AfterDawn: IT-alan uutiset

Apple myynyt iTunesin avulla yli 5 miljardia biisiä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 20.6.2008 22:24 Kommentteja (7)

Apple myynyt iTunesin avulla yli 5 miljardia biisiä Musiikkikauppojen myyntimäärissä ykkössijaa hallitseva iTunes on jälleen saavuttanut yhden merkittävän rajapyykin, kun Apple ilmoitti eilen, että se on myynyt iTunesin avulla yli 5 miljardia musiikkikappaletta.
iTunesin myynti on jatkuvassa kasvussa ja tällä hetkellä sen kautta myydään yli 6 miljoonaa musiikkikappaletta joka päivä. Musiikin ohella myös elokuvien ja TV-sarjojen kysyntä on kovaa, sillä päivittäin iTunesista ostetaan tai vuokrataan yli 50 000 elokuvaa.

iTunesin tarjonnasta löytyy tällä hetkellä yli 8 miljoonaa musiikkikappaletta, yli 20 000 TV-sarjan jaksoa ja yli 2 000 elokuvaa, joten se on ylivoimaisesti markkinoiden suurin digitaalinen latauspalvelu. Hyvistä myyntiluvuista ja tarjonnasta huolimatta iTunesin tuottoisuus on kuitenkin ollut pitkään spekulaatioiden kohteena, koska Apple ei ole koskaan kertonut tarkasti, miten hyvin iTunes tuottaa. Monien huhujen mukaan iTunesin toiminta olisi osin tappiollista ja voittomarginaalit pieniä. Varsinaiset tulot Apple kerää iPod-soittimien myynneillä.

Applen kampeaminen ykköspaikalta kannettavien mediasoitinten ja digitaalisten musiikkikauppojen markkinoilla näyttää tällä hetkellä lähes mahdottomalta, mutta ainakin joidenkin levy-yhtiöiden päätös estää Applea myymästä DRM-vapaita kappaleita on antanut toivoa muille digitaalisille musiikkikaupoille.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

120.6.2008 23:09

En kyllä itse aijo maksaa digitaalisesta musiikista vielä lähivuosinakaan, varsinkaan drm:n kanssa. Lisäksi iTunes on aivan kauhea ohjelma. Ostin viime viikolla iPodin, jonka takia päätin sitten kokeilla iTunesia. Ei helvetti sitä kaatuilua ja jumitusta. On se ihme, jos tuplaydinprosessori ei pysty pyörittämään kunolla noinkin yksinkertaista ohjelmaa. Lisäksi kerran synkronointi vaiheessa ohjelma onnistui tyhjentämään koko iPodin kysymättä mitään. En kyllä koske iTunesiin enää pitkällä tikullakaan.

221.6.2008 11:30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti MrPalikka:
En kyllä itse aijo maksaa digitaalisesta musiikista vielä lähivuosinakaan, varsinkaan drm:n kanssa. Lisäksi iTunes on aivan kauhea ohjelma. Ostin viime viikolla iPodin, jonka takia päätin sitten kokeilla iTunesia. Ei helvetti sitä kaatuilua ja jumitusta. On se ihme, jos tuplaydinprosessori ei pysty pyörittämään kunolla noinkin yksinkertaista ohjelmaa. Lisäksi kerran synkronointi vaiheessa ohjelma onnistui tyhjentämään koko iPodin kysymättä mitään. En kyllä koske iTunesiin enää pitkällä tikullakaan.
Ei itseäkään kiinnosta maksaa DRM suojatusta musiikista. Itsekkin tuota ohjelmaa eksyin kokeilemaan ei jumalauta ku kone oli tukossa. Se iTunes on hidas vaikka mulla on AMD Athlon 6000+, windows xp + 2gb ramia.

321.6.2008 14:28

Itse kerran päätin kokeilla tuota iTunessia, ja pääätin ladata sen kautta musiikkiakin. Kopionsuojauksen osaan kiertää joten päätin kokeilla. Kaksi ensimmäistä biisiä oli helppo ostaa, ja kaikki sujui helposti. Mutta kun olin ostanu kolme biisiä, niin koko kauppa meni jotenkin sekaisin ja se kysyi minun luottokortin tunnuksia monta kertaa. Kun katsoin verkkopankista niin ensimmäiset kaksi biisiä oli veloitettu ihan oikein. Mutta kolmas jäi roikkumaan katevarauksiksi moneksi viikoksi. Kun se viimein lähti, niin päätin että en enään ikinä osta mitään. Lisäksi ei löytynyt Applen omilta sivuilta mitään tietoa asiasta, eikä ohjeita ollut suomeksi.
Itse ohjelma on aika raska, mutta toimi ihan hyvin. Vaan Juma**uta en enään ikinä osta mitään iTunesista!!! Musiikkilataamosta saa paljon helpommin!

421.6.2008 20:11

Tietääks kukaan kevyttä iTunesin korvaajaa iPodilleni. Olisi aika hieno sellanen.

521.6.2008 21:04

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti myllis:
Tietääks kukaan kevyttä iTunesin korvaajaa iPodilleni. Olisi aika hieno sellanen.
http://www.jrmediacenter.com/

http://www.yamipod.com/main/modules/home/

Noista on henkilökohtaisia kokemuksia, "ipod manager" kun kirjoittaa googleen niin löytyy lisää.

Maailmassa on vikana se, että tyhmät ihmiset ovat niin varmoja kaikesta - ja älykkäät niin epävarmoja.

Bertrand Russell

623.6.2008 0:57

Itse pyöritin Athlon XP 3200+ prosulla ja 1GB keskusmuistilla iTunesia, kun vielä Windows PC:n omistin, eikä iTunesin kanssa mitään ongelmia, kappalaleiden järjestely ja iPodille synkronointi ei voisi helpompaa olla. Millä ihmeellä olette saaneet koneenne noin solmuun että esim. 6000+ prosulla iTunes saa koneen kyykkyyn?

72.7.2008 0:17

Heh, taitaa olla käyttäjissä enemmän vikaa, jos ei noilla vehkeillä pelitä. Menkää takaisin sinne atk:n alkeet kurssille tai ostakaa apple niin jos ei muuten osaa. :p

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto