AfterDawn: IT-alan uutiset

Operaattoreiden iPhone-hinnoittelut suututtavat ihmisiä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 30.6.2008 13:18 Kommentteja (30)

Operaattoreiden iPhone-hinnoittelut suututtavat ihmisiä Applen iPhone 3G -matkapuhelinta on odotettu monissa maissa kuin kuuta nousevaa, mutta monissa maissa kuluttajat ovat saaneet kokea karvaan pettymyksen, koska matkapuhelinoperaattorit ovat hinnoitelleet kytkypaketit liian hintavaksi.
Suomessa Sonera julkisti omat kytkypakettinsa ja niiden hinnoittelut viime viikolla. Kaikki eivät kuitenkaan sulattaneet Soneran asettamia hintoja ja monien mielestä operaattoreiden välinen kilpailu olisi kuluttajien etu, koska matkapuhelinoperaattoreiden välinen hintakilpailu ajaisi iPhonejen ja liittymien hinnat alemmaksi.

Hinnoitteluun ovat tyytymättömiä myös Kanadassa asuvat kuluttajat, joille puhelinta kauppaa yksinoikeudella matkapuhelinoperaattori Rogers Communications. Rogers myy kanadalaisille ainoastaan kolmen vuoden kytkypakettia ja halvimman paketin kuukausimaksut alkavat 75 dollarista (noin 47 euroa). Kalleimmassa paketissa kuukausimaksut alkavat 115 dollarista (noin 72 euroa). Kaikki paketit sisältävät rajoituksia esim. 3G-datayhteyksille ja halvimmassa paketissa dataa saa siirtää 750 megatavua kuukaudessa ja kalleimmassa 2 gigatavua kuukaudessa. Halvimmillaan kolmen vuoden kytkypaketti kustantaa siis Kanadassa noin 1690 euroa.

Monet kanadalaiset suivaantuivat Rogersin hinnoittelusta, jonka takia he perustivat erillisen ruinediphone.com-sivuston (sivuston alkuperäinen osoite oli fuckyourogers.com, joka selittänee paremmin kuluttajien turhautumista), jossa kerätään allekirjoituksia adressiin, joka lähetetään suoraan Applen toimitusjohtaja Steve Jobsille, jotta hän puuttuisi Kanadan huonoon hinnoitteluun tai antaisi mahdollisuuden muillekin operaattoreille myydä iPhonea Kanadassa.

Kanadalaisten lisäksi myös ruotsalaiset ovat ilmaisseet huolensa iPhonen korkeasta hintatasosta, sillä 16 gigatavun muistilla varustetusta iPhone 3G -puhelimesta joutuu kalleimman kytkypaketin ja rajoittamattoman datayhteyden kanssa maksamaan yli 2 700 euroa (yli 4 300 dollaria) kahden vuoden aikana.

Edellinen Seuraava  

30 kommenttia

130.6.2008 13:25

Mielestäni outoa käytöstä Applelta, minkä takia kuumaa rautaa takova yritys ottaa reilua takapakkia asettamalla odotetun uutuustuotteensa ostoa ja käyttöä koskien näinkin suuria rajoituksia? Itse olisin ainakin panostanut avoimmuuteen & sitoutumattomuuteen jotka tuntuvat olevan tämän hetken trendikyyskäyrän huipulla, kuluttajien arvostus tätä ko. firmaa laskee aivan varmasti tämän uusimman tempauksen jälkeen.

*IMAGOLITSARI*

230.6.2008 13:28

Aika huimaa rahastusta masiinalla jotenka jätetään kokonaan väliin. Ei se nyt NIIN hyvä kuitenkaan ole että maksaisi itsensä kipeeksi(*) 2 vuoden ajan.

(* sis. hyvät datayhteydet ja tarpeeksi puheaikaa/txt viestejä)

330.6.2008 13:33

huhuh, aika huimaa. Mutta eikös teliasonera ole myös yksinoikeudella ruotsissa? Eihän se tuu suomessa niin kalliiksi kun ruotsissa?

Jos sonera hinnottelee vain "keski-ikäisten naisten" tai "yli 50v" niin ovatpahan konkassa 20v kuluttua. Heidän pitäisi myös osata kosiskella nuoria että soneran tulevaisuus on taattu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 30.6.2008 @ 13:35

430.6.2008 13:56

"jossa kerätään allekirjoituksia adressiin, joka lähetetään suoraan Applen toimitusjohtaja Steve Jobsille"

Mitä helvettiä?

Siis tuohan on nimenomaan Applen kannattama bisnesidea, koska näin he saavat ylihypetetystä puhelimestaan maksimaalisen hinnan. Apple on liian tietoinen prändistään ja käyttävät näin sitä hyväkseen.

Tarjoavat yksinoikeutta operaattoreille -> operaattorit kilpaa nostavat hintaa sille tasolle jolla uskovat pääsevänsä vielä omilleen.

Väittäisin, että muut puhelinvalmistajat ovat hieman harmissaan kun eivät ole onnistuneet rakentamaan yhtä onnistunutta systeemiä. Operaattori hoitaa kaiken, puhelimen markkinoinnin, maksaa valtavat katteet ja ottaa vielä kuluttajien mahdolliset vihat niskoilleen.

530.6.2008 14:31

Jos tuon turhakkeen saisi ostettua pelkän puhelimen hinnalla, niin saattaisin käydä ostamassa. Mutta kytkynä en edes ajattele hankkivani. Siinä sitten inistään, kun alkuinto menee ohi ja ollaan nalkissa Soneran kanssa.

630.6.2008 15:05

halpa ja Apple ei esiinny samassa lauseessa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 30.6.2008 @ 15:05

730.6.2008 15:08

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trevil:
halpa ja Apple ei esiinny samassa lauseessa.
Samaa voidaan sanoa avoimesta ja Applesta.

Lainaus:
Itse olisin ainakin panostanut avoimmuuteen & sitoutumattomuuteen
Jep, minä ostan iPhonen heti kun sen saa iPhonena ilman liittymiä sun muita kahden vuoden riistosopimuksia.

830.6.2008 15:46

Lainaus:
Jep, minä ostan iPhonen heti kun sen saa iPhonena ilman liittymiä sun muita kahden vuoden riistosopimuksia.

Ja siihen mennessä kaupoista löytää parempia kosketysnäytöllisiä puhelimia.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 30.6.2008 @ 15:47

930.6.2008 15:52

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hraHUU:
Mielestäni outoa käytöstä Applelta, minkä takia kuumaa rautaa takova yritys ottaa reilua takapakkia asettamalla odotetun uutuustuotteensa ostoa ja käyttöä koskien näinkin suuria rajoituksia? Itse olisin ainakin panostanut avoimmuuteen & sitoutumattomuuteen jotka tuntuvat olevan tämän hetken trendikyyskäyrän huipulla, kuluttajien arvostus tätä ko. firmaa laskee aivan varmasti tämän uusimman tempauksen jälkeen.

*IMAGOLITSARI*
Milloinkas Apple olisi ollut avoin yhtiö? Applen tuotteethan ovat suljettuja järjestelmiä joihin on vaikeampi päästä verratuna kilpailijoiden tuotteisiin.

1030.6.2008 15:53

Kuka kehtaa ekana tunnustaa olevansa niin helevetin tyhmä, että ottaisi tuon noilla hinnoilla? Eikös Nokia ollut tuomassa jotain iPhone klooniansa? Se vielä avoimella linuxilla toimivaksi ilman kytkykauppoja niin saavat asiakkaan minusta.

1130.6.2008 17:12

Mutku se on niiiiin ihku :)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 30.6.2008 @ 17:13

On moraalisesti väärin antaa tyhmien ihmisten pitää rahansa.

1230.6.2008 17:39
Drunkken
Inactive

Lulz, hakataan Steve Jobs ja kaikki operaattoreiden johtajat :E

1330.6.2008 18:11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Drunkken:
Lulz, hakataan Steve Jobs ja kaikki operaattoreiden johtajat :E

Ja tämäkö on vastaus rukouksiisi? ei ne hinnat hakkaamalla laske ja piste.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 30.6.2008 @ 18:13

1430.6.2008 18:31

Niin kauan kun ihmiset juoksevat kuin pässit naruissa ja maksavat mitä pyydetään - (Se ei ole hullu joka pyytää vaan se joka maksaa) - tuollainen hinnoittelutyyli tulee jatkumaan. Eli päinvastoin kun asian ajattelee jos kukaan ei ostaisi tokkopa hinnoittelu tuollaisena pysyisi.

1530.6.2008 18:35

Edelleenkin mielestäni kannattavin zoneran iphone soppari on se reilu 400e puhelimesta ja sitten itse räätälöity edullinen liittymä. Ei ainakaan itseäni se 2v kytky siinä haittaa kun en operaattoria vaihtele joka vuosi. Itselläni vanha kunnon rätinälinja oli käytössä melkein 10 vuotta ja nykyinen liittymä tulee työpaikan puolesta.

1630.6.2008 19:35

En ymmärrä, miksi ihmiset tuosta niin kiukuttelevat, on sitä maailmassa muitakin kännyköitä kuin IPhone. Sitä paitsi, tuohon korkeaan hintaan on hyvä lääke, kun kukaan ei osta tuollaista ökyhintaista pakettia, on operaattorien pakko alentaa hintaa. Yksinkertaista ja helppoa.

1730.6.2008 20:08

järkyttävä hinta yli 2000e :O

1830.6.2008 21:14

Kun katsoo noita muiden maiden hulluja kuluja, niin Soneran Suomen ratkaisu näyttää mielestäni oikein hyvältä.

Liittymään pitää ilmeisesti se 24kk sitoutua, mutta kuka niitä muka jatkuvasti vaihtaa? Taitaa olla suurimmat numeronsiirtoajat ohi jo.

Puhelimelle tulee tällöin yksinkertainen kertahinta ja muut kulut saa itse valita. Puhelu- ja datahinnoittelu on onneksi Suomessa edullisella tasolla, ihan kaikilla operaattoreilla.

Nuo pakkopaketit ovat taas järjettömiä! Normaali ihmiselle 50€ - 70€ / kk lasku on ihan liikaa. Parempi on itse valita ne palvelut mitä haluaa käyttää, niin maksaakin sitten siitä mitä tarvitsee.

1930.6.2008 21:59

Itselläni ei taas ole varaa maksaa heti tuota 500 euroa puhelimesta ja valita niitä edullisempia palveluita siihen pakettiin, vaan maksan tuon 245 euroa heti, ja makselen sitten sitä liittymää siinä kuukausi toisensa perään, kun tuo pienemmissä summissa maksaminen on taas mahdollista itselleni.

201.7.2008 8:43

iPhonen pitäisi olla siellä Apple Storessa yhden napin takana (niin kuin ovat kaikki muutkin Applen tuotteet) ja sitä painamalla kilahtaisi postiluukusta sisään, sitoutumatta mihinkään voisit käyttää sitä vaikka juustoraastimena.
Montakohan myytyä puhelinta jo olisi mikäli sitä myytäisiin ihan normaaliin tapaan?

211.7.2008 19:40

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti _JatZ_:
iPhonen pitäisi olla siellä Apple Storessa yhden napin takana (niin kuin ovat kaikki muutkin Applen tuotteet) ja sitä painamalla kilahtaisi postiluukusta sisään, sitoutumatta mihinkään voisit käyttää sitä vaikka juustoraastimena.
Montakohan myytyä puhelinta jo olisi mikäli sitä myytäisiin ihan normaaliin tapaan?
Ovat kai laskeneet että tekevät näin enemmän rahaa. Sinänsä erikoista, sillä Applea ei ole aiemminkaan myyty hinnalla vaan mielikuvilla, designilla ja käytettävyydellä. Ominaisuuksissa tai hinnassa Apple ei ole loistanut ylitse muiden.

222.7.2008 7:56

Nytpä sitä Sektori uutisoi että Jenkkilässä iPhone olisi tulossa myyntiin myös ilman kytkyjä tai muita sopimuksia, kertapoistohintaan 599 USD (~380e) ja 699 USD (~443e). Tuossa alkaisivat hinnat jo ehkä lähentelemään siedettäviä summia, kun vertaa esim. siihen että vuoden alussa maksoin Nokia E65:stä ~330e.

232.7.2008 14:34

Olen tästä ihan varma, että seuraavan vuoden sisään tulee muilla merkeillä kosketusnäytöllisiä puhelimia läjäpäin paljon halvemmalla. Laittee on todennäköisesti kehittyneempiäkin, kuin iPhone joten mielestäni ei kannata ostaa Apple ylihinnalla. Odottakaa ihmiset, odottakaa. Säästätte rahaa.

Esim. Nokialla on tulossa joku koskeketusnäytöllinen puhelin pian: http://www.hilavitkutin.com/2008/04/10/n...otanut-nettiin/

243.7.2008 14:49
Vahvistamaton

Moni valittelee, että iPhonesta pitää maksaa 2000 € ja sitoutua 24 kuukaudeksi. Ottakaa nyt laskukone käyttöön hyvät ihmiset.

Soneralta saa 8 Gt iPhonen hintaan 429 €, ja halvin Minun Sonera -liittymä sille maksaa 1,99€/kk. Laitteen hinnaksi tulee siis halvimmillaan 477 €. Puhelimeen voi laittaa toisenkin Soneran liittymän, kenties myös Tele Finlandin kortin.

Jos on toisen operaattorin asiakas, sitten kieltämättä tarjous on epähoukutteleva. Vielä ei ole tiedossa, saako iPhone 3G:n operaattorilukot murrettua.

253.7.2008 18:57

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti exlex:
Nokialla on tulossa joku koskeketusnäytöllinen puhelin pian: http://www.hilavitkutin.com/2008/04/10/n...ettiin/


No prkl, tulkoot Mokialta vaikka 5 kosketusnäytöllistä puhelinta hintaan 250e, en osta. Sen verran on kokemusta Nokiasta.

2613.9.2008 22:09
spam
Vahvistamaton

gRx6S3 <a href="http://pbdlbolssgye.com/">pbdlbolssgye</a>, htljmannjlgt, [link=http://jqwzqrgapynb.com/]jqwzqrgapynb[/link], http://twcoyfjcqeii.com/

2713.9.2008 22:10
spam
Vahvistamaton

gRx6S3 <a href="http://pbdlbolssgye.com/">pbdlbolssgye</a>, htljmannjlgt, [link=http://jqwzqrgapynb.com/]jqwzqrgapynb[/link], http://twcoyfjcqeii.com/

2813.9.2008 22:10
spam
Vahvistamaton

gRx6S3 <a href="http://pbdlbolssgye.com/">pbdlbolssgye</a>, htljmannjlgt, [link=http://jqwzqrgapynb.com/]jqwzqrgapynb[/link], http://twcoyfjcqeii.com/

2920.9.2008 17:36

Kyllä on perseestä olevat hinnat o.O Haistakoon Apple paskan jos itse tuota hintatasoa kannattavat.

3021.9.2008 16:52

En kyllä osta noilla hinnoilla. Kyllä ne siitä laskee.

Muistuttaisin, että kallis hinta on operaattorien, ei Applen, syy. Esim. Italiassa ja Kreikassa saa iPhonen lukitsemattomana.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto