AfterDawn: IT-alan uutiset

Portugalissa vankeutta musiikin luvattomasta P2P-jakelusta

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 29.6.2008 18:46 Kommentteja (31)

Portugalissa vankeutta musiikin luvattomasta P2P-jakelusta Tekijänoikeudella suojattujen tiedostojen luvaton jakelu internetissä on yleistynyt nopeasti laajakaistaliittymien halventuessa ja tekijänoikeusjärjestöjen mielestä tiedostojen luvattomalle jakelulle pitäisi saada loppu välittömästi. Portugalissa tekijänoikeusjärjestöt ovat päässeet tässä asiassa hieman eteenpäin, sillä Portimãon oikeuslaitos on tehnyt musiikkia luvattomasti P2P-verkkojen kautta jaelleesta miehestä varoittavan esimerkin antamalla hänelle vankeusrangaistuksen tekijänoikeudella suojatun musiikin luvattomasta nettijakelusta.
Miehen tuomioksi tuli 90 päivän vankilareissu ja tällä hetkellä tutkinnan alla on yli sata vastaavaa tapausta, joten Portugalin vankilat voivat tulevaisuudessa täyttyä tiedostonjakajista.

Tapausten taustalla on Portugalissa äänitealan etuja puolustava Portuguese Phonographic Association (AFP), jonka osallisuuden tutkintapyyntöjen tekemiseen vahvisti levy-yhtiö EMI:n toimintaa Portugalissa johtava João Teixeira. Teixeira oli tyytyväinen tuomioon, mutta hän näkisi mieluusti toisenlaisia keinoja luvattomien latausten estämiseen, kuten Ranskaan kaavailtu ehdotus, jossa luvattomat lataajat saavat varoituksia ja kolmannen varoituksen myötä kyseisen henkilön internet-liittymä suljetaan. Teixeira osoittaa syyttävällä sormella internet-operaattoreita, jotka hänen mielestään kannustavat ihmisiä luvattomaan jakeluun samalla hyötyen taloudellisesti näistä jakajista.

Teixeira mukaan ihmiset tietävät, että tekijänoikeudella suojatun materiaalin luvaton lataaminen ja jakelu rikkoo lakia, mutta koska tästä ei ole aiemmin annettu rangaistuksia, eivät ihmiset ole lopettaneet tätä toimintaa. Pelko vankilatuomioista saattaa kuitenkin hieman hillitä tiedostonjakelijoiden intoa vastaisuudessa.

Edellinen Seuraava  

31 kommenttia

129.6.2008 19:26

On tämäkin kyllä jo mennyt niin yli, ettei voi todeksi uskoa... Maailmasta löytyy paljon pahempiakin rikollisia kuin pienet paarmat musiikki firmojen persauksissa.

229.6.2008 20:08

Samaa mieltä, mutta raha mailmaa pyörittää...

329.6.2008 20:15

Oikea suunta mutta liian lievä tuomio. Vankeutta tulisi antaa jokaiselle piraatille vähintään 10 vuotta. Toivottavasti Suomessa otetaan vastaava käyttöön mahdollisimman pian ja kaikki piraatit vankilaan vähintään 10 vuodeksi. Suomeen pitäisi rakentaa lisää vankiloita ja koventaa tuomioita piratismista vähintää 10 vuotta vankeutta automaattisesti, jokaiselle piraatille, joka lataa tai levittää to-materiaalia, vaikka vain yhden mp3, pelin, leffan, tv-sarjan tai muuta vastaavaa.

Nykyinen systeemi ei toimi, koska tuomiot ovat aivan liian lieviä. Suomessa tullaan varmasti hyvinkin pian tuomitsemaan vankeuteen piraatteja vuosiksi. Piratismi on vakava ongelma, johon ei ole vielä puututtu tarpeeksi kovin ottein. Toivonkin jokaisen luovan alan työntekijän ottamaan yhteyttä tekijänoikeusjärjestöihin ja vaatimaan kovempia otteita tekijänoikeuksia rikkovia kohtaan. On myös vaadittava uutta paljon kovempaa tekijänoikeuslakia. Meidän oikeuksia rikotaan tasan tarkkaan niin kauan, kunnes alamme puolustautumaan.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.6.2008 @ 20:26

429.6.2008 20:20
pseDe
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Oikea suunta mutta liian lievä tuomio. Vankeutta tulisi antaa jokaiselle piraatille vähintään 10 vuotta. Toivottavasti Suomessa otetaan vastaava käyttöön mahdollisimman pian ja kaikki piraatit vankilaan vähintään 10 vuodeksi. Suomeen pitäisi rakentaa lisää vankiloita ja koventaa tuomioita piratismista vähintää 10 vuotta automaattisesti, jokaiselle piraatille, joka lataa tai levittää to-materiaalia, vaikka vain yhden mp3 tai pelin yms.
Kyllä, mp3 filu; 1v linnaa yhdestä
1 leffa 10v
1 peli 10v
Waretettu kallis softa (photoshop, windows), saunan taakse ja monttuun prkl!

529.6.2008 20:24
supposepi
Inactive

"mitä sää teit et jouduit vankilaan?" "latasin tossa pari mp3 netistä"

629.6.2008 20:25

No, muuttuupahan waretus entistäkin mielenkiintoisemmaksi ja vaarallisemmaksi puuhaksi. Hyvä ennustus voisi olla, että kymmenen vuoden päästä waretus on harvojen harrastus ja entistä enemmän maan alla tapahtuvaa toimintaa. Voisi todeta myös, että waretuksen vähenemiseen johtaa sen yleistyminen. Harmillista kehitystä, mutta ymmärrettävää.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.6.2008 @ 20:26

729.6.2008 20:32

Jos toi syytetty olikin raiskannut lapsen, tehnyt aseellisen pankkiryöstön, ampunut pari tyyppiä, salakuljettanut muutaman kilon huumeita ja käyttänyt p2p verkkoa. Jutusta vaan unohtui noi ensimmäiset....

829.6.2008 20:40

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Oikea suunta mutta liian lievä tuomio. Vankeutta tulisi antaa jokaiselle piraatille vähintään 10 vuotta. Toivottavasti Suomessa otetaan vastaava käyttöön mahdollisimman pian ja kaikki piraatit vankilaan vähintään 10 vuodeksi. Suomeen pitäisi rakentaa lisää vankiloita ja koventaa tuomioita piratismista vähintää 10 vuotta vankeutta automaattisesti, jokaiselle piraatille, joka lataa tai levittää to-materiaalia, vaikka vain yhden mp3, pelin, leffan, tv-sarjan tai muuta vastaavaa.

Nykyinen systeemi ei toimi, koska tuomiot ovat aivan liian lieviä. Suomessa tullaan varmasti hyvinkin pian tuomitsemaan vankeuteen piraatteja vuosiksi. Piratismi on vakava ongelma, johon ei ole vielä puututtu tarpeeksi kovin ottein. Toivonkin jokaisen luovan alan työntekijän ottamaan yhteyttä tekijänoikeusjärjestöihin ja vaatimaan kovempia otteita tekijänoikeuksia rikkovia kohtaan. On myös vaadittava uutta paljon kovempaa tekijänoikeuslakia. Meidän oikeuksia rikotaan tasan tarkkaan niin kauan, kunnes alamme puolustautumaan.
No kai sitten pitäisi poistaa kaikki kirjastot myös? ja antaa kirjasto "tädeille" vankeutta koska jakavat muille tekijänoikeuksilla varustettua materiaali. Kirjastoilla ja Trackkereilla on sama periaate, mutta kirjastossa joutuu lähteä käymään tracksulta voit suoraan ladata jonkun masa mainion. Tracksulta se tulee vain sähköisesti. Kirjastoihin ostetaan kirjat sun muut meijän verorahoilla eli me saadaan ladata kaikki materiaali netistä mikä on myös kirjastossa. way to go!

EDIT. en kyllä vitussakaan ymmärrä miksi pitäisi antaa warettajille kovemman tuomiot kuin jollekkin ihmiset raiskanneella/tappaneella, waretus ei tee näkyvää vammaa kenellekkään tai ota henkeä pois. Elinikäinen on suomessa n. 12v jonka harva tappaja/raiskaaja edes saa, semmosset pitäis viedä saunan taakse kerta kun siellä tilaa on.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.6.2008 @ 20:44

929.6.2008 21:26

* Tekijänoikeuksissa on kyse rahasta. Mitä kovemmat ja tarkemmat tekijänoikeudet ovat sitä enemmän tekijät ja yritykset saavat rahaa. Rahan arvo ja merkitys on paljon suurempi, kuin ihmisarvon/oikeuksien tai muiden rikosten. Tekijänoikeudet ovat tärkein asia maailmassa, mikään muu ei ole niin tärkeä, kuin tekijänoikeudet.

* Tekijänoikeuksilla maailma pyörii ja raha kulkee. Niillä jotka eivät maksa tekijänoikeuskorvauksia ei ole mitään lupaa eikä oikeutta kopioida tai levittää teoksia laittomasti ilmaiseksi. Tekijänoikeuksien arvo ja merkitys on paljon suurempi, kuin minkään muun. Siksi tuomioidenkin tekijänoikeuksien rikkomisesta tulee olla kovimpia mahdollisia. Kannatan kuolemantuomiota jokaiselle piraatille.

* Oma tekstini on vain parodia to-mafian unelmista. Valitettavasti to-mafia ajaa juuri kyseisia asioita :(

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 30.6.2008 @ 05:07

1029.6.2008 21:32
Drunkken
Inactive

Mahtaa vituttaa asua siellä :E Mut, annetaan porukan raiskata, jne murhata muita, ei sillä väliä kunhan levy-yhtiöt tienaavat vähän enemmän :).

1129.6.2008 21:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Oikea suunta mutta liian lievä tuomio. Vankeutta tulisi antaa jokaiselle piraatille vähintään 10 vuotta. Toivottavasti Suomessa otetaan vastaava käyttöön mahdollisimman pian ja kaikki piraatit vankilaan vähintään 10 vuodeksi. Suomeen pitäisi rakentaa lisää vankiloita ja koventaa tuomioita piratismista vähintää 10 vuotta vankeutta automaattisesti, jokaiselle piraatille, joka lataa tai levittää to-materiaalia, vaikka vain yhden mp3, pelin, leffan, tv-sarjan tai muuta vastaavaa.
Juu ei yleisty. Eiko Suomessakin ole vankilat jo valmiiksi täynnä, muistan ainakin kuulleeni\lukeneeni muutamista erilaisista yhteiskuntaan sopeuttamis hankkeista millä saataisiin vankiloihin tilaa ettei tarvittaisiin uusia. Ja yksi vanki maksaa muutenkin 200€ per päivä + tietenkin kaikki muut kulut esim. kaikenlaiset tutkinnat ja oikeudenkäynnit. Mutta toisaaltaan olisihan tämä aivan loistava idea kuluttaa poliisien resursseja ja saataisiin hovi- ja käräjäoikeuksien aikataulut täyteen heti kerrasta.

Ja sitten ihan muuten vaan voisi heittää tälläisen laskelman ihan vaan omaksi iloksi (ja huomatkaa että tämä on optimistisin mahdollinen arvio): yksi tuomio on 90 päivää (waretuksen määrästä riippumatta), vain joka 1 000 suomalainen on ladannut tekijänoikeussuojattua materiaalia - koskaan. Elikkä homma maksaa noi about: 90pv * 200€ + oikeuskulut 5 000€ * (5 400 000:1 000)= 124 200 000€ arpi Suomen valtion budjettiin, mutta kyllä kannatti.

1229.6.2008 22:23

Lainaus:

Kyllä, mp3 filu; 1v linnaa yhdestä
1 leffa 10v
1 peli 10v
Waretettu kallis softa (photoshop, windows), saunan taakse ja monttuun prkl!
Toi vois kyll jenkeissä toimia, muttei Suomessa.

1 levy, 10 biisiä --> 10 v vankeutta
10 levyä, 10 biisiä per levy ---> 100 v vankeutta

Eli vähemmällä pääsis ku pistäis ensimmäisen vastaantulevan päiviltä kuin jakais 1 levyn tai enemmän P2P-verkoissa.

Ja ohjelma jakamisesta tuleva tuomiokaan ei toimisa, ku Suomessa ei ole käytössä tota kuolemantuomiota, tosin loppuis saunan taakse viejätki kesken, ku jokainen kuskaaja sais sen linnatuomien kanssa :P
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.6.2008 @ 22:25

1329.6.2008 23:06

Eh, jotkut menivät jopa nupin trollaukseen.

1429.6.2008 23:08

Lainaus:
Lainaus:
ku pistäis ensimmäisen vastaantulevan päiviltä

Aivan, huomio kiinnittyy tappoon, ei waretukseen.

1529.6.2008 23:13

Huoh miettikääs nyt kumpi on vakavempaa murha vai mp3 lataaminen?

1629.6.2008 23:20

Näin just. Ei hyvää päivää...

1730.6.2008 0:08

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zya:
Tekijänoikeuksilla maailma pyörii ja raha kulkee. Kirjastot maksavat tekijänoikeuskorvauksia ja niillä on lupa lainata teoksia. Niillä jotka eivät maksa tekijänoikeuskorvauksia ei ole mitään lupaa eikä oikeutta kopioida tai levittää teoksia laittomasti ilmaiseksi. Tekijänoikeuksien arvo ja merkitys on paljon suurempi, kuin minkään muun. Siksi tuomioidenkin tekijänoikeuksien rikkomisesta tulee olla kovimpia mahdollisia. Kannatan kuolemantuomiota jokaiselle piraatille.
Ihan miten vain :D waretus on ongelma mutta ei siitä kuolemantuomiota voida antaa jokaiselle piraatille. hupenis kansaa paljon maapallolta :D kirjastosta lainataan, kirjastot maksaa sievoiset summat tekijänoikeuksista, warettajat ei maksa mitään. Näinhän se on.

Pieni vankila reissu kuulostaa ihan hyvältä vaihtoehdolta, mutta siinä tulee ongelmia tilanpuutteesta.. "Sä warettaja pääset pois vankilasta koska tää pyromaani pitäis laittaa myös telkien taakse ja tila on loppu" ... *reps* :D

Lainaus:
luvattomat lataajat saavat varoituksia ja kolmannen varoituksen myötä kyseisen henkilön internet-liittymä suljetaan.
Tää on kyllä ehdottomasti paras vaihtoehto minun mielestä. Ja sitten lisätään siihen vaikka että joudut odottamaan seuraavan 1-5 vuotta (riippuen toistuvuudesta, tahallisuudesta) ennen kuin voit avata nettiliittymän uudestaan :P
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 30.6.2008 @ 00:15

1830.6.2008 0:20

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Oikea suunta mutta liian lievä tuomio. Vankeutta tulisi antaa jokaiselle piraatille vähintään 10 vuotta. Toivottavasti Suomessa otetaan vastaava käyttöön mahdollisimman pian ja kaikki piraatit vankilaan vähintään 10 vuodeksi. Suomeen pitäisi rakentaa lisää vankiloita ja koventaa tuomioita piratismista vähintää 10 vuotta automaattisesti, jokaiselle piraatille, joka lataa tai levittää to-materiaalia, vaikka vain yhden mp3 tai pelin yms.
Kyllä, mp3 filu; 1v linnaa yhdestä
1 leffa 10v
1 peli 10v
Waretettu kallis softa (photoshop, windows), saunan taakse ja monttuun prkl!

"Waretus" siirtyisi sitten siihen, että tehtäisiin isku musiikki/peli/leffa kauppaan. Myyjät kylmäks ja sitten ladotaan levyt pakuun ja karkuun, matkalla on vielä helposti varaa ampua kymmenkunta poliisia jos sitten pääsisi vaikka karkuun. Ja jos ei pääse niin tuomio kumminkin lievempi kun jos olisi netistä ladannut noi materiaalit.

1930.6.2008 0:33

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Risupuu:
Eh, jotkut menivät jopa nupin trollaukseen.

Tästä on kyllä pakko sanoa, että ajattelevatko kaikki nuoret näin, onko kaikki asiallinen trollia? luepa tuo nupin teksi, saatat jopa huomata että tuo on aisatekstiä, onhan waretus siltikin rikos, vaikka itsekin olen sitä vastaan.

Mutta joo, ettis sen binlaadenin vaikka mielummin kun kattois piraattien perään, sillä kukaan ei kuole vaikka mitä lataan, ja eräästä kappaleesta lainaten: Internet is tubes

2030.6.2008 2:47
_MiCe_
Inactive

Ihan alkaa itkettää... -_-

2130.6.2008 2:48

Lainaus:
Teixeira osoittaa syyttävällä sormella internet-operaattoreita, jotka hänen mielestään kannustavat ihmisiä luvattomaan jakeluun samalla hyötyen taloudellisesti näistä jakajista.

Juurikin näin. Nettipiuha poikki ja langattomat verkot alas Portugalissa niin loppuu se waretus :)

2230.6.2008 3:10
Libbo
Inactive

Juu eikun linnaan kaikki piratismista tuomitut. 1 vankila vuorokausi maksaa noin 100€. Eli noim 400000 euroo maksaa 10v tuomio ja veronmaksaja maksaa sen. Eli minä. Tietenkin positiivinen asia siinä on, että se työllistää kymmeniä henkilöitä. Palataan takaisin asiaan, tuomio on aika kova ottaen huomioon EU:n tämän hetkisen lain ja toisekseen ei uutisessa kerrota jaetun musiikin määrää. Operaattoreja pitäs pitää kumminkin yhteisvastuullisena tapahtuneeseen ,koska ne ovat mahdostallistaneet luvattoman materiaanlin jakamisen.

2330.6.2008 3:28

No huoh :D

Aina kun vain pystyy niin TO-miehet iskee kauhukommentteja joka paikkaan.

Lainaus:
Teixeira oli tyytyväinen tuomioon, mutta hän näkisi mieluusti toisenlaisia keinoja luvattomien latausten estämiseen,
Noh, onneksi tuolla miehellä on vielä ripaus nuppia jäljellä. Aika omituista miten TO-järjestöt ovat tehneet kaikkialla "piraateista" rikollisia. Jos joku tappaa ihmisen niin itse olen sitä mieltä että sellaset voi viedä saunan taakse ihan surutta, mutta jos joku lataa biisin mp3-soittimeen ja kuuntelee sitä kuntosalilla niin se tekee hänestä rikollisen nykyään.

Taitaa olla noilla ihmisillä arvot vähän pielessä kun laittaa moisesta asiasta ihmisiä vankilaan, minä en ainakaan sellaiseen pystyisi.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 30.6.2008 @ 03:32

2430.6.2008 8:11

Aina tuomioiden alla kuulee ennustuksia, että piratismi vähenisi rangaistuksen pelossa mutta toisin käy joka kerta. FR:n jälkeen ihmiset puhuivat, jopa piratismin voittamisesta Suomessa. Uutisen uskottavuus on muutenkin herättänyt kysymyksiä kun monissa lähteissä puhutaan, että syyllisen tuomio muutettiin sakoiksija kaiken lisäksi valitus on vielä käsittelyssä. Onko propaganda levinnyt nyt liian tehokkaasti?

http://translate.google.com/translate?u=...TF8&sl=pt&tl=en

Lainaus:

By providing these 146 songs, the partilhador should have been sentenced to 90 days in prison but the court of Portimão decided to replace the penalty for a daily fine of four euros, due to the fact that the accused does not have any criminal background. No entanto, ele ainda terá que pagar uma multa adicional. However, he still will have to pay an additional fine. No total, e sem contar com custas judiciais e outras despesas, o valor deverá ser de 1160 euros. In total, not counting legal costs and other expenses, the value should be of 1160 euros.

It should be noted however that this is still subject to appeal, so nothing is decided.

2530.6.2008 8:26

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Risupuu:
Eh, jotkut menivät jopa nupin trollaukseen.

Tästä on kyllä pakko sanoa, että ajattelevatko kaikki nuoret näin, onko kaikki asiallinen trollia? luepa tuo nupin teksi, saatat jopa huomata että tuo on aisatekstiä, onhan waretus siltikin rikos, vaikka itsekin olen sitä vastaan.

Mutta joo, ettis sen binlaadenin vaikka mielummin kun kattois piraattien perään, sillä kukaan ei kuole vaikka mitä lataan, ja eräästä kappaleesta lainaten: Internet is tubes
Kyllähän tuosta nyt näki, että ihan selkeästi nuppi halusi provosoida "piraatteja" C'moon... lue nyt:

Lainaus:
Vankeutta tulisi antaa jokaiselle piraatille vähintään 10 vuotta.
Edit: Typo korjattu.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 30.6.2008 @ 08:27

2630.6.2008 12:09

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Oikea suunta mutta liian lievä tuomio. Vankeutta tulisi antaa jokaiselle piraatille vähintään 10 vuotta. Toivottavasti Suomessa otetaan vastaava käyttöön mahdollisimman pian ja kaikki piraatit vankilaan vähintään 10 vuodeksi. Suomeen pitäisi rakentaa lisää vankiloita ja koventaa tuomioita piratismista vähintää 10 vuotta vankeutta automaattisesti, jokaiselle piraatille, joka lataa tai levittää to-materiaalia, vaikka vain yhden mp3, pelin, leffan, tv-sarjan tai muuta vastaavaa.

Nykyinen systeemi ei toimi, koska tuomiot ovat aivan liian lieviä. Suomessa tullaan varmasti hyvinkin pian tuomitsemaan vankeuteen piraatteja vuosiksi. Piratismi on vakava ongelma, johon ei ole vielä puututtu tarpeeksi kovin ottein. Toivonkin jokaisen luovan alan työntekijän ottamaan yhteyttä tekijänoikeusjärjestöihin ja vaatimaan kovempia otteita tekijänoikeuksia rikkovia kohtaan. On myös vaadittava uutta paljon kovempaa tekijänoikeuslakia. Meidän oikeuksia rikotaan tasan tarkkaan niin kauan, kunnes alamme puolustautumaan.
Ensinnäkin, Suomen nykyiset "aidot rikolliset" mahtuvat nykyisiin vankiloihin, eikä tarvetta uusille ole. Jos lähdetään vain siltä pohjalta, että rakennetaan vain piraateille vankiloita, valtiolta tuskin liikenisi muutenkin jo niukasta kassasta kovin paljoa. Se taas tarkottaisi sitä, että rahat käärittäisiin veroilla. Se taas vaikuttaisi ihan suoraan OMAAN budjettiin. Ja vain, koska jotkut haluaisivat rakentaa näitä "piraattivankiloita".

Ja toiseksi, piraateille pitäisi siis langettaa 10 vuoden vankeus? Jos verrataan tätä muihin tuomioihin on se varsin kohtuuton. Raiskauksesta voi saada 1-6 vuotta vankeutta, teon vakavuudesta riippuen. Edes törkeästä raiskauksesta ei voi saada 2-10 vuotta enempää. Eli jos raiskaat ihmisen, pilaat jonkun naisen koko elämän, saat siitä ehkä 5 vuotta kakkua? Jos levität yhtä albumia netissä, jolla varastaisit ehkä 0,1% albumin tuotoista, saisit 10 vuotta kakkua? Tässä on kova ristiriita, nuppiseni.

2730.6.2008 12:41
sekunda
Inactive

Tuo nuppi on "reggautunu" ihan vaan tuota postausta varten ^^
Selvä trolli.

Ei noista raiskauksista ole tainnut kenellekkään väkisin lihaansa piilottaneille tulla kahta vuotta pidempää reissua. Ja sekin puolittunut ensikertalaisena/hyvän käytöksen takia.

Järjetön tapaus kyllä tuolla Portugalissa.

Rattijuopumuksestakaan ei anneta noin isoa tuomiota - ja senkin voi kuulemma nykyään saada ehdollisena.

Suomessa ei varmasti tuollaista tule olemaan kun poliiseja ei ole tutkimaan nykyisiäkään juttuja.
Omalta osaltani voin kertoa sen, että vuonna 1999 tehdystä rikosilmoituksesta ei ole tullut soittoa poliisilta vieläkään.

Älkää pelätkö !

2830.6.2008 18:24

Voi herrajestas osa porukasta on antamassa kuoleman tuomiota parin mp3 lataamisesta.. HUHHUH!!!

291.7.2008 8:08

Oishan se jotenkin säälittävää nähdä, kun parikymppinen nörtti pojankloppi paiskattas vankilaan väkivaltarikollisten keskelle... Siinä sais nostella saippuaa aika varovasti.

301.7.2008 12:56

Miettikääs keskustelua vankilassa, sellissä:

Kova jätkä: -Mä sain vankeutta kun hakkasin poliiseja hengiltä
Karski jätkä: -Mä varastin kymmeniä autoja
Iso pomo: -Huumerikoksista narahdin
Nörtti: -Mä jaoin musiikkia netissä

311.7.2008 23:21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti sekunda:
Tuo nuppi on "reggautunu" ihan vaan tuota postausta varten ^^
Selvä trolli.

Ei noista raiskauksista ole tainnut kenellekkään väkisin lihaansa piilottaneille tulla kahta vuotta pidempää reissua. Ja sekin puolittunut ensikertalaisena/hyvän käytöksen takia.

Järjetön tapaus kyllä tuolla Portugalissa.

Rattijuopumuksestakaan ei anneta noin isoa tuomiota - ja senkin voi kuulemma nykyään saada ehdollisena.

Suomessa ei varmasti tuollaista tule olemaan kun poliiseja ei ole tutkimaan nykyisiäkään juttuja.
Omalta osaltani voin kertoa sen, että vuonna 1999 tehdystä rikosilmoituksesta ei ole tullut soittoa poliisilta vieläkään.

Älkää pelätkö !

Ei suomessa saa törkeästä rattijuopumisesta kuin sakot ja 2-8kk ehdollista linnaan joudut vasta kun olet ajanut niitä useita noi 5-6kertaa

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto