AfterDawn: IT-alan uutiset

LeaseWeb hävisi oikeudessa, BREIN saa everlasting.nu-sivuston tiedot

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 5.7.2008 18:21 Kommentteja (7)

LeaseWeb hävisi oikeudessa, BREIN saa everlasting.nu-sivuston tiedot Aiemmin mm. Demonoid-, What.cd- ja Waffles.fm-sivustoille internet-yhteyksiä ja palvelinrautaa vuokrannut LeaseWeb on kokenut jälleen karvaan tappion oikeudessa, kun Hollannin antipiratismiorganisaatio BREIN sai paikallisen oikeusasteen vakuutettua siitä, että LeaseWebin pitää luovuttaa everlasting.nu-sivustoa pyörittäneen henkilön henkilötiedot BREIN:ille.
BREIN sai vastaavan päätöksen alemmalta oikeusasteelta noin vuosi sitten, mutta Leaseweb valitti tästä päätöksestä. Oikeuden mukaan everlasting.nu auttoi kuitenkin käyttäjiä tekijänoikeusrikkomuksissa, koska sivuston ja trakkerin avulla käyttäjät pystyivät vaihtamaan luvatta tekijänoikeudella suojattua sisältöä. Leasewebin asianajajan mukaan torrent-tiedostot eivät riko tekijänoikeuksia, joten niiden jakamisen pitäisi olla täten sallittua. Oikeus oli kuitenkin asiasta eri mieltä, sillä oikeuden mielestä torrent-tiedostot ovat tärkeässä roolissa, kun käyttäjät levittävät luvatta tekijänoikeudella suojattua sisältöä.

Oikeuden päätös vaikuttanee kaikkiin trakkerin sisältäviin torrent-sivustoihin Hollannissa, joten tulevaisuudessa paikallisten palveluntarjoajien on luovutettava tällaisia sivustoja pyörittävien henkilöiden henkilötiedot, jos näiden sivustojen avulla jaellaan luvatta tekijänoikeudella suojattua sisältöä. LeaseWeb varautui tulevaan päätökseen jo aiemmin ilmoittamalla viime marraskuussa torrent-trakkeria pyörittäneille sivustoille, että Leaseweb lopettaa yhteistyön näiden torrent-sivustojen kanssa.

BREIN:in seuraava isompi kohde on maailman suosituimpana torrent-sivustona tunnettu Mininova, jonka oikeusjutusta kerroimme toukokuussa. Mininovan tapaus eroaa kuitenkin everlasting.nu-sivuston tapauksesta siltä osin, että Mininovalla ei ole lainkaan omaa trakkeria, vaan kyseessä on pelkkä torrent-tiedostojen hakukone. Mininovan edustaja on kertonut, että Mininova tulee taistelemaan oikeudessa loppuun saakka, joten luvassa on pitkä oikeustaistelu.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

15.7.2008 19:01

Olisivat kaataneet vetta servereitten paalle ja sanonut etta henkilotiedot havisivat...

25.7.2008 19:36

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JasonSco:
Olisivat kaataneet vetta servereitten paalle ja sanonut etta henkilotiedot havisivat...

semmosen saa kuitenki aika helposti palautettua jos siel on osaavia, toki jos ylikirjoittaa tarpeeks montaa kertaa nii asian laita on eri mut ainoo varma on magneetit siihe vieree. Tosin sitten oikeus luultavammin toteaisi heidät syyllisiksi. Jos olisivat syyttömiä, ei tarttis mitää tollasta tehä

35.7.2008 19:38

Havettaisi moinen aanpisteiden haaskaus, milloin täällä opitaan kirjoittamaan? Kieliopillisesti edes sinne päin?

45.7.2008 20:25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti humpuuki:
Havettaisi moinen aanpisteiden haaskaus, milloin täällä opitaan kirjoittamaan? Kieliopillisesti edes sinne päin?
**OFFTOPIC**

Ei sattunut käydä mielessä että JOKU mahdollisesti kirjottelee englanninkielisestä näppäin asetuksesta, ulkomailta TAI jonkun muun asian vaatiessa ilman ääkkösiä ??

**ONTOPIC**

BREINIT ja muut pippelin hinkkaaja järjestöt on kyllä jotain niin turhaa ettei mitää järkee.. Halvemmaks se tulee kehittää noita torrent saittei levittämää niitä ns luvattomia albumeita kun poistaa ne jaosta.. kerran julkastua ei saa koskaan pois netistä vaikka jahtaisivat maailman tappiin.. aina se löytyy jonkun kovolta tai ämpäri3 soittimesta...

55.7.2008 20:45

BREINIT ja muut pippelin hinkkaaja järjestöt on kyllä jotain niin turhaa ettei mitää järkee.. Halvemmaks se tulee kehittää noita torrent saittei levittämää niitä ns luvattomia albumeita kun poistaa ne jaosta.. kerran julkastua ei saa koskaan pois netistä vaikka jahtaisivat maailman tappiin.. aina se löytyy jonkun kovolta tai ämpäri3 soittimesta...


:D:D:D pähkinän kuoressa kaikki mitä ite meinasin laittaa :D

juu tuo servereiden "tahallaan tuhoaminen" ei ehkä oideudessa vahingosta mene mutta milläs sen todistaa jos käskee kaverin murtautua ja varastaa kaikki materiaali..

65.7.2008 22:12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti humpuuki:
Havettaisi moinen aanpisteiden haaskaus, milloin täällä opitaan kirjoittamaan? Kieliopillisesti edes sinne päin?
Jos on koko lapsuuden asunut jenkeissa ja kirjoittanut taten jenkkinappaimistolla ja muuttaa muutamaksi vuodeksi suomeen niin on se vain helpompi ottaa yksi nappaimisto mukaan kuin ruveta opettelemaan FI/SE nappaimiston merkistoa. Kumminkin (toivottavasti jo) kohta puoliin muuttaa takasin:)

75.7.2008 22:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JasonSco:
Olisivat kaataneet vetta servereitten paalle ja sanonut etta henkilotiedot havisivat...
Kunnon merivettä päälle, niin sen pitäisi tuhota tiedot. Ovelinta olisi asettaa joku pieni kemikaali paukku kovon sisään, kun ne irrotetaan niin 24h kestää että tiedot katoaa. Kyllä tää toiminta aika hullua on jahdataan torrent trackereitä että saataisiin tietoja käyttäjistä. Mitä ne joillain käyttäjien tiedoilla tekee, jos joku on uploadannut oman tekeleensä sivuille niin alkavatko häntäkin syyttää.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Uno-korttipeli julkaistiin iPhonelle ja Androidille Uno-korttipeli julkaistiin iPhonelle ja Androidille (18.1.2019 10:30)
Legendaarinen korttipeli Uno on ilmestynyt nyt ilmaisena mobiilipelinä. Peliä voi pelata maailmanlaajuisesti niin iOS- kuin Android-laitteillakin. Oikeudet peliin omistava Mattel on aiemmin ....
Uudet HoloLens-lasit tulevat aivan pian? Microsoft järjestää tilaisuuden Uudet HoloLens-lasit tulevat aivan pian? Microsoft järjestää tilaisuuden (18.1.2019 09:46)
Microsoft on lähettänyt medialle kutsun MWC-messuille, jossa ohjelmistojätti aikoo kertoa uutisia toimitusjohtajansa voimin. Voisi siis olettaa, että kyseessä ei ole mistään turhanpäiväisestä tilaisuudesta. ....
Varoitus – Tältä Google voi näyttää EU:n päätösten takia Varoitus – Tältä Google voi näyttää EU:n päätösten takia (18.1.2019 09:27)
Syyskuussa Euroopan parlamentti hyväksyi kiistellyn tekijänoikeusdirektiivin, jonka on pelätty tuovan mukanaan sisällöntuottajille maksettavan linkkiveron ja lisäävän palveluntarjoajien vastuuta ....
1 kommentti
Uusi vuoto paljastaa jälleen Galaxy S10:n erikoisen kamerakolon Uusi vuoto paljastaa jälleen Galaxy S10:n erikoisen kamerakolon (17.1.2019 21:18)
Samsungin kymmenen vuoden Galaxy-taivalta juhlitaan 20. helmikuuta, jolloin tietysti luvassa on myös uusi Galaxy S10 -lippulaivapuhelin. Jonkin verran laitteesta tiedetään, mutta paljon on ....
1 kommentti
Microsoft paljasti Windows 10 -uudistuksia: Hakupalkki ja Cortana erotetaan toisistaan Microsoft paljasti Windows 10 -uudistuksia: Hakupalkki ja Cortana erotetaan toisistaan (17.1.2019 19:11)
Microsoft on paljastanut virallisessa Windows-blogissa uusia tietoja tulevasta päivityksestä. Windows Insider -testaajille saapunut Windows 10 Insider Preview Build 18317 muuttaa erityisesti ....
1 kommentti

Viimeisimmät uutiskommentit

Uutisarkisto