AfterDawn: IT-alan uutiset

NPD: Toukokuussa Wii kärjessä, PS3 toisena

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 13.6.2008 09:48 Kommentteja (5)

NPD: Toukokuussa Wii kärjessä, PS3 toisena Markkinatutkimusyhtiö NPD Group on julkaissut kuukausittaiset pelikonsolien myyntiluvut Yhdysvalloissa, joiden valossa Nintendon Wii-konsolilla menee edelleen todella lujaa.
Wiitä myytiin toukokuussa noin 675 000 kappaletta, jonka lisäksi Wiin pelejä löytyy videopelien Top10-listalta peräti viisi kappaletta. Jos mukaan lasketaan vielä Nintendon DS-käsikonsolin pelit, on Top10-listalla vain kaksi muille konsoleille tarkoitettua peliä, jotka onnistuivat murtautumaan Nintendon hallitsemaan kärkikymmenikköön. Näistä ensimmäinen on odotetusti Grand Theft Auto IV (GTAIV), jota myytiin Xbox 360 -versiona noin 870 000 kappaletta ja PlayStation 3 -versiona noin 443 000 kappaletta. NPD:n analyytikko Anita Frazierin mukaan GTAIV:ta on myyty Yhdysvalloissa jo 4,2 miljoonaa kappaletta. Toinen Wii-linjan murtanut peli oli PlayStation 2 -konsolin versio Iron Man -pelistä, jota myytiin noin 130 000 kappaletta.

Wiin myydyin peli oli Mario Kart Wii, jota kaupattiin 787 000 kappaletta. Toinen suosittu Wii-omistajien hankinta oli Wii Fit -paketti, jota kaupattiin noin 688 000 kappaletta. Wii Fit olisi todennäköisesti käynyt paremminkin kaupaksi, mutta epävirallisten huhujen mukaan Nintendo on suunnannut laitteiden toimitukset Eurooppaan, koska dollarin heikon kurssin vuoksi Nintendo saa paremmat taloudelliset tuotot Euroopan markkinoilta.

Microsoftin ja Sonyn kannalta harmittavaa oli se, ettei hyvin myynyt GTAIV nostanut juuri kummankaan uutuuskonsolin myyntilukuja. PS3:a myytiin toukokuussa Yhdysvalloissa noin 209 000 kappaletta ja Xbox 360:n kohdalla konsoleita myytiin noin 187 000 kappaletta. Kesäkuussa PS3:n myyntiä voi parantaa Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots -peli, joka julkaistiin maailmanlaajuisesti tällä viikolla. Xbox 360:n kohdalla odotukset ovat kohdistuneet ensi kuussa järjestettäviin E3-messuihin, jossa Microsoftilta odotetaan uusien pelien ohella myös Yhdysvaltojen markkinoita koskevaa hinnanalennusta.

Käsikonsolien puolella DS myi noin 453 000 kappaletta ja Sonyn PSP 182 000 kappaletta. NPD ei enää julkaise PS2:n myyntilukuja, koska yritys haluaa keskittyä jatkossa uuden sukupolven pelikonsoleiden seuraamiseen.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

113.6.2008 10:21

Lainaus:
mukaan Nintendo on suunnannut laitteiden toimitukset Eurooppaan, koska dollarin heikon kurssin vuoksi Nintendo saa paremmat taloudelliset tuotot Euroopan markkinoilta.
Eikä jenkeillä ole kohta varaakaan ostella mitään kodin elektroniikkaa kun bensa ja ruoka ruoka vie niiden viimeiset rahat.

213.6.2008 10:45

Näköjään ihmiset vielä sentään välittää siitä ,että pelit on myös hyviä ja mukavia pelata,eikä pelkkiä grafiikkapäivityksiä.

313.6.2008 11:14

Löysä amerikka pelaa wii fittiä :)

413.6.2008 16:10

Ja täällä konsolipelaajat ovat timmissä kunnossa ;)

514.6.2008 12:23
Datamies
Inactive

puhu vaan omasta puolestas :D itel on toi kunto vähän rapistunut pelatessa :D

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista (17.7.2018 06:56)
Netflix joutui aiheuttamaan pettymyksen sijoittajille julkaisemalla kasvuluvut, jotka jäivät kuitenkin odotuksista. Osavuosituloksen julkistuksen jälkeen Netflixin kurssi putosi jälkihuutokaupassa ....
Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan (17.7.2018 06:39)
Korealainen The Bell -julkaisu kertoi viime viikolla tiedoista, joiden mukaan Samsungilta olisi tulossa ensi vuonna peräti kolme Galaxy S10 -mallia. Tähän asti erilaisia kokovariaatioita on ....
Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle (16.7.2018 19:42)
Aikoinaan nettivideopuheluiden ykköseksi muodostunut Skype on saamassa ominaisuuden, jota palvelun käyttäjät ovat jollain tasolla toivoneet ehkä jo 15 vuotta – nimittäin mahdollisuuden nauhoittaa puheluita. ....
Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle (16.7.2018 06:53)
Uuden sukupolven teknologiassa ominaisuudet lisääntyvät ja tehostuvat, mutta hinta pysyy usein samalla tasolla kuin aiemminkin. Tästä näkökulmasta katsottuna ei pitäisi olla kovin suuri ihme, ....
3 kommenttia
Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille (16.7.2018 06:41)
Supercellin data scientist Jarno Seppälä piti hiljattain esitelmän Games First -tapahtumassa, missä on kertoi miten peliyhtiö hyödyntää koneoppimisen mahdollisuuksien Clash Royale -pelissä. ....

Uutisarkisto