musiikin tarjoajina. Tähän on osaltaan ollut vaikuttamassa musiikin luvaton verkkojakaminen."
Kenen ansiota että ollaan alikehitysmaa? Hintojen, paskan laadun, surkean valikoiman ja käsijarru päällä ajavan tekijänoikeusliigan tietenki. Jos minä maksan biisistä, minä haluan myös päättää missä, miten ja millä minä sitä kuuntelen. Artistilta suoraan tilaaminen on hyvä vaihtoehto, mutta toimii vain todella pienen fanijoukon omaavilla bändeillä. Tuskin esim. Coldplayn pojat ois jaksanu itekseen postitella uusinta levyään sen tilanneille. Toivottavasti The Ground ja muut uudet vastaavat tuttavuudet nyt menestyvät sitten hyvin, itse ainakin tuen heitä, vielä jos hinnoittelun saisivat kohdalleen.

1314.8.2008 20:42

zonezzz kaltaiset voivat mennä häiriköimään suomi24 kaltaisille keskustelupalstoille.

Asiaan cryptaukset ja anonyymi yhteydet ovat sen verran kehittyneitä, ettei mikään ihme, että rikolliset niitä käyttävät.

Tarvitaan paljon kovempia toimia TTVK:lta ja valtiolta piraatteja vastaan. Meitä luovan alan työntekijöitä piraatit riistävät surutta ja asiaan ei saada muutosta. Ennen kuin alamme vaatimaan paljon kovempia toimia etujärjestöiltämme. Vankeus rangaistukset tulisi nostaa 20 vuoteen ja korvaukset 100 000 euroon. Ja sillä ei ole väliä lataako vai levittääkö piraatti laittomasti yhtä vai useampaa to-materiaalia. Nykyinen systeemi on tehoton, kun piraatti jää kiinni on hän todennäköisesti opiskelija, työtön, sossun tuilla elävä tai muuten varaton, jolloin valtio joutuu maksamaan korvaukset. Tai vaikka olisikin työtä tekevä ja joutuisi itse maksamaan korvaukset. Suurin osa kiinni jääneistä piraateista jatkaa kuitenkin rikollista toimintaansa. Se on suuri ongelma. Siksi jokainen piraatti tulisi laittaa vankilaan vähintään 10 vuodeksi.

Kuolemantuomion ottaminen käyttöön Suomessa piraattien kohdalla ratkaisisi myös ongelman. Piraatit tulisi teloittaa nopeasti kuolemantuomiolla ja siten pystyy ainoastaan varmistamaan, etteivät he aiheuta enään taloudellisia menetyksiä rikollisella toiminnallaan. Laitoin ÄKT:lle sähköpostia, että lobbaavat kuolemantuomio lain piraateille seuraavassa uudessa tekijänoikeuslaissa. Saadaan piraatti ongelma varmasti vähenemään ja piraattien määrä vähenemään. Nykyiset keinot ovat aivan liian tehottomia tarvitaan paljon kovempia tuomioita ja korvauksia.

Piratismi on toisten elämän työn varastamista ja se on pahinta rikollista toimintaa mitä voi olla, siitä tulisi rankaista kovimmalla mahdollisella tavalla piste!

Omatkin työni, joihin olen vuosia käyttänyt aikaa, ovat piraattien takia laittomasti ilmaiseksi jaossa kaikille piratebayssa. Tekijänoikeusjärjestöt ovat vaatineet piratebayta poistamaan laittomasti jaossa olevat työni, mutta piratebay on kieltäytynyt poistamasta mitään. Millä minä voin elää, kun piraatit varastavat useiden vuosien työni tulokset ilmaiseksi ja laittomasti jakavat kaikille ilmaiseksi. En saa rahaa töistäni, niin paljon, kuin saisin, jos ne eivät olisi ilmaiseksi kaikkien ladattavissa. Menetän varovaisesti arvioidenkin vähintään 50-90% tuloistani piraatti rikollisten takia. Tästä samasta ongelmasta kärsii useat muutkin luovan alan työntekijät. Nykyinen tekijänoikeuslaki on tehoton ja muutosta on saatava.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.8.2008 @ 21:01

1414.8.2008 20:56

Itkeköön piratismia niin paljon kuin haluavat, sille ei mitään mahda niin kauan kuin nuo to-paskiaiset sun muut pölvästit eivät ymmärrä miten paljon hinta vaikuttaa ostohaluihin.

Siis ihan totta, minäkin lataan netistä vaikka mitä, ostan sen mikä on hyvää. Siksi näin kun ei nykyään saa enää mistään kunnollista demoa mistään koska nää idiootit pelkää piratismia.

Sanon vaan jotta hankkikoon elämän niin tietäisivät mistä me ollaan valmiita maksamaan. Saatais joku kohtuus tähän hommaan..

1514.8.2008 21:01

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
zonezzz kaltaiset voivat mennä häiriköimään suomi24 kaltaisille keskustelupalstoille.

Asiaan cryptaukset ja anonyymi yhteydet ovat sen verran kehittyneitä, ettei mikään ihme, että rikolliset niitä käyttävät.

Tarvitaan paljon kovempia toimia TTVK:lta ja valtiolta piraatteja vastaan. Meitä luovan alan työntekijöitä piraatit riistävät surutta ja asiaan ei saada muutosta. Ennen kuin alamme vaatimaan paljon kovempia toimia etujärjestöiltämme. Vankeus rangaistukset tulisi nostaa 20 vuoteen ja korvaukset 100 000 euroon. Ja sillä ei ole väliä lataako vai levittääkö piraatti laittomasti yhtä vai useampaa to-materiaalia. Nykyinen systeemi on tehoton, kun piraatti jää kiinni on hän todennäköisesti opiskelija, työtön, sossun tuilla elävä tai muuten varaton, jolloin valtio joutuu maksamaan korvaukset. Tai vaikka olisikin työtä tekevä ja joutuisi itse maksamaan korvaukset. Suurin osa kiinni jääneistä piraateista jatkaa kuitenkin rikollista toimintaansa. Se on suuri ongelma. Siksi jokainen piraatti tulisi laittaa vankilaan vähintään 10 vuodeksi.

Kuolemantuomion ottaminen käyttöön Suomessa piraattien kohdalla ratkaisisi myös ongelman. Piraatit tulisi teloittaa nopeasti kuolemantuomiolla ja siten pystyy ainoastaan varmistamaan, etteivät he aiheuta enään taloudellisia menetyksiä rikollisella toiminnallaan. Laitoin ÄKT:lle sähköpostia, että lobbaavat kuolemantuomio lain piraateille seuraavassa uudessa tekijänoikeuslaissa. Saadaan piraatti ongelma varmasti vähenemään ja piraattien määrä vähenemään. Nykyiset keinot ovat aivan liian tehottomia tarvitaan paljon kovempia tuomioita ja korvauksia.

Piratismi on toisten elämän työn varastamista ja se on pahinta rikollista toimintaa mitä voi olla, siitä tulisi rankaista kovimmalla mahdollisella tavalla piste!
Olisi vankilassa varmaan aika ruuhkaista ja menisi siinä samalla (satojen)tuhansien nuorten elämä pilalle.

"Kuulehan hyvä sellitoverini. Miten pitkää kakkua istut?"
"10 vuotta"
"Vau! Sinun täytyi tehdä jotain todella rankkaa! Mitä oikein teit?"
"Imuroin ja laitoin jakoon muutaman biisin ja leffan"

Edellinen on lähes yhtä legendaarinen kuin se, että metatietojen vääristelystä voi joutua vankilaan :D

1614.8.2008 21:14

poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2009 @ 22:08

1714.8.2008 21:26

Tässä ei ole mitään järkeä. Lataaminen on rikollista, kaikki on rikollista. Kohta on kotoota poistuminen ilman poliisin ilmoitusta laitonta? Onko tämä joku hyvinvointi valtio, sananvapaus riistetty?

1814.8.2008 21:27

Siis onhan tuo piratismi minunkin mielestäni väärin mutta on siinä toinenkin puoli. Eihän esim minulla, normaalilla opiskelijalla olisi mitään mahdollisuutta ostaa levyjä, etenkään elokuvia. Pitäisi niiden pukumiehienkin miettiä että mikä on kalliks ja mikä halpa. Minusta tuo 19,90€ on todella paljon yhdestä cd-levystä.

Olen innokas musiikin kuluttaja ja voisin sitä myös tukea. Mutta siinä on sellaisia ehtoja että se olisi minun rahapussilleni sopivaa. Jos levyt maksaisivat vaikka 10€ kpl niin sekin auttaisia paljon asiaan. Mutta tällä hetkellä minua ei oikein innosta maksaa tuota kallista hintaa ja polkea pyörällä lähimpään kauppaan ostamaan levyä, koska saan sen kotikoneeltani ilmaiseksi ja jopa vielä nopeammin.

1914.8.2008 21:27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
zonezzz kaltaiset voivat mennä häiriköimään suomi24 kaltaisille keskustelupalstoille.

Asiaan cryptaukset ja anonyymi yhteydet ovat sen verran kehittyneitä, ettei mikään ihme, että rikolliset niitä käyttävät.

Tarvitaan paljon kovempia toimia TTVK:lta ja valtiolta piraatteja vastaan. Meitä luovan alan työntekijöitä piraatit riistävät surutta ja asiaan ei saada muutosta. Ennen kuin alamme vaatimaan paljon kovempia toimia etujärjestöiltämme. Vankeus rangaistukset tulisi nostaa 20 vuoteen ja korvaukset 100 000 euroon. Ja sillä ei ole väliä lataako vai levittääkö piraatti laittomasti yhtä vai useampaa to-materiaalia. Nykyinen systeemi on tehoton, kun piraatti jää kiinni on hän todennäköisesti opiskelija, työtön, sossun tuilla elävä tai muuten varaton, jolloin valtio joutuu maksamaan korvaukset. Tai vaikka olisikin työtä tekevä ja joutuisi itse maksamaan korvaukset. Suurin osa kiinni jääneistä piraateista jatkaa kuitenkin rikollista toimintaansa. Se on suuri ongelma. Siksi jokainen piraatti tulisi laittaa vankilaan vähintään 10 vuodeksi.

Kuolemantuomion ottaminen käyttöön Suomessa piraattien kohdalla ratkaisisi myös ongelman. Piraatit tulisi teloittaa nopeasti kuolemantuomiolla ja siten pystyy ainoastaan varmistamaan, etteivät he aiheuta enään taloudellisia menetyksiä rikollisella toiminnallaan. Laitoin ÄKT:lle sähköpostia, että lobbaavat kuolemantuomio lain piraateille seuraavassa uudessa tekijänoikeuslaissa. Saadaan piraatti ongelma varmasti vähenemään ja piraattien määrä vähenemään. Nykyiset keinot ovat aivan liian tehottomia tarvitaan paljon kovempia tuomioita ja korvauksia.

Piratismi on toisten elämän työn varastamista ja se on pahinta rikollista toimintaa mitä voi olla, siitä tulisi rankaista kovimmalla mahdollisella tavalla piste!

Omatkin työni, joihin olen vuosia käyttänyt aikaa, ovat piraattien takia laittomasti ilmaiseksi jaossa kaikille piratebayssa. Tekijänoikeusjärjestöt ovat vaatineet piratebayta poistamaan laittomasti jaossa olevat työni, mutta piratebay on kieltäytynyt poistamasta mitään. Millä minä voin elää, kun piraatit varastavat useiden vuosien työni tulokset ilmaiseksi ja laittomasti jakavat kaikille ilmaiseksi. En saa rahaa töistäni, niin paljon, kuin saisin, jos ne eivät olisi ilmaiseksi kaikkien ladattavissa. Menetän varovaisesti arvioidenkin vähintään 50-90% tuloistani piraatti rikollisten takia. Tästä samasta ongelmasta kärsii useat muutkin luovan alan työntekijät. Nykyinen tekijänoikeuslaki on tehoton ja muutosta on saatava.

Heitäs linkki! Jos tietäisin artistin, voisin kumota nuo esittämäsi, täysin tuulesta temmatut prosentit, heti.

2014.8.2008 21:35

Keskustelut ilmeisesti käydään hyvässä hengessä ja toivotaan, että siellä jotain järkevää saataisiin aikaiseksi.

Faktahan on, että jotain asialle on tehtävä.

2114.8.2008 21:45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vabix:
Siis onhan tuo piratismi minunkin mielestäni väärin mutta on siinä toinenkin puoli. Eihän esim minulla, normaalilla opiskelijalla olisi mitään mahdollisuutta ostaa levyjä, etenkään elokuvia. Pitäisi niiden pukumiehienkin miettiä että mikä on kalliks ja mikä halpa. Minusta tuo 19,90€ on todella paljon yhdestä cd-levystä.

Siis mitä?!?!?!?

Jos olet opiskelija niin elä sen mukaan. Onko opiskelija yhtä tyhmä kuin köyhäkin? Pitäisikö yhtiöiden myydä melkein katteetta, koska opiskelijalla ei ole rahaa. Toivottavasti et opiskele talouspuolta tai jotain vastaavaa.

2214.8.2008 21:56

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vabix:
Siis onhan tuo piratismi minunkin mielestäni väärin mutta on siinä toinenkin puoli. Eihän esim minulla, normaalilla opiskelijalla olisi mitään mahdollisuutta ostaa levyjä, etenkään elokuvia. Pitäisi niiden pukumiehienkin miettiä että mikä on kalliks ja mikä halpa. Minusta tuo 19,90€ on todella paljon yhdestä cd-levystä.

Siis mitä?!?!?!?

Jos olet opiskelija niin elä sen mukaan. Onko opiskelija yhtä tyhmä kuin köyhäkin? Pitäisikö yhtiöiden myydä melkein katteetta, koska opiskelijalla ei ole rahaa. Toivottavasti et opiskele talouspuolta tai jotain vastaavaa.

Niinpä niin. Vanhan kertausta:
- Opiskelijalla ei ole varaa ostaa.
- Tuottaja ei halua myydä hinnalla johon opiskelijalla olisi varaa.

Kysymys:
Menettääkö tuottaja tuloja jos opiskelija imuroi netistä tuotokset? Oletetaan, että kyseessä on kuitenkin vastuullinen opiskelija eikä siis jaa mitään. Tai ainakin lähtöhanat minimissä ja linja kiinni kun paketti kotona.

Antaisivat vaikka sitten alennusta opiskelijakortin omaaville, niin ei tarvitsisi heidänkään enää tukeutua tuohon "olen opiskelija"-läppään.

2314.8.2008 21:57

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti MoiMi21:

En ostas levyllistä musiikkia digitaalisena, vaik sen sais laillisesti 5e hintaa. mieluummin maksan 10e-20e cd/lp levystä, joka on fyysinen tuote.
Sama vika, en myöskään maksaisi mistään mihin ei sisälly mitään fyysistä mediaa.

"ja taas holhotaan lisää"

2414.8.2008 22:07

Lainaus:
Kysymys:
Menettääkö tuottaja tuloja jos opiskelija imuroi netistä tuotokset? Oletetaan, että kyseessä on kuitenkin vastuullinen opiskelija eikä siis jaa mitään. Tai ainakin lähtöhanat minimissä ja linja kiinni kun paketti kotona.

Antaisivat vaikka sitten alennusta opiskelijakortin omaaville, niin ei tarvitsisi heidänkään enää tukeutua tuohon "olen opiskelija"-läppään.
Jos opiskelija sitoutuisi ostamaan imuroidut levyt päästyään työelämään niin silloin tuottaja ei häviä mitään, mutta jos opiskeluaikana imuroi vaikka 1000 levyä niin tuleeko niitä ostettua sitten opiskeluiden jälkeen... no EI ja silloin menetetään potenttiaalinen ostaja. Eli se siitä opiskelija jauhamisesta... eletään niinkuin muutkin ihmiset.

2514.8.2008 22:18

Lainaus:
Lainaus:
Kysymys:
Menettääkö tuottaja tuloja jos opiskelija imuroi netistä tuotokset? Oletetaan, että kyseessä on kuitenkin vastuullinen opiskelija eikä siis jaa mitään. Tai ainakin lähtöhanat minimissä ja linja kiinni kun paketti kotona.

Antaisivat vaikka sitten alennusta opiskelijakortin omaaville, niin ei tarvitsisi heidänkään enää tukeutua tuohon "olen opiskelija"-läppään.
Jos opiskelija sitoutuisi ostamaan imuroidut levyt päästyään työelämään niin silloin tuottaja ei häviä mitään, mutta jos opiskeluaikana imuroi vaikka 1000 levyä niin tuleeko niitä ostettua sitten opiskeluiden jälkeen... no EI ja silloin menetetään potenttiaalinen ostaja. Eli se siitä opiskelija jauhamisesta... eletään niinkuin muutkin ihmiset.
No mutta tuohan olisi pätevää. Kultturia lainaksi, maksat kun pääset töihin, valtio takaa :)

Näkisin asian kuitenkin niin, että pieni latailu vain kannustaa ostamaan. Siinä löytää uutta ostettavaa. Liiallisuuksiin kun tuo latailu menee niin edes viikosta toiseen oman hittilistan kärjessä oleva levy/biisi ei sen rahan arvoinen.

Joten eiköhän uutisen poijat ole oikealla asialla kuitenkin, pelkään vain että keinot ovat jälleen kerran väärät. Musiikkiteollisuus on ainakin jo näyttänyt, ettei se ymmärrä hölkäsen pöläystä nettikulttuurin päälle.

2614.8.2008 22:18

Lainaus:
Siis mitä?!?!?!?

Jos olet opiskelija niin elä sen mukaan. Onko opiskelija yhtä tyhmä kuin köyhäkin? Pitäisikö yhtiöiden myydä melkein katteetta, koska opiskelijalla ei ole rahaa. Toivottavasti et opiskele talouspuolta tai jotain vastaavaa.
Minä en usko että koskaan enään päästään takaisin tähän niukkuuteen perustuvaan kauppaan media bisneksessä. Olen tottunut että saan kaiken mitä jaksan kuluttaa musiikin, elokuvien, sarjojen ja pelien saralla ja en nää mitään keinoa jolla aikoisin luopua moisesta.

Mutta kyllä, voisin maksaa rahaa siitä ja ongelma onkin se että luultavasti kellään ei ole varaa siihen määrään mediaa jota hän lataa laittomasti. Jos tulisi palvelu jossa olisi kuukausi maksu vaikka 30€ ja sillä saisin kaiken sen sisällön jota jaksaisin käyttää. Olisi täällä yksi varma asiakas. Tällähetkellä tällaisia palveluita saa ainoastaan laittomasti, mutta toisaalta ilmaiseksi.

Laajakaista veroihin sun muihin en usko vaan sen täytyy jotenkin tapahtua laittomien palveluiden tyylisen palvelun laillistamisen kautta. Itse voisin maksaa nytkin käyttämistäni privaatti trakkereistä ne tarjoavat loistavaa palvelua, käytettävyyttä, tarjontaa ja vielä kaiken tämän ilmaiseksi. Miten tästä ei voi luoda bisnestä?

2714.8.2008 22:47

Tämä ilmeisesti toteutetaan järjestelmän orwell systeemillä, suojelupoliisin ja valtamedian mätäkuun uutisoinnilla, tekijänoikeusmafian Lex Karpelaan ujutettujen pakkokeinolakien avulla? Leffateattereiden, valtamedian SDP:n tiedotusvälineiden, viihdeteollisuuden ja mainostoimistojen propaganda showlla?
Koko tekijänoikeuslaki on farssi ja hallitus on suurimmalta osalta täynnä mitään tietämättömiä tekijänoikeusmafian puheilla, propagandalla aivopestyjä jeesustelija poliitikkoja. Jotkut toimivat todellakin vaali lupauksien mukaisesti ja kansan parhaaksi, vallassaolevat hallitsevat poliitikot ei tiedä tekniikasta mitään.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.8.2008 @ 23:21

2814.8.2008 22:48

Haistakoon paskan kaikki ketkä uskaltavat väittää etteivät ikinä ole mitään laitonta netistä hakeneet tai saaneet/nähneet/kuulleet mitään netistä laittomasti haettua.
Joten turpa kiinni mahdollisista menetetyistä ostajista ja muista aivan naurettavista perusteluista.

Warettaminen, se on osa elämää, ei edes moraalisesti väärin, get use to it!

P.S. Netistä musiikkia ostavat vain ne jotka kokevat warettamisen moraalisesti vääränä eli aikalailla vain tuo "vanhempi sukupolvi" ja kun heistä aika jättää ei ostajia ole enää.
Ikinä en tule ostamaan netistä musiikkia (aivan absurdi koko ajatus), kaiken ostamisen arvoisen musiikin hankin LP-levyinä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.8.2008 @ 22:50

2914.8.2008 22:50

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti IsoJorma5:
Sananvapauteen kuuluu oikeus kopioida teoksia omaan käyttöön ja muutaman kappaleen myös ystäville.
Miten tekijänoikeudella suojatun materiaalin kopioiminen liittyy sananvapauteen? Ellet sitten kopioi omia tuotoksiasi, tässäkin tapauksessa sananvapaus vain takaa sen, että saat sanalliset tuotoksesi esittää. Oli kyseessä sitten musiikkia, kirjoitusta tai puhetta.
Perustuslakivaliokunnan mukaan muutamien kappaleiden valmistaminen yksityiseen käyttöön on kuluttajan perusoikeuksien kannalta perusteltua aina, jos teos on hankittu laillisesti.

http://www.digitoday.fi/tietoturva/2005/...sa/200515254/66

3014.8.2008 23:15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti IsoJorma5:
Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti IsoJorma5:
Sananvapauteen kuuluu oikeus kopioida teoksia omaan käyttöön ja muutaman kappaleen myös ystäville.
Miten tekijänoikeudella suojatun materiaalin kopioiminen liittyy sananvapauteen? Ellet sitten kopioi omia tuotoksiasi, tässäkin tapauksessa sananvapaus vain takaa sen, että saat sanalliset tuotoksesi esittää. Oli kyseessä sitten musiikkia, kirjoitusta tai puhetta.
Perustuslakivaliokunnan mukaan muutamien kappaleiden valmistaminen yksityiseen käyttöön on kuluttajan perusoikeuksien kannalta perusteltua aina, jos teos on hankittu laillisesti.

http://www.digitoday.fi/tietoturva/2005/...5254/66


Niin? Ei tuo kommentti liity mitenkään sananvapauteen. No, sananvapaus on yksi perusoikeuksista, mutta niinkai on jokamiehen oikeuskin. Mutta en ole ikinä kuullut että joku väittäisi muiden mailla marjojen metsämarjojen poimimisen liittyvän jotenkin sananvapauteen.

3114.8.2008 23:34

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti MoiMi21:

En ostas levyllistä musiikkia digitaalisena, vaik sen sais laillisesti 5e hintaa. mieluummin maksan 10e-20e cd/lp levystä, joka on fyysinen tuote.
Sama vika, en myöskään maksaisi mistään mihin ei sisälly mitään fyysistä mediaa.

"ja taas holhotaan lisää"
Kaikkein tyhmintä on se, että kuluttajien pitäisi ostaa tätä DRM sontaa, jota voi soittaa tyyliin 100 kertaa ja sitten sama biisi pitää ostaa uudelleen, että saa kuunnella seuraavat 100 kertaa, useimmiten tämä DRM paska ei edes toimi kunnolla Windowsissa tai Symbianissa.

3214.8.2008 23:56

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vabix:
Siis onhan tuo piratismi minunkin mielestäni väärin mutta on siinä toinenkin puoli. Eihän esim minulla, normaalilla opiskelijalla olisi mitään mahdollisuutta ostaa levyjä, etenkään elokuvia. Pitäisi niiden pukumiehienkin miettiä että mikä on kalliks ja mikä halpa. Minusta tuo 19,90€ on todella paljon yhdestä cd-levystä.

Siis mitä?!?!?!?

Jos olet opiskelija niin elä sen mukaan. Onko opiskelija yhtä tyhmä kuin köyhäkin? Pitäisikö yhtiöiden myydä melkein katteetta, koska opiskelijalla ei ole rahaa. Toivottavasti et opiskele talouspuolta tai jotain vastaavaa.
Toivottavasti et ole suuren levy-yhtiön pomo, joka tuijottaa vain omaa napaansa, eikä vieläkään tajua millä vuosisadalla eletään.
Mielestäni tyhmä tässä on ollut levybisnes, joka ei suostu vieläkään katsomaan tulevaisuuteen ja keksimään innovatiivisia ratkaisuja.
Cd-levy on mennyttä, mp3 on wanhentunut... Piratismin iskevä ratkaisu on uusi keksintö/teknologia/formaatti. Tällä hetkellä bisnes painuu pohjaan DRM-paskan kanssa.

Lainaus:
Kovia sanoja käyttää myös Mr. Lordi Tomi Putaansuun kampanjaan suunnittelemassa julisteessa: "Piraatti on usein halvempi kuin aito tuote. Mutta piraatti on aina paskempi.
Onko? Netissä piraatti on usein ilmainen ja lähes poikkeuksetta parempi laatuinen! Jossain on vikaa, Haloo :)

3315.8.2008 0:49

Toivottavasti noissa neuvotteluissa kuunneltaisiin muitakin kuin tekijänoikeusjärjestöjä. Pelkään vaan pahoin, että kuluttajat jää tossa pahasti jalkoihin.

Waretuksessa ei ole mielestäni moraalisesti juurikaan mitään pielessä, jos ostaa hyvät tuotteet itselleen. Esimerkiksi oma waretukseni ei ole tainnut aiheuttaa tulonmenetyksiä juuri kenellekään. Nimittäin waretus on hyvä tapa tutustua uuteen musiikkiin. Esimerkiksi ostin juuri melkein kymmenen levyä (n. 10e kappale fyysisiä cd-levyjä), ja melkein kaikkiin artisteihin olin tutustunut warettamisen avulla. Tällä hetkellä minulla on n. 50 artistin albumeita tietokoneella, ja alle 15 musiikkia minulla ei ole aitona. Niistä alle 15 artisista n.5 on sellaisia joiden musiikki olisi ostamisen arvoista (ja niihin kaikkiin olen tutustunut warettamalla) ja todennäköisesti tulen ostamaan näiltä artisteilta vielä musiikkia. Lisäksi uusien bändien löytäminen aiheuttaa keikoilla käymistä yms.

Edes tekijänoikeuspuolen ei pitäisi olla kauhuissaan, koska laajentuneen musiikkivalikoiman takia minun on täytynyt ostaa suurempi mp3-soitin ja siitä on langennut "kasettimaksu" tekijänoikeuspuolelle. Täytyyhän myös muistaa, että artistien levyjen hinnasta osa menee Teostolle (ja ne eivät edes palaudu kuuntelemilleni artisteille, koska melkein mikään niistä ei kuulu "valtavirtaan").Minun mielestäni myös se kuullostaa oudolta, että kun itse teen musiikkia tallentaessani sitä minun täytyy maksaa "kasettimaksua" Teostolle.

Myönnän kuitenkin, että waretus on myös ongelmallista, koska monet käyttävät sitä vain musiikin, pelien ja elokuvien "varastamiseen". Varastamisella tarkoitan nyt sitä, ettei lataaja juuri koskaan hanki laillisesti artistien yms. tuotteita. Tämän takia osittain ymmärrän to-puolen tarpeen waretuksen tukahduttamiseen, mutta to-puoli ei edes yritä keksiä oikeita ratkaisuja vaan yrittää vaan ajaa läpi omaa yksipuolista linjaa, joka ei ainakaan lisäisi musiikkikauppaa. Itse en ainakaan olisi valmis minkään minulle tuntemattoman artistin musiikkia kuulematta sitä lainkaan (tai korkeintaan yhden biisin radiosta). Myös hintojen pitäminen melkein 20e per levy aiheuttaa vakavaa harkintaa. Levyn täytyy olla melkeinpä täydellinen, jotta siitä maksaisi niin paljon (tai artistin köyhä ja levyn kuitenkin todella hyvä). Kun levy maksaa 15e niin silloinkin miettii vielä tarkkaan. Sen sijaan hinnan ollessa yksinumeroinen voi levyn ostaa huoletta, vaikka ei olisi aivan varma levyn laadusta.

Digitaalinen musiikki on sinänsä hyvin ongelmallista, koska silloin kun kovalevy sattuu rikkoontumaan niin siinä voi mennä sitten koko musiikkivalikoima, vaikka sen kuinka olisi ostanut laillisesti. Siksikin en suostuisi maksamaan digitaalisesta juurikaan (käytännössä alle 0.5e per biisi). Mielestäni bändien kannattaisi laittaa sivuilleen "lahjoitusmahdollisuus". Itselle tämä olisi luontevin tapa tukea monia artisteja. Jos levyn on todennut melko hyväksi waretettuaan sen, mutta saatavuuden tai 20e hinnan takia levy on jäänyt ostamatta, haluaisi kuitenkin lahjoittaa artistille muutaman euron (n.3-10e) hienon musiikin tekemisestä. Tällaisesta ei tulisi artisteille ainakaan tulonmenetyksiä. Lahjoitusideahan kuitenkin käytännössä tarkoittaisi sitä, että ainakin "kevyt" waretus pitäisi sallia... ja siihenhän ei TTVK yms. suostu.

Nyt täytyy toivoa vain parasta, jos vaikka tekijänoikeuspuoli kokisi valaistuksen ja ymmärtäisi että ei luova työ kuolisi vaikka waretus olisi täysin laillista.

3415.8.2008 1:06

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Harlie:
tai 20e hinnan takia levy on jäänyt ostamatta, haluaisi kuitenkin lahjoittaa artistille muutaman euron (n.3-10e) hienon musiikin tekemisestä. Tällaisesta ei tulisi artisteille ainakaan tulonmenetyksiä.
Eikös tässä tapauksessa artisti olisi juuri kokenut vähintääkin 50 %:n tulonmenetyksen?

3515.8.2008 4:04
Kellopeli
Inactive

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Harlie:
tai 20e hinnan takia levy on jäänyt ostamatta, haluaisi kuitenkin lahjoittaa artistille muutaman euron (n.3-10e) hienon musiikin tekemisestä. Tällaisesta ei tulisi artisteille ainakaan tulonmenetyksiä.
Eikös tässä tapauksessa artisti olisi juuri kokenut vähintääkin 50 %:n tulonmenetyksen?
Jos levy jää ostamatta, mutta silti lahjoittaa artistille 10e niin miten artisti kokee tässä 50% tulonmenetyksen?

Toisekseen toi parin euronkin lahjotus on juuri sen verran, mitä artisti saa käteen yhdestä tuon hintaisesta levystä.

3615.8.2008 7:30

Niin, minua kiinnostaisi tietää paljonko noista levyistä jää loppujen lopuksia käteen voittoja artistille.

3715.8.2008 8:18

Moneen vuoteen en ole ostanut kaupasta peliä uutena juuri sen 70€ hintalapun takia, vaan mennyt joko alehyllyyn, divariin tai kirpputorille etsimään pelejä kohtuuhinnoilla, ja niitä sieltä löytänytkin. Esimerkiksi Doom 3 + Doom 3: Resurrection of Evil exp. pack. yhteensä 15e, paljon houkuttelevampi kuin Crysis, 70e.

Elokuvateattereiden hintojakin saisi pari euroa hilata alaspäin, kuin myös DVD:n. En ole leffojakaan ostanut uutena pitkiin aikoihin, vaan mennyt etsimään alennuksista ja löytänytkin todella hyviä leffoja todella hyviin hintoihin, esim. The Nightmare Before Christmas 10e.

Piraatit saadaan lopettamaan, jos heille tarjotaan kilpailukelpoinen vastike, eli kohtuuhintaiset tuotteet ilman rajoituksia. Itsekkin käyttänyt yli 100 euroa discshopista tilattuihin alennusleffoihin viimeisen vuoden parin aikana.

Onhan se toki hyvä että asiasta aletaan puhua, mutta mitä jos kyseisiin neuvotteluihin olisi kutsuttu piraattiliitosta joku tai tavallisia kansalaisia puhumaan?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.8.2008 @ 08:19

3815.8.2008 8:41

"Laitoin ÄKT:lle sähköpostia, että lobbaavat kuolemantuomio lain piraateille seuraavassa uudessa tekijänoikeuslaissa. Saadaan piraatti ongelma varmasti vähenemään ja piraattien määrä vähenemään."

Tuo myös vähentäisi valtion kuluja... sikäli kuin...

"kun piraatti jää kiinni on hän todennäköisesti opiskelija, työtön, sossun tuilla elävä tai muuten varaton, jolloin valtio joutuu maksamaan korvaukset."

Awesome dude...

3915.8.2008 8:50

Kyllähän on paljon muitakin vaihtoehtoja saada itselleen "laitonta" musiikkia ja elokuvia.
Aina voi mennä kirjastoon ja lainata uusimpia cd-levyjä ja kopioida ne sitten alkuperäisellä laadulla tai mp3-laadulla haluamallaan bitratella.
Kirjastosta löytyy myös dvd leffoja, kartta ohjelmia yms.
Videovuokraamon levyt pystyy myös kopioimaan, jos moiseen on tarvetta.
Waretus on lähinnä noihin huonompilaatuisiin mp3 musaan ja divx leffoihin sekä sikakalliisiin ohjelmistoihin ja peleihin keskittynyttä.
Jos ei ole varaa ostaa, eikä ilmankaan tule toimeen, hyväksyn kyllä "pienimuotoisen" waretuksen...

4015.8.2008 9:04

Taas on suomalainen riisto kapitalismi ryhmä vauhdissa...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.8.2008 @ 09:05

4115.8.2008 10:22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Harlie:
.... Täytyyhän myös muistaa, että artistien levyjen hinnasta osa menee Teostolle (ja ne eivät edes palaudu kuuntelemilleni artisteille, koska melkein mikään niistä ei kuulu "valtavirtaan").Minun mielestäni myös se kuullostaa oudolta, että kun itse teen musiikkia tallentaessani sitä minun täytyy maksaa "kasettimaksua" Teostolle.

....
Pari juttua on pakko oikasta.

Artistien levyjen hinnasta menee osa teostolle ( ja palautuvat kuuntelemallesi artisteille, vaikka eivät olisi valtavirtaa, jos ko. artistit ovat teoston asiakkaita ja ovat sen lisäksi että esiintyvät levyllä sanoittaneet/säveltäneet levyllä olevia kappaleita.Jos kappaleet ovat jonkun muun tekemiä teostot menevät tietenkin hänelle. Jos he taas eivät ole ei teoston asiakkaita heidän levynsä hinnasta ei mene teoston suuntaan senttiäkään).
Jos itse teet musiikkia ja tallennat sitä, niin sinun pitää maksaa teostolle mekanisointimaksua, jos tekemäsi musiikin säveltäjä/sanoittaja (ehkä sinä itse) on päättänyt liittyä teoston asiakkaaksi.
Suurin osa tuosta mekanisointimaksusta tilitetään tallennettavan musiikin säveltäjille ja sanoittajille.

Huom. tuo tallentaminen tarkoittaa tässä tapauksessa vähän suurempaa tallennusta kuin parin cd-r:n polttamista.
Teosto on muuten yleensä ollu näitten suhteen aika joustava esim. pieniä painoksia otettaessa demobändin lätystä ei oo tarvinnut välttämättä maksaa edes sitä minimi 50€:n maksua kokonaan. Muutenkin demo/kellaritasolla olevien musiikintekijöiden kannattaisi lykätä sitä teoston asiakkuutta siihen asti kunnes heidän musiikkia oikeasti soitetaan julkisesti / painetaan jonkun muun kustantamana, ettei tarvi itkeä että teosto rajoittaa elämää.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.8.2008 @ 10:24

4215.8.2008 14:39

Lainaus:
Lainaus:
Kysymys:
Menettääkö tuottaja tuloja jos opiskelija imuroi netistä tuotokset? Oletetaan, että kyseessä on kuitenkin vastuullinen opiskelija eikä siis jaa mitään. Tai ainakin lähtöhanat minimissä ja linja kiinni kun paketti kotona.

Antaisivat vaikka sitten alennusta opiskelijakortin omaaville, niin ei tarvitsisi heidänkään enää tukeutua tuohon "olen opiskelija"-läppään.
Jos opiskelija sitoutuisi ostamaan imuroidut levyt päästyään työelämään niin silloin tuottaja ei häviä mitään, mutta jos opiskeluaikana imuroi vaikka 1000 levyä niin tuleeko niitä ostettua sitten opiskeluiden jälkeen... no EI ja silloin menetetään potenttiaalinen ostaja. Eli se siitä opiskelija jauhamisesta... eletään niinkuin muutkin ihmiset.
Eikös tuo opiskelijan lataaminen vastaa sitä, että nuoriso ennen nauhoitteli radiosta musiikkia?

4315.8.2008 18:00

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 6volttia:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vabix:
Siis onhan tuo piratismi minunkin mielestäni väärin mutta on siinä toinenkin puoli. Eihän esim minulla, normaalilla opiskelijalla olisi mitään mahdollisuutta ostaa levyjä, etenkään elokuvia. Pitäisi niiden pukumiehienkin miettiä että mikä on kalliks ja mikä halpa. Minusta tuo 19,90€ on todella paljon yhdestä cd-levystä.

Siis mitä?!?!?!?

Jos olet opiskelija niin elä sen mukaan. Onko opiskelija yhtä tyhmä kuin köyhäkin? Pitäisikö yhtiöiden myydä melkein katteetta, koska opiskelijalla ei ole rahaa. Toivottavasti et opiskele talouspuolta tai jotain vastaavaa.
Sitä joko myydään pienemmällä katteella tai ei myydä köyhille eikä vittu itketä - tai sitten itketään ja tehdään itsestä kohtuu typerä vaikutelma.


Peace & Love, Sir Robin * http://kapsi.fi/~robsku/ - HackNBlog
* ZTE Blade: My first android computer. Old, so? No slide-out keyboard nor stylus :(
* Amilo laptop: Pentium Dual CPU T2390 @ 1.86GHz, 1MB Cache, RAM: 3GB, HDD: 120GB (not original), AMD/ATI Mobility Radeon HD 2400. Linux Mint Debian Edition.
...sen tarvi olla niin justiinsa

4415.8.2008 18:03

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 6volttia:
Lainaus:
Kysymys:
Menettääkö tuottaja tuloja jos opiskelija imuroi netistä tuotokset? Oletetaan, että kyseessä on kuitenkin vastuullinen opiskelija eikä siis jaa mitään. Tai ainakin lähtöhanat minimissä ja linja kiinni kun paketti kotona.

Antaisivat vaikka sitten alennusta opiskelijakortin omaaville, niin ei tarvitsisi heidänkään enää tukeutua tuohon "olen opiskelija"-läppään.
Jos opiskelija sitoutuisi ostamaan imuroidut levyt päästyään työelämään niin silloin tuottaja ei häviä mitään, mutta jos opiskeluaikana imuroi vaikka 1000 levyä niin tuleeko niitä ostettua sitten opiskeluiden jälkeen... no EI ja silloin menetetään potenttiaalinen ostaja. Eli se siitä opiskelija jauhamisesta... eletään niinkuin muutkin ihmiset.
ts. menetetään joku joka ei kuitenkaan niitä ostaisi.

Mitä siis jälleen kerran menetetäänkään?


Peace & Love, Sir Robin * http://kapsi.fi/~robsku/ - HackNBlog
* ZTE Blade: My first android computer. Old, so? No slide-out keyboard nor stylus :(
* Amilo laptop: Pentium Dual CPU T2390 @ 1.86GHz, 1MB Cache, RAM: 3GB, HDD: 120GB (not original), AMD/ATI Mobility Radeon HD 2400. Linux Mint Debian Edition.
...sen tarvi olla niin justiinsa

4515.8.2008 19:07

Miksiköhän kaikki keskustelu warettamisesta on täällä näin kiivasta... Kai se on sitten työnnettävä omakin lusikka soppaan.

Ensinnäkin totean tähän että ne "kaiken pitäisi olla ilmasista ja vapaassa levityksessä" -tyypit saavat minun puolestani suksia kuuseen. Yrittäkööt itse elää omilla tuotoksillaan (esim. musiikki) kun kukaan ei suostu maksamaan mitään.
Niin ja tunnustan, waretan satunnaisesti itsekin. Mutta vain musiikkia A) josta en ole varma (saatan ostaa myöhemmin) B) jota en löydä kaupasta.
Nettikauppoja en käytä enkä kaikella todennäköisyydellä tule käyttämäänkään (DRM eli ei). Jos musiikki on mielestäni kuuntelemisen arvoista käyn ostamassa levyn. Ihan vaan sillä että ladattu musiikki on yleensä mp3 -muotoista ja max 320kbs. Levultä kopiotu ~1400kbs ja wav. Eron huomaa.
Ja yksi huomutus loppuun: En tiedä mistä te levyjen hinnat katotte, mutta ite ostin Children of Bodomin uusimman levyn 14,90€ vain pari päivää julkaisun jälkeen pienestä musiikkiliikkeestä.


4615.8.2008 19:17

Tekijänoikeusmafian, -fasistien tai -totalitaristien (mitä nimeä nyt sattuukin käyttämään) itkuvirren veisaus se vaan jatkuu.

Jos työkaluteollisuus olisi yhtä mädännäisen porukan hallussa niin oltaisiin kait ministeriöissä itkemässä työkalujen käytönestotekniikan yms. työkalujen lainaamista estävän toiminnan puolesta. Ja vaadittaisiin työkaluja lainaileille kotiarestia tai määräaikaista vankeutta.

Tiedostojen kopioinnin ja oikeudenomistajille aiheutuneiden taloudellisten menetysten välisen yhteyden spekulointi on samaa tasoa kuin työkalujen lainailun ja työkaluvalmistajille aiheutuvan tappion välinen suhde.

KOPIOINTI EI OLE VARASTAMISTA. Jos kopioin naapurin Ferrarin, ei se ole naapurilta pois! Eikä myöskään autotehtaalta, kun minulla ei muutenkaan olisi varaa Ferrariin!

P2P-verkottuminen on osa nykyaikaista sosiaalista kulttuuria ja virtuaalista yhteisöllisyyttä, johon kuuluu kavereille lainaaminen virtuaalisilla tavoilla. Ennen internetiä tallenteita lainailtiin tai vaihdeltiin "H2H-verkossa" eli kädestä käteen (hand2hand). Kylään kaverille voi piipahtaa virtuaalisestikin, mm. katsomaan tai kuuntelemaan sisältöjä.

Emme todellakaan tarvitse sairasmielisyyksiin ahneutta pyhittävää markkinafasismia jossa mitä mielisairaimmatkin ideat pyhitetään vain siksi että ilman niitä jonkun taloudellinen tulos (==ahneus) vaarantuu!
Tekijänoikeusfasistien argumentit kun ovat logiikkaa jolla voisi myös oikeuttaa mm. kriittistä mielipidettä jostain tuotteesta kertoneiden vainoamisen ja rankaisemisen, koska sekin VOISI vaarantaa tuotteen tuottajan tulojen saantia.

Itse olen kuunnellut enimmäkseen kopiosuojaamattomana nettikaupasta ostettua MP3-musaa. Eli kyllä se kauppa käy jos on TOIMIVAA tuotetta jota ei ole mädännytetty DRM-sonnalla tms. Parempi hankkia toimiva kopio kuin mätä alkuperäinen, jos ei muuta vaihtoehtoa ole.

Turha on tekijänoikeusmafian itkeä muille itseaiheuttamistaan ongelmista. Sama jos tahallisesti ruokapulaa ja hinnat pilviin ajaneet tahot itkisivät nälkäisten ruokavarkaiden kuolemantuomioiden perään...
(Fasismi on fasismia vaikka voissa paistaisi.)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.8.2008 @ 19:24

"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

4715.8.2008 20:27

Lainaus:


Jos opiskelija sitoutuisi ostamaan imuroidut levyt päästyään työelämään niin silloin tuottaja ei häviä mitään, mutta jos opiskeluaikana imuroi vaikka 1000 levyä niin tuleeko niitä ostettua sitten opiskeluiden jälkeen... no EI ja silloin menetetään potenttiaalinen ostaja. Eli se siitä opiskelija jauhamisesta... eletään niinkuin muutkin ihmiset.
Tämänpäivän köyhät opiskelijat ovat huomisen tuhlaajia ja kuluttajia. Sitten kun on rahaa, kulutetaan ja silloin kun ei, niin waretetaan. Ihmisen synnynnäinen keräilyvietti pitänee huolen siitä, että niitä aitoja, fyysisiä tallenteitakin aletaan haalimaan itselle, kun vain on ostovoimaa. Jos tuo waretus nyt yhtäkkiä mahtikäskyllä loppuisi, niin, ei ne köyhät opiskelijat silti mitään kuluttaisi. Turhaa paisuttelua tällä asialla taas kerran.

Opiskelijat ovat varmaan omaksuneet wanhan suomalaisen sanalaskun kaikista ihmisryhmistä parhaiten:

"Minkä nuorena warettaa, sen wanhana omistaa"


Maailmassa on vikana se, että tyhmät ihmiset ovat niin varmoja kaikesta - ja älykkäät niin epävarmoja.

Bertrand Russell

4816.8.2008 1:25

Vois jakaa samantien pistoolit eduskuntaan jotta kaikki saisi tapettua toisensa eikä typeriä päätöksiä syntyisi.

4916.8.2008 12:38

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aaxxeell:
Kovia sanoja käyttää myös Mr. Lordi Tomi Putaansuun kampanjaan suunnittelemassa julisteessa: "Piraatti on usein halvempi kuin aito tuote. Mutta piraatti on aina paskempi.
Onko? Netissä piraatti on usein ilmainen ja lähes poikkeuksetta parempi laatuinen! Jossain on vikaa, Haloo :)
Oikeassa Tomi Putaansuu on. Piraatti (esim. Mustanmäen torilta ostettu) on usein heikkolaatuinen CD-R aitoon prässättyyn CD-levyyn verrattuna.
Netistä ladattu esim. FLAC ei ole piraattiversio. Jotta piratismi sanaa voidaan käyttää, tulee kyseessä olla toisen teoksilla rahallista hyötyä tavoitteleva teko.

5016.8.2008 13:58

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aaxxeell:
Kovia sanoja käyttää myös Mr. Lordi Tomi Putaansuun kampanjaan suunnittelemassa julisteessa: "Piraatti on usein halvempi kuin aito tuote. Mutta piraatti on aina paskempi.
Onko? Netissä piraatti on usein ilmainen ja lähes poikkeuksetta parempi laatuinen! Jossain on vikaa, Haloo :)
Oikeassa Tomi Putaansuu on. Piraatti (esim. Mustanmäen torilta ostettu) on usein heikkolaatuinen CD-R aitoon prässättyyn CD-levyyn verrattuna.
Netistä ladattu esim. FLAC ei ole piraattiversio. Jotta piratismi sanaa voidaan käyttää, tulee kyseessä olla toisen teoksilla rahallista hyötyä tavoitteleva teko.

Katohan, edes JOKU täällä on ymmärtänyt tämän touhun punaisen langan! Tuo esimerkkisi on muuten ihan oikein, mutta musta vähän tuntuu ettei k.o. toria ole edes olemassa nykyään... :)

5117.8.2008 10:09

Lainaus:

kun piraatti jää kiinni on hän todennäköisesti opiskelija, työtön, sossun tuilla elävä tai muuten varaton, jolloin valtio joutuu maksamaan korvaukset.
Miksi asioista pitää tehdä niin helvein vaikeita ja aiheuttaa kaikenmaailman ristiriitoja ja laittomuuksia vaikka asia on voisi olla suoraviivainen? Jos valtio joutuisi maksamaan suurimman osan kuluista, niin miksi ei voida vaan antaa enemmän suoraa tukea taiteilijoille?

Leikitäänpäs hieman hypoteesilla..

Jos valtio pistäisi suoraan tuon taiteilijoille, se EI rasittaisi vankilalaitosta, oikeuslaitosta, poliisilaitosta, virkamieskoneistoa yms. Ei sitä kukaan voi laskea, mutta äkkiseltään vois luuulla, että valtiolle olisi kokonaisuutena halvempaa suoran tuen lisääminen taiteilijoille kuin em. koneistojen rasittaminen.

mutta kun ei. Tälläinen ajatus ei ole markkinatalouden mukaista ja kyse kuitenkin vallasta; kuluttaja pitää pitää eliittiherrojen nuhteessa ja markkinatalouskoneistossa mukana. Kaikki on niin jumissa siihen omaan rooliin ja omaan egoon, että ei kyetä näkemään muita vaihtoehtoja asioissa - niin piraatit on jumineet omaan näkemykseen, kuin myös to-järjestöt/mediafirmat.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17.8.2008 @ 10:11

It seems that perfection is reached not when there is nothing left to add, but when there is nothing left to take away.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto