AfterDawn: IT-alan uutiset

LeaseWeb hävisi oikeudessa, BREIN saa everlasting.nu-sivuston tiedot

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 5.7.2008 18:21 Kommentteja (7)

LeaseWeb hävisi oikeudessa, BREIN saa everlasting.nu-sivuston tiedot Aiemmin mm. Demonoid-, What.cd- ja Waffles.fm-sivustoille internet-yhteyksiä ja palvelinrautaa vuokrannut LeaseWeb on kokenut jälleen karvaan tappion oikeudessa, kun Hollannin antipiratismiorganisaatio BREIN sai paikallisen oikeusasteen vakuutettua siitä, että LeaseWebin pitää luovuttaa everlasting.nu-sivustoa pyörittäneen henkilön henkilötiedot BREIN:ille.
BREIN sai vastaavan päätöksen alemmalta oikeusasteelta noin vuosi sitten, mutta Leaseweb valitti tästä päätöksestä. Oikeuden mukaan everlasting.nu auttoi kuitenkin käyttäjiä tekijänoikeusrikkomuksissa, koska sivuston ja trakkerin avulla käyttäjät pystyivät vaihtamaan luvatta tekijänoikeudella suojattua sisältöä. Leasewebin asianajajan mukaan torrent-tiedostot eivät riko tekijänoikeuksia, joten niiden jakamisen pitäisi olla täten sallittua. Oikeus oli kuitenkin asiasta eri mieltä, sillä oikeuden mielestä torrent-tiedostot ovat tärkeässä roolissa, kun käyttäjät levittävät luvatta tekijänoikeudella suojattua sisältöä.

Oikeuden päätös vaikuttanee kaikkiin trakkerin sisältäviin torrent-sivustoihin Hollannissa, joten tulevaisuudessa paikallisten palveluntarjoajien on luovutettava tällaisia sivustoja pyörittävien henkilöiden henkilötiedot, jos näiden sivustojen avulla jaellaan luvatta tekijänoikeudella suojattua sisältöä. LeaseWeb varautui tulevaan päätökseen jo aiemmin ilmoittamalla viime marraskuussa torrent-trakkeria pyörittäneille sivustoille, että Leaseweb lopettaa yhteistyön näiden torrent-sivustojen kanssa.

BREIN:in seuraava isompi kohde on maailman suosituimpana torrent-sivustona tunnettu Mininova, jonka oikeusjutusta kerroimme toukokuussa. Mininovan tapaus eroaa kuitenkin everlasting.nu-sivuston tapauksesta siltä osin, että Mininovalla ei ole lainkaan omaa trakkeria, vaan kyseessä on pelkkä torrent-tiedostojen hakukone. Mininovan edustaja on kertonut, että Mininova tulee taistelemaan oikeudessa loppuun saakka, joten luvassa on pitkä oikeustaistelu.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

15.7.2008 19:01

Olisivat kaataneet vetta servereitten paalle ja sanonut etta henkilotiedot havisivat...

25.7.2008 19:36

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JasonSco:
Olisivat kaataneet vetta servereitten paalle ja sanonut etta henkilotiedot havisivat...

semmosen saa kuitenki aika helposti palautettua jos siel on osaavia, toki jos ylikirjoittaa tarpeeks montaa kertaa nii asian laita on eri mut ainoo varma on magneetit siihe vieree. Tosin sitten oikeus luultavammin toteaisi heidät syyllisiksi. Jos olisivat syyttömiä, ei tarttis mitää tollasta tehä

35.7.2008 19:38

Havettaisi moinen aanpisteiden haaskaus, milloin täällä opitaan kirjoittamaan? Kieliopillisesti edes sinne päin?

45.7.2008 20:25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti humpuuki:
Havettaisi moinen aanpisteiden haaskaus, milloin täällä opitaan kirjoittamaan? Kieliopillisesti edes sinne päin?
**OFFTOPIC**

Ei sattunut käydä mielessä että JOKU mahdollisesti kirjottelee englanninkielisestä näppäin asetuksesta, ulkomailta TAI jonkun muun asian vaatiessa ilman ääkkösiä ??

**ONTOPIC**

BREINIT ja muut pippelin hinkkaaja järjestöt on kyllä jotain niin turhaa ettei mitää järkee.. Halvemmaks se tulee kehittää noita torrent saittei levittämää niitä ns luvattomia albumeita kun poistaa ne jaosta.. kerran julkastua ei saa koskaan pois netistä vaikka jahtaisivat maailman tappiin.. aina se löytyy jonkun kovolta tai ämpäri3 soittimesta...

55.7.2008 20:45

BREINIT ja muut pippelin hinkkaaja järjestöt on kyllä jotain niin turhaa ettei mitää järkee.. Halvemmaks se tulee kehittää noita torrent saittei levittämää niitä ns luvattomia albumeita kun poistaa ne jaosta.. kerran julkastua ei saa koskaan pois netistä vaikka jahtaisivat maailman tappiin.. aina se löytyy jonkun kovolta tai ämpäri3 soittimesta...


:D:D:D pähkinän kuoressa kaikki mitä ite meinasin laittaa :D

juu tuo servereiden "tahallaan tuhoaminen" ei ehkä oideudessa vahingosta mene mutta milläs sen todistaa jos käskee kaverin murtautua ja varastaa kaikki materiaali..

65.7.2008 22:12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti humpuuki:
Havettaisi moinen aanpisteiden haaskaus, milloin täällä opitaan kirjoittamaan? Kieliopillisesti edes sinne päin?
Jos on koko lapsuuden asunut jenkeissa ja kirjoittanut taten jenkkinappaimistolla ja muuttaa muutamaksi vuodeksi suomeen niin on se vain helpompi ottaa yksi nappaimisto mukaan kuin ruveta opettelemaan FI/SE nappaimiston merkistoa. Kumminkin (toivottavasti jo) kohta puoliin muuttaa takasin:)

75.7.2008 22:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JasonSco:
Olisivat kaataneet vetta servereitten paalle ja sanonut etta henkilotiedot havisivat...
Kunnon merivettä päälle, niin sen pitäisi tuhota tiedot. Ovelinta olisi asettaa joku pieni kemikaali paukku kovon sisään, kun ne irrotetaan niin 24h kestää että tiedot katoaa. Kyllä tää toiminta aika hullua on jahdataan torrent trackereitä että saataisiin tietoja käyttäjistä. Mitä ne joillain käyttäjien tiedoilla tekee, jos joku on uploadannut oman tekeleensä sivuille niin alkavatko häntäkin syyttää.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
1 kommentti
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
1 kommentti
Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä (18.7.2018 16:33)
Euroopan komission on määrännyt Googlelle 4,34 miljardin euron sakon yhtiön hakukoneen määräävää markkina-asemaa vahvistavien laittomien käytäntöjen vuoksi. Käytännössä kyse on siitä, että Google ....
1 kommentti
Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita (18.7.2018 06:48)
Spotify on tehnyt Android- ja iOS-sovelluksiinsa viimeisten viikkojen aikana pienen muutoksen, mutta se helpottaa monen kuuntelijan elämää ratkaisevasti. Ainakin arjessa on yksi ensimmäisen ....
Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää (18.7.2018 06:30)
Seuraavien sukupolvien VR-lasien käyttömukavuus voi olla täysin toista luokkaa kuin nykyään, sillä VirtualLink-konsortio on esitellyt uuden USB-C-liitäntään pohjautuvan standardin, joka mahdollistaa ....

Uutisarkisto