AfterDawn: IT-alan uutiset

Panasonic tuomassa halvempaa 37 tuuman OLED-televisiota

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 24.6.2008 23:03 Kommentteja (7)

Panasonic tuomassa halvempaa 37 tuuman OLED-televisiota Matsushitan omistama Panasonic on kertonut, että se tuo tulevaisuudessa halvan 37 tuuman OLED-television markkinoille. Tällä hetkellä ainut myynnissä oleva OLED-teknologiaa hyödyntävä televisio on 11 tuuman Sony XEL-1.
Panasonicin kehitteillä oleva televisio pyrkii kilpailemaan LCD- ja plasmatelevisioden kanssa sekä koossa että hinnassa. 1300 dollarin hintainen laite on kuitenkin OLED-teknologian ansiosta huomattavasti ohuempi ja pystyy tuottamaan paremman kontrastin pienemmällä viiveellä. OLED-näytöissä on usein jopa yli 1 000 000:1 kontrastisuhde.

Tavalliset LCD- ja plasmatelevisiot eivät kuitenkaan vielä joudu väistymään uuden teknologian tieltä, sillä Panasonic odottaa tuotetta kauppoihin vasta vuonna 2011. Panasonic toivoo, että pääsisi piahkoin kauppaamaan OLED-televisioita, mutta se tarkoittaisi pienempiä televisioita vähemmän kilpailukykyisillä hinnoilla.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

125.6.2008 1:47

Olisiko mahdollisesti kyseessä vuoden turhin tuotejulkistus?

Okei, taisin olla sittenkin väärässä: http://gizmodo.com/5019319/the-his-iclea...ems-im-confused

Se kääntyy tänne, menee sinne
ja se rullaa vaikka minne
siin' on out sekä in
se on niin fiksu vekotin!

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.6.2008 @ 02:10

225.6.2008 9:07

Jos ennakkotiedot pitävät paikkansa Oled teknologian energia tehokkuudesta,(-50%)niin on kaikkea muuta kuin turha uutinen.
On seurattava myös Mitsubishin lasertv:n kehitystä, mistä on annettu myös samansuuntaisia lupauksia.

325.6.2008 10:31

lasertv luvattiin jo vuonna 2008 alkupuoluelle. Nyt ovat taas siirtyneet 3 eteenpäin.

Oled teknologiassa on vielä ongelmista se että resoluutio on vielä alle hd tason laatua(960 x 540). Ja myös isojen telkkari tuotanto on todella ongelmista.
Kun kohta tulee jo QUAD HDTV ja japani suunnittelee vieläkin parempaa niin mitenköhä oled tekniikka tulee pärjäämään.

425.6.2008 16:20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti esavolai:
Jos ennakkotiedot pitävät paikkansa Oled teknologian energia tehokkuudesta,(-50%)niin on kaikkea muuta kuin turha uutinen.

Turhuudella tarkoitin lähinnä sitä, että näistä energiatehokkuuksista päästäisiin nauttimaan aikaisintaan kolmen vuoden kuluttua. Ja kuten jo sanottua, sama juttu laser-tv:n ja niiden 240Hz Blue Phase LCD-näyttöjen kohdalla.

Parempi hypettää mieluummin sellaisia tuotteita, jotka tulisivat saataville edes vuoden sisällä.

526.6.2008 0:36

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti esavolai:
Jos ennakkotiedot pitävät paikkansa Oled teknologian energia tehokkuudesta,(-50%)niin on kaikkea muuta kuin turha uutinen.

Turhuudella tarkoitin lähinnä sitä, että näistä energiatehokkuuksista päästäisiin nauttimaan aikaisintaan kolmen vuoden kuluttua. Ja kuten jo sanottua, sama juttu laser-tv:n ja niiden 240Hz Blue Phase LCD-näyttöjen kohdalla.

Parempi hypettää mieluummin sellaisia tuotteita, jotka tulisivat saataville edes vuoden sisällä.
Ehkä hypetys on pidettävä lähi-aikoina kauppoihin tulevissa tuotteissa, mutta minulle ainakin tämä oli erittäin kiinnostava uutinen, koska suunnittelen jo mitä aion hommata kämppääni about 3-5 vuoden kuluttua, kunhan ensin sen kämpän hommaan. Pistän jo valmiiksi muistiin mitä kaikkea kannattaa/ei kannata ostaa ja mikä on pienikulutteista, vähän luontoa kuormittavaa tai muuten säästäväistä. Tässä esimerkiksi yksi lisäys kirjanpitooni.

628.6.2008 3:28

OLED-tekniikan etuna on kuvan kontrasti ja kirkkaus. Olen nähnyt vain pieniä näyttöjä, mutta ne ovat olleet selvästi parempia kuin vastaavat CRT, LCD tai plama näytöt. Laser-näytöistä on puhuttu vuosikymmeniä. En odota sellaisen ilmestyvän kauppoihin. Niissä on ongelmana kuvan välkkyminen ja kuvapisteen hetkellisesti suuri kirkkaus. Siis kuvapiste eli piirtosäde voi olla niin kirkas, että se vahingoittaa katsojan silmiä. Jo 2 mW säde voi vahingoittaa silmää pysyvästi joissain oloissa. OLEDin ongelmana on sinisen väriaineen kemiallinen herkkyys, se heikkenee paljon nopeammin kuin muut, luokkaa 10 000 tunnissa. Kotitelevisio ei ole ensimmäinen uuden näyttötekniikan sovellus. Monet ammattikäyttäjät maksavat television kokoisesta näytöstä lähes sata kertaisen hinnan kotitelevisioon verrattuna jos se on hyvä.

Yksi kätevä ja varmasti pian kauppoihin ilmestyvä laite on DLP-projektori, jossa on korkeapainepurkauslampun sijasta värilliset LEDit. Ei tarvitse uusia lamppua 3000 tunnin välein.

728.6.2008 3:39

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Euphemos:
Olisiko mahdollisesti kyseessä vuoden turhin tuotejulkistus?
Okei, taisin olla sittenkin väärässä: http://gizmodo.com/5019319/the-his-iclea...ems-im-confused

Asian sivusta. Tällaisia näennäistuotteita on Suomessakin kaupoissa varsin paljon, varsinkin huippu-hifi:n puolella. Vehkeillä on joku 0.0027 prosentin vaikutus johonkin ja kova hinta. Ihmiset ostavat jos esite on vakuuttavan näköinen. Ideana on tehdä kalliin näköistä halvalla ja myydä hyvin kalliilla. Siinä sivussa voi kerätä sijoittajilta rahaa, nostaa hyvää palkkaa ja pitää hauskaa firman laskuun. Täysin laillista. Tuo videosignaalin puhdistin taitaa olla yksinkertainen analoginen suodatin.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto