AfterDawn: IT-alan uutiset

HP upotti kosketusnäytön pöytäkoneeseen

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 10.6.2008 16:53 Kommentteja (10)

HP upotti kosketusnäytön pöytäkoneeseen HP kertoi HP Connecting Your World -tapahtumassa Berliinissä tuovansa markkinoille kosketusnäytöllä varustetun viihdetietokoneen. Kyseessä on 22-tuumaisen näytön kuoriin upotettu PC-tietokone, joka poikkeaa tavallisesta kosketusnäytön ja mukana seuraavan ohjelmiston puolesta. Asiasta uutisoi CNET.
Touch Smart -koneiden kerrotaan tuovan uuden, entistä käyttäjäystävällisemmän, lähestymistavan tietojenkäsittelyyn ja viihdekäyttöön. Näyttö käynnistyy napauttamalla tai hipaisemalla sitä. Kuva- ja musiikkitiedostojen selaus onnistuu esimerkiksi viuhkamuodossa, jolloin kosketusohjaus on omiaan.

Koneesta tulee markkinoille kaksi eri mallia, IQ504 ja IQ506. HP:n viime vuonna esittelemään TouchSmart IQ770:aan verrattuna uudet mallit ovat suoraan toiselta planeetalta. Kömpelöstä muotoilusta on päästy eroon ja iMac-tyylisen muotoilun avustuksella kone lieneekin viihdekäyttöön varsin varteenotettava vaihtoehto.

IQ506 on pikkuveljeensä verrattuna syönyt digivirittimen, suuremman kiintolevyn ja hieman nopeamman suorittimen. Hintaa koneelta kerrotaan löytyvän 1 499 dollaria (noin 965 euroa). Halvempi IQ504 maksaa sen sijaan 1 299 dollaria (noin 840 euroa).

Koneista löytyy Microsoft Windows Vista -käyttöjärjestelmä ja HP:n kehittelemä TouchSmart-ohjelmisto, jonka kerrotaan avaavan kosketusnäytön hyödyntämiselle uuden ulottuvuuden. Ohjelmiston ja kosketusnäytön takia käyttäjän ei ole aina pakko istuutua alas näppäimistölle ja hiirelle, vaan käyttö onnistuu myös seisaaltaan näyttöä tökkimällä.

Vaikka koneista puuttuu Blu-ray-asemat, löytyy molemmista neljä gigatavua muistia ja 64-bittiset versiot Vista-käyttöjärjestelmästä. Halvempi malli on varustettu kahden gigahertsin Core 2 Duo -prosessorilla kalliimman 2,16 gigahertsin suorittimeen verrattuna. Kiintolevyt ovat kooltaan 320 gigatavua ja 500 gigatavua. Kalliimmasta IQ506-mallista löytyy myös nopeampi näytönohjain.

Kauppoihin laitteiden kerrotaan saapuvan Yhdysvalloissa heinäkuun 13. päivänä.
Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

110.6.2008 23:12

Totaalista Applen kopiointia. Otetaan Iphonen kosketus tsydeemi ja Mac-koneiden ulkonäkö ja laitetaan vista ja aletaan kauppaamaan suurella kiintolevyllä ja keskusmuistilla. Kuitenkaan koko viritelmä ei tule toimimaan.

210.6.2008 23:18

kyllähän tuo hyvä on puuahstelijalle mutta jos vähääkään on ideana joskus osia päivittää niin voi olla vaiketa tommosessa koneessa, kivahan toi kosketusnäyttö ois välillä leikkii =)

310.6.2008 23:41

Lainaus:
Totaalista Applen kopiointia. Otetaan Iphonen kosketus tsydeemi ja Mac-koneiden ulkonäkö ja laitetaan vista ja aletaan kauppaamaan suurella kiintolevyllä ja keskusmuistilla. Kuitenkaan koko viritelmä ei tule toimimaan.
Onko kosketusnäyttö Applen keksintö tai yksinoikeus? Onko kaikki jossa on kosketusnäyttö Applen kopiointia? Itse en näe tuossa minkäänlaista kopiointia, tietääkseni Applen tietokoneissa ei edes ole kosketusnäyttöjä... Sanonpahan vain että kosketusnäyttöjä oli jo ENNEN iPhonea tai Applen mp3-soittimia.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.6.2008 @ 23:43

411.6.2008 12:28
OttoDix
Inactive

Lainaus:
Lainaus:
Totaalista Applen kopiointia. Otetaan Iphonen kosketus tsydeemi ja Mac-koneiden ulkonäkö ja laitetaan vista ja aletaan kauppaamaan suurella kiintolevyllä ja keskusmuistilla. Kuitenkaan koko viritelmä ei tule toimimaan.
Onko kosketusnäyttö Applen keksintö tai yksinoikeus? Onko kaikki jossa on kosketusnäyttö Applen kopiointia? Itse en näe tuossa minkäänlaista kopiointia, tietääkseni Applen tietokoneissa ei edes ole kosketusnäyttöjä... Sanonpahan vain että kosketusnäyttöjä oli jo ENNEN iPhonea tai Applen mp3-soittimia.
Aivan! Ärsyttää tuo Applen jalustalle nostaminen, vaikka ovathan sen laitteet yleensä varsin loistavia, mutta tosin erittäin ylihinnoiteltuja. Puraistu omena se vain maksaa.

511.6.2008 13:10

Ihan komea tuo on kyllä, mutta en tiedä miksi pitäisi käsillä heilua näytöllä, kun hiiri on varsin toimivaksi todettu laite. Mutta on kai se ihan kiva välillä viuhkia siinä näytön edessä ja kyllä se hienona munan jatkeena menee kun kavereille voi näyttää omistavansa kosketusnäytöllisen tietokoneen.

Siis kaikki mikä on kerran nähty Applen laitteissa ja ne on hyväksi todettuja, on siitä lähtien aina Applen omaisuutta, ainakin niiden todellisen palvojien mielestä ja kaikki ne todelliset hypettäjät ottavat herneet nenään siitä kun joku käyttää samaa tekniikkaa mitä on joskus käytetty almighty applella. Nyt kun aletaan saamaan kosketusnäyttöjä hieman yleisempään käyttöön, on se jo pahasti kopiointia iPhonesta koska siinä nyt sattuu olemaan sellainen, vaikka se ei ole ollu lähellekään ensimmäinen siinä alalla.

611.6.2008 15:14

En tarkoittanut että Apple omistaisi kosketusnäytöt. Tarkoitan että koneen ulkonäkö on kuin macissä ja kosketus näyttö kuin iphonen. Tiedän että kosketus näyttöjä oli ennen applen tuotteita. Ja en todellakaan ole mikään Apple fani, mielestäni applen tuotteissa maksaa omenan kuva 200€. Tuo sana totaalinen tuli melkein vahingossa kirjoitettua. En nosta Applea korokkeelle tai fanita sitä, Iphonen jälkeen kosketusnäytöt vain ovat mielestäni alkaneet lisääntyä.

711.6.2008 15:54

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tekarit:
En tarkoittanut että Apple omistaisi kosketusnäytöt. Tarkoitan että koneen ulkonäkö on kuin macissä ja kosketus näyttö kuin iphonen.
Pakko vielä kysyä, että millä tavalla tuo muistuttaa maccia? Kaikki samassa kotelossa?
- Vanha juttu sekin.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tekarit:
Tiedän että kosketus näyttöjä oli ennen applen tuotteita. Ja en todellakaan ole mikään Apple fani, mielestäni applen tuotteissa maksaa omenan kuva 200€. Tuo sana totaalinen tuli melkein vahingossa kirjoitettua. En nosta Applea korokkeelle tai fanita sitä, Iphonen jälkeen kosketusnäytöt vain ovat mielestäni alkaneet lisääntyä.
Voi olla, että iPhone on vaikuttanut kilpailijoiden tarpeeseen saada kosketusnäytöllisiä laitteita markkinoille, mutta koska teknologialla on tapana kehittyä, kosketusnäytöt olisivat yleistyneet samalla tavalla ilman Appleakin.

811.6.2008 23:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tekarit:
Totaalista Applen kopiointia. Otetaan Iphonen kosketus tsydeemi ja Mac-koneiden ulkonäkö ja laitetaan vista ja aletaan kauppaamaan suurella kiintolevyllä ja keskusmuistilla. Kuitenkaan koko viritelmä ei tule toimimaan.
Tuota mulle tulee tuosta mieleen että se herättää muissa isoissa firmoissa kilpailutus halun 100% ja yritetään olla muita edellä.

918.3.2009 20:33

Ne jotka kommentoivat tuota hiiren käyttöä ja "kosketusnäytön turhuutta" eivät ehkä tule ajatelleeksi että tällaisista innovaatioista (vaikka kuinka olisi "kopioitu applelta") on suurta hyötyä mm. kehitysvammaisille tai muuten rajoittuneille henkilöille. Onhan kosketusnäyttöjä ollut jo pitkään mutta ne ovat monesti kömpelöitä, vääristävät kuvaa, vaativat jatkuvaa synkkaysta yms. Tietenkin onhan tämä selvästi suunnattu suuremmille kuluttajamäärille mutta ihan sivukommenttina vain...

1015.7.2009 21:56

Olen samaa mieltä näitten HP miehien/naisien kanssa.Ei kaikki tuossa koneessa ole matkittu Apllelta.Mun mielestä se ei edes näytä Aplelta vaan HP:n omalta koneelta.Applea korostetaan minun mielestä liikaa...toinen asia että se ei muistuta edes Maccia paitsi ehkä kaikki samassa kotelossa, mutta ihan sama ketä kiinostaa kyllähän sitä saa vähän lainata toisten ideoita..Muutenki olen kokeillut tuota konetta ja hyvin toimii... :)


- MunatonPr

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto