AfterDawn: IT-alan uutiset

Suuret levy-yhtiöt vaativat MP2P:ltä 20 miljoonaa dollaria

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 7.6.2008 20:17 Kommentteja (4)

Suuret levy-yhtiöt vaativat MP2P:ltä 20 miljoonaa dollaria Musiikkiteollisuuden edustajat ovat puolustaneet tekijänoikeuksiaan hanakasti viimeisien vuosien aikana ja erityisesti vaaditut korvaukset tekijänoikeuksien loukkaamisista ovat kasvaneet jatkuvasti. Tämän sai huomata myös espanjalaisen MP2P Technologies -yrityksen perustaja Pablo Soto, jolta suuret levy-yhtiöt vaativat nyt oikeusteitse 20 miljoonan dollarin korvauksia.
Levy-yhtiöiden mukaan Soton ja tämän yrityksen kehittämät P2P-ohjelmat ja -protokollat ovat aiheuttaneet taloudellista vahinkoa Warnerille, Universalille, EMI:lle ja Sony BMG:lle. MP2P Technologiesin kehityksen hedelmiä ovat mm. musiikin jakeluun keskittyneet Piolet- ja Blubster-P2P-ohjelmat sekä virtuaalilevyt internetin yli mahdollistava Omemo-ohjelma.

Tekijänoikeusjärjestöt ja levy-yhtiöt ovat kokeneet Espanjassa viimeisien kuukausien aikana muutamia suuria takaiskuja oikeudessa, joiden vuoksi yksittäisten P2P-käyttäjien ja -sivustojen jahtaaminen on vaikeutunut huomattavasti. Tämän vuoksi levy-yhtiöiden ja tekijänoikeusjärjestöjen noitavainoissa seuraavana loogisena kohteena ovat P2P-ohjelmien kehittäjät.

Soto aikoo taistella oikeudessa hamaan loppuun saakka ja hänen mielestään levy-yhtiöiden pitäisi hyödyntää P2P-verkkojen ja internetin suomat mahdollisuudet, eikä taistella niitä vastaan. Soto uskoo, että levy-yhtiöiden nykyinen taktiikka johtaa lopulta niiden tuhoon. Oman yrityksen pyörittämisen lisäksi Soto toimii vierailevana professorina mm. Valencian yliopistossa, joten Soto saanee tukea tapaukselleen myös akateemisesta maailmasta.

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

17.6.2008 21:16

tää on jo wähänkun wincesterin haastais oikeuteen.

27.6.2008 23:20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trevil:
tää on jo wähänkun wincesterin haastais oikeuteen.

Nyt puhut vähän, mutta asiaa.

38.6.2008 14:37

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trevil:
tää on jo wähänkun wincesterin haastais oikeuteen.

Nyt puhut vähän, mutta asiaa.
+1

Btw Yhdysvalloissa säädettiin jokusen aika sitten laki, jonka mukaan asetehtaita ei voida syyttää ampuma-aseilla tehdyistä henkirikoksista.

49.6.2008 9:24

Ei ole taaskaan touhuissa järkeä. Tuosta näkee jo kauas, ettei enää ole kyseessä edes tekijän oikeudet tai niiden suojelu, vaan puhtaasti pelkkä raha! Hävetkää amerikkalaiset, hävetkää levy-yhtiöt....

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto