AfterDawn: IT-alan uutiset

Viasatin satelliittijakelu tiputti Yleisradion ja Nelosen kanavat

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 5.6.2008 20:58 Kommentteja (1)

Viasatin satelliittijakelu tiputti Yleisradion ja Nelosen kanavat Maksutelevisioyhtiö Viasat on tiputtanut Yleisradion ja Nelosen "ilmaiset" TV-kanavat pois yrityksen satelliittijakelusta. Asiasta kertoi Viasatin maajohtaja Jarkko Nordlund Digitoday-verkkojulkaisulle.
Nordlundin mukaan syitä näiden kanavien poistamiselle ovat kyseisten kanavien kysynnän vähäisyys sekä kapasiteetin tarve Viasatin uusille teräväpiirtokanaville ja MTV3:n maksukanaville. Viasat otti toukokuun loppupuolella tarjontaansa lisää MTV3:n maksukanavia, joista ainoastaan MTV3 Scifi jää näkemättä Viasatin satelliittijakelussa.

Suurin osa Viasat satelliittiasiakkaista katsoo Yleisradion ja Nelosen kanavia antenniverkon avulla, jonka takia vain harvat asiakkaat ovat Nordlundin mukaan valittaneet muutoksesta. "Palautetta on saatu vain muutamilta asiakkailtamme, ja useimmat niistä tulivat katvealueilta, joihin maanpäällinen digi-TV ei ulotu" kommentoi Nordlund Digitodaylle.

Suomesta löytyy monia paikkoja, joissa digi-TV-lähetysten katselu ei onnistu antenniverkon kautta. Näillä alueilla ei yleensä löydy kaapeliverkkoa, joten vaihtoehdot TV-lähetysten vastaanottamiseen ovat rajoitettu IPTV- ja satelliittilähetyksiin. Viasat ei ole kuitenkaan ainoa satelliittioperaattori Suomessa, joten antenniverkon katvealueilla elävät suomalaiset voivat jatkaa satelliitin kautta tapahtuvaa katselua Canal Digitalin asiakkaina.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

13.6.2011 20:05
ypmTWKhYqRwMOKE
Vahvistamaton

IÂ’m not wothry to be in the same forum. ROTFL

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

EU:n villi ehdotus – Ehdottaa laajaa digiveroa EU:n villi ehdotus – Ehdottaa laajaa digiveroa (21.3.2018 17:25)
EU-komissio ehdottaa tänään julkistetussa tiedotteessa uudenlaista digiveroa, jolla pyritään suitsimaan monikansallisten Internet-jättien verokikkailua Euroopassa. Esimerkiksi Facebook, Google ....
Toyota pelästyi – Keskeytti kokeet itsestään ajavilla autoilla Toyota pelästyi – Keskeytti kokeet itsestään ajavilla autoilla (21.3.2018 10:25)
Jalankulkijan kuolemaan johtanut onnettomuus Arizonassa tällä viikolla on saanut itsestään ajavia autoja kehittävät yhtiöt varpailleen. Ainakin Toyota on päättänyt keskeyttää teknologian testaamisen ....
2 kommenttia
Google on ostamassa takavuosien kuuman kamerakehittäjän pilkkahintaan Google on ostamassa takavuosien kuuman kamerakehittäjän pilkkahintaan (21.3.2018 09:56)
Lytro oli jotain vuosia sitten todella kuuma startup-yhtiö, jolla ei tuntunut olevan ongelmia saada toiminnalleen rahoitusta. Valokenttäkameraa, jonka avulla voidaan säädellä tarkennusta jälkikäteen, ....
Nokian hirviökamerapuhelin saa haastajan – Tässä puhelimessa on 40 MP:n kamera Nokian hirviökamerapuhelin saa haastajan – Tässä puhelimessa on 40 MP:n kamera (21.3.2018 09:15)
Nokian 808 Pureview- ja Lumia 1020 -älypuhelimet muistetaan yhdestä seikasta: massiivisesta 41 megapikselin kamerasta. Puhelimet ovat saamassa modernimman haastajan, sillä Huawei on päättänyt ....
WhatsAppin perustajalta yllättävä kehotus – Poista Facebook-tilisi WhatsAppin perustajalta yllättävä kehotus – Poista Facebook-tilisi (21.3.2018 09:06)
Facebook osti pikaviestipalvelu WhatsAppin vuonna 2014 noin 19 miljardilla, mikä teki palvelun perustaneista Jan Koumista ja Brian Actonista kohtuullisen hyvin toimeentulevia. Rahalla ei saa ....

Uutisarkisto