AfterDawn: IT-alan uutiset

Viasatin satelliittijakelu tiputti Yleisradion ja Nelosen kanavat

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 5.6.2008 20:58 Kommentteja (1)

Viasatin satelliittijakelu tiputti Yleisradion ja Nelosen kanavat Maksutelevisioyhtiö Viasat on tiputtanut Yleisradion ja Nelosen "ilmaiset" TV-kanavat pois yrityksen satelliittijakelusta. Asiasta kertoi Viasatin maajohtaja Jarkko Nordlund Digitoday-verkkojulkaisulle.
Nordlundin mukaan syitä näiden kanavien poistamiselle ovat kyseisten kanavien kysynnän vähäisyys sekä kapasiteetin tarve Viasatin uusille teräväpiirtokanaville ja MTV3:n maksukanaville. Viasat otti toukokuun loppupuolella tarjontaansa lisää MTV3:n maksukanavia, joista ainoastaan MTV3 Scifi jää näkemättä Viasatin satelliittijakelussa.

Suurin osa Viasat satelliittiasiakkaista katsoo Yleisradion ja Nelosen kanavia antenniverkon avulla, jonka takia vain harvat asiakkaat ovat Nordlundin mukaan valittaneet muutoksesta. "Palautetta on saatu vain muutamilta asiakkailtamme, ja useimmat niistä tulivat katvealueilta, joihin maanpäällinen digi-TV ei ulotu" kommentoi Nordlund Digitodaylle.

Suomesta löytyy monia paikkoja, joissa digi-TV-lähetysten katselu ei onnistu antenniverkon kautta. Näillä alueilla ei yleensä löydy kaapeliverkkoa, joten vaihtoehdot TV-lähetysten vastaanottamiseen ovat rajoitettu IPTV- ja satelliittilähetyksiin. Viasat ei ole kuitenkaan ainoa satelliittioperaattori Suomessa, joten antenniverkon katvealueilla elävät suomalaiset voivat jatkaa satelliitin kautta tapahtuvaa katselua Canal Digitalin asiakkaina.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

13.6.2011 20:05
ypmTWKhYqRwMOKE
Vahvistamaton

IÂ’m not wothry to be in the same forum. ROTFL

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto