FCC rankaisee Comcastia torrent-liikenteen häirinnästä?

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 12.7.2008 18:28 Kommentteja (1)

FCC rankaisee Comcastia torrent-liikenteen häirinnästä? Asiakkaidensa torrent-liikennettä Yhdysvalloissa häirinnyt Comcast saattaa saada rangaistuksen harrastamistaan toimista. Rangaistusta kannattaa ainakin tietoliikennealan etuja Yhdysvalloissa puolustavan FCC:n (Federal Communications Commission) puheenjohtaja Kevin J. Martin, jonka mielestä Comcastin toimet torrent-liikenteen häirinnän osalta rikkovat FCC:n suosituksia.
Martin ei voi kuitenkaan yksin määrätä rangaistusta Comcastille, vaan FCC äänestää rangaistuksesta elokuun 1. päivä. Martin ei kuitenkaan vaadi sakkoja Comcastille, vaan yrityksen täytyisi esityksen mukaan lopettaa liikenteen häirintä kokonaan, kertoa FCC:lle tarkasti häirinnän laajuus ja toteuttamiskeinot sekä kertoa kuluttajille, että miten internet-liikennettä aiotaan kohdella tulevaisuudessa.Martinin mielestä internetin pitää olla avoin kaikille, ja jos internet-operaattorit haluavat estää jonkin palvelun toiminnan, pitää heillä olla selvät ja julkiset perustelut tälle päätökselle. Jos operaattorit eivät tarjoa näitä tietoja, pitäisi näitä operaattoreita Martinin mukaan rangaista.

Comcastia edustavan Sena Fitzmauricen mukaan yrityksen harjoittamat toimet olivat täysin laillisia, eikä FCC:llä ole heidän mielestään toimivaltaa rangaista internet-operaattoreita. Fitzmauricen kertoi myös Comcastin aikaisemmasta päätöksestä tehdä yhteistyötä BitTorrent Inc. -yrityksen kanssa, jotta torrent-liikenne saadaan kulkemaan sujuvammin Comcastin tietoliikenneverkoissa. Tämän ohella Comcast aikoo hidastaa paljon lataavien asiakkaidensa internet-yhteyksiä pahimpina ruuhka-aikoina, jotta muiden asiakkaiden liikenne kulkisi mahdollisimman joutuisasti.

Jos FCC päättää rangaista Comcastia, olisi kyseessä ensimmäinen kerta, kun FCC rankaisee internet-operaattoria internet-liikenteen muokkaamisen tai häirinnän takia. Fitzmaurice ei osannut vielä kertoa, että aikooko Comcast mahdollisesti valittaa äänestyksen lopputuloksesta. Tällöin asian käsittely siirtyisi oikeuslaitokselle, jolloin ainakin selviäisi se, onko FCC:llä toimivaltaa rangaista internet-operaattoreita.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

112.7.2008 22:36

Näinkö tässä on käynyt, että FCC olisi kerrankin asiakkaiden puolella. Tosin on FCC:ltä irronut muutakin hyvää (kuten IT-alan harrastajille tutuksi tullut Sääntö 15)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto