AfterDawn: IT-alan uutiset

MediaSet vaatii YouTubelta 500 miljoonaa euroa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 30.7.2008 23:48 Kommentteja (12)

MediaSet vaatii YouTubelta 500 miljoonaa euroa SueTube-liikanimen viime vuonna oikeusjuttujen takia ansainnut YouTube on joutunut jälleen oikeusjutun kohteeksi, kun Italiassa toimiva mediatalo Mediaset ilmoitti tänään vaativansa YouTubelta oikeusteitse 500 miljoonan euron korvauksia tekijänoikeusloukkausten takia.
Mediasetin julkaisemien tietojen mukaan YouTubesta löytyy luvatta ainakin 4 643 videota, joiden tekijänoikeudet kuuluvat Mediasetille. Tunneissa mitattuna aineistoa on yli 325 tuntia ja Mediaset on omien sanojensa mukaan menettänyt satoja tuhansia katselupäiviä YouTubella, jonka takia vaadittava korvaussumma on näin suuri. Mediaset saattaa vaatia myöhemmin erikseen korvauksia menetetyistä mainostuloista.

Oikeusjuttu koskee ainoastaan Mediasetin Italiassa tapahtuvia TV-lähetyksiä, eikä se koske yrityksen Espanjassa pyörittämää Telecinco-kanavaa. Mediasetin omistaa Italian pääministeri Silvio Berlusconi perheineen, joten taloudellisen tuen lisäksi Mediaset saanee tukea myös poliittiselta rintamalta.

YouTuben mukaan oikeusjutuille ei ole mitään tarvetta, sillä YouTube ottaa käyttäjien tekemät tekijänoikeusrikkomukset erittäin vakavasti ja poistaa tekijänoikeuksia rikkovan sisällön oikeudenhaltijoiden pyynnöstä. Tuhansien poistopyyntöjen lähettäminen eri videopalveluihin työllistäisi kuitenkin useita henkilöitä eri yhtiöissä, jonka vuoksi monet yritykset ovat päättäneet haastaa YouTuben oikeuteen sen sijaan, että ne tekisivät ilmoituksia YouTubelle.

Euroopassa YouTuben ovat aikaisemmin haastaneet oikeuteen mm. Ranskalainen televisioyhtiö TF1 ja Englannin valioliiga.

Edellinen Seuraava  

12 kommenttia

131.7.2008 0:19

Ja tuolle mediamogulimulkerollehan ei anneta mitään. Toivotettakoon parhainta menestystä Tuubille oikeusjutuissaan.

231.7.2008 0:29

Silvio on jo sellanen liero ennestään ettei sille mitää anneta todellakaan. Yrittää vaan kasvattaa rahapussiaan selvästi likasilla keinoilla, ei hyvä.

331.7.2008 1:20

Saahan sitä rahaa vaaleihin tollakin tavalla mutta tuskin google antaa yhtään mitään ilman kunnon kallista tappelua. Aivan turhaa yrittävät, melkein sama ku haastasivat googlen oikeuteen sen takia että sen hakupalvelun kautta löytyy linkkejä laittomille sivustoille.

431.7.2008 1:35

Sinänsä kiva ettei taas ole isot mediayhtiöt joidenkin pikkupoikien kimpussa, joilla ei ole edes varaa lakimiehiin. Taikka sitten erehdy palkkamaaan jotain Troijan heppa lakimiestä, joka virittelisi kaikenlaisia ansoja asiakkalleen.

Olen varma, ettei tuo tapaus nää oikeudenkäyntiä. Juttu sovitaan.

Ties sitten mihin tuo 500 miljoonaa perustuu. Toivottavasti ei siihen oletukseen, että jos porukka ei olisi ollut Youtubessa, niin se olisi ollut lapioimassa Mediacenterille rahaa ikkunoista ja ovista sisään.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 31.7.2008 @ 01:45

531.7.2008 2:35

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti IsoJorma5:
Ties sitten mihin tuo 500 miljoonaa perustuu. Toivottavasti ei siihen oletukseen, että jos porukka ei olisi ollut Youtubessa, niin se olisi ollut lapioimassa Mediacenterille rahaa ikkunoista ja ovista sisään.

päivän paras vertaus =D

siis eikö nuokaan tyypit ikinä ole katsunu, mikä yt oikeasti on?
mä ainakin pistäisin ne laittaan sinne itse jonkin musavideon, ja kysyyn itteltään, onko se YTn syytä

631.7.2008 7:40

Lainaus:
Mediasetin omistaa Italian pääministeri Silvio Berlusconi perheineen
Nyt taitaa jo melko kiistatta olla niin, että tekijän oikeudet ja mafia ovat samassa lauseessa.

731.7.2008 9:57
Drunkken
Inactive

Ahahahahahahahahahahahahaha-ha.

831.7.2008 19:40

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Quiote:
Silvio on jo sellanen liero ennestään ettei sille mitää anneta todellakaan. Yrittää vaan kasvattaa rahapussiaan selvästi likasilla keinoilla, ei hyvä.
No aivan hyvin voitaisiin sanoa, että YouTube kerää rahaa likaisilla keimoilla. Eli TO-matskua jakamalla ja poistaa jos pyydetään. No toivottavasti eivät sovi juttua vaan toivon että tästä, Viacomin tai jostakin näistä aiemmista jutuista tulisi jonkin sortinen oikeuslaitoksen tekemä ratkaisu. Sitten olisi kaikille selvää pitääkö videopalvelun palkata valtavasti väkeä ennakkosensuroimaan sisältö, vai tuottajien palkata legioonallinen ihmisiä lähettelemään poistopyyntöjä palvelunpitäjälle. Olipa päätös kumpi tahansa niin huono se tullee olemaan.

931.7.2008 19:42

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Quiote:
Silvio on jo sellanen liero ennestään ettei sille mitää anneta todellakaan. Yrittää vaan kasvattaa rahapussiaan selvästi likasilla keinoilla, ei hyvä.
No aivan hyvin voitaisiin sanoa, että YouTube kerää rahaa likaisilla keinoilla. Eli TO-matskua jakamalla ja poistaa kyllä kiltisti jos pyydetään.

Toivottavasti eivät sovi juttua vaan toivon että tästä, Viacomin tai jostakin näistä aiemmista jutuista tulisi jonkin sortinen oikeuslaitoksen tekemä ennakkopäätös. Sitten olisi selvempää pitääkö videopalvelun palkata valtavasti väkeä ennakkosensuroimaan sisältö, vai tuottajien palkata legioonallinen ihmisiä lähettelemään poistopyyntöjä palvelunpitäjälle. Olipa päätös kumpi tahansa niin huono se tullee olemaan.

EDIT: Oikoluku jäi poies.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 31.7.2008 @ 19:45

101.8.2008 1:11

poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2009 @ 22:10

116.8.2008 12:07

Taitaa Berlusconi vaan tarvita hiukan lisää käteistä, kuka nyt jaksaisi katsoa Tubesta enemmän kuin mitä TV:stä tulee katsottua, ja kaiken lisäksi Tuben videot ovat surkeinta luokkaa. Veoh sen olla pitää.

126.8.2008 20:34

Haluaako Mediaset ja/tai Telecinco BOIKOTTIIN?

Miksi mädäntynyttä rotanpaskalla höystettyä juustoa myyvälle Italialle piti antaa elintarvikevirasto? Läpimädästi korruptoituneen Silvio Berluuskan vuoksiko?

Fasismiahan on Italian historiassa ennenkin harrastettu...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.8.2008 @ 20:35

"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Uusi Nokia saapumassa markkinoille – Tällainen on Nokia 6.1 Plus Uusi Nokia saapumassa markkinoille – Tällainen on Nokia 6.1 Plus (23.7.2018 18:45)
HMD Global jatkaa puhelinjulkistusten tahkoamista, sillä Nokia X5:n lisäksi suomalaisyhtiö on tuomassa markkinoille Nokia 6.1 Plussan. Viimeksi mainittu on käytännössä kansainvälisille markkinoille ....
Trump laittaa Euroopan ojennukseen – Ei pitänyt Googlen saamasta kohtelusta Trump laittaa Euroopan ojennukseen – Ei pitänyt Googlen saamasta kohtelusta (23.7.2018 18:23)
Euroopan ja Yhdysvaltojen välit ovat kiristyneet kevään jälkeen, kun presidentti Donald Trump alkoi uhkailla Eurooppaa teräs- ja autotulleilla, joihin EU vastasi omilla vastatulleilla. Nyt tunnelmia ....
MTV3 ja C More siirtyvät Telian omistukseen MTV3 ja C More siirtyvät Telian omistukseen (23.7.2018 17:59)
Pohjoismainen teleoperaattori Telia Company kertoi viime viikolla aikeistaan ostaa mediayhtiö Bonnier Broadcastingin. Kauppahinta on 9,2 miljardia Ruotsin kruunua eli noin 888 miljoonaa euroa. ....
Kilpajuoksu avaruuteen on alkanut – Facebook kehittää myös nettisatelliitteja Kilpajuoksu avaruuteen on alkanut – Facebook kehittää myös nettisatelliitteja (23.7.2018 06:52)
Facebook ilmoitti kesäkuun lopulla, että se lopettaa miehittämättömien lentokoneiden varassa toimivan Internet-tukiasemaverkon kehittämisen. Aiemmin Googlen emoyhtiö Alphabet teki saman johtopäätöksen ....
Samsung onnistui siinä missä Apple epäonnistui – Laturi lataa kahta laitetta samaan aikaan Samsung onnistui siinä missä Apple epäonnistui – Laturi lataa kahta laitetta samaan aikaan (23.7.2018 06:35)
Verkkoon vuotaneen lehdistökuvan perusteella Samsungilta on tulossa elokuun 9. päivänä muitakin tuotelanseerauksia kuin Galaxy Note9. Markkinoille on nimittäin tulossa uusi Qi-standardiin pohjautuva ....
6 kommenttia

Uutisarkisto