AfterDawn: IT-alan uutiset

FCC rankaisee Comcastia torrent-liikenteen häirinnästä?

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 12.7.2008 18:28 Kommentteja (1)

FCC rankaisee Comcastia torrent-liikenteen häirinnästä? Asiakkaidensa torrent-liikennettä Yhdysvalloissa häirinnyt Comcast saattaa saada rangaistuksen harrastamistaan toimista. Rangaistusta kannattaa ainakin tietoliikennealan etuja Yhdysvalloissa puolustavan FCC:n (Federal Communications Commission) puheenjohtaja Kevin J. Martin, jonka mielestä Comcastin toimet torrent-liikenteen häirinnän osalta rikkovat FCC:n suosituksia.
Martin ei voi kuitenkaan yksin määrätä rangaistusta Comcastille, vaan FCC äänestää rangaistuksesta elokuun 1. päivä. Martin ei kuitenkaan vaadi sakkoja Comcastille, vaan yrityksen täytyisi esityksen mukaan lopettaa liikenteen häirintä kokonaan, kertoa FCC:lle tarkasti häirinnän laajuus ja toteuttamiskeinot sekä kertoa kuluttajille, että miten internet-liikennettä aiotaan kohdella tulevaisuudessa.

Martinin mielestä internetin pitää olla avoin kaikille, ja jos internet-operaattorit haluavat estää jonkin palvelun toiminnan, pitää heillä olla selvät ja julkiset perustelut tälle päätökselle. Jos operaattorit eivät tarjoa näitä tietoja, pitäisi näitä operaattoreita Martinin mukaan rangaista.

Comcastia edustavan Sena Fitzmauricen mukaan yrityksen harjoittamat toimet olivat täysin laillisia, eikä FCC:llä ole heidän mielestään toimivaltaa rangaista internet-operaattoreita. Fitzmauricen kertoi myös Comcastin aikaisemmasta päätöksestä tehdä yhteistyötä BitTorrent Inc. -yrityksen kanssa, jotta torrent-liikenne saadaan kulkemaan sujuvammin Comcastin tietoliikenneverkoissa. Tämän ohella Comcast aikoo hidastaa paljon lataavien asiakkaidensa internet-yhteyksiä pahimpina ruuhka-aikoina, jotta muiden asiakkaiden liikenne kulkisi mahdollisimman joutuisasti.

Jos FCC päättää rangaista Comcastia, olisi kyseessä ensimmäinen kerta, kun FCC rankaisee internet-operaattoria internet-liikenteen muokkaamisen tai häirinnän takia. Fitzmaurice ei osannut vielä kertoa, että aikooko Comcast mahdollisesti valittaa äänestyksen lopputuloksesta. Tällöin asian käsittely siirtyisi oikeuslaitokselle, jolloin ainakin selviäisi se, onko FCC:llä toimivaltaa rangaista internet-operaattoreita.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

112.7.2008 22:36

Näinkö tässä on käynyt, että FCC olisi kerrankin asiakkaiden puolella. Tosin on FCC:ltä irronut muutakin hyvää (kuten IT-alan harrastajille tutuksi tullut Sääntö 15)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

IBM: Kaikki salaukset murtuvat viiden vuoden päästä - Vaihda salaustapaa jo nyt! IBM: Kaikki salaukset murtuvat viiden vuoden päästä - "Vaihda salaustapaa jo nyt!" (22.5.2018 10:19)
Tietotekniikan kehitys, etenkin kvanttitietokoneiden kehitys, tekee nykyisin käytössä olevista salaustekniikoista turvattomia jo viiden vuoden sisällä, varoittaa IBM:n johtaja.
Suomalainen firma Nokian kännykkäbrändin takana on nyt yli miljardin arvoinen Suomalainen firma Nokian kännykkäbrändin takana on nyt yli miljardin arvoinen (21.5.2018 16:30)
HMD Global, Suomessa pääkonttoriaan pitävä yhtiö, joka omistaa lisenssit Nokian kännykkämerkkiin, on nyt virallisesti yli miljardin dollarin arvoinen yritys. Sekä peruspuhelimia että Android-pohjaisia ....
Opas: Näin poistat yläreunan kolon OnePlus 6 -puhelimesta Opas: Näin poistat yläreunan kolon OnePlus 6 -puhelimesta (21.5.2018 16:11)
OnePlus 6 sisältää aivan koko etualan peittävän näytön, jossa aivan yläreunassa on kameralle varattu musta lovi/kolo. Onneksi tuon loven saa halutessaan pois - oppaassamme kerromme miten.
4 kommenttia
Kumpi on parempi, OnePlus 6 vai Huawei Honor 10? Kumpi on parempi, OnePlus 6 vai Huawei Honor 10? (20.5.2018 14:05)
Erityisesti Suomessa viimeisten vuosien aikana suosiota ovat nostaneet kaksi älypuhelinfirmaa. Molemmat ovat Kiinasta, ja molemmat haastavat erityisesti Samsungin halvemmilla hinnoilla. Nämä ....
3 kommenttia
OnePlus 6 ensimmäisessä nopeustestissä, päihittää iPhone X:n ja muut kilpailijat OnePlus 6 ensimmäisessä nopeustestissä, päihittää iPhone X:n ja muut kilpailijat (18.5.2018 19:36)
OnePlus esitteli tällä viikolla uuden huippupuhelimen, joka kantaa odotetusti nimeä OnePlus 6. Kiinalaisyhtiö on perinteisesti tuonut huipputason tekniikkaa keskihintaluokan puhelimiin. Vaikka ....
10 kommenttia

Uutisarkisto