AfterDawn: IT-alan uutiset

Creativelta ZEN Mozaic -soitin

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 24.7.2008 18:59 Kommentteja (25)

Creativelta ZEN Mozaic -soitin Creative on vuosien saatossa julkaissut useita ZEN-sarjan mediasoittimia, joiden joukko on jälleen kasvanut yhdellä, kun Creative julkaisi tänään uuden ZEN Mozaic -soittimen.
Erikoista ZEN Mozaicissa on ainakin laitteen muotoilu, joka herättää varmasti kommentteja sekä puolesta että vastaan. Nimensä mukaisesti soittimen muotoilu on saanut inspiraatiota mosaiikkitaiteesta ja Creativen mukaan "soittimen rohkea ulkoasu heijastaa käyttäjänsä tyylitajua sekä itsenäisyyttä". Värivaihtoehtoina ovat hopea, pinkki ja musta.

Tekniseltä puolelta laitteesta löytyy mm. 1,8-tuumainen LCD-värinäyttö, FM-radio, sisäinen mikrofoni nauhoittamista varten sekä sisäänrakennettu kaiutin. Laitteesta löytyy ohjelmina mm. kalenteri, kello ja osoitekirja. Musiikin osalta tuetaan MP3-, WMA- (DRM9 & 10), WAV- (8 kHz), Audible (2-, 3- ja 4-version) -formaatissa olevaa audiotiedostoja. Videoiden puolella tuettuina ovat Motion JPEG -koodekilla pakatut AVI-tiedostot, joita voi tehdä soittimen mukana tulevalla ohjelmalla omista videotiedostoista. Kuvien osalta tuetaan JPEG-kuvia ja mukana tuleva ohjelmisto osaa tarvittaessa muuntaa mm. BMP-, TIFF-, GIF- ja PNG-kuvat JPEG-muotoon. Musiikki, kuvat ja videot siirretään soittimeen USB-liitännän avulla ja Creativen mukaan tuettuina käyttöjärjestelminä ovat Windows XP ja Windows Vista.

Kokoa soittimella on 79,5 x 40 x 12,8 mm ja painoa 43 grammaa. Toistoaikaa MP3-tiedostoille luvataan yhdellä latauksella noin 32 tuntia. Soitin tulee Suomessa kauppoihin neljän eri tallennuskapasiteetin voimin elokuussa ja suositushinnat ovat 69 euroa (2 Gt), 89 euroa (4 Gt), 109 euroa (8 Gt) ja 159 euroa (16 Gt).Edellinen Seuraava  

25 kommenttia

124.7.2008 19:04

Hehheh.. toi korvalla kävellen ja omiaan jutellen, voi hämätä monia.

224.7.2008 19:44

Aika hauskan näkönen laite. Kuitenkin sotii pahasti litistyviä laitteita vastaa. Taitaa olla kaikkia kilpailijoita paksumpi.

324.7.2008 20:08

Erityisen ruma laite.

424.7.2008 20:58

Ei tosiaan mikään helmi, kyllä iPod Touch pesee tuon vielä mennen tullen. :_) Tosin onhan tuo reilusti halvempikin.

525.7.2008 0:20

Ipod sitoo sinut niihin applen naurettaviin vamma ohjelmiin. Itse söisin ennemmin vaikka paskaa ku käyttäisin ylihintaisia applen palveluja ja ohjelmistoja. ;)

625.7.2008 7:49

Emmä tota nyt niin rumaksi sanois, se vaan on se oma tyyli. Mut värivaihtoehtoja vois kyl olla pitkälti enemmä. Eikä hinta silleen paha oo.

725.7.2008 11:05

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jonzcu:
Ipod sitoo sinut niihin applen naurettaviin vamma ohjelmiin. Itse söisin ennemmin vaikka paskaa ku käyttäisin ylihintaisia applen palveluja ja ohjelmistoja. ;)
Tuota... omistan iPodin enkä ole joutunut sitoutumaan mihinkään enkä ole maksanut mistään (paitsi itse iPodista). iTunes on loistava mediasoitin. En älyä miksi ihmiset aina haukkuvat kaikki Applen tekeleet aivan paskoiksi; ei meikäkään hauku PC-koneita pystyyn, vaikka pidänkin enemmän Applen koneista.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.7.2008 @ 11:06

825.7.2008 11:58

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jonzcu:
Ipod sitoo sinut niihin applen naurettaviin vamma ohjelmiin. Itse söisin ennemmin vaikka paskaa ku käyttäisin ylihintaisia applen palveluja ja ohjelmistoja. ;)
Hmhm.. Jailbreak? Ja mitä iTunesiin tulee, on se kelpo softa jos sitä osaa vain käyttää.

925.7.2008 12:17
pseDe
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jonzcu:
Ipod sitoo sinut niihin applen naurettaviin vamma ohjelmiin. Itse söisin ennemmin vaikka paskaa ku käyttäisin ylihintaisia applen palveluja ja ohjelmistoja. ;)
Jos tuun tarjoo sulle mun iPod 80gb soitinta ja hatullisen paskaa ni lupaatko haukata?

1025.7.2008 17:25

Hinta on kyllä harvinaisen houkutteleva..

1125.7.2008 19:10

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jonzcu:
Ipod sitoo sinut niihin applen naurettaviin vamma ohjelmiin. Itse söisin ennemmin vaikka paskaa ku käyttäisin ylihintaisia applen palveluja ja ohjelmistoja. ;)
Tuota... omistan iPodin enkä ole joutunut sitoutumaan mihinkään enkä ole maksanut mistään (paitsi itse iPodista). iTunes on loistava mediasoitin. En älyä miksi ihmiset aina haukkuvat kaikki Applen tekeleet aivan paskoiksi; ei meikäkään hauku PC-koneita pystyyn, vaikka pidänkin enemmän Applen koneista.
Omistamalla ipodin sitoudut käytännössä käyttämään Itunesia koska apple ei halua että soittimeen voisi jotenkin järkevästi ilman mitään hallintaohjelmia lisätä biisejä, biisit vielä hajautetaan todella epämääräisesti soittimen kovalevylle. Tietysti ipodeihin on olemassa erilaisia kolmannen osapuolen hallintasovelluksia, mutta verrattuna siihen että et tarvi ollenkaan hallintasovellusta onhan se typerää. Toki voit myös flashata linuxin ipodiisi mutta sitä kun ei valitettavasti kaikkiin ipodeihin saa (apple haluaa estää tämänkin.)

1225.7.2008 21:09

Itse käytän iTunesia, vaikka minulla ei ole edes ipodia. iTunesia ei ainakaan kannata haukkua, hyvä ohjelma.

1326.7.2008 0:57

Minulla ei ole mitään Applen muita tuotteita, tietokoneita jne. vastaan eikä oikeastaan soittimiakaan vastaan nehän ovat todistetusti usein luokkansa kärkipäässä niin akunkestoltaan, käytettävyydeltään kuin myös äänenlaadultaan. Mutta Itunes on huonompi ohjelma kuin esimerkiksi Creativen isojen soittimien vastaavat ohjelmat, mutta vain minun omien kokemusten pohjalta, muilla voi olla vaikka mitä mielipiteitä. Monilla ei varmaan edes ole kokemuksia Creativen isojen soittimien ohjelmista. Oma Zen Vision M soittimen MediaSource 5 Organizer on ollut hyvä ja parempi kuin Itunes ja jopa vanhempi ohjelma vanhemman soittimeni ajalta päihitti Itunesin. Ja tosiaan Applen soittimia vastaan minulla ei ole mitään paitsi niiden pienoista ylihintaa poikkeuksena tosin ainakin Ipod Classic soittimet jotka ovat todella edullisia 80 gigasen saa 250 eurolla ja 160 gigasenkin noin 350 eurolla. Mutta Itunesia minä en halua käyttää ja Apple saisi poistaa pakon käyttää sitä ainakin noissa pienemmissä soittimissaan niin voisi harkita omien pienten creativen soitinten tilalle jopa Ipodia. Tarkoitus ei ollut siis mollata Applea eikä varsinkaan soitinta eikä oikeastaan Itunesiakaan muutakuin omien kokemusten ja mielipiteiden pohjalta. Kommenttini tosin oli melko jyrkkä ja asiatonkin ehkä, mutta toivottavasti selvensin nyt asiaa. ;)
Ja mitä pelkkään musiikin kuunteluun tulee niin se on varma, että Itunesia parempia ohjelmia siihen tarkoitukseen on netti pullollaan.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.7.2008 @ 01:00

1426.7.2008 10:17

Itse soitin näytti sellaiselta, että voisin tyttöystävälle ostaa sellaisen lahjaksi. Mutta minkälainen softa Creativella on?

Omistan iPodin ja iTunes on järkyttävää bloatwarea. Nykyään hoidan sen siirrot Yamipodilla.

Muijalla on taas Sonyn soitin, joka on fyysisesti loistavasti muotoiltu ja juuri sopiva ominaisuuksilta. Sen softa taas karmeinta paskaa mihin olen ikinä törmännyt (SonicStage). Siirrot hoituu VoidMP3FM:llä.

Olisi kiva, jos kerrankin olisi soitin jonka omaa softaa viitsisi käyttää.

Edit* Selvennykseksi piti kysyäni: Eli eli ole tarkoitus perustaa softalla mitään mediakirjastoja ja ladata musiikkia jostain Creativen omasta kaupasta. Riittäisi, että tavaran saa siirrettya laitteeseen/koneelle eikä ohjelma olisi raskas/muistisyöppö.

Se noissa kolmansien tekemissä softissa on hyviä, että on keskitytty olennaiseen ja softa tekee juuri sen mitä pitää eikä ole turhia ominaisuuksia.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.7.2008 @ 10:21

1526.7.2008 10:58

Ei toi tarvitse mitään softaa. Liitä toi Creative vain usb:hen.

1626.7.2008 11:00

Itse käyttämäni Creativen MediaSource Organizer 5 on ainakin todella helppo ja ei vie paljoa resursseja. Avaat ohjelman ja valitset sivupalkista koneeseen kiinnitetyn soittimen. Sitten painat import yläpalkista ja valitset eteen tulevasta ikkunasta kansion tai musiikin sijainnin koneestasi ja haluamasi kappaleet valitset siitä ja painat add jolloin näkyy mitä olet siirtämässä koneellesi. Kun olet kaikki haluamasi valinnut ja lisännyt listaan niin painat vaan eteenpäin ja sitte biisit siirtyy ainakin itsellä ihan suht mukavaan vauhtiin. Näin biisit ovat koneella ja aikaa on kulunut noin minuutti tietenkin riippuen siirrettävien biisien määrästä. Siirron jälkeen voit samassa ohjelmassa luoda soittolistoja helposti ja valita siirtämiäsi biisejä niihin ja muokkailla niitten nimiä tms. ja kaikkea tätä helpottaa hakutoiminto jolla voi soittimesta hakea nimellä minkä vain biisin mikä siellä sijaitsee. Nopeaa, sujuvaa ja helppoa. Itse ainakin pidän ja on toiminut hyvin. Ohjelmalla on tietenkin mahdollista tehdä paljon muutakin mm. kuunnella biisejä niin koneelta kuin soittimestakin sen lisäksi sillä voi tehdä varmaan vaikka mitä esim videojen siirtämiseen liittyvää, mutta ainakin perustoiminto jote esittelin toimii moitteettomasta. Tuliapas taas selvää tekstiä...

Lisäys- Niin ja tietenkin pienempien urheilukäyttöön ja työkäyttöön hankkimieni Creativen soittimien tiedostot siirtyvät ilman mitään ohjelmaa sekunneissa kansiopohjalta. (apple pliis laittakaa pikkusoittimiinne tämä ominaisuus) Tuota isoa käytän 30 gigan kapasiteetin omaavassa Zen Visionissa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.7.2008 @ 11:04

1726.7.2008 11:52

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti SSaarinen:
Itse soitin näytti sellaiselta, että voisin tyttöystävälle ostaa sellaisen lahjaksi. Mutta minkälainen softa Creativella on?

Omistan iPodin ja iTunes on järkyttävää bloatwarea. Nykyään hoidan sen siirrot Yamipodilla.

Muijalla on taas Sonyn soitin, joka on fyysisesti loistavasti muotoiltu ja juuri sopiva ominaisuuksilta. Sen softa taas karmeinta paskaa mihin olen ikinä törmännyt (SonicStage). Siirrot hoituu VoidMP3FM:llä.

Olisi kiva, jos kerrankin olisi soitin jonka omaa softaa viitsisi käyttää.

Edit* Selvennykseksi piti kysyäni: Eli eli ole tarkoitus perustaa softalla mitään mediakirjastoja ja ladata musiikkia jostain Creativen omasta kaupasta. Riittäisi, että tavaran saa siirrettya laitteeseen/koneelle eikä ohjelma olisi raskas/muistisyöppö.

Se noissa kolmansien tekemissä softissa on hyviä, että on keskitytty olennaiseen ja softa tekee juuri sen mitä pitää eikä ole turhia ominaisuuksia.
Tökkäät soittimen usb:n niin se näkyy koneella kovalevynä. Sinne vaan kopioit biisit. Yksinkertaista eikös?

1826.7.2008 12:25

Lainaus:
Ipod sitoo sinut niihin applen naurettaviin vamma ohjelmiin. Itse söisin ennemmin vaikka paskaa ku käyttäisin ylihintaisia applen palveluja ja ohjelmistoja. ;)
Lainaus:
Tuota... omistan iPodin enkä ole joutunut sitoutumaan mihinkään enkä ole maksanut mistään (paitsi itse iPodista). iTunes on loistava mediasoitin. En älyä miksi ihmiset aina haukkuvat kaikki Applen tekeleet aivan paskoiksi; ei meikäkään hauku PC-koneita pystyyn, vaikka pidänkin enemmän Applen koneista.
Itse en pidä iTunesista ollenkaan. Yksi syy on, että sen verkkokaupan vesileimatoiminto kielii Applelle koneen tietoja, eli se täyttää käytännössä vakoiluohjelman kriteerit. Minä en ainakaan tuollaista hyväksy. Korjatakaa, jos olen asian suhteen väärässä. Itse olen käyttänyt Winampia jo pitkään musan siirtoon iPodiin. iTunesia olen tarvinnut vain sen softan päivittämiseen aina silloin tällöin.

1926.7.2008 21:54

Lainaus:
Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jonzcu:
Ipod sitoo sinut niihin applen naurettaviin vamma ohjelmiin. Itse söisin ennemmin vaikka paskaa ku käyttäisin ylihintaisia applen palveluja ja ohjelmistoja. ;)
Tuota... omistan iPodin enkä ole joutunut sitoutumaan mihinkään enkä ole maksanut mistään (paitsi itse iPodista). iTunes on loistava mediasoitin. En älyä miksi ihmiset aina haukkuvat kaikki Applen tekeleet aivan paskoiksi; ei meikäkään hauku PC-koneita pystyyn, vaikka pidänkin enemmän Applen koneista.
Omistamalla ipodin sitoudut käytännössä käyttämään Itunesia koska apple ei halua että soittimeen voisi jotenkin järkevästi ilman mitään hallintaohjelmia lisätä biisejä, biisit vielä hajautetaan todella epämääräisesti soittimen kovalevylle. Tietysti ipodeihin on olemassa erilaisia kolmannen osapuolen hallintasovelluksia, mutta verrattuna siihen että et tarvi ollenkaan hallintasovellusta onhan se typerää. Toki voit myös flashata linuxin ipodiisi mutta sitä kun ei valitettavasti kaikkiin ipodeihin saa (apple haluaa estää tämänkin.)
En sitoudu. Esim. Floolalla saa hallittua iPodia. MUTTA iTunes on mielestäni loistava, ellei paras musiikintoisto-ohjelma. "Applen paska-ohjelma". Väitätkö Windows Media Playeria hyvänä? Vai miksi et haukkunut sitäkin? Vastaus: koska monilla ihmisillä on sellainen käsitys että teki Apple mitä hyvänsä, se on paskaa. No, suljen nyt korvani tällaiselta, sillä kysehän on mielipiteestä. Mutta ennakkoluuloista en pidä.


Lainaus:
Lainaus:
Ipod sitoo sinut niihin applen naurettaviin vamma ohjelmiin. Itse söisin ennemmin vaikka paskaa ku käyttäisin ylihintaisia applen palveluja ja ohjelmistoja. ;)
Lainaus:
Tuota... omistan iPodin enkä ole joutunut sitoutumaan mihinkään enkä ole maksanut mistään (paitsi itse iPodista). iTunes on loistava mediasoitin. En älyä miksi ihmiset aina haukkuvat kaikki Applen tekeleet aivan paskoiksi; ei meikäkään hauku PC-koneita pystyyn, vaikka pidänkin enemmän Applen koneista.
Itse en pidä iTunesista ollenkaan. Yksi syy on, että sen verkkokaupan vesileimatoiminto kielii Applelle koneen tietoja, eli se täyttää käytännössä vakoiluohjelman kriteerit. Minä en ainakaan tuollaista hyväksy. Korjatakaa, jos olen asian suhteen väärässä. Itse olen käyttänyt Winampia jo pitkään musan siirtoon iPodiin. iTunesia olen tarvinnut vain sen softan päivittämiseen aina silloin tällöin.
Miksi käytät iTunes Storea (iTunesin verkkokauppaa siis), jos et pidä siitä? Ei sinne ole pakko rekisteröityä. Lisäksi I don't fucking care jos se lähettää tietoja Applelle. En usko että Apple käyttää tietojani laittomasti...

- Tks
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.7.2008 @ 21:57

2026.7.2008 22:39

Maailmassa on aika monta muutakin ohjelmaa musiikin toistamiseen kun nämä kaksi typerintä eli media player ja itunes. Ja tuskin tässä nyt on kyseessä applen tuotteiden dissaus ei ainakaan minun kohdallani. Itunes vaan on aika kehno ohjelma. :)

2127.7.2008 11:13

Haha, jotenkin aika hauskan näköinen kapistus :) Hintakaan ei oo mikään paha kun Creativen 4 giganen Zen on tuon 4 gigasta kalliimpi. Mutta hetkonen, toihan on ihan älyttömän pieni. Miten edes omilla linnunluukätösillä pystyn tota händlaamaan?

Voisi katsastaa eri liikkeistä sitten elokuussa.

2227.7.2008 12:26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jonzcu:
Maailmassa on aika monta muutakin ohjelmaa musiikin toistamiseen kun nämä kaksi typerintä eli media player ja itunes. Ja tuskin tässä nyt on kyseessä applen tuotteiden dissaus ei ainakaan minun kohdallani. Itunes vaan on aika kehno ohjelma. :)
Sanopa sitten, mikä siinä iTunesissa mättää? Meikästä se on loistava. Ainoa miinus on että se on hiukan raskas, mutta toisaalta on sen käyttöliittymäkin ihan omaa luokkaansa.

2327.7.2008 13:14

Miten se voisi kilpailla käytettävyydessä sellaisten ohjelmien kuten Foobar 2000 kanssa tai Winampin kanssa. Molemmat ovat älyttömän helppokäyttöisiä, mutta niissä on silti mahdottomasti erilaisia ominaisuuksia. Ja mikä loistavinta ne toistavat helkutisti erilaisia tiedostomuotoja kuten esimerkiksi OGG vorbis, AAC ja FLAC tiedostoja jne.
Ja Winamp pelaa yhteen monien ohjelmien kanssa mm. Firefoxiin saa helpon winamp add-onin kuten myös moniin irc ohjelmiin. Molemmat ovat myös kevyitä ja nopeita ohjelmia. Siinä nyt muutamia syitä. Eli minulla on perusteltuja syitä en ole mikään Applen vihaaja.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.7.2008 @ 13:18

2428.7.2008 14:19

Lainaus:
Lisäksi I don't fucking care jos se lähettää tietoja Applelle. En usko että Apple käyttää tietojani laittomasti...
Jos tietokoneellasi olisi esim. joku "oikea" spyware-ohjelma, niin olisit todennäköisesti heti poistamassa sitä, koska et halua että koneesi tietoja vuotaa jonnekkin. Mutta kun kyseessä on jonkun ison yrityksen ohjelman epäilyttävä ominaisuus, niin siitä ei sitten välitetä ollenkaan.

Toisaalta porukka haukkuu joka paikassa Microsoftia kieroksi, vakoilijaksi ja vaikka miksi esim. Internet Explorerin ja Media Playerin Windowsiin integroimisen tai Windows Genuine Advantage (WGA)-härdellin vuoksi, mutta Applesta ja sen epäilyttävistä sekä kilpailua väärentävistä? toimista (esim. iPodin ja iPhonen tiukka sitominen iTunesiin tai vesileimajuttu) ei puhuta ikinä mitään. Microsoft haastettiin oikeuteen monopoliaseman väärinkäytöstä IE:n ja WMP:n Windowsiin integroimisen vuoksi, mutta kukaan ei ole ikinä syyttänyt Applea kilpailun väärentämisestä, kun se on sitonut iPodin ja iPhonen tiukasti iTunesiin tai siitä, että iPodin käyttö Linuxissa on vaikeaa ja välillä se oli jopa mahdotonta, ennen kuin rajoitus onnistuttiin lopulta murtamaan. Monet pitävät edelleen Applea Microsoftin ideologian vastaisena, vaikka se on ihan samassa veneessä sen kanssa.

En ole mikään Microsoftin puolustaja enkä Applen vihaaja, mutta mielestäni on väärin, että Microsoftia aina syytetään ja Apple pääsee kuin koira veräjästä.

Lainaus:
Miten se voisi kilpailla käytettävyydessä sellaisten ohjelmien kuten Foobar 2000 kanssa tai Winampin kanssa.
Noiden lisäksi MediaMonkey on hyvä ohjelma.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.7.2008 @ 14:21

252.8.2008 17:27

Ihan kiva soitin muuten, mutta tuki flac-tiedostomuodolle puuttuu.
Mikähän on laitteen "prosessori", ehkä tähän joskus saa rockboxin...
mutta siihen asti pysyn omassa Sansa e280:ssä :) Toistaa flacit ja sidit :P

Akun kesto on kyllä huomattavan iso plussa tässä creativessa, toivottavasti vaan pitää paikkaansa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto